Posts

Showing posts from May 24, 2020

TORSTAI 28.05.2020

TORSTAI 28.05.2020
01.”Kuningas Salomo oli kaikkia maan kuninkaita suurempi rikkaudessa ja viisaudessa. Kaikki maa pyrki näkemään Salomoa kuullakseen hänen viisauttaan, jonka Jumala oli antanut hänen sydämeensä”

”Ja kuningas toimitti niin, että Jerusalemissa oli hopeaa kuin kiviä, ja setripuuta niin paljon kuin metsäviikunapuita Alankomaassa”. (1.Kun.10:23, 14, 27)

Mutta Salomon jälkeen valtakunta hajosi Israelin ja Juudean kuningaskunniksi, jotka joutuivat vihollistensa kuritettaviksi, ja jotka söivät niitä tahtonsa mukaan ryöstäen Salomon kokoamat rikkaudet.

02.Israelin valtiota ylistetään Lähi-Idän ainoaksi demokratiaksi, joka loistaa kuin soihtuna tasa-arvon, edistyksen, tieteen, taiteen, viisauden ja älyn keskuksena alueen maiden keskellä, jotka ovat jähmettyneet jonnekin Keskiajan tasolle.

Mutta aivan samoin, kuin muinainen Israelin kuningaskunta riitautui itsensä kanssa ja hajaantui, demokraattinen Israelin valtio on vaarassa hajaantua joutuakseen naapurimaittensa repimäksi, jo…

TIISTAI 26.05.2020

TIISTAI 26.05.2020
01.Aluksi muutama uutisotsikko breakingisraelnews.com välittämänä.
”Ensihedelmän päivänä, Shavuot juhlapäivänäsi, tuodessasi uuden sadon uhrin Herralle, vietä sitä pyhänä päivänä.” (4.Ms28:26) (Mutta uutisen päivänä, kun tuotte uuden ruokauhrin Herralle viikkojuhlananne, olkoon teillä pyhä kokous, älkää silloin yhtään askaretta toimittako”; suomalainen käännös)

Sanhedrin suoritti Shavuot uhrin uudelleen toimittamisen tiistaina, johon kuuluu kiitosuhrin toimittaminen tunnustukseksi Jumalan armosta hänen parantaessaan koronavirus-pandemian.

Terveysministeriön antamia rajoitteita noudattaen tilaisuus pidettiin tiistaina Mitzpe Natanissa, juhlavalla näköalapaikalla Itamarin kaupungin ulkopuolella, joka rakennettiin luutnantti Matan Zagronin muistoksi, jonka palestiinalainen terroristi surmasi 27. lokakuuta 2002.
Juutalaisen pappissuvun jäsenet suorittivat seremonian pukeutuneina alkuperäisenkaltaisiin, Torassa mainittuihin pukuihin. Tilaisuuden johti rabbi Baruch Kahane…

SUNNUNTAI 24.05.2020

SUNNUNTAI 24.05.2020
01.Kuin enteillen ilmapiirin muuttumista vihamielisemmäksi maassa runsaan viikon ajan vallinnut hellesää muuttui yhdessä hujauksessa kostean viileäksi, aiheuttaen sateita ja ukkosta maan pohjoisosissa kovien tuulten vanavedessä.

Aamulla ilmapuntari osoitti 14 astetta eikä nousse paljoa yli 20 asteen, mikä tarkoittaa sitä, että kattokerroksen työpajani oli jopa kalsean viileä ja aiheuttaa pitkähihaisen paidan pukemista hellepaidan asemesta.

Tuskinpa muslimien metelöimisellä koko viime yön aikana oli paljoakaan tekemistä yleisen ilmapiirin kanssa – heillä ovat meneillään juhlat havaittuaan selvinneensä kuukauden kestäneestä Ramadan-paastosta ja juhlien ein-ad-fitr päätösjuhlaansa kolmen päivän ajan. 

02.Pääministeri Benyamin Netanyahua (Bibi) vastaan tänään aloitetulla oikeuden-istunnolla on sen sijaan runsaasti tekemistä yleisen ilmapiirin kanssa.

Bibi halusi jäädä pois ensimmäisestä istunnosta, koska siellä käsitellään lähinnä järjestelykysymyksiä, mutta Korkein O…