KESKIVIIKKO 02.03.2016

KESKIVIIKKO 02.03.2016
1.     ENNUSTEET lupaavat lähes hellettä täksi päiväksi, ToI 24 astetta, JP lupaa rohkeasti jopa 26 astetta, mutta huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet. Päivälämpötila romahtaa 16 asteeseen, mikä jatkunee muutaman päivän ajan. Taivas pysyttelee puolipilvisenä; huomenna voi tulla paikallisia sadekuuroja. Hyvä niin, pohjolan poika Savosta on tottunut kylmän ja lämpimän vaihteluun, jatkuva helle on tukahduttava, sopiva vaihtelu virkistää. Voin kertoa tämän omasta kokemuksestani. Asuttuamme 3 vuotta Etelä Afrikassa, jossa kesäaika oli pitkä ja kuuma, miten ihanalta tuntui läkähdyttävän helteen keskeltä pistäytyä Drakensbergin vuoristoon, jossa tuntui ihanan viileä ja raikas tuulen henkäys.

Se oli sitä aikaa se, eikä menneitä sovi muistella, ei ainakaan siinä määrin, että se vie keskittymisen päiväkohtaisiin ongelmiin. Kuten Jeesus Nasaretilainen totesi: ”Älkää siis murehtiko huomisesta, sillä jokainen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma murheensa”. (Mt.6:34)

SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 16 -24; Tiberias 20 -31; Suolameri 24 -33; Eilat 22 -33 +C-astetta. Kinneretin vedenpinta nousi 1 sm:n verran, mikä on hyvä asia.
Kuten edellä mainitsin, kevät tulee keikkuen, etten sanoisi keikuttaen, niin vaihtelevaa sää on ollut. Kuvannee hyvin myös tätä poliittista tilannetta sekä maan sisällä että ulkopuolella, niin yllättävän vaihteleviksi tilanteet ovat muuttuneet. Lähinaapurista Syyriasta ei enää ymmärrä, kuka siellä hallitsee mitäkin aluetta, ja kuka sotii ketäkin vastaan ja kenen tuella. Israelin kannalta vaarallisin tilanne on kehittymässä Damaskoksen ympärillä ja sen itäpuolella Jordanian rajalla, jonne Hizbullah soluttaa aseistettuja joukkojaan Venäjän luvalla ja sen ilmavoimien suojaamana.

Puolustusministeri Moshe Yaalon esitti syytöksen, että Syyrian armeija olisi käyttänyt kemiallisia aseita taistellessaan kapinallisia vastaan. Syytöksen todenperäisyys on näyttämättä toteen – myös kapinalliset ovat niitä käyttäneet – mutta sivusta katsoen näyttäisi paremmalta, ettei Israel sotkeutuisi Syyrian armeijan toimiin.  Syyria on kuitenkin turvannut rajan rauhallisuuden vuodesta 1974 lähtien, jolloin aselepo solmittiin. Rauhansopimusta maitten välillä ei ole, vaan muodollinen sotatila jatkuu edelleen. http://www.timesofisrael.com/yaalon-syrian-regime-used-chemical-weapons-during-truce/,

2.     USA:n presidentinvaalien esivaalit presidentti ehdokkaitten valitsemiseksi jatkuvat tänään, jota he kutsuvat supertiistaiksi, sillä sen aikana valitsija-miesvaalit pidettiin 12 osavaltiossa.
Republikaanien ehdokas Donald Trump näyttää jyräävän kilpailijansa; alustavien tietojen mukaan hänen ylivoimansa vain vahvistuu sitä mukaa, miten vaalit edistyvät.

Mutta samalla lisääntyy myös Trumpin vastainen oppositio, joka on saamassa yhä vaarallisempia piirteitä. Tappouhkauksia esiintyy julkisissa artikkeleissa. Viimeiseksi CFR, ulkomaan asioitten neuvosto, jonka salakähmäinen valta ulottuu laajalle sen varsinaisen hallinta-alueen ulkopuolelle, julkaisi lausunnon, jossa se varoittaa valitsemasta Trumpia republikaanien ehdokkaaksi ja USA:n presidentiksi. Käytännössä se merkitsee Trumpin tuomitsemista eräänlaiseksi henkipaoksi. Hän pitääkin luotiliiviä liikkuessaan julkisuudessa, mutta aikamme väkivaltaisessa ilma-piirissä se ei voine suojella häntä, jos hänet päätetään eliminoida.

