TORSTAI 28.05.2020

TORSTAI 28.05.2020
01. ”Kuningas Salomo oli kaikkia maan kuninkaita suurempi rikkaudessa ja viisaudessa. Kaikki maa pyrki näkemään Salomoa kuullakseen hänen viisauttaan, jonka Jumala oli antanut hänen sydämeensä”

”Ja kuningas toimitti niin, että Jerusalemissa oli hopeaa kuin kiviä, ja setripuuta niin paljon kuin metsäviikunapuita Alankomaassa”. (1.Kun.10:23, 14, 27)

Mutta Salomon jälkeen valtakunta hajosi Israelin ja Juudean kuningaskunniksi, jotka joutuivat vihollistensa kuritettaviksi, ja jotka söivät niitä tahtonsa mukaan ryöstäen Salomon kokoamat rikkaudet.

02. Israelin valtiota ylistetään Lähi-Idän ainoaksi demokratiaksi, joka loistaa kuin soihtuna tasa-arvon, edistyksen, tieteen, taiteen, viisauden ja älyn keskuksena alueen maiden keskellä, jotka ovat jähmettyneet jonnekin Keskiajan tasolle.

Mutta aivan samoin, kuin muinainen Israelin kuningaskunta riitautui itsensä kanssa ja hajaantui, demokraattinen Israelin valtio on vaarassa hajaantua joutuakseen naapurimaittensa repimäksi, jotka odottavat tilaisuutta hajottaa tuo edistyksen keskus ja karkottaa sen asukkaat ainiaaksi sille ”Luvatusta Maasta”.
https://www.jpost.com/middle-east/hezbollahs-nasrallah-warns-of-great-war-on-all-fronts-with-israel-629429,

03. Tosiasiassa Israelissa on nyt kaksi pääministeriä ja hallitusta, jotka heiveröisen hallitussopimuksen puitteissa taiteilevat kuin nuorallatanssija pyrkien samalla kuuluttamaan maailmalle muodostaneensa yhteyshallituksen, jonka tulisi hallita maata – välillä pääministeriä ja hallitusta vaihtaen – seuraaviin vaaleihin saakka.

Ensimmäistä hallitusta johtaa Benyamin Netanyahu (Bibi), jolla on kokemusta ja tietoa muillekin jakaa, mutta jonka toimintaa kahlitsevat häntä vastaan nostetut oikeustoimet, sekä maan Korkein Oikeus, jonka väitetään kaapanneen Knessetille kuuluvat valtaoikeudet, seuraten silmä kovana suojattinsa Bibin toimia.
https://www.timesofisrael.com/high-court-justice-government-run-by-indicted-prime-minister-a-moral-failure/,

Korkeimman Oikeuden myöntämän luvan mukaisesti 1. pääministeri Netanyahu pyrkii ohjastamaan pöhöttyneeksi paisutettua hallitusta, jonka yksi osa on hänelle uskollinen, toisen osan suosiessa 2. pääministeriä Benny Gantzia, joka saa vallan hallintokauden puolivälissä Bibin hallittua 18 kuukautta.

Rakoilua kahden hallituksen välillä on alkanut ilmetä, jotka puhkeavat esiin toistensa vilpittömyyttä epäilevien osapuolten välillä.
https://www.timesofisrael.com/a-stunning-tirade-highlights-israeli-divide-over-netanyahu/,
Ministeri Miri Regev uskalsi epäillä 2. pääministeri Gantzin kykyä hallita maata kutsuen häntä puolikypsäksi. Gantz pahoitti mielensä ja ryntäsi ulos kokouksesta vaatien anteeksipyyntöä. Bibi joutui tyynnyttelemään kiihtynyttä kannattajaansa.
https://www.timesofisrael.com/gantz-walks-out-of-meeting-with-netanyahu-after-regev-calls-him-half-baked/,

04. Shavuotin aattopäivän kiireiden johdosta pyrin rajoittamaan runsasta uutistoistoa ja jatkamaan otsikonomaisesti.
USA:n ulkoministeri Pompeo ilmoitti lopettavansa valtioilta sanktioitten siirtämistä Iranin ydin-sopimusta koskevilta osiltaan, jatkuen 60 päivää.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280988,
FC:n johtaja Zuckerberg kritisoi Trumpin uhkausta nousta sosiaalista mediaa vastaan: ”SoMen valvonta ei ole oikea tapa reagoida”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280995,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280999, https://www.wnd.com/2020/05/twitters-chief-fact-checker-called-trump-officials-nazis/,

