TIISTAI 26.05.2020

TIISTAI 26.05.2020
01. Aluksi muutama uutisotsikko breakingisraelnews.com välittämänä.
”Ensihedelmän päivänä, Shavuot juhlapäivänäsi, tuodessasi uuden sadon uhrin Herralle, vietä sitä pyhänä päivänä.” (4.Ms28:26) (Mutta uutisen päivänä, kun tuotte uuden ruokauhrin Herralle viikkojuhlananne, olkoon teillä pyhä kokous, älkää silloin yhtään askaretta toimittako”; suomalainen käännös)

Sanhedrin suoritti Shavuot uhrin uudelleen toimittamisen tiistaina, johon kuuluu kiitosuhrin toimittaminen tunnustukseksi Jumalan armosta hänen parantaessaan koronavirus-pandemian.

Terveysministeriön antamia rajoitteita noudattaen tilaisuus pidettiin tiistaina Mitzpe Natanissa, juhlavalla näköalapaikalla Itamarin kaupungin ulkopuolella, joka rakennettiin luutnantti Matan Zagronin muistoksi, jonka palestiinalainen terroristi surmasi 27. lokakuuta 2002.
Juutalaisen pappissuvun jäsenet suorittivat seremonian pukeutuneina alkuperäisenkaltaisiin, Torassa mainittuihin pukuihin. Tilaisuuden johti rabbi Baruch Kahane, joka on pelannut merkittävää roolia Temppeli-rituaalien uusintaesityksissä.

Kaksi lammasta uhrattiin osana rituaalia, jonka johti rabbi Aviv Gamliel, suuresti arvostettu Shiloh Yeshivan johtaja.
Sanhedrinin tiedottaja rabbi Hillel Weis sanoo: ”Temppelipalvelujen palauttamista vaaditaan Torassa, mutta vanhemmat, ja juutalaisten valtaosa, vastustavat sitä. Paluu Temppeliin muotoilee juutalaisuutta, palauttaen sen sellaiseksi, kuin se muinoin oli, ja jollaiseksi se on tarkoitettu”.

”Juutalaisen Lain mukaan juutalaisten tulee asua Israelissa ja toimittaa Temppelipalvelukset. Sanoa asia toisin on epätarkka. Me luotamme uuteen, Israelin juutalaisina syntyneeseen sukupolveen, palauttamaan kansamme sellaiseksi, kuin Herra tarkoitti sen olevan antaessaan meille käskynsä Siinain vuorella”.

”Siksi on tärkeää, että suoritamme tämän mitzvan paikalla, joka on vihitty nuorelle juutalaiselle, joka kuningas Davidin tradition mukaan oli Jumalan mielen mukainen sotilas”.
https://www.breakingisraelnews.com/150913/sanhedrin-to-hold-shavuot-pentecost-offering-in-samarian-hills/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Sanhedrin+to+Hold+Shavuot+%28Pentecost%29+Offering+in+Samarian+Hills&utm_campaign=BIN+-+PM+-+MAY+25%2C+2020,

02. Perjantaina 35 turkkilaista sotilasta ylittivät Turkin ja Kreikan välisen rajan Evrosjoen itärannan vesijättömaalla.

Turkkilaiset sotilaat perustivat alueelle sotilasleirin ja kieltäytyivät poistumasta. Evrosjoki muodostaa 100 mailin pituisen Turkin ja Kreikan välisen rajan, mutta se muuttaa uomaansa toistuvasti, mikä aiheuttaa hämminkiä.

Tämä hevosenkengän muotoinen joenpätkä tavallisesti tulvii talvisin, mutta tänä vuonna se on kuiva.
Turkin armeijan tunkeutuminen alueelle lienee vastauksena Kreikan armeijan äskettäin suorittamalle 1.6 hehtaarin suuruisen alueen tarkastelulle.

Tilanne Turkin ja Kreikan raja-alueilla ovat jännittyneitä Turkin yritettyä soluttaa satoja Turkissa asuvia pakolaisia Kreikan puolelle painostaakseen NATO:a, jonka jäseniä molemmat maat ovat. Turkki salli 10 000 Syyrian pakolaisen mennä Kreikan rajalle, jopa järjestäen heille bussikuljetuksia, matkallaan Eurooppaan.

Monet Syyrian pakolaiset yrittivät ylittää Evrosjoen, eikä sen rannoilla ole aitaa, mutta joen ylittäminen on vaarallinen – etenkin sadekautena. Maaliskuussa Bulgaria avasi Kreikan pyynnöstä Ivaylovgrad padon vaikeuttaakseen joen ylittämistä.

