Friday, March 04, 2016

PERJANTAI 04.03.2016

PERJANTAI 04.03.2016
1.     AAMULLA oli varsin viileän ja turhan kovan tuntuinen tuuli vastassa pistäessäni nenäni ulko-oven ulkopuolelle saadakseni vain tuntuman kotimme ulkopuolelle. Lieneekö sitten samaa perua tai jostakin fyysisestä ongelmasta johtuva raskas paine, jota olen tuntenut sydänalassani muutamia päiviä. Kyllähän Raamatun profeetat useinkin valittivat sydänkipuja ja pelkoakin saadessaan katsella näkymiä tulevista ajoista, jotka hämmästyttivät heitä outoudellaan. Eikä se ihme ollutkaan, sillä he näkivät koneita ja laitteita, joista ei ollut tietoakaan eikä edes nimeä, millä niitä kutsuttaisiin, yrittäen kuitenkin kertoa aikansa termein näkemäänsä, joko oman aikansa sodista tai niistä, joita käydään aikanamme aikamme välinein ja sotakonein lentokoneita ja panssareita myöten.

Profeetta Jeremiakin joutui valittamaan sisäistä painetta, mitä hän kantoi sydämessään tietäessään tuhon olevan aivan lähellä, mutta joutuen yhä uudelleen toteamaan kansansa epäuskon ja vainon häntä vastaan, vaikka Jumala lupasikin suojella hänen henkeänsä.
”Voi minun rintaani, voi minun rintaani, minä vääntelehdin tuskasta; voi sydämeni kammioita! Sydämeni väräjää minussa, en voi vaieta, sillä minä kuulen pasuunan äänen, sotahuudon”. (Jer4:19) Myös apostoli Paavali tunsi olevansa kuin teräspihdeissä, jotka eivät sallineet hänen hetkeksikään unohtaa Jeesukselta saamansa apostolin tehtävää. ”Sillä siitä, että julistan evankeliumia, ei minulla ole kerskaamista. Voi minua, ellen minä julista evankeliumia”.  (1. Kor.9:16)
Mutta enhän minä olekaan mikään profeetta, vain tavallinen työntekijä Hänen viinitarhassaan, saaden saman päiväpalkan kuin kaikki muutkin, vaikka kärsinkin päivän helteet ja vaivat.

Taivas oli aamulla harvassa pilvipeitossa, ja puolipilvisyys jatkuu ennusteiden mukaan lähipäivien aikana ilman sateita. Ilman lämpötila on tänään korkeimmillaan 15 astetta, mittarimme näytti aamulla 11. Huomenna lämpötila noussee 18 asteeseen ja maanantaina yli 20 asteen.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 10 -15; Tiberias 15 -23; Suolameri 20 -25; Eilat 16 -26 +C-astetta.
Näillä lukemilla jatketaan maaliskuun alkua kohti kevättä ja kesää. Mitä kaikkea muuta tämä talven loppukausi tuokin tullessaan, on arvoitus, sillä niin monia kehityssuuntia on näköpiirissä.

2.     Tutkijat ovat havainneet puiden vuosirenkaita tutkiessaan, että Lähi-Itä kärsi 14 vuoden epätavallisen kuivan kauden, pahimman 900 vuoteen, mikä vaikutti Syyrian sisällissodan alkamiseen.  
Alueella on aina ollut kuivia kausia, mutta 1998 -2012 välillä sattunut kuivuus oli pahin vuosisatoihin. Useassa alueen maassa tehtyä tutkimusta johtanut Ben Cook toteaa, että tämä kuivuus ei noudata tavallista vaihtelua kuivan ja sateisen ajan välillä. Kuivuus jatkuu edelleen joissakin alueen maissa. Cook on sääntutkija NASA:n Doddard avaruustutkimuksen Instituutissa ja Lamint Dohertyn maaobservatoriossa New Yorkin Columbia-yliopistossa.
Tutkijat suorittivat puun vuosirenkaiden vertailu-tutkimuksia Pohjois-Afrikassa, Kreikassa, Jordaniassa Syyriassa ja Turkissa ja vertailivat tuloksia vastaavalta ajalta Espanjassa sekä Ranskan ja Italian eteläosissa voidakseen todeta alueella valitsevia sääntöjä. He tutkivat sekä elävien että kuolleiden puitten vuosirenkaita, joissa näkyvät kuivat ajanjaksot. Tutkimukset osoittivat ja tukevat muissa tutkimuksissa havaittujen inhimillisten tekijöitten vaikutukset sään vaihteluihin.
Columbia-yliopiston ja Kalifornian Santa Barbaran yliopiston tutkijat havaitsivat, että kuivuus romahdutti Syyrian maanviljelyksen Eufratin rannoilla, mikä pakotti 1.5 miljoonan maanviljelijän muuton tiluksiltaan kaupunkeihin, mikä vaikeutti Syyrian ennestäänkin niukkaa taloutta. Tämä osaltaan toimi liipaisimena sisällissodan alkamiseen 2011 poliisien hajottaessa koululasten rauhallisen mielen-osoituksen kovin ottein tuliaseita käyttäen. NASAN julkistama tutkimus ei toisten mielestä, joista Pen valtioitten yliopiston tutkija Michael Mann on yksi, ole täysin luotettava analyysi kuivuudesta, mutta antaa tunnustusta tutkijoille pyrkiessään analysoimaan epävarmuustekijöitä. http://www.timesofisrael.com/mideast-just-experienced-worst-drought-in-900-years-nasa-says/
3.     PA:n arabit jatkavat itsetuhoista sotaansa israelilaisia vastaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin luvalla ja tuella. USA:n ulkoministeri John Kerry yrtti saada Abbasin tuomitsemaan pääosin teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suorittaman ja yhä vaarallisemmaksi kehittyvän väkivalta-aallon tavatessaan hänet Ammanissa, mutta itsekkäistä poliittisista syistä johtuen Abbas kieltäytyi, mikä sai parkkiintuneen poliitikon Kerryn haukkomaan henkeään, koska hän ei nähnyt siinä mitään järkeä. Länsijohtajien näyttää olevan mahdotonta hyväksyä tosiasiaa, etteivät arabit vastaa heidän myönnytyspolitiikkaansa vastavuoroisesti. He vain kuittaavat lupaukset saaduiksi antamatta takaisin yhtään mitään.

