Posts

Showing posts from March 28, 2010
PERJANTAI 02.04.10

1. MAALISKUUN aikana havaittiin selvää hyökkäysten lisääntymistä sekä Gazasta että Juudeassa ja Samariassa ja varsinkin Jerusalemissa. Hamasin taktiikkana on ollut hillitä raketti-iskuja Israelin puolelle johtuen luultavasti siitä, että operaatio cast lead jälkeen se katsoo asialliseksi lisätä asearsenaaliaan sekä kouluttaa miehiään uusien aseitten käyttöön. IDF:n piirissä uskotaan, että Hamasilla oli ilmatorjunta- ja panssarintorjuntaohjuksia, mutta koska sen miehet eivät osanneet käyttää niitä, ne pidettiin varastoissa. Nyt IDF:n taholla arvioidaan, että miehiä on koulutettu niiden käyttöön ulkomailla.

VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov kehotti puhelinkeskustelussaan Hamas-johtajan Khaled Mashaalin kanssa lopettamaan rakettien ampumisen Gazasta Israeliin, johon Mashaal vastasi Hamasin pyrkivän tekemään vaadittuja toimia rakettitulen lopettamiseksi selittäen, että Hamas pyrkii pitämään alueen rauhallisena eikä ole kiinnostunut hyökkäyksistä.
IDF:n käsitykse…
TORSTAI 01.04.10

1. FATAHIN veteraanijäsenet vaativat Israelin vastaisen väkivallan kasvattamista avoimeksi vastarinnaksi, joskin välttävät käyttämästä englantilaista sanaa ”aseellinen” tässä yhteydessä. Terroristien kielellä sana ”vastarinta” on koodisana, joka tarkoittaa kaikkea väkivaltaa aseitten käyttöä myöten.
EILISIIN kehotuksiin väkivallan nostamiseksi liittyivät useat Fatahin keskuskomitean jäsenet, kuten Nabil Shaath, Mahmoud al-Aloul (Alul), Muhammad Dahlan, Hussein al-Sheikh ja Jibril Rajoub. He kehottivat hyökkäämään varsinkin turva-aidan rakentamista vastaan Bilin ja Nilin lähellä, sekä juutalaisyhteisöjä vastaan Juudeassa ja Samariassa.

FATAHIN johto selittää, että väkivallan nostaminen juutalaisia vastaan Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa on Fatahin kuudennen yleiskokouksen päätösten mukainen, joka kokoontui ensimmäistä kertaa 20:een vuoteen Betlehemissä viime vuoden lopussa.
MAHMOUD Aloul, jonka poika sai surmansa kahinoissa IDF:n sotilaitten kanssa to…
KESKIVIIKKO 31.03.10

1. USA EI AIO kiirehtiä Jerusalemin itäosien rakentamista koskevaa päätöslauselmaa YK:n turvallisuusneuvostossa, vakuuttaa USA:n korkea viranomainen tiistaina. Hänen lausuntonsa on vastauksena tietoihin, että YK:ssa on tekeillä sitä koskeva esitys, jonka hyväksymistä USA ei mahdollisesti estä veto-oikeudellaan neuvoston äänestyksessä.
Tämä voi olla totta tai sitten hämäystä Israelin hermostuneille johtajille, jotka epäilevät Obaman hallituksen kostotoimia Israelin väitetystä tahallisesta loukkauksesta varapresidentti Joe Bidenin vierailun aikana. Kuten aikaisemmin kerrottiin, asian paljasti Qatarin pää- ja ulkoministeri Sheikh bin Jasim al-Thani. (JP)

TOISEN tiedon mukaan Obaman hallitus aikoo käyttää hyväkseen maitten välille syntynyttä jännitystä kiristääkseen Israelilta lisää myönnytyksiä ”Abbasin aseman vahvistamiseksi” ja myönteisen ilmapiirin kehittämiseksi rauhankeskustelujen saamiseksi käyntiin Israelin ja PA:n neuvottelijoitten välillä.
Tämän tiedo…
MAANANTAI 29.03.10

1. ISRAEL ei aio muuttaa politiikkaansa ydinaseisiin nähden, sanovat Israelilaiset lähteet. Netanyahhu aikoo henkilökohtaisesti osallistua huhtikuussa pidettävään ydinturvallisuutta käsittelevään huippukokoukseen Washingtonissa. Isäntänä konferenssissa toimii presidentti Barack Obama.
KAKSIPÄIVÄISEKSI suunnitellussa konferenssissa USA ja Venäjä tullevat perjantaina julkistetun ilmoituksen mukaan allekirjoittamaan uuden START sopimuksen, jolla molemmat maat vähentävät ydinasearsenaaliaan 30 %. Allekirjoitus on suunniteltu tapahtuvaksi 8. huhtikuuta ennen varsinaisen konferenssin alkamista.

ISRAEL harkitsi jäämistä pois konferenssista, koska on pelättävissä, että siltä rullaan vaatimaan yksityiskohtaisia tietoja sen väitetystä ydinasekapasiteetista.
Israel on päättäväisesti kieltäytynyt keskustelemasta ydinsuunnitelmastaan, mutta maailmalla liikkuu itsepintaisia huhuja, joitten mukaan sillä on satoja ydinaseita, myös taktisia, taistelukentällä käytettäviä aseit…
SUNNUNTAI 28.03.10

1. IDF MENETTI rajussa tulitaistelussa Gazan pyssymiesten kanssa kaksi sotilastaan kaatuneina ja kaksi muuta haavoittuneina, toinen heistä kriittisessä tilassa. Sotilaat havaitsivat perjantai-iltana kaksi palestiinalaista Gazan ja Israelin välisen turva-aidan lähellä ilmeisesti asentamassa sinne tienvarsipommia. Majuri Eliezer Peretzin, 31, johtama sotilaspartio meni tarkastamaan tilannetta, ja joutui kiivaaseen tulitaisteluun palestiinalaisten kanssa, jotka sanoivat asettaneensa pyssymiehensä väijyksiin odottaen sotilaitten tuloa.
Majuri Peretzin vyössä kantama kranaatti räjähti siihen osuneesta luodista surmaten hänet välittömästi ja haavoittaen kahta muuta. Kersantti Ilan Sviatkovsky sai surmansa hänen osuneesta luodista.

Majuri Peretz oli Golani Prikaatien 12 pataljoonan apulaiskomentaja. Hän menetti kotinsa Israelin vetäytyessä Siinailta. Hänen veljensä Uriel menetti henkensä räjähdyksessä Libanonissa 1998. Peretzin koti sijaitsee Eli-juutalaisyhteisön a…