Kreikan armeija valmistelee tukevan aidan rakentamista omalle puolelleen jokea osana estää pakolaisten pääsy Kreikkaan ja sieltä Eurooppaan.
Kreikan ulkoministeri Nikos Dentias kielsi konfliktin syntymisen, sillä ”Turkin armeijan tunkeutuminen joen yli johtui väärinkäsityksestä. Kreikka ei ollut antanut Turkille suunnittelemansa aidan koordinaatteja”.
 https://www.breakingisraelnews.com/150913/sanhedrin-to-hold-shavuot-pentecost-offering-in-samarian-hills/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Sanhedrin+to+Hold+Shavuot+%28Pentecost%29+Offering+in+Samarian+Hills&utm_campaign=BIN+-+PM+-+MAY+25%2C+2020,

03. ”Ja Minä olen valinnut ja vihkinyt tämän Rakennuksen, että Nimeni olisi siellä aina; ja Minun silmäni ja sydämeni tulevat aina olemaan siinä”. (2Aikak.7:16)

Juutalaisuuden uskottiin ja pelättiin saaneen kuolonhaavan Temppeliensä tuhoamisen johdosta, ensin babylonialaisten toimesta, ja toiseksi uudelleen rakennettuna Rooman tuhottua sen lopullisesti v. 70 Jkr, eikä sitä ole rakennettu sen jälkeen, joskin yrityksiä on ollut useita.

Juutalaisen Temppelin muistoa ja sen muinaista loistoa ihannoivat ovat rakentaneet ATK-pohjaisen virtuaalitodellisuuden ja vierailuvideon toisesta Temppelistä.

Voidakseen ”rakentaa” Temppelin uudelleen mahdollisimman totuuden- mukaisesti, he ottivat pelottavan tehtävän myös metodeiltaan, jotka itsessään muodostavat hengellisen vedenjakajan. Ensimmäistä kertaa kristityt voivat käyttää myös ”juutalaisten suullista tietoa Raamatun tutkimuksissaan”. 

04. Rico Cortes yhtiö Floridasta kutsuttiin antamaan konsultaatioapua valtavasta Temppelihistoriasta. Tämä yhtiö kehittää ja ylläpitää myös sen sovellusohjelmaa.

”Käytimme kaikkia lähteitä: Mishna, Talmud, Torah, Tanakh (Vanha Testamentti) ja arkeologiaa. Yhdistimme ne kaikki. Monet ihmiset ovat tietoisia näistä lähteistä, mutta kukaan ei ollut koonnut niitä kaikkia yhteen”.

Temppelin aktivistit huomioivat, että tämä periaatteen kurinalainen yhdistäminen käyttää hyväkseen viimeisiä arkeologisia paljastuksia, mistä on osoituksena äskettäin löydetty ihastuttava laattalattia, jonka löysi tri Gabriel Barkayn seulontaprojektin jäsenet.
Viimeisin löytö ovat mosaiikkilattian alta löydetyt salaiset huonetilat ja järjestelmä, jotka oli louhittu Temppelivuoren peruskallioon.

”Maailman täytyy saada tietää Jumalan Huoneen kauneus. Tämä tulee olemaan voimallinen työväline, jota ilman Raamattutunnit menettävät suuren osan 1. vuosisadan kirjoituksista. Kaikki profeetat viittaavat Temppeliin. Jokaisen kristityn ja juutalaisen tulee saada tietää, että Temppeli oli Jumalan puutarha”.

”Tulemme jatkuvasti ajanmukaistamaan (update) ohjelmaamme yhdistääksemme siihen viimeisimmät arkeologiset löydöt. Haluamme juutalaisten tutkijoitten, kristittyjen ja arkeologien hyväksyvän metodimme”.

”Temppeliä ei ole ollut pariin tuhanteen vuoteen, sen todellisen sijainnin toteaminen on mahdotonta poliittisen tilanteen arkaluonteisuuden vuoksi”.

”Sovelluksemme paljastaa Temppelin sellaisena, kuin se oli, mutta jos kolmas Temppeli joskus rakennetaan, suuret osat siitä ovat kiellettyjä kansalle, joihin vain leviläisillä papeilla on oikeus päästä. Sovelluksen ansiosta kymmenen heimon juutalaisilla ja ei-juutalaisilla on lupa silmäillä Temppelin sisäosia”.