Viimeisin terrorihyökkäys tapahtui tänään perjantaiaamuina Gush Etzionissa, Juudeassa, Jerusalemista etelään.
Joukko IDF:n sotilaita seisoi tienristeyksen lähellä, kun arabi-naisautoilija ohjasi autonsa suoraan kohti sotilaita haavoittaen yhtä ennen kuin hän ehti väistää. Uhri on 20-vuotias miessotilas. Hänet vietiin Shaare Zedek sairaalaan Jerusalemissa kohtalaisessa kunnossa jalkaan osuneen iskun seurauksena.
Sotilaat ampuivat naisterroristin kuoliaaksi. Hänen ajamansa auton tuulilasin hyllyltä löydettiin veitsi, mikä osoittaa hänen aikomuksenaan olleen tuhoamisensa jatkamista puukolla.

Gush Etzionin risteyksen lähistöllä on tapahtunut useita terrori-iskuja, minkä johdosta sotilaitten määrää on lisätty, mikä puolestaan on houkutellut hyökkäyksiä sotilaita vastaan. Vuonna 2015 risteyksessä saivat surmansa Ezra Schwartz USA:sta, opettaja Yaakoc Dov ja Hebronin asukas Shaadi Arfa, sekä samassa kuussa 21-vuotias Hadar Buchris. Viime viikolla Eliav Gelman, 30, sai surmansa sotilaan harhalaukauksesta terroristin taltuttamiuseksi.
21 israelilaista ja 3 ulkomaan kansalaista ovat saaneet surmansa viime lokakuusta alkaen, jolloin PA:n arabit aloittivat väkivaltansa.
Lähes 170 PA:n arabia on myös saanut surmansa puukkointifadan johdosta, kaksi kolmasosaa heistä hyökätessään sotilaita vastaan.
Eilen torstaina 2 poliisia haavoittui kahdessa erillisessä hyökkäyksessä Juudeassa ja Samariassa.
Keskiviikkoaamuna kaksi 17-vuotiasta arabia onnistui soluttautumaan Elin juutalaisyhteisöön pyrkient sisään IDF:n reservin pataljoonan komentajan kotiin, joka kuitenkin onnistui tunkemaan heidät ulos asunnosta. Arabit ammuttiin kuoliaiksi. Kaksi sotilasta haavoittui Har Brachan juutalaisasutuksen sisäänkäynnin edessä kahden terroristin puukoista. Tämä lienee se tapaus, jossa arabit paetessaan varastivat kahden sotilaan aseet. http://www.timesofisrael.com/israeli-lightly-hurt-in-apparent-west-bank-car-ramming-attack/

4.     Narsismia sairastava – kuten psykologit toteavat - USA:n presidentti Barack Hussein Obama kehuu ilman todellisuuden tajuakaan tehneensä enemmän saavutuksia kuin kukaan presidentti ennen häntä. Hän luetteli seuraavat saavutukset: Pelasti talouden suuresta taantumasta; elvyttänen auto-teollisuuden, kaksinkertaistaen viennin; suuresti vähentäen riippuvuutta tuontiöljystä; kaksinkertaistaen polttoaineen tehokkuusstandardin; keskittäen terrorinvastaisen taistelun, jossa huomioidaan kansalliset arvomme jne jne.

Obaman todelliset saavutukset ovat päinvastaiset. USA:n perustuslain tuhoaminen; nostaen USA:n velkaa enemmän kuin kukaan ennen häntä; päästen kuin koira veräjästä lukuisista karkeista rikoksistaan ja skandaaleistaan, tuhoten USA:n armeijan ja saattaen maansa aseman epäluotettavaksi maailmalla sekä vahvistaen Wall Sreetin maansa paakaduksi, jne.
Artikkelin kirjoittaja ehdottaa, että Obaman tulisi rakennuttaa huvipuiston, jossa kansalaiset voisivat käydä nauramassa hänen saavutuksilleen. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/obama-fantasyland-ive-accomplished-more-than-any-other-president-2/

