SUNNUNTAI 28.07.2019

SUNNUNTAI 28.07.2019

01. YK:n pääsihteeri Antonio Guterres julkaisi perjantaina YK:n turvallisuusneuvostolle laaditun raportin, jossa kerrotaan, että IDF:n ja terrorijärjestö Hamasin välisissä yhteen-otoissa sai surmansa 56 arabilasta vuoden 2018 aikana – suurimman määrän IDF:n ja Hamasin välisen sodan 2014 , ns. kesäsodan jälkeen.

Hamas aloitti ”paluumarssien” järjestämisen maaliskuussa 2018 jatkuen tänä päivänä huolimatta tulitauosta IDF:n ja Hamasin välillä, jossa ne kielletään. Hamas systemaattisesti kiihottaa lapsia eturintamaan.

Guterres sanoi raporttia esitellessään, että ”IDF:n sotilaat haavoittivat lähes 2700 arabilasta mielenosoitusten, yhteenottojen sekä etsintä ja pidätys-operaatioiden yhteydessä” Reutersin raportissa kerrotaan.
Raportin mukaan kuusi israelilaista lasta haavoittui niiden yhteydessä.

YK:n pääsihteeri Guterres vaati ”Israelia välittömästi asettamaan estäviä ja suojaavia toimia kohtuuttoman voiman käytön estämiseksi, ja kaikkia niihin osallistuvia Gazan arabeja pidättymään rohkaisemasta lapsia osallistumasta väkivaltaan”. IDF ei päästä israelilaislapsia eturintamaan.

Raportissa huomioitiin Afganistanissa 3 062 lapsen saaneen surmansa tai haavoittuneen; toiseksi Syyria, jossa ilmaiskut, tynnyripommit ja rypäle-pommit aiheuttivat 1 854 lapsen kuoleman; sekä Jemen, jossa taistelut Saudi Arabian ja Iranin tukemien Houthi-kapinallisten välillä aiheuttivat 1 200 lapsen kuoleman.

Israelin näkemyksen mukaan terrorijärjestö Hamas käyttää väkivaltaisia mielenosoituksia turva-aidan läheisyydessä peittona hyökkäyksille IDF:n sotilaita vastaan. Hamasin rohkaisemiin mielenosoituksiin liittyvät mellakat, autonrenkaitten polttaminen ja sotilaitten kivittäminen kallionlohkareilla, käsikranaateilla ja kotitekoisilla petrolipommeilla.

Mielenosoittajien tarkoituksena on murtautua turvallisuusaidan läpi Israelin puolelle ja hyökätä aseineen israelilaiseen kylään tai kibbutsiin.

Toiseksi Gazan arabinuoret käyttävät ilmapalloterrorismia lähettämällä palloryppääseen kiinnitettyjä palavia aineita, joilla he ovat polttaneet tuhansia eekkereitä suojattuja luonnonmetsiä ja maatalousmaata.

Hamas lähettää kouluttamiaan yöllisiä partioita turva-aidan läpäisemiseen aiheuttaakseen paniikkia ja pelkoa israelilaisasukkaissa.
https://www.timesofisrael.com/un-number-of-palestinian-children-killed-by-israel-in-2018-highest-in-4-years/,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5558617,00.html,



02. Israelin Juudean, Samarian ja Gazan alueitten siviilihallinnon virkailijat ovat enenevässä määrin tutkineet postin kautta Gazan kaistalle lähetettyjä postipaketteja, joihin – niiden viattomasta ulkoasusta huolimatta - on usein kätketty esineitä ja aineita, joita voidaan käyttää sekä siviili- että sotilaalliseen tarkoitukseen, sanotaan lauantaina julkaistussa raportissa.

Ynetnews.com kertoi, että Postin turvallisuustarkastajat ovat takavarikoineet v. 2018 aikana 1600 esinettä, jotka oli lähetetty Gazan kaistalle.

Tällaisia kahden käytön esineitä ovet mm. dronet, joita voidaan käyttää vakoilemiseen; piilokameroita, jotka voidaan kiinnittää turva-aitaan; salakielisiä kaksisuuntaisia radioita; sukellusvälineitä, lasertähtäimiä; yönäkö-välineitä; maskeja; kypäriä; antenneja; sotilassaappaita ja muuta.

Gazan kaistalle lähetetyt tilaukset laivataan ensin Israeliin, jossa Siviili-hallinnon virkailijat merkitsevät ja tutkivat ne kaksoiskäyttöesineiden takavarikoimiseksi.