Sovellus löytynee heidän websivullaan, kuten myös Facebookin sivulla tai Vimeossa. Se on käytettävissä iPhones ja Androidissa ja ladattavissa Hepreaksi, englanniksi ja Espanjaksi. Linkissä on nähtävissä filmin trailer.
https://www.breakingisraelnews.com/150885/you-can-now-take-tour-of-the-second-temple-using-virtual-reality/,

05. Pyhän Haudan ja Ylösnousemisen kirkko (Holy Sepulchre) on valmis avaamaan ovensa Koronaviruksen aiheuttaman 2 kuukauden sulkemisen ja teknisen puutteen aiheuttaman viivästyksen jälkeen. Virallinen avauspäivä oli sunnuntai.

Kirkosta on laadittu kaksi dokumentaaria, joissa pyritään selvittelemään moni-mutkaisia moderneja ponnisteluja kirkon tiloissa, joissa Jeesuksen uskotaan joutuneen roomalaisten ristiinnaulitsemaksi, haudatuksi ja ylösnousseeksi.

Kirkkokompleksi rakennettiin 4. vuosisadalla. Monet uskovista ja arkeologeista uskovat, että sen rakennusten alueilla Jeesus Kristus kuoli, haudattiin ja nousi kuolleista, kuten UT:n apostolit silminnäkijöinä kertovat.
Kirkon sulkeminen oli ensimmäinen 1349 jälkeen mustan surman riehuessa monissa osissa Eurooppaa, mistä syytettiin juutalaisia.

Etenkin pääsiäinen on suosittu aika vierailla kirkossa, kymmenet tuhannet pyhiinvaeltajat tungeksivat Jerusalemin vanhan osan kapeilla ja mutkaisilla kujilla pyrkien täyttämään pyhiinvaelluksensa kohokohdan: Vierailu tilassa, jossa Jeesuksen ruumis oli levännyt haudattuna.

Yksi dokumentti on nimeltään ”Holy Fire” (Pyhä Tuli), toinen ”The Church”(Kirkko). Koska korona voi estää useimpien matkan pyhään maahan ja ”Suuren Kuninkaan Kaupunkiin” Jerusalemiin, näitä teoksia suositellaan, jotka näytetään myös useiden maiden TV-kanavilla.  https://www.timesofisrael.com/sacred-and-profane-collide-in-two-new-films-on-church-of-the-holy-sepulchre/,

06. Pysyäksemme samassa aiheessa käydään läpi Psalmissa 105 annettuja faktoja.
(Seuraan osittain Amplified Biblen tekstiä, joka selventää tekstin tarkoitusta)

Psalmin 105 jakeissa 6 -7 kerrotaan, kenelle ilmoitus on tarkoitettu:
- ”Oi te Abrahamin jälkeläiset, Hänen palvelijansa, Jaakobin lapset, te valitut.
Hän on Herra, Kuninkaamme; Hänen tuomionsa koskevat koko maailmaa”.
             Jakeessa 8 Herra ilmoittaa muistavansa liittonsa Abrahamin kanssa
- ”Hän todella muistaa liittonsa, joka on piirretty Hänen sydämeensä, Sanan, jonka Hän antoi ja asetti ikuiseksi”.
Jakeessa 9 hän toistaa liittonsa Abrahamin kanssa, ja uudistaa sen Iisakille.
- ”Liiton, jonka Hän teki Abrahamin kanssa, ja uudisti sen valalla vannoen Iisakin kanssa”.
Jakeessa 10 Herra vahvisti liittonsa Jaakobin kanssa tehden siitä lain.
- ”Jonka Hän vahvisti Jaakobille, Israelille, Laiksi, iankaikkiseksi liitoksi”.
Ettei jäisi mitään epäselvää, Herra vakuutta jakeessa 11.
- Sinulle Minä annan Kanaan maan ikuiseksi perintöosaksi, omaisuudeksi ja perinnöksi.

07. On mielenkiintoista, miten kansat seurasivat samaa metodia Israelin valtiota perustettaessa.
- Englanti lupasi 1917 perustaa juutalaisille kansallisen kodin omistamalleen mandaatille Balfourin julistuksella, jonka Englannin hallitus vahvisti.
- Kysymystä käsiteltiin ja se hyväksyttiin San Remon konferenssissa 1920.
- Kansainliitto hyväksyi Balfourin julistuksen 1922, ja antoi Englannille mandaatin muodostaa juutalaisten kotimaa Englannin mandaatille Syyria/Palestiinaan. Se sai lain muodon.
- Toisen maailmansodan jälkeen perustettu Yhtyneet Kansakunnat (YK) hyväksyi myöhemmin Kansainliiton päätökset ilman muutoksia.