5.     UUTISOTSIKOTA
·        ISIS-joukot ovat artikkelin mukaan saavuttaneet suuria voittoja Filippiineillä, jossa ne maan eteläosassa lahtaavat katolisia ja saattavat maan eteläosan epävakaaseen tilaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/isis-making-massive-gains-in-the-philippines-slaughtering-the-catholic-minority-in-the-south-and-destabilizing-the-region/
·        Saudi Arabia ilmoitti äskettäin hankkivansa ydinaseita Pakistanista, mihin sillä on oikeus, koska se ei ole allekirjoittanut ydinaseitten leviämissopimusta, jonka sotilaallisesta sovelluksesta se maksaa 60 %. Riyadin poliittinen analyytikko Daham al-Arzi kertoo, että ydinohjelma aloitettiin 2 vuotta sitten. Nyt al-Arzi paljastaa, että Saudi Arabia asentaa ydinpommeja hävittäjiinsä. Tämä voi olla vastaveto Iranin laajentumispolitiikalle, mutta myös varoitus Venäjälle, jos se toteuttaa uhkauksensa käyttää ilmavoimiaan ja mahdollisesti ydinpommejaan Turkin suunnitelmia vastaan laajentaa Kurdien vastaista sotaansa Syyriaan. – Saudit ovat vieneet joitakin F15 hävittäjiään Turkkiin osana sotaharjoitusta, mistä media on raportoinut minimaalisesti. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/nuclear-red-alert-saudi-fighter-bombers-equipped-with-nuclear-warheads-are-their-sights-set-on-russia-in-syria/
·        Obaman hallitus myy Turkille Bunker Buster syvälle maan ja kallion sisään tunkeutuvia pommeja, joita se kieltäytyi myymästä’ Israelille, peläten IAF:n yrittävän iskeä niillä Iranin ydinlatoksiin. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/us-sells-weapons-to-turkey-it-denied-to-israel/
·        Libanonissa toimiva Hizbullah suunnittelee kemiallisten aseitten ja likaisten ydinpommien valmistuksen aloittamista Syyriassa Abadanin kaupungissa Libanonin rajan tuntumassa. Kaupunki on lähes autio sen jouduttua taistelevien osapuolten jalkoihin. Tutkimus- ja valmistustilat rakennetaan maanalaisina 2.5 hehtaarin suuruiselle alueelle. Hizbullah houkuttelee ulkomaisia asiantuntijoita edistämään suunnitelmiaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/israels-next-target-hezbollah-starts-chemical-and-dirty-bomb-program-at-secret-syrian-site/
·        Täydellinen auringonpimennys tapahtuu 8-9 päivin maaliskuuta, mutta se nähdään vain osalla Kauko-Idässä ja Tyynellä Merellä. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/a-total-solar-eclipse-is-coming-on-march-8-9-heres-what-you-need-to-know/
·        Harvinainen raamatullinen lammasrotu pyritään istuttamaan Israeliin. Nämä valkoisen ja mustan kirjat lampaat olivat niitä, joita Jaakob paimensi Mesopotamiassa lähdettyään karkuun veljensä Esaun vihaa ostettuaan häneltä esikoisoikeuden kieroudella.
Jenna ja Gil Lewinsky aikoo taistella Israelin tunnetusti hankalaa byrokratiaa vastaan voidakseen elvyttää 2 vuosisataa sitten tuhoutunut Avis Aries lammasrotu uudelleen kukoistukseen. Toinen hankaluus on arabit, jotka varastavat vuosittain tuhansia lampaita ja vuohia lehmien ja maataloustyökalujen ohella. Rodun yksilöillä on 2 -6 sarvea pääsään, useimmiten 4. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/rare-biblical-sheep-may-return-home-to-israel/
·        Kannattaa harkita, ennenkuin menee kiroamaan Jumalan nimeen Venäjällä, sillä Jumalan kieltäminen on rikos, josta saa vankeutta. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/how-times-change-russian-faces-up-to-year-in-prison-for-denying-existence-of-g-d/


Wednesday, March 02, 2016

KESKIVIIKKO 02.03.2016

KESKIVIIKKO 02.03.2016
1.     ENNUSTEET lupaavat lähes hellettä täksi päiväksi, ToI 24 astetta, JP lupaa rohkeasti jopa 26 astetta, mutta huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet. Päivälämpötila romahtaa 16 asteeseen, mikä jatkunee muutaman päivän ajan. Taivas pysyttelee puolipilvisenä; huomenna voi tulla paikallisia sadekuuroja. Hyvä niin, pohjolan poika Savosta on tottunut kylmän ja lämpimän vaihteluun, jatkuva helle on tukahduttava, sopiva vaihtelu virkistää. Voin kertoa tämän omasta kokemuksestani. Asuttuamme 3 vuotta Etelä Afrikassa, jossa kesäaika oli pitkä ja kuuma, miten ihanalta tuntui läkähdyttävän helteen keskeltä pistäytyä Drakensbergin vuoristoon, jossa tuntui ihanan viileä ja raikas tuulen henkäys.

Se oli sitä aikaa se, eikä menneitä sovi muistella, ei ainakaan siinä määrin, että se vie keskittymisen päiväkohtaisiin ongelmiin. Kuten Jeesus Nasaretilainen totesi: ”Älkää siis murehtiko huomisesta, sillä jokainen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma murheensa”. (Mt.6:34)

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -24; Tiberias 20 -31; Suolameri 24 -33; Eilat 22 -33 +C-astetta. Kinneretin vedenpinta nousi 1 sm:n verran, mikä on hyvä asia.
Kuten edellä mainitsin, kevät tulee keikkuen, etten sanoisi keikuttaen, niin vaihtelevaa sää on ollut. Kuvannee hyvin myös tätä poliittista tilannetta sekä maan sisällä että ulkopuolella, niin yllättävän vaihteleviksi tilanteet ovat muuttuneet. Lähinaapurista Syyriasta ei enää ymmärrä, kuka siellä hallitsee mitäkin aluetta, ja kuka sotii ketäkin vastaan ja kenen tuella. Israelin kannalta vaarallisin tilanne on kehittymässä Damaskoksen ympärillä ja sen itäpuolella Jordanian rajalla, jonne Hizbullah soluttaa aseistettuja joukkojaan Venäjän luvalla ja sen ilmavoimien suojaamana.

Puolustusministeri Moshe Yaalon esitti syytöksen, että Syyrian armeija olisi käyttänyt kemiallisia aseita taistellessaan kapinallisia vastaan. Syytöksen todenperäisyys on näyttämättä toteen – myös kapinalliset ovat niitä käyttäneet – mutta sivusta katsoen näyttäisi paremmalta, ettei Israel sotkeutuisi Syyrian armeijan toimiin.  Syyria on kuitenkin turvannut rajan rauhallisuuden vuodesta 1974 lähtien, jolloin aselepo solmittiin. Rauhansopimusta maitten välillä ei ole, vaan muodollinen sotatila jatkuu edelleen. http://www.timesofisrael.com/yaalon-syrian-regime-used-chemical-weapons-during-truce/,

2.     USA:n presidentinvaalien esivaalit presidentti ehdokkaitten valitsemiseksi jatkuvat tänään, jota he kutsuvat supertiistaiksi, sillä sen aikana valitsija-miesvaalit pidettiin 12 osavaltiossa.
Republikaanien ehdokas Donald Trump näyttää jyräävän kilpailijansa; alustavien tietojen mukaan hänen ylivoimansa vain vahvistuu sitä mukaa, miten vaalit edistyvät.

