TIISTAI 30.07.2019


TIISTAI 30.07.2019
Ensiksi vähän vaaliasiaa, vaikka lukijat lienevät jo kyllästyneitä niihin.

01. Pienet oikeistopuolueet Jewish Home, National Union ja New Right johtajat pystyivät lopulta viime minuuteilla panemaan suuret egonsa sivuun ja suostuivat kuulemaan järjen ääntä yhteisen vaaliblokin muodostamiseksi.


Tätä blokia, “United Right”, johtaa Ayelet Shaked, jolla on 1. paikka ehdokaslistassa, Jewish Home johtaja Rafi Peretz saa 2., Bezalel Smotrich 3. ja Naftali Bennett 4. paikan, kuten sovittiin maanantain keskusteluissa.

Otzma Yehudit, Zehut ja Noam puolueet jäävät oikeistoblokin ulkopuolelle, mitä Netanuahun johtama Likud valittaa lausunnossaan.

“Jos tämä on yhtymisprosessin loppu oikealla - arabipuolueiden yhtyessä – oikeistoblokki on vaarassa. Bennett, Shaked, ja Smotrich tietoisesti jättävät pois 5 -6 mandaattia oikealla ja ovat samalla tieten vaarantamassa oikeistojohtoisen hallituksen muodostamisen. Ei ole liian myöhäistä korjata tämä vaarallinen virhe” todetaan Likudin lausunnossa.

Likud opastaa edelleen todeten: “Äärioikeistolaisen Otzma Yehudit, Moshe Feiglinin libertaarisen äärioikeiston Zehutin sekä anti-LGBT Noam-puolueen äänestäjät pystyvät vahvistamaan koko edustaen yhdessä 180 000 -216 000 ääntä, ja ovat siten arvokkaita poliittisina kumppaneina.”

Viime vaaleissa Likud sai 35 edustajaa Knessetiin, kuten myös SiniValkoinen Israelin 120 edustajan Knesetissä.

Adigdor Libermanin johtama Israel Beitenu kieltäytyi osallistumasta kapeaan oikeistohallitukseen, minkä johdosta kumpikaan valtapuolueista ei saanut enemmistöhallitusta, vaan jouduttiin uusiin vaaleihin.

Bibin hallitus jatkaa siten toimenpidehallituksena syyskuun 17. päivän vaaleihin saakka.
https://www.timesofisrael.com/this-is-not-the-right-wing-merger-netanyahu-wanted/,
https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2019/04/F190416HP10.jpg,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5559704,00.html,

02. Edellisissä vaaleissa ilmenneiden vaalivilppien estämiseksi Likud kaksinkertaistaa budjetin ohjelmalle, jolla lisätään valvontaa piilokameroiden avulla äänestyspaikoilla.

Valituksia on tullut etenkin arabialueiden äänestyspaikoilta, mutta myös muualta – äänestäjien painostamisesta ja häirinnästä.

Viimeisissä vaaleissa huhtikuussa Likud oli asettanut “1200 miehen armeijan” piilokameroiden kanssa arabialueilla kaikkialla maassa.
Pääministeri lupasi antaa 570 000 USD uuden ohjelman toteuttamiseksi.

Korkeimman oikeuden tuomari Hanan Melcer, joka valvoi huhtikuun vaalit, on periaatteessa hyväksynyt Likudin ohjelman, mutta epäröi piilo-kameroiden käyttämisestä vaalisalaisuuden säilymiseksi. https://www.timesofisrael.com/likud-doubles-budget-for-program-placing-hidden-cameras-in-arab-polling-stations/,

03. Jewish Home (Juutalainen Koti) tilaisuudessa kaikki eivät olleet tyytyväisiä allianssin muodostamisesta Uusi Oikeisto puolueen ja sen johtajien, Ayelet Shaked ja Naftali Bennett, kanssa.

Keskustelu kehittyi huudoksi, jossa toisen puhetta tuskin kuuli. Veteraani aktivisti syytti puheenjohtaja Rafi Peretziä “sielunsa myymisestä paholaiselle” toisen aktivistin tukemana suostuessaan allianssiin Shakedin ja Bennettin kanssa.