”Kerromme paketin saajille, että lähetys on takavarikoitu ja lähetetty tuhottavaksi” kertoi vääpeli Sahar Weiss, Erez-rajaterminaalista ynetille, ”Gazalaiset voivat valittaa takavarikoidusta lähetyksestä”.

Gazan kaista julistettiin kansainväliseen kauppasaartoon 2017 Hamasin kaapattua vallan Gazassa ja pitäessä sitä tiukassa valvonnassaan siitä alkaen. Egyptin valvoo omaa rajaansa Gazan kaistalle, ja Israel omaansa.

Gazan kaistan suurimpia ongelmia ovat työttömyys, etenkin nuorten parissa yli 60 %, sekä elinolosuhteitten kehittyminen yhä vaikeimmiksi, puhtaasta juomavedestä on puute, viemäröinti ei toimi eikä likavesiä puhdisteta, vaan
ne leviävät etenkin sateella pitkin laaksoja ja katuja.

Nuorille lapsille opetetaan sotilasleikkejä kesäleireillä, ja heidän ajatus- ja tunnemaailmansa kyllästetään juutalaisten ja Israelin vihaamisella, jotka ilmenevät vähän vanhempina puukotuksina ja tulituksina. Jotkut heistä kääntyvät kristinuskoon saamansa ilmestyksen kautta, mikä on ainoa keino tunkeutua lapsuudesta lähtien jatkuneen aivopesun läpi todelliseen minään.
https://www.timesofisrael.com/israel-seizing-online-orders-sent-to-gaza-fearing-military-use-report/,

03. Kehityksen myötä Niilin suistoalueella sekä Suezin kanaalin laajennustöiden johdosta, joihin liittyvät liiallinen merikalastus sekä turismin kasvun myötä lisääntynyt saastutus, ovat aiheuttaneet merkittävän vähennyksen meren eläinlajien monipuolisuudelle Välimeren itäosissa.

Israel esitti kolmannen tutkimustuloksiin perustuvan esityksen avustaa ympäröivän ekojärjestelmän säilymiseksi ihmisen aiheuttamista uhkista.

Välimeren alue muodostaa luonnollisen puskurivyöhykkeen kolmen maanosan välille, tarjoten sivukuvan taloudellisille ja EteläEuroopan, LänsiAasian ja PohjoisAfrikan välisille poliittisille suhteille.

Modernin sivilisaation nousun myötä Välimeri on joutunut ihmiskunnan aiheuttaman uhkakuvien alaisiksi kuten liikakalastus, saastutus, rannikon infrastruktuurin rakentaminen ja poliittiset konfliktit.

Barcelonan konventio vuonna 1995 kehotti suojelemaan Välimerta saastutukselta. Sen allekirjoittivat 22 ympäröivää maata, niiden mukana olivat Israel, Kypros, Egypti, Libanon, Turkki ja Syyria, Välimeren eteläosa kamppailee edelleen säilyttääkseen puhtaan veden ja merielämän moninaisuuden.

Israel on omasta puolestaan tehnyt useita aloitteita merielämän järjestelmän suojelemiseksi. Äskettäin Yad HaNadiv säätiö liittyi Israelin luonto- ja puistoalueiden (INPA) kanssa tarjoten varoja tieteellisten tutkimusten suorittamiseksi merellisten suojelualueiden hyväksi. (MPA:s)

”INPA:n tarkoituksena on saada 20 % Israelin rannikkovesistä suojelluksi; ideaalisti jo vuonna 2030” sanoo tri Noga Sokolover, merielämän biologi Israelin Ekologian ja Ympäristötieteiden järjestöstä.

Ennen tutkimusten (MPA) järjestämistä meren vesialueiden rajat täytyy sopia. Israelilla on kolme tärkeintä merellistä vyöhykettä: rannikkovesi, jatkuva vesi ja taloudellinen vesi.

Rannikkovesialue ulottuu 12 merimailin päähän rannikosta, joka on Israelin täydellisessä valvonnassa.
Jatkuva vesialue jatkuu toiset 12 merimailia, ja kolmas, taloudellinen vesialue ulottuu puoliväliin Israelin ja Kyproksen välillä.

Ympäristönsuolelun kannalta tämä tarkoittaa sitä, että Israel on vastuussa vesi-alueittensa merielämän ja niiden luonnonvarojen suojelemisesta, mutta vierailla mailla on oikeus purjehtia, lentää ja käydä kauppaa noilla alueilla.