Mutta samalla lisääntyy myös Trumpin vastainen oppositio, joka on saamassa yhä vaarallisempia piirteitä. Tappouhkauksia esiintyy julkisissa artikkeleissa. Viimeiseksi CFR, ulkomaan asioitten neuvosto, jonka salakähmäinen valta ulottuu laajalle sen varsinaisen hallinta-alueen ulkopuolelle, julkaisi lausunnon, jossa se varoittaa valitsemasta Trumpia republikaanien ehdokkaaksi ja USA:n presidentiksi. Käytännössä se merkitsee Trumpin tuomitsemista eräänlaiseksi henkipaoksi. Hän pitääkin luotiliiviä liikkuessaan julkisuudessa, mutta aikamme väkivaltaisessa ilma-piirissä se ei voine suojella häntä, jos hänet päätetään eliminoida.

Demokraattien parissa Hillary Clintonin kannatus näyttää samoin vahvistavan hänen mahdollisuuksiaan ehdokkuudesta, vaikka samaan aikaan etenevät yritykset syyttää häntä oikeudessa useista rikoksista, joiden rinnalla presidentti Richard Nixonin kaataneet syytökset kalpenevat. Hillaria syytetään valehtelijaksi ja tosiasioitten kieltäjäksi, jonka sanaan ei voi luottaa. Trump luonnehti Hillarin henkistä tilaa todeten, ettei hänen staminansa, henkinen kestokykynsä, riitä USA:n presidentin virkaan ja länsi-maailman johtajaksi nopeasti ja radikaalisti muuttuvissa tilanteissa. Hänen väitetään turvautuvan psyykelääkkeisiin.

Sekä Clinton että Trump voittivat 7 valtion enemmistön 11:sta, Alaska ei ole vielä äänestänyt. Republikaanien kakkoseksi nousi Ted Cruz, joka vastoin odotuksia nujersi Marco Rubion. http://www.timesofisrael.com/trump-clinton-best-rivals-win-big-on-super-tuesday/, http://www.timesofisrael.com/trump-clinton-doesnt-have-stamina-to-be-president/,

3.     AMERIKAN juutalaiset ovat perinteisesti demokraattejja – 78 % heistä äänesti Obamaa kahdesti, vaikka olivat jo tietoisia hänen Israel vastaisuudestaan – mutta pieni osa heistä kannattaa republikaaneja.
Nyt Trumpin noustessa yhä selvemmin republikaanien ehdokkaaksi he ovat joutuneet vaikean ongelman eteen. Trumpin arvaamattomuus on yksi kysymys, mutta toinen on hänen vakuutuksensa pysyä neutraalina Israelin ja PA:n välisissä kysymyksissä. Hän tosin korjasi lausuntoaan myöhemmin, ettei Israel löydä suurempaa ystävää kuin mitä hän on presidenttiä.
Miten voi pysyä neutraalina kysymyksessä, joka on häirinnyt maailman rauhaa vuosikymmenet, ja joka ratkaisemattomana vaatii lukuisia kuolonuhreja molemmin puolin?

Ari Fleischer, presidentti George W Bushin tiedottaja ja republikaanien juutalaiskoaliittion hallituksen jäsen. sanoo näin:
”Miten töykeä hän onkin, miten tyhmästi toisinaan käyttäytyykin, miten solvaava hän onkin. minä äänestäisin Donald Trumpia Hillari Clintonin asemesta koska tahansa”.
Fleischer painotti puhuvansa vain omasta eikä RJC:n puolesta.
Toisille oikeistolaisille Trump on liian tasapainoton, hän ei lupaa tukea Israelia ehdottomasti; hänen saavutuksensa oikeistolaisena ovat epämääräiset; liikemaailma ei luota häneen; hänen retoriikkansa on saanut tukijoita taholta, joilla tuskin on helliä tunteita juutalaisia kohtaan, kuten Ku Klux klaanin entinen johtaja David Dude ja USA:n muslimijohtaja Louis Farrakchan.

TOISET juutalaiset liikemiehet eivät tunne, että Trump puhuu heidän kielellään, he pitävät häntä huijarina ja uskovat, että monet äänestävät salaa Hillaria. He vieroksuvat Trumpin tapaa käsitellä rasismia ja etnisisiä kysymyksiä pitäen häntä demagogina ja itsekeskeisenä. He eivät luota hänen uskottavuuteensa.
Trump ei ole poliitikko, mutta hän puhuu kansan kielellä asioista siten, että kuulijat ymmärtävät ja voivat asennoitua sen mukaan. http://www.timesofisrael.com/prospect-of-trump-nomination-poses-dilemma-for-jewish-republicans/

4.     RESERVIKOMPPANIAN komentaja Roi Harel kertoi INN:n toimittajalle, miten hän keskiviikkoaamuna laittoi tavaroitaan kuntoon viedäkseen ne autoonsa ja valmistautui lähtemään talostaan. Avattuaan ulko-oven ulkopuolella odottaneet kaksi arabinuorukaista, jotka hän arvioi 15 tai 16-vuotiaiksi ja aseistautuneiksi puukartuilla, veitsellä ja omatekoisella käsikranaatilla, hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Hän yritti vastustaa heitä, mutta he pääsivät tunkeutumaan sisälle taloon ja olivat lähellä päästä makuuhuoneeseen, missä hänen vaimonsa nukkui heidän viiden lapsensa kanssa.