Demokraattien parissa Hillary Clintonin kannatus näyttää samoin vahvistavan hänen mahdollisuuksiaan ehdokkuudesta, vaikka samaan aikaan etenevät yritykset syyttää häntä oikeudessa useista rikoksista, joiden rinnalla presidentti Richard Nixonin kaataneet syytökset kalpenevat. Hillaria syytetään valehtelijaksi ja tosiasioitten kieltäjäksi, jonka sanaan ei voi luottaa. Trump luonnehti Hillarin henkistä tilaa todeten, ettei hänen staminansa, henkinen kestokykynsä, riitä USA:n presidentin virkaan ja länsi-maailman johtajaksi nopeasti ja radikaalisti muuttuvissa tilanteissa. Hänen väitetään turvautuvan psyykelääkkeisiin.

Sekä Clinton että Trump voittivat 7 valtion enemmistön 11:sta, Alaska ei ole vielä äänestänyt. Republikaanien kakkoseksi nousi Ted Cruz, joka vastoin odotuksia nujersi Marco Rubion. http://www.timesofisrael.com/trump-clinton-best-rivals-win-big-on-super-tuesday/, http://www.timesofisrael.com/trump-clinton-doesnt-have-stamina-to-be-president/,

3.     AMERIKAN juutalaiset ovat perinteisesti demokraattejja – 78 % heistä äänesti Obamaa kahdesti, vaikka olivat jo tietoisia hänen Israel vastaisuudestaan – mutta pieni osa heistä kannattaa republikaaneja.
Nyt Trumpin noustessa yhä selvemmin republikaanien ehdokkaaksi he ovat joutuneet vaikean ongelman eteen. Trumpin arvaamattomuus on yksi kysymys, mutta toinen on hänen vakuutuksensa pysyä neutraalina Israelin ja PA:n välisissä kysymyksissä. Hän tosin korjasi lausuntoaan myöhemmin, ettei Israel löydä suurempaa ystävää kuin mitä hän on presidenttiä.
Miten voi pysyä neutraalina kysymyksessä, joka on häirinnyt maailman rauhaa vuosikymmenet, ja joka ratkaisemattomana vaatii lukuisia kuolonuhreja molemmin puolin?

Ari Fleischer, presidentti George W Bushin tiedottaja ja republikaanien juutalaiskoaliittion hallituksen jäsen. sanoo näin:
”Miten töykeä hän onkin, miten tyhmästi toisinaan käyttäytyykin, miten solvaava hän onkin. minä äänestäisin Donald Trumpia Hillari Clintonin asemesta koska tahansa”.
Fleischer painotti puhuvansa vain omasta eikä RJC:n puolesta.
Toisille oikeistolaisille Trump on liian tasapainoton, hän ei lupaa tukea Israelia ehdottomasti; hänen saavutuksensa oikeistolaisena ovat epämääräiset; liikemaailma ei luota häneen; hänen retoriikkansa on saanut tukijoita taholta, joilla tuskin on helliä tunteita juutalaisia kohtaan, kuten Ku Klux klaanin entinen johtaja David Dude ja USA:n muslimijohtaja Louis Farrakchan.