Poliisiupseeri tukahdutti pidättäessään mustaa miestä siten, että hän myöhemmin kuoli vammoihinsa Minneapoliksessa. 4 poliisi erotettiin avuttoman miehen taposta, joka ei vastustanut pidätystä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280999,
Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi varoitti keskiviikkona, että Israelin hanke ulottaa Israelin itsenäisyys osiin Juudeaa ja Samariaa, tulisi voimistamaan Israelia apartheid-valtiona, puhuessaan YK:n lähettilään Nickolay Maldenovin kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281000,
”Israelin yritys ulottaa Israelin laki Juudeaan ja Samariaan tulee romuttamaan kahden valtion periaatteen ja muodostamaan käänne-kohdan Israelin ja PA/PLO:n välisissä suhteissa”, sanoi PA:n Englannin lähettiläs Husam Zomlot, ”ja poistamaan sopimukset osapuolten välillä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280997,
Osanottajille kattojärjestön ”Kokemukset Israelissa” jäsenille annetaan lupa saapua Israeliin myös maista, joissa COVID19 rehottaa valtoimenaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281003,
”Palataan Israeliin kansojen erämaasta, ja rukoillaan taas uudelleen synagogissamme”, sillä ”Jumala ei unohtanut meitä koronapakolaisuuden aikana, vaan antoi mahdollisuuden käyttää 2 kuukauden pakkolomaa positiivisena opiskelukokemuksena”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281005,
Israelin virkailijoitten mukaan USA painostaa Israelia hyväksymään itsenäisyys-suunnitelman Juudeaan ja Samariaan, ja luopumaan vaatimuksesta muihin osiin maata.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280956,
Tämä lienee osa pelkoa, mitä Yesha-neuvosto on tuntenut tutustuessaan USA:n rauhantiimin laatimaan ”Vuosisadan Sopimukseen”. Taustalla on ajatus mahdollisuudesta säilyttää Palestiinan valtion perustaminen.
Talousministeriön eroava pääsihteeri Shai Babad totesi TV-12 haastattelussa keskiviikkona, että Israelin valtio ja Talousministeriö erehtyivät tavassa, miten hoitaa taloudellista kriisiä koronavirus-pandemian alussa. ”Ymmärrän itsenäisten yrittäjien ärtymyksen; me laskelmoimme väärin muutamia ottamiamme askeleita”.

”Erehdyimme arvioinnissa aiheutetun vahingon suuruudesta, mutta pyrimme korjaamaan sitä tajutessamme mitä tapahtui vajauksen ja velan suhteessa bruttokansantuotteeseen, ja miten paljon varoja on koottava”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/281001,
Jerusalemin yläasteen koulu jouduttiin sulkemaan kolmen Gimnasia ylä-asteenopiskelijan testattu positiivisiksi koronavirukselle.
Koulu jatkaa toimintaansa etäopiskeluna internetissä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280989,
Presidentti Trump suositteli hydroxychloroquinen käyttöä taistelussa COVID19 tartuntaa vastaan sanoen käyttävänsä sitä.
Ranskan Terveysministeriö ilmoitti keskiviikkona, että se tuomitsi ja kielsi sen käyttämisen koronaviruksen hoitomuotona, kertoi Politico.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280996,
PA/PLO:n hallituksen johtajat kehottavat EU-maita tunnustamaan Palestiinan valtion Juudeaan ja Samariaan, rajoina 1949 aselepolinjat ja pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosat.

