Posts

Showing posts from May 5, 2019

TORSTAI 10.05.2019

TORSTAI 09.05.2019
01. Tänään 09.05. on Israelin itsenäisyyspäivä – eilen oli kaatuneitten muistopäivä – ja vaikka itsenäisyyttä ei varsinaisesti juhlita uskonnollisin menoin, sitä kuitenkin kunnioitetaan vapauttamalla kansalaiset kaikesta työn teosta, ja siksi minunkin täytyy alistua yleiseen näkemykseen ja pidättyä laatimasta artikkeliani.
Toinen aihe on kuitenkin läheisempi, eli saamme rakkaita vieraita Suomesta, minkä johdosta katson olevani vapautettu velvollisuudesta, jota en yleensä koe velvollisuutena.

Pyrin kuitenkin vähän luistelemaan tiukkapipoisuudesta ja kirjoitan jotain jo tänään voidakseni jatkaa sitä huomenna.

Katselimme eilen Tuntematonta Sotilasta, mikä nostatti minulle mielikuvan: Me olemme kuin suomalainen vartiosotilas asemavaiheen aikana tarkastellen vihollisen liikkeitä peililaitteen avulla pyrkien muistamaan, ettei päätä saa nostaa suojaesteen yli, tai joutuu vihollisen tarkka-ampujan iskukohteeksi.
Paras pitää vain matalaa profiilia.

02. Seurasin hetken…

TIISTAI 07.05.2019

TIISTAI 07.04.2019
01. Kairossa Egyptin valvonnassa sovittu tulitaukosopimus tuli voimaan maanantain aamuyöntunteina. Israel ei ole julkistanut sen sisältöä, mutta ilmeisesti Qatarin lupaus 480 miljoonan USD avustus/laina palestiinalaisille painoi vaa´assa - unohtamatta IAF:n suorittamaa Gazan kaistan massiivista pommitusta.

Israelin suurin huoli oli runsaan viikon päästä alkavat Euroviisi-kilpailut Tel Avisissa. Kilpailutiimit ovat ja maassa suorittaen taustakuvauksia.
https://www.timesofisrael.com/an-escalation-that-achieved-nothing-and-a-ceasefire-that-wont-hold-for-long/,

02. Israel toimii Euroviisujen isäntänä Netta Barzilain voitettua edelliset kisat ohjelmallaan nimeltä ”Toy”. Tämän vuoden kilpailujen järjestäjäksi valittiin Tel Aviv potentiaalisten kaupunkien tarjousten perusteella.

Ensimmäinen semifinaali pidetään 14.05., toinen 18.05. Euroviisu-tapahtumien yhteydessä myydään kaikenlaista rekvisiittaa asuista lippuidin ja reppuihin, joista saaduilla tuloilla pyritään ositt…

SUNNUNTAI 05.05.2019

SUNNUNTAI 05.05.2019
01. Gazan terrorijärjestöt, ennen muita Hamas ja Palestinian Islamic Jihad (PIJ), ovat aloittaneet julistamattoman sodan Israelia vastaan.

Lauantain aikana raportoitiin 300 raketti-iskua Gazasta Israelin siviilikohteita vastaan, ja sunnuntaiaamuna raportoidaan 180 raketin ampumisesta yön aikana Israelin puolelle. Iron Dome eliminoi toista sataa rakettia. Sunnuntaiaamun raportin mukaan rakettien määrä on ylittänyt 400.

Aiemmin raportoitiin kolmen israelilaisen haavoittuneen iskuissa, tänä aamuna kerrotaan, että 58-vuotias Moshe Aggadi, 4-lapsen isä Ashkelonin kaupungista, sai surmansa raketin tuhottua hänen talonsa. Hän haavoittui raketin sirpaleista rintaan ja vatsaan, ja menehtyi haavoihinsa sairaalassa.

IDF on iskenyt 200 terroristikohteeseen Gazan kaistalla valiten ne yleensä siten, että siviiliuhrien määrä jää minimaaliseksi. IDF iski myös useisiin merialuksiin, jotka kuuluivat terrorijärjestöille Gazan rannikoilla. Yön aikana IAF iski 60 kohteeseen eri puol…