TOISET juutalaiset liikemiehet eivät tunne, että Trump puhuu heidän kielellään, he pitävät häntä huijarina ja uskovat, että monet äänestävät salaa Hillaria. He vieroksuvat Trumpin tapaa käsitellä rasismia ja etnisisiä kysymyksiä pitäen häntä demagogina ja itsekeskeisenä. He eivät luota hänen uskottavuuteensa.
Trump ei ole poliitikko, mutta hän puhuu kansan kielellä asioista siten, että kuulijat ymmärtävät ja voivat asennoitua sen mukaan. http://www.timesofisrael.com/prospect-of-trump-nomination-poses-dilemma-for-jewish-republicans/

4.     RESERVIKOMPPANIAN komentaja Roi Harel kertoi INN:n toimittajalle, miten hän keskiviikkoaamuna laittoi tavaroitaan kuntoon viedäkseen ne autoonsa ja valmistautui lähtemään talostaan. Avattuaan ulko-oven ulkopuolella odottaneet kaksi arabinuorukaista, jotka hän arvioi 15 tai 16-vuotiaiksi ja aseistautuneiksi puukartuilla, veitsellä ja omatekoisella käsikranaatilla, hyökkäsivät hänen kimppuunsa. Hän yritti vastustaa heitä, mutta he pääsivät tunkeutumaan sisälle taloon ja olivat lähellä päästä makuuhuoneeseen, missä hänen vaimonsa nukkui heidän viiden lapsensa kanssa.

Harel onnistui työntämään arabinuoret ulos ovesta sulkien sen, jonka jälkeen arabit lähtivät karkuun. Turvallisuuspartio löysi ulko-oveen lyötynä 20 sm:n mittaisen veitsen, jota oli tarkoitus käyttää myöhemmin.
Harel kamppaili arabinuorukaisten kanssa, jotka hakkasivat häntä puukartuillaan haavoittaen häntä. Turvallisuusmiehet löysivät arabinuorukaiset – he olivat 17-vuotiaita – ja ampuivat heidät.
Voi vain kuvitella, mitä he olisivat tehneet Roi Harelin vaimolle ja heidän lapsilleen, jos hän ei onnistunut työntämään heitä ulos.
Roi Garel asuu Hayivelin lähiössä Elin kaupungissa Binyaminin alueella Samariassa. Terroristit olivat viereisestä Karyan kylästä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208778#.VtajnCZxfhQ

5.     Yesha-neuvoston puheenjohtaja Shilo Adler kertoo, että Roi Harelin tapaus olisi voinut päättyä siihen, että lapset ja äiti olisi löydetty surmattuina katukäytävällä.
Hän sanoo ihmeeksi sitä, että Harel pystyi työntämään arabit ulos kodistaan selviytyen vähäisin vammoin.
Adler työskenteli tietokoneellaan puoli kuuden maissa keskiviikkona ennen osallistumistaan aamuhartauteen ryhmänsä kanssa, kun hän sai SMS sanoman terrori-iskusta. Hän riensi paikalle, joka on lähellä hänen omaa taloaan. Nahal prikaatin sotilas havaitsi yhden terroristin pusikossa lähellä rituaalikylpyä ja ampui hänet. Adler meni tarkistamaan kuultuaan laukauksia ja havaiten rikotut autonlasit. Toinen terroristi piilotteli aivan hänen oman autonsa vierellä hyökäten häntä kohti puukartulla ja veitsellä aseistautuneena. Myös hänet eliminoitiin ilman lisävahinkoa.
Arabit olivat onnistuneet livahtamaan piikkilanka-aidan läpi vartionvaihdon aikana. He olivat pudottaneet aidalle käsikranaattinsa, yksi kiireessään menettänyt toisen kenkänsä sekä repineet puseroaan piikkilanka-aidan piikkeihin.

ROI ADLER sanoo, että hän lähetti kirjeen sekä pääministeri Benyamin Netanyahulle että puolustusministeri Moshe Yaalonille
kehottaen heitä luopumaan myöntyvyyspolitiikastaan, mikä ei ole enää ajankohtainen terroriaallon riehuessa maassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208779#.VtaqISZxfhQ, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/208780,