Huutomyrskyn aloittaja oli Srugim websivulta kansallisen uskonnollisten uutisten aktivisti Yehuda Lewinger, joka vastusti Bennettiä hänen toimiessaan Jewish Home johtajana edellisinä vuosina.

Lewinger syytti Peretziä ilkeäksi ja huusi “mikä häpeä ja surkeus”. Hän syytti Pertziä antautumisesta Shakedille ja Bennettille, ennen kuin hänet saatiin rauhoittumaan ja sallimaan Peretzin jatkaa puhettaan.
https://www.timesofisrael.com/jewish-home-gathering-erupts-into-shouting-match-over-merger-with-new-right/,

04. Israelin oikeistopiirit eivät ole ollenkaan tyytyväisiä Netanyahun suunnitelmille, joita hän esitteli turvallisuuskabinetin kokouksessa. Suunnitelmassa Israel sallii arabien rakentamisen Israelin täyden valvonnan alaisilla C-alueilla, jos PA ei vastusta Israelin rakentamista.

“Jos on totta, että tämä on Amerikan vaatimus, silloin odotamme hallituksen vastaavan siihen “äänekkäästi ja selvästi: jo riittää” sanoi Gush Etzionin alueneuvoston johtaja Shlomi Neeman.

“Pääministerin tulee lopettaa suuren ystävämme (presidentti Turmpin) petolliset vaatimukset, joka – jos hän on ystävämme – ymmärtää”.

Neeman esitti sen sijaan, että hallituksen tulee liittää Israeliin C-alueet Länsirannalla, eikä suosia epäilyttäviä kehityssuunnitelmia siellä.

KE. Ofir Sofer (United Right) syytti Netanyahua PA:n avustamisesta ulottaa valtaansa C-alueille EU:n taloudellisen tuen turvin. Hän kehotti äänestäjiä estämään pääministeriä siirtymään vasemmalle poliittisella kartalla syyskuun 17. äänestyksen jälkeen kehottaen tukemaan hänen puoluettaan.

Ministerit varoittivat, että PA on jo aloittanut massiivisen määrän laittomien rakennustten pystyttämisen C-alueille selvänä tarkoituksenaan terroristivaltion perustamiseksi Israelin sydänalueille.

Oikeistolainen NGO-järjestö Regavim, joka johtaa kampanjaa PA:n laitonta rakentamista vastaan C-aleilla, tuomitsi myös Bibin toimet.

“Toivottavasti raportti on epätarkka ja että kabinetti ei keskittynyt hyväksymään suunnitelmaa, joka pelaa Abbasin käsiin, ja jolla arabeille tarjotaan hopealautasella heidän unelmoimaansa terrorivaltiota Israelin sydänalueille.”

Kann raportti tuli julkisuuteen viime viikolla sen jälkeen, kun Israel hajotti 12 arabirakennusta Wadi Hummuksessa, jotka olivat 400 metrin päässä turvallisuusaidasta muodostaen suuren turvallisuusriskin.

Obaman hallitus kehotti Netanyahua rohkaisemaan arabien rakentamista C-alueilla Juudeassa ja Samariassa myönnytyksenä arabeille.
Israel on laatinut useita suunnitelmia C-alueille, mutta hyväksynyt hyvin vähän rakennustoimia.

Turmpin hallitus ei ole syyttänyt Israelin hallitusta rakennuslupien puutteesta arabeille, eikä myöskään juutalaisyhteisöjen rakentamisesta Juudean ja Samaria C-alueilla. Kann raportoi Siviilihallituksen siirtäneen kokousta, jossa oli tarkoitus käsitellä juutalaisyhteisöjen rakentamista.

Trumpin nimittämän rauhantiimin johtaja Jared Kushner saapuu lähiaikoina Lähi-Itään vieraillen useissa arabimaissa Israelin ohella saadakseen niiden johtajat tukemaan hänen suunnitelmaansa.

