Posts

Showing posts from April 1, 2018

KESKIVIIKKO 04.04.2018

KESKIVIIKKO 04.04.2018

01. Totesin äskettäin, että taistelu-joukkoihin voi liittyä vaikka ei olisikaan täysin kunnossa. Nyt olen tullut havainnoimaan, että kyllä sotilaan tulee ainakin nähdä, minne ampuu, ettei ammu pelkästään kuulon perusteella - etenkään, jos sekin on huonokuntoinen. Ei ole helppoa miehelle tunnustaa tulleensa omien mahdollisuuksiensa rajoille, mutta minun on tunnustettava tosiasiat. Tämä lienee sen silmäviruksen ja sen eliminoimiseen tarkoitettujen tippojen vaikutusta. Ensi viikolla silmälääkärit tutkivat silmät ja päättävät sen perusteella, miten tästä lähtien edetään.

Pessahin juhlapäivien vuoksi raporttien laatiminen siirtyy joka tapauksessa. Huomenna on sapatin aatto, jota seuraavat kaksi sapattia peräkkäin.

Yritän kirjoittaa jotain viimeisistä uutisista, vakka en tiedä saanko sen tallennettua tai julkistettua.

02. Netanyahu päätti ensin, että puolet maahan tunkeutuneista saavat jäädä maahan. Nyt hän ilmoitti, että kaikki n. 38 000 täytyy…

SUNNUNTAI 01,04.2018

SUNNUNTAI 01.04.2018
01. Näin alkoi uusi viikko ja uusi kuukausi suhteellisen viileänä ja puolipilvisenä kuten ennusteetkin lupaavat. Huomenna pilvisyys väistyy palautuakseen uudelleen tiistaiksi lämpötilan hieman noustessa. Turvallisuuspoliittisesti Israelin tilanne muuttui sen sijaan viikonvaihteen aikana kiihotettujen väkivaltaisuuksien vuoksi monta astetta vaarallisemmaksi ja ennalta arvaamattomammaksi.
02. Hamasin johdon kiihottamat massojen siirtymiset rajan tuntunaan ja niitä seuranneet hyökkäykset turva-aitaa ja IDF:n sotilaita vastaan alkoivat aamusta lähtien. IDF:n komentaja Gadi Eisenkottin esittämät vakavat varoitukset Hamasille olla testaamatta sotilaitten päättäväisyyttä vastata väkivaltaan rajusti eivät saaneet huomiota Hamasin johdon taholra, joka halusi verenvuodatusta oman horjuvan asemansa pönkittättämiseksi.
03. Väkivalllan aloittamiseksi IDF:n sotilaita vastaan on esitetty useitakin syitä – maanpäivästä Turmpin ilmoitukseen Jerusalemin tunnustamiseen Israelin …