Harel onnistui työntämään arabinuoret ulos ovesta sulkien sen, jonka jälkeen arabit lähtivät karkuun. Turvallisuuspartio löysi ulko-oveen lyötynä 20 sm:n mittaisen veitsen, jota oli tarkoitus käyttää myöhemmin.
Harel kamppaili arabinuorukaisten kanssa, jotka hakkasivat häntä puukartuillaan haavoittaen häntä. Turvallisuusmiehet löysivät arabinuorukaiset – he olivat 17-vuotiaita – ja ampuivat heidät.
Voi vain kuvitella, mitä he olisivat tehneet Roi Harelin vaimolle ja heidän lapsilleen, jos hän ei onnistunut työntämään heitä ulos.
Roi Garel asuu Hayivelin lähiössä Elin kaupungissa Binyaminin alueella Samariassa. Terroristit olivat viereisestä Karyan kylästä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208778#.VtajnCZxfhQ

5.     Yesha-neuvoston puheenjohtaja Shilo Adler kertoo, että Roi Harelin tapaus olisi voinut päättyä siihen, että lapset ja äiti olisi löydetty surmattuina katukäytävällä.
Hän sanoo ihmeeksi sitä, että Harel pystyi työntämään arabit ulos kodistaan selviytyen vähäisin vammoin.
Adler työskenteli tietokoneellaan puoli kuuden maissa keskiviikkona ennen osallistumistaan aamuhartauteen ryhmänsä kanssa, kun hän sai SMS sanoman terrori-iskusta. Hän riensi paikalle, joka on lähellä hänen omaa taloaan. Nahal prikaatin sotilas havaitsi yhden terroristin pusikossa lähellä rituaalikylpyä ja ampui hänet. Adler meni tarkistamaan kuultuaan laukauksia ja havaiten rikotut autonlasit. Toinen terroristi piilotteli aivan hänen oman autonsa vierellä hyökäten häntä kohti puukartulla ja veitsellä aseistautuneena. Myös hänet eliminoitiin ilman lisävahinkoa.
Arabit olivat onnistuneet livahtamaan piikkilanka-aidan läpi vartionvaihdon aikana. He olivat pudottaneet aidalle käsikranaattinsa, yksi kiireessään menettänyt toisen kenkänsä sekä repineet puseroaan piikkilanka-aidan piikkeihin.

ROI ADLER sanoo, että hän lähetti kirjeen sekä pääministeri Benyamin Netanyahulle että puolustusministeri Moshe Yaalonille
kehottaen heitä luopumaan myöntyvyyspolitiikastaan, mikä ei ole enää ajankohtainen terroriaallon riehuessa maassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208779#.VtaqISZxfhQ, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208780,

6.     UUTISOTSIKOITA
·        Arkeologit löysivät ennen rakennustöiden alkamista laajan roomalaisen ajan 1600 vuotta sitten rakennetun kylpylän rauniot. Paikalta löydettiin keramiikkaputkia osoituksena vesi- ja viemärijohdoista. Kylpylä on sijainnut Schneller lähiössä. Sinne aiotaan rakentaa asuntoja haredim-kansalle. Kylpylän lähellä sijainneen merkittävän viinipuristamon rauniot löydettiin myös. http://www.jewishpress.com/news/large-ancient-winery-roman-bathhouse-unearthed-in-jerusalem/2016/03/02/
·        Lähes päivälleen puoli vuotta sitten COGAT, joka vastaa hallituksen ja PA:n välien koordinoinnista Juudeassa ja Samariassa, karkotti arabit Wadi Rashrash laaksosta, jota he laittomasti asuttivat, samojen arabien havaittiin siirtyneen uudelleen puskutraktoreineen samaan laaksoon. COGAT lupaa tarttua asiaan välittömästi. Laakso on lähellä Karmei Tzur juutalaisyhteisöä. http://www.jewishpress.com/news/6-months-after-their-removal-arabs-retake-valley-near-karmei-tzur/2016/03/01/
·        Kiivas sananvaihto tapahtui Israelin delegaation ja PA:n edustajien välillä tiistaina EU:n parlamentin järjestämässä konferenssissa. Israelin delegaation johtaja Erel Margalit (Zionist Union-labor) vastasi kiivaasti PA:n edustajan Zuhair Sandukan hyökkäykseen, jossa tämä syytti Israelia miehittäjäksi ja apartheid-valtioksi, jonka vastaista BDS-toimintaa tulee laajentaa. Sanduka tunnusti 2002, ettei PA/PLO:n perus-kirjaa muutettu Arafatin järjestämässä konferenssissa Bill Clintonin läsnäollessa, kuten maailmalle julistettiin. Se vaatii edelleen Israelin vastaista aseellista taistelua, Israelin laillisuuden kumoamista; juutalaisen kansan historiallinen ja uskonnollinen asema ja siteet Israelin maahan tulee poistaa. Sionismi tulee karkottaa Lähi-Idästä rasistisena, imperia-listisena ja fanaattisena, kolonialistisena liikkeenä maailmanrauhan hyväksi.
Margalit muistutti Sandukaa, ettei PA/PLO ole tuominnut yhtäkään terroristin suorittamaa israelilaisten murhaa, vaan ylistää heitä sankareina ja idoleina, joiden nimiin avataan puistoja, katuja ja lasten tapahtumia sekä nuorten kilpailuja. http://www.jewishpress.com/news/heated-exchange-between-labor-mk-and-palestinian-at-eu-conference/2016/03/01/
·        EU siirtää 274 miljoonaa USD PA/PLO:n pohjattomaan säkkiin. Abbasin suu oli maireassa hymyssä kiitellessään EU:n ulkopolitiikan johtajaa federica Mogherinia Ramallahissa. Monta miljoonaa siirretään päältä suoraan PA/PLO:n johtajien yksityistileille. Iran tarjoaa miljooniaan Hamasille, mutta Abbas haluaa, että varat siirretään PA:n tileille, joka harkitsee mitä siirretään ja kenelle. http://www.jewishpress.com/news/eu-to-transfer-274-million-to-the-pa/2016/03/01/
·        DEBKAFILE kertoo, että Hizbullah on aloittanut kemiallisten aseitten kehittelyn ja valmistuksen haamukaupungiksi muuttuneessa Zabadanin kaupungissa Syyriassa 30 km
Damaskoksesta lähteen. 2.5 neliökm:n alueen alle on rakennettu maanalaiset tilat tutkimuksille ja valmistamiselle ulkomailta tuotettujen asiantuntijoitten opastuksella. Kaupunki on 140 km Haifasta koilliseen. Nasrallah uhkasi iskeä ohjuksillaan Haifan ammoniakki-tankkeja vastaan, mikä aiheuttaisi kymmenien tuhansien ihmisten kuoleman ja altistaisi 800 000 ihmistä Haifan ulkopuolella. http://www.debka.com/article/25268/Hizballah-launches-Chemicals-Dirty-Bombs-program-at-secret-Syrian-site

