Posts

Showing posts from July 28, 2019

TORSTAI 01.08.2019

TORSTAI 01.08.2019
01. Hamasin taistelijoitten asuun pukeutunut terroristi soluttautui keskiviikkona Gazan turva-aidan läpi Israelin puolelle avaten tulen IDF:n sotilaspartiota kohti haavoittaen kahta sotilasta ja yhtä upseeria. Upseerin vammat ovat keskinkertaisia, sotilaitten lieviä.

Sotilaspartio oli havainnut Gazan arabin lähestyvän turva-aitaa, mutta antoivat jostain syystä hänen jatkaa matkaansa aidan läpi Israelin puolelle.

Päästyään turva-aidan läpi arabi avasi kiväärillään tulen partion sotilaita kohti, jotka paikallistettuaan hänet vastasivat tuleen lopulta eliminoiden hänet, mikä tarkoittaan hänen surmaamistaan.
Arabilla oli aseinaan myös käsikranaatteja, mutta hän ei käyttänyt niitä.

Useita lähialueen teitä jouduttiin sulkemaan tapauksen johdosta ja sotilaita lähetettiin vahvistamaan lähellä olevia juutalaisasutuksia.

Haavoittuneet lähetettiin sairaalaan hoidattamaan vammojaan, ja heidän omaisilleen ilmoitettiin tapauksesta.
Gazan arabin uskotaan toimineen oma-aloi…

TIISTAI 30.07.2019

TIISTAI 30.07.2019
Ensiksi vähän vaaliasiaa, vaikka lukijat lienevät jo kyllästyneitä niihin.

01. Pienet oikeistopuolueet Jewish Home, National Union ja New Right johtajat pystyivät lopulta viime minuuteilla panemaan suuret egonsa sivuun ja suostuivat kuulemaan järjen ääntä yhteisen vaaliblokin muodostamiseksi.


Tätä blokia, “United Right”, johtaa Ayelet Shaked, jolla on 1. paikka ehdokaslistassa, Jewish Home johtaja Rafi Peretz saa 2., Bezalel Smotrich 3. ja Naftali Bennett 4. paikan, kuten sovittiin maanantain keskusteluissa.

Otzma Yehudit, Zehut ja Noam puolueet jäävät oikeistoblokin ulkopuolelle, mitä Netanuahun johtama Likud valittaa lausunnossaan.

“Jos tämä on yhtymisprosessin loppu oikealla - arabipuolueiden yhtyessä – oikeistoblokki on vaarassa. Bennett, Shaked, ja Smotrich tietoisesti jättävät pois 5 -6 mandaattia oikealla ja ovat samalla tieten vaarantamassa oikeistojohtoisen hallituksen muodostamisen. Ei ole liian myöhäistä korjata tämä vaarallinen virhe” todetaan Likudin …

SUNNUNTAI 28.07.2019

SUNNUNTAI 28.07.2019

01. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres julkaisi perjantaina YK:n turvallisuusneuvostolle laaditun raportin, jossa kerrotaan, että IDF:n ja terrorijärjestö Hamasin välisissä yhteen-otoissa sai surmansa 56 arabilasta vuoden 2018 aikana – suurimman määrän IDF:n ja Hamasin välisen sodan 2014 , ns. kesäsodan jälkeen.

Hamas aloitti ”paluumarssien” järjestämisen maaliskuussa 2018 jatkuen tänä päivänä huolimatta tulitauosta IDF:n ja Hamasin välillä, jossa ne kielletään. Hamas systemaattisesti kiihottaa lapsia eturintamaan.

Guterres sanoi raporttia esitellessään, että ”IDF:n sotilaat haavoittivat lähes 2700 arabilasta mielenosoitusten, yhteenottojen sekä etsintä ja pidätys-operaatioiden yhteydessä” Reutersin raportissa kerrotaan.
Raportin mukaan kuusi israelilaista lasta haavoittui niiden yhteydessä.

YK:n pääsihteeri Guterres vaati ”Israelia välittömästi asettamaan estäviä ja suojaavia toimia kohtuuttoman voiman käytön estämiseksi, ja kaikkia niihin osallistuvia Gaza…