EU- ja arabimaat ovat varoittaneet Yhdysvaltoja, ettei rauhansuunnitelma saa poiketa niiden hyväksymistä kahden valtion kehyksistä.
USA ilmoittaa, ettei se ole sitoutunut noihin kehyksiin.
https://www.jpost.com/Israel-News/Right-in-uproar-over-Netanyahus-Palestinian-building-plan-597114,

05. Likudin kansanedustaja Gideon Sa´ar, joka vetäytyi syrjään häntä väärin perustein esittämien syytösten johdosta, mutta on alkanut rakentaa uutta tulemista ja jota pidetään vahvana Bibin seuraajaehdokkaana, kehottaa muistamaan, että taistelut C-alueista ovat meneillään.

“Missään nimessä emme saa pehmentyä suhteessaa arabeihin; meidän tulee taistella heitä vastaan maasta”. Sa´ar sanoi tiistaina kabinetissa käytyihin keskusteluihin PA:lle annetuista rakennusluvista C-alueilla.

Kuten on yleisesti tunnettua, Juudean ja Samarian alueet jaettiin Oslon sopimuksissa kolmeen lohkoon:
A-alueet, joissa PA:lla on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu
B-alueet, joissa PA:lla on siviilihallinto, mutta Israel vastaa turvallisuudesta
C-alueet, joissa Israelilla on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu.

Abbas on toistellut mantraansa, jonka mukaan “Palestiinan valtion alueella ei saa pysyvästi asua yhtään juutalaista”.

Se on rasismia raaimmillaan, ja sitä toteutetaan A-alueilla, jonne eksynyt juutalainen on todellisessa hengenvaarassa, mikä tulee korostumaan, jos kaikki Israelin kanssa tehdyt sopimukset mitätöidään, kuten PLO päätti. Sen mukaisesti Oslon sopimukset ovat myös rauenneet.

“En tiedä, mitä tapahtui kabinetissa, mutta päätöstä ei tehty” Sa´ar sanoi Kan Bet uutisissa. “Laiton arabien rakentaminen EU:n antamilla varoilla jatkuu esteettä C-alueille. Sen tarkoituksena on tukehduttaa juutalais-yhteisöt ja ottaa maa haltuunsa, ja sitä vastaan meidän on taisteltava”.

“PA:n arabit käyttäytyvät totaalisessa kieltäytymisessä, eikä ole mitään keinoa heidän pehmentämisekseen; meidän tulee taistella maasta.”

Sa´ar sanoi, että “liittosopimus United Right ja New Right puolueitten välillä on keskeneräinen ja tulee siksi vahingoittamaan oikeistosiipeä.”

“Otzma-Yehudit johtajan Itamar Ben Gvir ja Uusi Oikeisto johtajan Ayelet Shakedin sekä Jewish Home johtajan Bezalel Smotrichin tulee yhdistyä kuten viime kerralla. Se on sama Jewish Home, vain ehdokkaitten keskeinen järjestys muuttui”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266679,

06. Kanadan federatiivin oikeislaitos määritteli päätöksessään, ettei Shilossa ja Psagossa valmistettujen viinien alkuperämaaksi voida luokitella Israel todeten, että viinien tekijämaan määrittely “Made in Israel” on väärä, harhaanjohtava ja petollinen.
https://www.timesofisrael.com/settlement-wines-cannot-be-labeled-made-in-israel-canadian-court-rules/.

07. 1200 israelilaista uskonnollista henkilöä tekivät maanantai-iltana vierailun Sikemin lähellä sijaitsevalle Josefin hautamonumentille vahvojen sotilas-vartioitten suojaamina. Vierailu oli edeltä käsin sovittu, eikä sinne saa mennä ilman IDF:n lupaa, koska se sijaitsee A-alueella.

Artikkelissa sanotaan, että juutalaisten ja kristittyjen lisäksi myös muslimit arvostavat sitä, mutta muslimit ovat useasti pyrkineet tuhoamaan sen.
Muslimit olivat varautuneet palvojien tuloon, sillä sotilaat löysivät putkipommin hautakammion läheltä, se tuhottiin hallitusti.