Sunday, February 28, 2016

SUNNUNTAI 28.02.2016

SUNNUNTAI 28.02.1016
1.     UUSI päivä ja uusi viikko, mutta ei vielä uusi kuukausi, koska helmikuu on karkauskuukausi. Aurinko kuitenkin paistaa kauniisti taivaankannelta, jota ei ole aivan huolellisesti pyyhitty pilvien jälkeen, joten yksittäisiä pilvenhattaroita seikkailee edelleen muuten pilvettömällä taivaalla. Mustarastas heläyttelee ihanasti omia huilusäveleitään, ja lämpöä on mittarin mukaan 11 astetta ja nousee 20 asteen tienoille iltapäivällä. Siunattu ja odotettu Mari ystävämme sieltä FB:stä ja Jyväskylästä näyttää tuoneen lämpöisen sään ja yltäkylläisen sydämen saapuessaan juutalaisten ikuiseen pääkaupunkiin Jerusalemiin.
Odotamme myös hartaasti, kuten lukemattomat muut rakkaat ja valitut kanssamme, milloin Herramme saapuu ensin pilviin omiaan vastaan ja sitten Jerusalemiin ”Isänsä kirkkaudessa Kuningasten Kuninkaana ja Herrojen Herrana”. Odotusaikanamme on kuitenkin ”huolellisesti valvottava, ettei sydämiämme raskauta päihtymys eikä juoppous eikä elatuksen murheet, niin että se päivä yllättäisi meidät äkkiarvaamatta niin kuin paula, sillä se on saavuttava kaikki, jotka maan päällä asuvat”. (Lk.21:34 -35) Tuo päihtymys viittaa kreikassa farmasian tuotteisiin, joten se voi tarkoittaa mieltä muuttavia ja muita aikamme kovia huumeita, jotka sumentavat kirkkaan ajattelu- ja tuntemiskyvyn. Niitä tulee varoa.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 11 -20; Tiberias 14 -27; Suolameri 16 -26; Eilat 14 -31 +C-astetta. Lämpötila jatkaa huomisesta alkaen nousuaan siten, että keskiviikon lukemat ovat 15 -25 astetta. Kinneretin vedenkorkeus pysyttelee edellisen päivän lukemissa.

2.     MIKSI Israel on pyhiinvaelluspaikka niin muuttolinnoille kuin lintujen tarkkailijoillekin sekä kasvavalle määrälle pyhiinvaeltajia joiden päämääränä eivät ole ensisijaisesti Hulalaakso ja muut vesialtaat? Heidän toiveenaan on edes kerran elämässään päästä sydämessään ja sielussaan kokemaan ja tuntemaan Jumalan Hengen läsnäolon – kotiin tulon - kuin ensimmäisenä tuulahduksena siitä, millaista se tulee olemaan sitten, kun lopulta olemme päässeet vapautumaan tästä kuoleman ruumiista, ja kirkastettuina saamme kokea sen täydellisesti Isämme kodissa, jota Jeesus meni valmistamaan meille (Jh.14:2), ja omistamaan sen Valtakunnan, joka on ollut pyhille valmistettuna ennen maailman perustamista (Mt25:34). (Englantilainen käännös käyttää ”asuinsijasta” termiä ”mansíon”, joka tarkoittaa kartanoa.)
Tätä pyhyyden tuntua ei pääse kokemaan missään muussa Israelin kaupungissa, jotka nekin ovat täynnä muistoja ja jäänteitä Israelin menneitten sukupolvien elämästä ja uurastuksesta.
Kun katselimme paikkaa Israelissa, jonne pystyttäisimme telttamme yli 20 vuotta sitten, sain tuntuman, että sen tulisi olla Jerusalemissa tai sen läheisyydessä; asuminen missään muualla olisi samaa kuin elämä missä tahansa muuallakin. Niin päädyimme Mevssreret Zioniin (Sionin airut) ja Maoz Zioniin (Sionin voima).

BEN SALES Jerusalem Postista keskittyy artikkelissaan kuitenkin siivekkäisiin pyhiinvaeltajiin, joita vuosittain saapuu 500 miljoonaa edustaen 550 eri lintulajia. Pohjois-Amerikka, joka maa-alaltaan on 1000 kertaa Israelia suurempi, pystyy mainitsemaan hädin tuskin kaksin kertaisen määrän.
Keren Kayemet Hula Valley Avian Tutkimuskeskuksen Israelin Kansallisrahaston Hulalaakson lintujen tarkkailupuiston johtaja Shai Agmon toteaa seuratessaan kahta erikoislaatuista kurkiparia: ”Tuo pariskunta ei pysty nukkumaan erämaassa eikä pysähtymään Israelin eteläosassa. Täältä ne löytävät ruokaa ja turvallisen paikan levähtääkseen ennen matkansa jatkamista.
Vuosittain Israelin kautta kulkee arviolta 300 lintulajia, joiden elämän seuraaminen kotoisten lajien ohella on muodostunut ainutlaatuiseksi elämykseksi lintujen tarkkailemiseksi, mikä Israelissa onnistuu ylivoimaisesti parhaiten Hulalaaksossa.

