PERJANTAI 04.03.2016

PERJANTAI 04.03.2016
1.     AAMULLA oli varsin viileän ja turhan kovan tuntuinen tuuli vastassa pistäessäni nenäni ulko-oven ulkopuolelle saadakseni vain tuntuman kotimme ulkopuolelle. Lieneekö sitten samaa perua tai jostakin fyysisestä ongelmasta johtuva raskas paine, jota olen tuntenut sydänalassani muutamia päiviä. Kyllähän Raamatun profeetat useinkin valittivat sydänkipuja ja pelkoakin saadessaan katsella näkymiä tulevista ajoista, jotka hämmästyttivät heitä outoudellaan. Eikä se ihme ollutkaan, sillä he näkivät koneita ja laitteita, joista ei ollut tietoakaan eikä edes nimeä, millä niitä kutsuttaisiin, yrittäen kuitenkin kertoa aikansa termein näkemäänsä, joko oman aikansa sodista tai niistä, joita käydään aikanamme aikamme välinein ja sotakonein lentokoneita ja panssareita myöten.

Profeetta Jeremiakin joutui valittamaan sisäistä painetta, mitä hän kantoi sydämessään tietäessään tuhon olevan aivan lähellä, mutta joutuen yhä uudelleen toteamaan kansansa epäuskon ja vainon häntä vastaan, vaikka Jumala lupasikin suojella hänen henkeänsä.
”Voi minun rintaani, voi minun rintaani, minä vääntelehdin tuskasta; voi sydämeni kammioita! Sydämeni väräjää minussa, en voi vaieta, sillä minä kuulen pasuunan äänen, sotahuudon”. (Jer4:19) Myös apostoli Paavali tunsi olevansa kuin teräspihdeissä, jotka eivät sallineet hänen hetkeksikään unohtaa Jeesukselta saamansa apostolin tehtävää. ”Sillä siitä, että julistan evankeliumia, ei minulla ole kerskaamista. Voi minua, ellen minä julista evankeliumia”.  (1. Kor.9:16)
Mutta enhän minä olekaan mikään profeetta, vain tavallinen työntekijä Hänen viinitarhassaan, saaden saman päiväpalkan kuin kaikki muutkin, vaikka kärsinkin päivän helteet ja vaivat.

Taivas oli aamulla harvassa pilvipeitossa, ja puolipilvisyys jatkuu ennusteiden mukaan lähipäivien aikana ilman sateita. Ilman lämpötila on tänään korkeimmillaan 15 astetta, mittarimme näytti aamulla 11. Huomenna lämpötila noussee 18 asteeseen ja maanantaina yli 20 asteen.

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 10 -15; Tiberias 15 -23; Suolameri 20 -25; Eilat 16 -26 +C-astetta.
Näillä lukemilla jatketaan maaliskuun alkua kohti kevättä ja kesää. Mitä kaikkea muuta tämä talven loppukausi tuokin tullessaan, on arvoitus, sillä niin monia kehityssuuntia on näköpiirissä.

2.     Tutkijat ovat havainneet puiden vuosirenkaita tutkiessaan, että Lähi-Itä kärsi 14 vuoden epätavallisen kuivan kauden, pahimman 900 vuoteen, mikä vaikutti Syyrian sisällissodan alkamiseen.  
Alueella on aina ollut kuivia kausia, mutta 1998 -2012 välillä sattunut kuivuus oli pahin vuosisatoihin. Useassa alueen maassa tehtyä tutkimusta johtanut Ben Cook toteaa, että tämä kuivuus ei noudata tavallista vaihtelua kuivan ja sateisen ajan välillä. Kuivuus jatkuu edelleen joissakin alueen maissa. Cook on sääntutkija NASA:n Doddard avaruustutkimuksen Instituutissa ja Lamint Dohertyn maaobservatoriossa New Yorkin Columbia-yliopistossa.
Tutkijat suorittivat puun vuosirenkaiden vertailu-tutkimuksia Pohjois-Afrikassa, Kreikassa, Jordaniassa Syyriassa ja Turkissa ja vertailivat tuloksia vastaavalta ajalta Espanjassa sekä Ranskan ja Italian eteläosissa voidakseen todeta alueella valitsevia sääntöjä. He tutkivat sekä elävien että kuolleiden puitten vuosirenkaita, joissa näkyvät kuivat ajanjaksot. Tutkimukset osoittivat ja tukevat muissa tutkimuksissa havaittujen inhimillisten tekijöitten vaikutukset sään vaihteluihin.
Columbia-yliopiston ja Kalifornian Santa Barbaran yliopiston tutkijat havaitsivat, että kuivuus romahdutti Syyrian maanviljelyksen Eufratin rannoilla, mikä pakotti 1.5 miljoonan maanviljelijän muuton tiluksiltaan kaupunkeihin, mikä vaikeutti Syyrian ennestäänkin niukkaa taloutta. Tämä osaltaan toimi liipaisimena sisällissodan alkamiseen 2011 poliisien hajottaessa koululasten rauhallisen mielen-osoituksen kovin ottein tuliaseita käyttäen. NASAN julkistama tutkimus ei toisten mielestä, joista Pen valtioitten yliopiston tutkija Michael Mann on yksi, ole täysin luotettava analyysi kuivuudesta, mutta antaa tunnustusta tutkijoille pyrkiessään analysoimaan epävarmuustekijöitä. http://www.timesofisrael.com/mideast-just-experienced-worst-drought-in-900-years-nasa-says/
3.     PA:n arabit jatkavat itsetuhoista sotaansa israelilaisia vastaan PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin luvalla ja tuella. USA:n ulkoministeri John Kerry yrtti saada Abbasin tuomitsemaan pääosin teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suorittaman ja yhä vaarallisemmaksi kehittyvän väkivalta-aallon tavatessaan hänet Ammanissa, mutta itsekkäistä poliittisista syistä johtuen Abbas kieltäytyi, mikä sai parkkiintuneen poliitikon Kerryn haukkomaan henkeään, koska hän ei nähnyt siinä mitään järkeä. Länsijohtajien näyttää olevan mahdotonta hyväksyä tosiasiaa, etteivät arabit vastaa heidän myönnytyspolitiikkaansa vastavuoroisesti. He vain kuittaavat lupaukset saaduiksi antamatta takaisin yhtään mitään.