Välimeri on kapean Gibraltarin salmen kautta yhteydessä Atlantille, mikä vaikuttaa Välimeren dynaamisuuteen.

Selvästi erottuvia merialueita valvovat eri ministeriöt, mikä aiheuttaa keskinäisiä intressi-kiistoja. Sisäministeriö valvoo meren luonnonvaroja ja rannikkoalueen oikeudellisia kysymyksiä.

Talousministeriö valvoo meren taloudellista aktiviteettia ja harjoittaa valtaansa pääasiassa jatkuvalla ja taloudellisella lohkolla. Näiden kahden ministeriön näkökannat aiheuttavat eturistiriitoja päätettäessä, mikä olisi parasta luonnonsuojelun kannalta.

Ympäristönsuojelun edustaja vaatii Israelin hallitusta kieltämään troolikalastuksen vesialueensa pohjoisosassa ja rajoittamaan muita kalastus-muotoja, mutta taistelu uusien MPA:n (tutkimusten) suorittamiseksi jatkuu.

Kysymys keskittyy yhä selvemmin Välimeren veden laadun säilyttämiseksi, johon liittyvät hankkeet kuten Assuanin (Aswan) patotyöt Niilinvirran yli, joka tehokkaasti estää ravintoaineiden kuten phosphorus ja nitrogen Niilin alajuoksusta ja Välimeren itäosista, ja suuresti vähentää puhtaan veden pääsyä mereen.

Suezin kanavan laajentaminen mahdollisti tunkeutuvien lajien pääsyn Välimeren itäosiin PunaiseltaMereltä, mikä vaikuttaa vähentävästi meren biomoninaisuuteen alueella.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5556865,00.html,


04. Israelin puolustusministeriö ja USA:n puolustusjärjestö (MDA) suorittivat onnistuneesti Arrow 3 järjestelmän testit Alaskassa.

Israelin ja USA:n puolustusjärjestöt saivat sunnuntaina suoritetuksi loppuun sarjan onnistuneita Arrow 3 ilmatorjunta-järjestelmän testauksia.

Testejä johtivat Israelin puolustusministeriö ja Israel Aerospace Industries (IAI) Israelin puolustusteollisuuden ja Israelin ilmavoimien edustajien osallistuessa.

Arrow 3 on kehitetty Israelin ja MDA:n yhteistyönä ballististen ohjusten eliminoimiseen ilmakehän yläpuolella.
Sarjassa suoritettuja testejä havaittiin järjestelmän onnistuneesti iske -ja-tapa toimivuuden kohteita vastaan korkealla ilmapiirin yläpuolella.

Testeissä käytettiin Amerikkalaista ANTPY2 tutkaa, jonka operatiivinen yhteen sopivuus Attow 3 järjestelmän välillä todettiin myös onnistuneeksi.
Testit suoritettiin Alaskassa, koska Israelissa järjestelmän kyvykkyyttä ei olisi voitu suorittaa maan pienuuden vuoksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266579,

USA:n Israelin lähettiläs David Friedman osallistui maan hallituksen istuntoon onnistuneen Arrow3 testien jälkeen Alaskassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266580,


05. PLO:n hallitus kokoontuu tänään sunnuntaina Ramallahiin keskustelemaan, miten PA/PLO:n puheenjohtajan ilmoittama Israelin kanssa solmittujen sopimusten mitätöiminen käytännössä suoritetaan.

PA:n arabien keskuudessa on epäluottamusta siihen, että yhteistoiminta voidaan lopettaa, sillä PA/PLO.n turvallisuus lepää IDF:n hartioilla. Ilman tätä valta PA/PLO:n valvomilla alueilla olisi jo siirtynyt Hamasille. Shin Bet yhdessä Armeijan tiedustelun kanssa ovat estäneet useita vallankaappausyrityksiä Hamasin taholta.

PLO:n ezecutiivisen komitean (hallituksen) jäsen Ahmad Majdalani sanoi lauantaina, että komitean tehtävänä on muodostaa mekanismi, jolla johdon päättämä irrottautuminen kaikista Israelin sopimuksista toteutetaan.