ISRAEL yritti kuivattaa Hulalaaksoa ja soistunutta Jsreelin tasankoa mutta se osoittautui virheeksi, joka onneksi pystyttiin korjaamaan-Israel muodostaa viimeisen vihreän alueen ennen Siinain ja Negevin sekä Saharan hiekka-aavikoita.
Kymmenet tuhannet lintujen tarkkailijat saapuvat vuosittain Hulalaaksoon, jotkut heistä ajaen autoillaan satoja kilometrejä, päästäkseen läheltä ihastelemaan Taivaan Isän suuria luomistekoja, useat heräten ennen auringon nousua löytääkseen
sopivan paikan etsimänsä lintulajin tarkkailemiseksi. Hulalaakso ja Eilatin lintujen tarkkailupuisto tarjoavat siihen erinomaiset mahdollisuudet.  Todellisille lintujen elämän seuraajille niiden luonnollisessa elinympäristössä muodostavat lisääntyvät ihmis-massat, mutta niillekään ei voi asettaa rajoja. http://www.timesofisrael.com/why-israel-is-a-pilgrimage-site-for-birds-and-birdwatchers/

3.     DEBKAFILE kertoo aamun artikkelissaan, että tulitauon tultua voimaan Syyriassa lauantaina 27.02.2016, joka toistaiseksi näyttää myös pitävän, Iranin vallankumouskaarti on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja salaa siirtänyt satoja aseistettuja palestiinalaisia pyssymiehiä Syyrian puoleiselle Golanille Venäjän ilmavoimien antaman verhon suojassa. Siten he ovat lähes kasvokkain IDF:n sotilaitten kanssa, jotka valvovat Golanin Israelin puoleista rajaa.

DEBKAFILE kertoo omiin tietolähteisiinsä perustuen, että nämä pyssymiehet kuuluvat Al-Sabirin terrorijärjestöön, jonka Hizbullah ja Iranin vk.kaarti perustivat, kouluttivat ja aseistivat niistä palestiinalaisista, jotka joutuivat pakenemaan Yarmoukin pakolaisleiristä, sekä Gazasta tulleista palestiinalaisista. Hizbulla-hin ja Iranin agentit soluttautuivat Libanonin pakolaisleireihin aloittaen nuorten miesten värväämisen perustamansa Al-Sabirin jäseniksi luvaten kouluttaa heidät syvälle Israelin sisään tunkeutuviksi sissijoukoiksi. Heidän tehtävänsä on hyökätä IDF:n asemia, valtateitä ja siviiliasutuksia vastaan aiheuttaakseen mahdollisimman suurta tuhoa. Samir Kuntar johti yhtä sissiryhmää

TÄTEN Iran ja Hizbullah ovat onnistuneet siirtämään hyvin koulutetun, aseistetun ja uskollisen terrorijärjestön aivan Israelin pohjoisrajan tuntumaan.
IDF teki kaikkensa sen estämiseksi, mistä on todisteena salainen operaatio Damaskoksessa, jossa IDF:n himoitsema Samir Kuntar teloitettiin, minkä eräs kansanedustaja vahvisti. Samir Kuntar oli luultavasti yksi kommandoiskujen suunnittelijoista. Vuotta aiemmin 18.01.2015 IDF iski Iranin ja Hizbullahitarkkailijaryhmään, joka tutki Israelin vastaista rajaa hakien sopivaa kohtaa

rajan ylittämiseksi kommandojoukoille.
Venäjän ilmavoimien suojassa Iran ja Hizbullah onnistuivat toteuttamaan suunnitelmansa joukkojen siirrosta ilman, että Israelin salainen tiedustelu sai vihiä asiasta.
Tämän johdosta pääministeri Netanyahu otti kiireesti yhteyttä Venäjän presidentti Putiniin 2 päivää ennen tulitauon alkamista. Tämä luultavasti aiheutti sen, että presidentti Reuven Rivlin joutui siirtämään sovitun vierailun Australiaan aussien mieliharmiksi. Tätä ennen Bibi lähetti uskotun miehensä Dore Gouldin Moskovaan varoittamaan Iranin ja Hizbullahin suunnitelmista. Presidentti Rivlinin Moskovan matka toteutunee 13.03.2016. Mutta kuten DF toteaa, Netanyahu ja Yaalon ovat auttamattomasti myöhässä estääkseen Al-Sabirin kaivautumista asemiin Syyrian Golanin kukkuloilla. http://www.debka.com/article/25264/Iran-uses-Syrian-truce-to-deploy-hundreds-of-Palestinian-terrorists-on-Golan-border-