PA:n pääministeri Mohammad Shtayyeh sanoi keskiviikkona, että se säilyttäisi kahden valtion periaatteen ja estäisi Israelin itsenäisyystoiveet.
PA repäisi vaatteensa havaitessaan, että Netanyahun ja Gantzin välinen hallitussopimus sisältää alueiden liittämispykälän. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280994,
Israelin oikeistolaiset aktivistit näkevät mieluiten koko Jordan joen ja Välimerenvälisen alueen liittämisen Israeliin, kuin pirstoen sitä.
USA:n virkailijat alkavat osoittaa harmistumista oikeiston kritiikin vuoksi, ja osoittavat ulko-ovea niille, joita suunnitelma ei miellytä. USA on Trumpin päätöksillä tehnyt mahdottoman mahdolliseksi, josta tulisi olla kiitollinen. Mutta USA:n syksyn vaalit ovat arvoitus, siksi asialla on kiire.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280947,
Israel avaa ravintoloita ja hotelleita sekä uima-altaita koronaviruksen alkaessa tunnustaa häviönsä. Turismi alkanee elpyä kesäkuun alusta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280962,
Lieveilmiönä ravintoloiden sulkemisen yhteydessä useissa etenkin USA:n kaupungeissa rotat ovat joutuneet etsimään uusia ruokalähteitä. Näitä julkisuutta pelkääviä otuksia harvoin näkee normaalioloissa, mutta nyt ne liikkuvat avoimesti kaduilla käyttäytyen vihamielisesti http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280962,
Eräs silminnäkijä kertoi 30 rotan taistelusta keskellä katua jostakin syötävästä. Ne ovat alkaneet syödä myös heikompia kumppaneitaan. Kannibalismin leviämistä havaitaan myös ihmisten parissa, joka johtunee ihmisten tuntemista tulevaisuuden peloista ja harhoista.
Italiassa COVID19 virukseen kuolleita tutkineet tutkijat ovat havainneet, että 86 % kuolleista menehtyivät Chlamydia pneumoniaan, jota esiintyy useilla sydänsairailla bacterial pathogen Chlamydia pneumonia muodossa, mutta voi kehittyä hengenvaaralliseksi. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/italy-researchers-86-of-covid-19-deaths-actually-from-chlamydia-pneumonia,
Lukemattomat heinäsirkkaparvet ahmaisivat intialaisen kaupungin maan kyyristellessä 122 F-asteen (50 C-asteen) kuumuudessa, sekä COVID19 tartuntatapausten noustua ennätysmäisen suuriksi, 151 767 tapausta.
Heinäsirkkaparvet tulivat Intiaan Pakistanin kautta syöden siellä viljan.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8360711/Horrifying-moment-swarm-locusts-engulfs-streets-India.html,
Intia ja Kiina kiistelevät joistakin maiden välisistä rajakylistä, joihin Kiina siirsi 5 000 sotilastaan Intian vastatessa omilla joukkojen siirroillaan.
Kiina osoittautuu yhä agressiivisemmaksi COVID19 alkuperäsyytösten keskellä. https://www.bloombergquint.com/politics/india-and-china-move-in-extra-troops-along-tense-disputed-border,
HongKongin kaupunki alueineen on nauttinut Kiinan valvonnassa rajoitetusta itsehallinnosta, mutta Kiina epäilee eroamishaaveiden nousseen vaarallisiksi ja ulottaa Kiinan turvallisuuspolitiikan HongKongiin, mikä aiheutti tuhansien asukkaitten mielenosoitukset.

Kiina kutsuu kaduilla mieltää osoittavia terroristeiksi, Kiinan parlamentin hyväksyttyä hallituksen ”turvallisuussuunnitelmat” HongKongiin.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-52829176, https://www.wnd.com/2020/05/study-hong-kong-contained-covid-19-without-total-lockdown/,
              LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -24; Tiberias 17 -31; Suolameri 20 -33; Eilat 21 -34 +C-astetta, keskiosissa pientä pilveily, muuten tänään ja huomenna aurinkoista. Huomenna lämpötila alenee, mutta alkaa nousta hellelukemiin keskiviikkoon mennessä.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8360823/Tiger-cub-seeks-human-help-approaches-houses-losing-mother-Siberia.html, tiikerinpentu menetti äitinsä ja etsi suojaa ihmisiltä Siperiassa.
https://www.haaretz.com/israel-news/EXT-INTERACTIVE-coronavirus-world-tracker-1.8763410, koronavirus Israelissa.
https://www.debka.com/erdogan-seeks-to-extend-his-libya-gains-into-a-foothold-in-algeria/, Turkki etenee nyt Libyassa, laajentaa Algeriaan.






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021