Posts

Showing posts from April 26, 2015

PERJANTAI 01.05.15

PERJANTAI 01.05.15 1.NÄIN sitten alkoi toukokuun ensimmäinen päivä lämpömittarin osoittaessa 12 lämpöastetta, vaikka tuntuma ilmaan oli vähän viileä näin aamutuimaan, mutta saavuttanee päivän helteisinä tunteina 23 asteen rajan. Taivas on tänään – kuten myös lähipäivien aikana – ohuehkon pilviverhon peitossa, länsisuunnalla on sumuista häkkärää, mikä voinee auringon lämmössä haihtua pois. Ihmiset kaikkialla ovat viettämässä vappua, josta Israelissa ei kukaan edes mainitsekaan ellei sitten jossain matkakertomuksessa Euroopasta tai USA:sta, Kieviin kokoontuivat maailman johtavat noidat, velhot ja muut henkimaailman salaisia ilmiöitä kokevat ja harrastavat taitajat harjoittamaan salaperäisiä menojaan. Suuressa osassa Suomea taisivat lumisateet ja viileät säät häiritä innokkaimpien vapun juhlintaa, mutta olihan simaa ja tippaleipiä tai hillosokeri-munkkeja tarjolla mielen ylennykseksi, kuten perinteisiin kuuluu.
Tämän päiväinen sumuisen utuinen sää – ainakin aamuisin - jatkunee ainakin…

KESKIVIIKKO 29.04.15

KESKIVIIKKO 29.04.15 1.KESÄ näyttää sittenkin olevan tulossa, mikäli selviin todisteisiin on uskomista, eivätkä ne ole vääriä todisteita, sen voi havaita silmillään ja tuntoelimillään. Lämpömittari näytti varhain aamulla 22 astetta kukon vielä oikoillessa koipiaan valmistautuessaan laulamaan oman herätyksensä. Lämpötila noussee päivän mittaan 33 asteen tienoille. Iloitkaamme siitä, mikä on tänään, eikä huomisesta, joka tuo omat murheensa ja lämpötilan romahduksen, kuten ennusteet uhkaavat. Mutta tänään aurinko paistaa täydeltä terältään, mikä jatkunee lähipäivien aikana. Lämpötila putoaa huomenna 17 -24 asteen tienoille ja siitä edelleen 13 -22 asteeseen syytä ilmoittamatta. Sallittakoon se ilmojen Säätäjälle, Hän tietää paremmin. Taivas näyttää kuitenkin pysyttelevän pilvettömänä, mikä todettakoon.
SÄÄTILAT tänään. Jerusalem 22 -33; Tiberias 20 -38; Suolameri 27 -39: Eilat 26 -42 +C-astetta.
2.ISRAELIN uutisvälineissä Nepalin tilanteen seuraaminen on edelleen tärkeällä paikalla et…

SUNNUNTAI 26.04.15

SUNNUNTAI 26.04.15 1.OLI AIVAN lämpöinen tuulahdus pistäytyessäni aamulla hakemaan lehteä kadunvarresta. Lämpömittari osoitti 15 astetta, mutta ennusteet 12. Sisälämpötila sen sijaan on pysytellyt 15 asteen tienoilla, kun aurinko ei ole vielä päässyt kunnolla lämmittämään kivisiä rakenteita. Tuuli oli aamulla tarpeettoman kova ja viileä. Lämpötilat alkavat nousta tästä päivästä alkaen siten, että maanantaina on ulkolämpöä 14 -28 ja keskiviikkona 20 -31 ilman ollessa hyvin kuuma ja kuiva. Säätilat tänään: Jerusalem 12 -26; Tiberias 14 -31; Suolameri 20 -32; Eilat 16 -34 +C-astetta. Eilatissa päivä korkein lämpötila ylittää keskiviikkona 40 asteen rajan.
2.MAAN kuorikerros näyttää olevan kiihkeässä muuttumisvaiheessa. Tulivuoria aktivoituu etenkin Tyynenmeren rantoja seuraavalla ns., tulivyöhykkeellä (rings of fire) sekä Amerikan että Aasian puolella. Viimeisin maanjäristys ja sitä seuraava maanvyörymä tapahtui Nepalissa, jossa uutisten mukaan sai surmansa yli 1 950 ihmistä, mutta uhr…