4.     UUTISOTSIKOITA
·        Muslimit avasivat juhlallisuuksin toisen moskeijansa Pohjoisnavalla, jonka rakentamisen eräs saudijournalisti järjesti. Moskeija sijaitsee Iqaluitissa Nunavutin alueella Kanadassa, Ensimmäinen moskeija rakennettiin Inuvikin kaupunkiin saudien toimesta 2010, Zubaidah Tallab-säätiön pääsihteeri totesi tyytyväisenä, joka yhdessä Nunavutin islaminjärjestön kanssa rakensi moskeijan, joka maksoi
800 000 USD. ”Tämä on osa islamin maailman-valloitusta”.  Saudit rakensivat ensimmäisen moskeijan. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/28/muslims-inaugurate-second-mosque-at-north-pole/
·        Jews News julkisti artikkelin, jossa kerrotaan kuvalla varustettuna kidutusmenetelmästä, jota ISIS käyttää rangaistakseen naisia, jotka poikkeavat ohjeista ja sharialain määräyksistä. Heidän kehittämänsä väline muistuttaa riistaeläimen ansaa, jonka kaksipuoliset koukut aiheuttavat naisille suurempaa tuskaa kuin synnytys. ISIS soluttaa naisagenttejaan naisten joukkoon ilmiantajiksi. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/28/what-isis-is-doing-to-women-with-this-tool-will-make-you-sick/.
·        Kylmä sota on tullut Kertoo Jews Newss todeten, että 60 000 USD dollaria maksava amerikkalainen TOW-ohjus pystyy tuhoamaan 4.5 miljoonaa USD dollaria maksavan venäläisen T90 panssarin. USA toimittaa näitä ohjuksia ”maltillisille” terroristeille Syyriassa. Hawks Prikaati vuoristossa kuvasi videonauhalle TOW-ohjuksen aiheuttaman tuhon T90 panssarille päätellen siitä, että tankin miehistö pakeni kiireesti tankistaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/28/cold-war-is-back-moment-60000-american-tow-missile-takes-on-4-5m-russian-t-90-tank/
·        Theodore Shoebat kertoo, miten muslimit raiskasivat nuoren naisen Irakissa pakottaen hänet toistamaan koraanin säkeitä ikään kuin se pyhittäisi kaiken. Lisäksi he kaatoivat kiehuvaa vettä naisen päälle raiskauksen jälkeen. Nainen myytiin seksiorjaksi 10 minuutissa. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/28/muslims-rape-woman-and-force-her-to-recite-the-koran-as-they-rape-her-they-then-pour-boiling-water-on-her-body-3/
·        Vuosisata sitten amerikkalaiset sotilaat sotivat muslimeja vastaan Filippiineillä käyttäen sian ruhoja ja verta, jota muslimit kauhistelevat, koska koskeminen niihin aiheuttaa paratiisiosan menettämisen. Poliittisen korrektiivisuuden nouseminen tärkeitten asioitten pintaan estää niiden käyttämisen aseina taisteltaessa muslimeja vastaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/28/how-american-soldiers-used-pigs-blood-and-corpses-to-fight-muslim-terrorism/
·        Ateenassa turhautuneet muslimipakolaiset yrittävät hirttäytyä herättääkseen sympatiaa EU-maitten alkaessa vähitellen tajuta, miten jotkut käyttävät heitä hyväkseen poliittisen päämäärän saavuttamiseksi. Kreikassa on 20 000 mamua Makedonian suljettua rajansa sympatiaa haluten. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/27/attention-seekers-desperate-muslim-refugees-try-to-hang-themselves-in-athens-protest-as-cameras-are-rolling-to-gain-world-sympathy/
·        Pakistanin armeija, jonka länsimaat kouluttivat ja aseistivat, antaa nyt samaa Afganistanin terroristeille, eli ISIS-joukoille. Siinä on taas yksi sulka CIA:n hattuun. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/27/western-backed-and-financed-pakistani-army-giving-weapons-training-to-islamic-state-in-afghanistan/
·        Europarlamentti äänesti lopulta asetoimitusten keskeyttämiseksi siksi, että raportit kertoivat saudien teloittaneen pään katkaisemalla tusinoittain ihmisiä. Päätös tuskin pitää, sillä raha ei haise, ei saudienkaan käsissä. http://www.jewsnews.co.il/2016/02/27/after-dozens-of-beheadings-the-european-parliament-has-voted-for-an-eu-wide-arms-export-embargo-against-saudi-arabia/
·        Israelissa hallitus miettii, miten antaa lupa sataman rakentamiseen Gazan rannikolle, mitä etenkin Turkki haluaa. Se voi olla jopa ehto suhteitten parantamiseksi. http://www.timesofisrael.com/on-gaza-seaport-israel-navigates-narrows-between-cairo-and-hamas/
·        Gazan tunnelit romahtavat edelleen, Hamas ilmoittaa viiden ihmisen haavoittumisesta. Onko IDF keksinyt tavan, millä maata täristellään tunnelien romahduttamiseksi vai mikä sen saa aikaan, on arvoitus. Ehkä se on vastaus rukouksiin, joíssa Jumalaa pyydetään varjelemaan Israelin rajat, vaikka rajan tulisi kulkea Välimeressä. http://www.timesofisrael.com/five-injured-more-reported-missing-in-gaza-tunnel-collapse/
·        Iranin presidentti Hassan Rouhani tukijoineen kaappasi kaikki 30 paikkaa Teheranista parlamenttiin. http://www.timesofisrael.com/rouhani-allies-sweep-all-30-seats-from-conservatives-in-tehran-vote/
·        Maale Adumimissa puukolla ja lihakirveellä aseettoman vartijan ruhjonut terroristi työskenteli samassa marketissa. Poliisi pidätti hänet etsintöjen jälkeen. Uhri taistelee hengestään sairaalassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208611#.VtLFbCZxfhQ
·        Taybeissa poliisi pyrki pidättämään miehen jonka epäiltiin puukottaneen vaimoaan ja lapsiaan. Mies käyttäytyi niin väkivaltaisesti poliisia vastaan, että he joutuivat ampumaan hänet kuoliaaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208601#.VtLGWiZxfhQ
·        Tilanne Israelin pohjoisrajalle jännittyy raporttien kertoessa, miten uusi terrorijärjestö on salaa solutettu aivan rajan pintaan Iranin ja Hizbullahin toimesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208610#.VtLHRiZxfhQ