Viimeisin terrorihyökkäys tapahtui tänään perjantaiaamuina Gush Etzionissa, Juudeassa, Jerusalemista etelään.
Joukko IDF:n sotilaita seisoi tienristeyksen lähellä, kun arabi-naisautoilija ohjasi autonsa suoraan kohti sotilaita haavoittaen yhtä ennen kuin hän ehti väistää. Uhri on 20-vuotias miessotilas. Hänet vietiin Shaare Zedek sairaalaan Jerusalemissa kohtalaisessa kunnossa jalkaan osuneen iskun seurauksena.
Sotilaat ampuivat naisterroristin kuoliaaksi. Hänen ajamansa auton tuulilasin hyllyltä löydettiin veitsi, mikä osoittaa hänen aikomuksenaan olleen tuhoamisensa jatkamista puukolla.

Gush Etzionin risteyksen lähistöllä on tapahtunut useita terrori-iskuja, minkä johdosta sotilaitten määrää on lisätty, mikä puolestaan on houkutellut hyökkäyksiä sotilaita vastaan. Vuonna 2015 risteyksessä saivat surmansa Ezra Schwartz USA:sta, opettaja Yaakoc Dov ja Hebronin asukas Shaadi Arfa, sekä samassa kuussa 21-vuotias Hadar Buchris. Viime viikolla Eliav Gelman, 30, sai surmansa sotilaan harhalaukauksesta terroristin taltuttamiuseksi.
21 israelilaista ja 3 ulkomaan kansalaista ovat saaneet surmansa viime lokakuusta alkaen, jolloin PA:n arabit aloittivat väkivaltansa.
Lähes 170 PA:n arabia on myös saanut surmansa puukkointifadan johdosta, kaksi kolmasosaa heistä hyökätessään sotilaita vastaan.
Eilen torstaina 2 poliisia haavoittui kahdessa erillisessä hyökkäyksessä Juudeassa ja Samariassa.
Keskiviikkoaamuna kaksi 17-vuotiasta arabia onnistui soluttautumaan Elin juutalaisyhteisöön pyrkient sisään IDF:n reservin pataljoonan komentajan kotiin, joka kuitenkin onnistui tunkemaan heidät ulos asunnosta. Arabit ammuttiin kuoliaiksi. Kaksi sotilasta haavoittui Har Brachan juutalaisasutuksen sisäänkäynnin edessä kahden terroristin puukoista. Tämä lienee se tapaus, jossa arabit paetessaan varastivat kahden sotilaan aseet. http://www.timesofisrael.com/israeli-lightly-hurt-in-apparent-west-bank-car-ramming-attack/

4.     Narsismia sairastava – kuten psykologit toteavat - USA:n presidentti Barack Hussein Obama kehuu ilman todellisuuden tajuakaan tehneensä enemmän saavutuksia kuin kukaan presidentti ennen häntä. Hän luetteli seuraavat saavutukset: Pelasti talouden suuresta taantumasta; elvyttänen auto-teollisuuden, kaksinkertaistaen viennin; suuresti vähentäen riippuvuutta tuontiöljystä; kaksinkertaistaen polttoaineen tehokkuusstandardin; keskittäen terrorinvastaisen taistelun, jossa huomioidaan kansalliset arvomme jne jne.