6.     UUTISOTSIKOITA
·        Arkeologit löysivät ennen rakennustöiden alkamista laajan roomalaisen ajan 1600 vuotta sitten rakennetun kylpylän rauniot. Paikalta löydettiin keramiikkaputkia osoituksena vesi- ja viemärijohdoista. Kylpylä on sijainnut Schneller lähiössä. Sinne aiotaan rakentaa asuntoja haredim-kansalle. Kylpylän lähellä sijainneen merkittävän viinipuristamon rauniot löydettiin myös. http://www.jewishpress.com/news/large-ancient-winery-roman-bathhouse-unearthed-in-jerusalem/2016/03/02/
·        Lähes päivälleen puoli vuotta sitten COGAT, joka vastaa hallituksen ja PA:n välien koordinoinnista Juudeassa ja Samariassa, karkotti arabit Wadi Rashrash laaksosta, jota he laittomasti asuttivat, samojen arabien havaittiin siirtyneen uudelleen puskutraktoreineen samaan laaksoon. COGAT lupaa tarttua asiaan välittömästi. Laakso on lähellä Karmei Tzur juutalaisyhteisöä. http://www.jewishpress.com/news/6-months-after-their-removal-arabs-retake-valley-near-karmei-tzur/2016/03/01/
·        Kiivas sananvaihto tapahtui Israelin delegaation ja PA:n edustajien välillä tiistaina EU:n parlamentin järjestämässä konferenssissa. Israelin delegaation johtaja Erel Margalit (Zionist Union-labor) vastasi kiivaasti PA:n edustajan Zuhair Sandukan hyökkäykseen, jossa tämä syytti Israelia miehittäjäksi ja apartheid-valtioksi, jonka vastaista BDS-toimintaa tulee laajentaa. Sanduka tunnusti 2002, ettei PA/PLO:n perus-kirjaa muutettu Arafatin järjestämässä konferenssissa Bill Clintonin läsnäollessa, kuten maailmalle julistettiin. Se vaatii edelleen Israelin vastaista aseellista taistelua, Israelin laillisuuden kumoamista; juutalaisen kansan historiallinen ja uskonnollinen asema ja siteet Israelin maahan tulee poistaa. Sionismi tulee karkottaa Lähi-Idästä rasistisena, imperia-listisena ja fanaattisena, kolonialistisena liikkeenä maailmanrauhan hyväksi.
Margalit muistutti Sandukaa, ettei PA/PLO ole tuominnut yhtäkään terroristin suorittamaa israelilaisten murhaa, vaan ylistää heitä sankareina ja idoleina, joiden nimiin avataan puistoja, katuja ja lasten tapahtumia sekä nuorten kilpailuja. http://www.jewishpress.com/news/heated-exchange-between-labor-mk-and-palestinian-at-eu-conference/2016/03/01/
·        EU siirtää 274 miljoonaa USD PA/PLO:n pohjattomaan säkkiin. Abbasin suu oli maireassa hymyssä kiitellessään EU:n ulkopolitiikan johtajaa federica Mogherinia Ramallahissa. Monta miljoonaa siirretään päältä suoraan PA/PLO:n johtajien yksityistileille. Iran tarjoaa miljooniaan Hamasille, mutta Abbas haluaa, että varat siirretään PA:n tileille, joka harkitsee mitä siirretään ja kenelle. http://www.jewishpress.com/news/eu-to-transfer-274-million-to-the-pa/2016/03/01/
·        DEBKAFILE kertoo, että Hizbullah on aloittanut kemiallisten aseitten kehittelyn ja valmistuksen haamukaupungiksi muuttuneessa Zabadanin kaupungissa Syyriassa 30 km
Damaskoksesta lähteen. 2.5 neliökm:n alueen alle on rakennettu maanalaiset tilat tutkimuksille ja valmistamiselle ulkomailta tuotettujen asiantuntijoitten opastuksella. Kaupunki on 140 km Haifasta koilliseen. Nasrallah uhkasi iskeä ohjuksillaan Haifan ammoniakki-tankkeja vastaan, mikä aiheuttaisi kymmenien tuhansien ihmisten kuoleman ja altistaisi 800 000 ihmistä Haifan ulkopuolella. http://www.debka.com/article/25268/Hizballah-launches-Chemicals-Dirty-Bombs-program-at-secret-Syrian-site

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020