08. Israelin hallitus alkaa vähitellen kypsyä tosiasiaan, että se todella omistaa kaiken maan Jordanin laaksosta Välimereen. Vaarana vain on se, että vitkuttelu voi johtaa siihen, että kysymys maan liittämisestä voi siirtyä tulevaisuuteen.

Pääministeri Netanyahu vahvisti aiemmat lupauksensa aloittaa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen sekä Jordanin laakson liittämisen Israeliin heinäkuussa.

”Ensimmäistä kertaa vuoden 1948 jälkeen eteemme avautui historiallinen tilaisuus ulottaa itsenäisyys sovitulla tavalla USA:n kanssa Israelin valtion diplomaattisena, itsenäisenä toimena Juudeassa ja Samariassa” Bibi sanoi. ”Tämä on tilaisuus, jota ei tule jättää käyttämättä”.

Pääministeri paljasti Likudin Knessetryhmän kokouksessa.
SiniValkoisen puolueen kanssa tehty sopimus sallii Bibin tuoda liittämistä koskevia lakeja Knessetin käsittelyyn aikaisintaan 1.heinäkuuta 2020.

Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman tukee vahvasti Trumpin ”vuosisadan sopimusta” sanoen. Jos emme tee sitä nyt, se jää tekemättä”.

Juutalaisyhteisöjen Yesha neuvoston pääsihteeri Yigal Dilmoni sanoo, että USA torjui neuvoston esityksen suunnitelman modifioimiseksi, mikä vahvisti heidän epäilyksiään suunnitelmasta.

USA:n ja Israelin virkailijat ovat nyt kartoituksensa puolivälissä alueista C, jonka tarkoituksena on detaljoida alkuperäisen sopimusluonnoksen maa-alueita.
USA ei hyväksynyt Yesha-neuvoston tarjousta luovuttaa omat suunnitelmansa, joilla olisi parannettu tilanne luonnosmaisesta todelliseksi. https://www.jpost.com/israel-news/yesha-us-rejected-settler-changes-to-sovereignty-map-629240,

09. Uutisia lyhyesti

- Instituutti biologisesta tutkimuksesta tutkijat sanovat, että 2 lääkettä osoittautuivat tehokkaiksi COVID19 hoidossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280878,
- Tutkimuksen mukaan poliisin sakot, pidätykset ja pakolliset komennot sairaalaan auttoivat vähiten ihmisten suostumiseen rajoituksiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280880,
- COGAT varoittaa, että Juudan ja Samarian juutalaisyhteisöjen ja Jordanin laakson siirtäminen Israelin valtioon kiihottavat PA/PLO:n arabeja väkivaltaan Israelia vastaan. Se on lisääntynyt virusepidemian alkaessa heiketä.  https://www.jpost.com/israel-news/cogat-warns-of-wave-of-violence-as-annexation-plans-progress-629312,
- 47 % angloista tukee Länsirannan liittämistä Israeliin. i24 poll. https://www.jpost.com/israel-news/47-percent-of-israeli-anglos-support-west-bank-annexation-i24-poll-629293,
- Lukematon määrä laulukaskaita (cicadas) ryömivät ylös maasta osana 17-vuoden elinsykliä. Hancockissa Marylandissä 1.5 miljoona kaskasta voivat ilmestyä yhden eekkerin maapalalle, saaden USA:n itäosat kaaokseen, kertoo 1962 tehty tutkimus.
Niiden laulu on toisten mielestä kauhea, muistuttaa kalkkarokäärmettä. https://www.jpost.com/international/countless-cicadas-set-to-emerge-from-ground-as-part-of-17-year-lifecycle-629302,
- ME-Forum raportoi eilen, että Turkin presidentti Erdoganille suoritettiin syöpäleikkaus, ja että tämä voi selittää hänen oudon käyttäytymisensä ja oudot huomautuksensa, sekä epileptian oireet.
 https://www.meforum.org/60978/erdogan-had-cancer-suffers-from-epilepsy,
- Israelin ja Turkin välit voivat olla käännösvaiheessa, sanoo Seth Frantzman, koska niillä on yhteisiä intressejä.  https://www.meforum.org/60973/israel-turkey-relations-could-be-in-for-a-change,
- Entinen epidemiologi Anders Tegnell tunnustaa, että Ruotsin tilanne on kauhea. ”Ruotsin haave laumaimmuniteetista oli kuin haave, joka perustui hyvin vähän todellisuuteen – jos ollenkaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280877,
LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 14 -29; Tiberias 18 -35; Suolameri 22 -36; Eilat 22 -37 +C-astetta, pohjoisosissa puolipilvistä, muualla tänään ja huomenna aurinkoista, hieman lämpenevää – tai sitten ei.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,





 








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019