Obaman todelliset saavutukset ovat päinvastaiset. USA:n perustuslain tuhoaminen; nostaen USA:n velkaa enemmän kuin kukaan ennen häntä; päästen kuin koira veräjästä lukuisista karkeista rikoksistaan ja skandaaleistaan, tuhoten USA:n armeijan ja saattaen maansa aseman epäluotettavaksi maailmalla sekä vahvistaen Wall Sreetin maansa paakaduksi, jne.
Artikkelin kirjoittaja ehdottaa, että Obaman tulisi rakennuttaa huvipuiston, jossa kansalaiset voisivat käydä nauramassa hänen saavutuksilleen. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/obama-fantasyland-ive-accomplished-more-than-any-other-president-2/

5.     UUTISOTSIKOTA
·        ISIS-joukot ovat artikkelin mukaan saavuttaneet suuria voittoja Filippiineillä, jossa ne maan eteläosassa lahtaavat katolisia ja saattavat maan eteläosan epävakaaseen tilaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/isis-making-massive-gains-in-the-philippines-slaughtering-the-catholic-minority-in-the-south-and-destabilizing-the-region/
·        Saudi Arabia ilmoitti äskettäin hankkivansa ydinaseita Pakistanista, mihin sillä on oikeus, koska se ei ole allekirjoittanut ydinaseitten leviämissopimusta, jonka sotilaallisesta sovelluksesta se maksaa 60 %. Riyadin poliittinen analyytikko Daham al-Arzi kertoo, että ydinohjelma aloitettiin 2 vuotta sitten. Nyt al-Arzi paljastaa, että Saudi Arabia asentaa ydinpommeja hävittäjiinsä. Tämä voi olla vastaveto Iranin laajentumispolitiikalle, mutta myös varoitus Venäjälle, jos se toteuttaa uhkauksensa käyttää ilmavoimiaan ja mahdollisesti ydinpommejaan Turkin suunnitelmia vastaan laajentaa Kurdien vastaista sotaansa Syyriaan. – Saudit ovat vieneet joitakin F15 hävittäjiään Turkkiin osana sotaharjoitusta, mistä media on raportoinut minimaalisesti. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/nuclear-red-alert-saudi-fighter-bombers-equipped-with-nuclear-warheads-are-their-sights-set-on-russia-in-syria/
·        Obaman hallitus myy Turkille Bunker Buster syvälle maan ja kallion sisään tunkeutuvia pommeja, joita se kieltäytyi myymästä’ Israelille, peläten IAF:n yrittävän iskeä niillä Iranin ydinlatoksiin. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/us-sells-weapons-to-turkey-it-denied-to-israel/
·        Libanonissa toimiva Hizbullah suunnittelee kemiallisten aseitten ja likaisten ydinpommien valmistuksen aloittamista Syyriassa Abadanin kaupungissa Libanonin rajan tuntumassa. Kaupunki on lähes autio sen jouduttua taistelevien osapuolten jalkoihin. Tutkimus- ja valmistustilat rakennetaan maanalaisina 2.5 hehtaarin suuruiselle alueelle. Hizbullah houkuttelee ulkomaisia asiantuntijoita edistämään suunnitelmiaan. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/israels-next-target-hezbollah-starts-chemical-and-dirty-bomb-program-at-secret-syrian-site/
·        Täydellinen auringonpimennys tapahtuu 8-9 päivin maaliskuuta, mutta se nähdään vain osalla Kauko-Idässä ja Tyynellä Merellä. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/a-total-solar-eclipse-is-coming-on-march-8-9-heres-what-you-need-to-know/
·        Harvinainen raamatullinen lammasrotu pyritään istuttamaan Israeliin. Nämä valkoisen ja mustan kirjat lampaat olivat niitä, joita Jaakob paimensi Mesopotamiassa lähdettyään karkuun veljensä Esaun vihaa ostettuaan häneltä esikoisoikeuden kieroudella.
Jenna ja Gil Lewinsky aikoo taistella Israelin tunnetusti hankalaa byrokratiaa vastaan voidakseen elvyttää 2 vuosisataa sitten tuhoutunut Avis Aries lammasrotu uudelleen kukoistukseen. Toinen hankaluus on arabit, jotka varastavat vuosittain tuhansia lampaita ja vuohia lehmien ja maataloustyökalujen ohella. Rodun yksilöillä on 2 -6 sarvea pääsään, useimmiten 4. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/rare-biblical-sheep-may-return-home-to-israel/
·        Kannattaa harkita, ennenkuin menee kiroamaan Jumalan nimeen Venäjällä, sillä Jumalan kieltäminen on rikos, josta saa vankeutta. http://www.jewsnews.co.il/2016/03/03/how-times-change-russian-faces-up-to-year-in-prison-for-denying-existence-of-g-d/


Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020