Abbas vakuutti torstaina, ettei PA/PLO kuuntele enää kenenkään vaatimuksia ja aloittaa realiteettien muodostamisen maassa, etenkin Jerusalemissa. Abbas on uhannut tätä useaan kertaan aiemminkin ilman tulosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266570,

06. Palestiinalainen arabijärjestö Hokuk ihmisoikeuksien hyväksi sanoo, että Gazan tapaisten ”paluumarssien” järjestäminen Libanonista Palestiinaan on paras ratkaisu ihmisoikeusongelman ratkaisemiseksi pakolaisille Libanonissa.

Hän kehottaa aloittamaan ”paluumarssit” välittömästi Naqourasta, joka on lähellä UNIFIL:n päämajaa Libanonissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266568,

07. Israelin pienten oikeistopuolueitten liittyminen yhdeksi kokonaisuudeksi, vaikkapa vain teknisenä liittona, näyttää hajoavan Jewish Home johtajan rabbi Rafi Pereztin jääräpäiseen uskoon, että hänen velvollisuutensa on johtaa oikeistopuolueitten unionia.

Peretzin ja Bennettin oli tarkoitus tavata sunnuntaina aamupäivällä, mutta Peretz peruutti sovitun tapaamisen. Bibi on pyrkinyt kaikin voimin Sara-vaimonsa tuella estämään Ayelet Shakedin ja Naftali Bennettin nouseminen uudelleen valtaan oikeistopuolueitten unionin kautta, kuten väitetään.

Peretzin toimistosta kerrotaan, että ministeri on hallituksen kokouksessa, ja että tapaaminen Bennettin kanssa järjestyy myöhemmin tänään. Kysymys lienee enää 9. -10. paikasta ehdokaslistalla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266575,

08. Olen Israelin uutisten sivussa yrittänyt perehtyä USA:n politiikkaan ja sen tämänhetkiseen tilanteeseen, mutta täytyy tunnustaa, että mitä enemmän sitä yritän ymmärtää, sitä sekavammaksi se muodostuu.

Miten neljän naisen kopla (squad) saa mielin määrin solvata USA:n istuvaa presidenttiä, vai suojaako kongressin jäsenyys heitä? Kaksi pahinta heistä aikovat tulla Israeliin, eikä Bibi uskalla estää sitä, vaikka laki sen sallii.

Eikö USA:n laissa ole pykälää, jolla tuomitaan julkisen virkamiehen avoin solvaaminen? Jos on, miksi Demokraattisen puolueen keskeisin sotahuuto on: ”Trump on rasisti ja ihmisvihaaja; Hänet täytyy poistaa; häntä vastaan täytyy nostaa syytökset hänen tuomitsemisekseen kelvottomana johtajana”.

Huolestuttavin havainto on kuitenkin demarien vaatimus Barak Obaman kutsumiseksi takaisin Yhdysvaltain johtoon, Hillaryn toimiessa hänen ulkoministerinään. Tätä tuetaan useilla ”ilmoituksilla”, joista muutama on alla olevassa linkissä.

Kolmantena huolestumisen aiheena on tieto kristittyjen vainon alkamisesta USA:ssa, ilmeisesti ne alkaisivat syvässä etelässä, demarien toimesta. Mielipiteen muokkaamista tähän on tehty Obaman hallinnon aikana, mutta nyt se näyttää alkavan todellisuudessa jo Trumpin hallitessa.

Yhdysvalloista tulee sen mukaisesti okkultistinen maa, jossa Raamatun omistaminen on rikos, kuten katusaarnaaminen jo on kielletty.

Olkoon nämä vain yksityisiä mietelmiä, ja huolestunutta hämmästelyä.
En pysty arvioimaan linkissä esitettyjä ilmoituksia, mutta älköön kukaan ottako niitä täydestä ilman Pyhän Hengen ohjausta. https://beforeitsnews.com/v3/alternative/2019/3694237.html,
https://beforeitsnews.com/v3/politics/2019/3121385.html,

09. Hamas vaatii Hizbullahilta samoja BM-21 Grad-ohjuksia, joita houthi-kapinalliset käyttävät Jemenissä Saudi Arabiaa vastaan. Hamasin tarkoituksena on peittää koko Tel Aviv Grad BM-21 ohjuksilla. Niiden kantomatka on 450 km. Pyynnöllä on lisäksi kiire varastojen tyhjennyttyä.
https://www.debka.com/hamas-bids-urgently-for-same-iranian-bm-21-grad-missiles-as-the-yemeni-houthis/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -29; Tiberias 27 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 25 -38 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lämpenee hieman.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019