Muslimit polttivat autonrenkaita ja kivittivät sotilaita kiviharkoilla. Sotilaat käyttivät mellakantorjuntavälineitä massojen hajottamiseksi. 12 arabia haavoittui yhteenotoissa, ja 15 arabia pidätettiin kuulusteluja varten.
https://www.timesofisrael.com/12-palestinians-said-injured-in-riots-as-jewish-worshipers-visit-josephs-tomb/,

08. USA:n Baltimoren kaupungissa asuu 30 000 juutalaista, jotka paheksuivat presidentti Trumpin määritelmää kaupungista: “inhottava, rottien ja muiden jyrsijöiden valtaama sekasotku”.

Trump on käyttänyt runsaasti voimarojaan kongressin neljän naisen koplan (squad) vastustamiseksi, kaikki neljä edustavat “värillisiä”, ja useimpien nousemiseksi kongressin Demokraatti-edustajaksi osoittaa määrättyä epäselvyyttä, jopa viranomaisten harhauttamista, etenkin Ilhan Omarin tapauksessa.

Nyt Trump otti uuden kohteen Baltimoren Afrikan-Amerikan demokraattien edustajan Elijah Cummingsin, jota hän kutsui brutaaliksi tyranniksi. Trumpin kannattajat sanovat Trumpin arvion oikeaksi kaupungin sisäosista, toisten tuomitessa Trumpin tavan ottaa kohteekseen mustien asuma-alueita, mikä helposti tuomitaan rasistiseksi.

Baltimoren juutalaiset ovat nousseet Cummingsin tueksi, ovathan he yleensä demokraatteja.
https://www.timesofisrael.com/baltimore-jews-rally-behind-true-ally-cummings-after-trump-attacks/,

09. Arabien uutislähteet kertovat, että Israel käytti F-35I stealth hävittäjiään hyökkäyksissään iranilaisia kohteita vastaan syvällä Irakin sisällä. Hyökkäysten kohde oli Irakin shia-muslimi-sotilaitten operoima tukikohta,
Salahuddin. Heillä on läheiset suhteet Iranin hallituksen kanssa.

Iskuissa kuoli useita IRGC:n sotilaita ja Hizbullahin jäseniä, jotka toimivat yhteistyössä Iranin kanssa. Al-Arabiya network kertoi, että Salahuddin tukikohtaa käytettiin Iranin ballististen ohjusten varastopaikkana.

Israel sai äskettäin 2 uutta F-35i konetta, niitä on nyt kaikkiaan 16.
Toiset sanovat, että hyökkäykset suoritettiin drone-koneilla.
Iran kehuu kehittäneensä tutkan, joka havaitsee stealth-koneet
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266685,
https://www.debka.com/second-israeli-attack-on-iranian-targets-in-e-iraq-reported-by-iraqi-sources/,

10. Sata arabilasta, iältään 7 -12 vuotta, osallistuvat kesäleiriin Jerusalemin itäosassa sijaitsevassa Issawiyan lähiössä, joka on C-aluetta, Israelin täyden valvonnan alaisena.

Yedioth Aharonot raportoi, että leiri on PA:n sponsoroima ja että sen ohjelma seuraa tarkoin PA:n ”Nuorison ja urheilun korkea neuvoston” antamia ohjeita, painottaen kansallisuutta.

Ohjelmaan kuuluu Krav Maga (contact combat) oppitunteja, iskulauseita juutalaisia vastaan ja taisteluhengen luominen. Seremonioissa nostetaan PA:n lippuja laulaen Palestiinan kansallislaulun.

”Me emme luovu näistä maista, me pysymme. Me jäämme tänne miljooniksi vuosiksi”, on erään laulun sanoma. ”Kaikissa maissamme me tulemme pysymään, ylpeinä joutumatta nöyryytetyiksi maassasi Palestiina.” vakuuttaa toinen.

”Oikeus ei tule häviämään pohjoisesta etelään. Tämä kansa ei kuole – vapaus, vapaus, vapaus. Tämä kansa haluaa vapauden vangeilleen”.
Lapset matkustivat PA:n valvonnan alaiseen Jerikoon, jossa PA:n poliisit opettivat heille Krav Maga lähitaistelukoulutusta.

PA:n poliisit lienevät saaneen Krav Maga hallintansa CIA:n kouluttajilta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266675,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -33; Tiberias 23 -40; Suolameri 29 -39; Eilat 28 -42 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, säätiloissa ei uutoksia.









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019