Friday, April 13, 2018

PERJANTAI 13.04.2018

PERJANTAI 13.04.2018
01. Tänään on perjantai ja 13.päivä. joka taikauskoisten mielestä tarkoittaa huonoa onnea. Minulle luku 13 in kuitenkin merkinnyt onnea tai ainakin tavanomaista päivää. Aurinko oli jo noussut, kun käväisin 50 metrin aamulenkillä hakemassa Jerusalem Postin lehtikäärön, joka näin sapatin aattona on tavallista paksumpi kaikkine liitteineen ja Magazine julkaisuineen. Taivas oli harsomaisen pilviverhon peittämä, jonka läpi auringonvalo siilautui pehmeänä maastoon. Lämpötila oli säädetyt 13 astetta, mutta noussee ennusteen mukaan 26 asteeseen jatkuen saman-tapaisena viikonvaihteen yli.
02. Tänään alkaa Gazan väkivaltaisten mielenosoitusten kolmas viikko, jota Hamas kutsuu nimellä "March of Return". Se on myös muslimien perinteinen väkivaltaisten mielenosoitusten päivä, jota mullahit kiihottavat aamun "saarnassaan". IDF on täysin tietoinen tilanteen vaarallisuudesta ja valmistautuu estämään Gazan arabien ryntäykset turvallisuusaitaa vastaan, joiden tarkoituksena on avata tie Israelin puolelle ja jatkaa marssiaan kohti Jerusalemia ja Al-Aksa moskeijaa osallistuakseen rukouksiin siellä.
IDF on valmis tarkka-ampujineen ja panssareineen, kuten ToI raportoi. Tilanne on valmis uusiin kuolon-uhreihin ja haavoittuneisiin, jotka eivät tuo ratkaisua ongelmaan eivätkä paranna Gazan asukkaitten elinehtoja. Tämä on mieletöntä politiikkaa, jossa ihmisen henki ei maksa juuri mitään. https://www.timesofisrael.com/with-snipers-and-tanks-idf-braces-for-fresh-gaza-border-clashes/
03. USA:n presidentti Donald Trump on nyt samassa tilanteessa kuin edellinen presidentti Obama presidentti- kautensa alkuvaiheessa. Syyriaa syytettiin silloinkin kemiallisesta sodankäynnistä (CW) ja USA oli valmis iskemään Assadin sotilaallisiin tukikohtiin, mutta Odama jänisti viime hetkellä, ja peruutti operaation.
Trumpin hallitus on valmistautunut iskemään ohjuksillaan 8 kohteeseen Syyriassa saatuaan vahvistuksen kemiallisesta sodankäynnistä. Englanti ja Ranska olivat valmiit avustamaan, mutta Saksa kieltäytyi tulemasta mukaan.
Trump päätti neuvotella lähimpien liittolaistensa kanssa ennen lopullista päätöstä. Hän on pehmentänyt alussa ottamaansa jyrkkää kantaansa, ehkä sittenkin epäillen, ettei ole varmuutta, ketkä myrkkýjä lopulta käyttivät, sillä Assadin hallituksen joukkoja vastaan taistelevilla kapinallisilla on myös hallussaan noita kiellettyjä aseita, ja heillä on selvä motiivi niiden käyttämiseen.
Venäjä kieltää ehdottomasti, että Assadin joukot olisivat syyllisiä ja presidentti Putin vakuutti estävänsä vetollaan Syyriaa tuomitsevan päätöslauselman YK:ssa.
Venäjä valmistautui ampumaan alas USA:n ampumat uudet, hienot ja tarkat ohjukset, ja antoi komennon Syyrian satamissa oleville sotilasaluksilleen siirtymiseksi avomerelle. https://www.timesofisrael.com/trump-puts-off-syria-strike-decision-will-consult-with-allies/.
04. USA alkoi huolestua Israelin ja Puolan välisestä kiistasta, joka koskee lakia, jolla jokaista puolalaista, joka syyttää Puolaa osallisuudesta holokaustiin, voidaan syyttää oikeudessa rikoksesta.
Presidentti Trumpin hallituksen virkailijat kehottivat Israelia sopimaan kiistansa.
Kiista laista sattui juuri holokaustin muistopäivän lähestyessä. Eilen suoritettiin Puolassa perinteinen "Eloonjääneiden Marssi" (Maech of the living) , johon vuosittain osallistuu huomattavia israelilaisia johtajia ja vaikuttajia sekä nuorisoa. https://www.timesofisrael.com/us-told-israel-to-resolve-row-with-poland-report/,
https://www.timesofisrael.com/poland-and-poles-helped-in-nazi-extermination-rivlin-tells-polish-counterpart/ https://www.timesofisrael.com/in-poland-idf-chief-says-military-puts-meaning-behind-never-again/


05. Israelissa on elätelty toiveita saada paikka YK:n turvallisuus-neuvostossa. Trumpin suosiollisen valvonnan ja ystävällisen painostuksen alla se voisi olla mahdollistakin.
Arabimaat ovat kuitenkin aloittaneet kampanjan Israelin aloitteen estämiseksi saada tarvottava tukijamäärä äänestyksessä.PA/PLO:n ulkoministeri Riyad al-Maliki vakuutti järjestönsä tekevän kaikkensa, ettei Israelia valittaisi turvallisuusneuvostoon. Vodakseen tulla valituksi UNSC:n jäseneksi maan tulee saada kahden kolmasosan kannatus 193 jäsenmaan keskuudessa. Vaalit pidetään 08. kesäkuuta. Maliki syyttää Israelia kansainvälisten lakien rikkomisesta ja muista rikoksista, mitkä tekevät Israelin kelvottomaksi osallistua YK:n turvallisuusneuvoston toimintaan.
PA/PLO:n toiminta kansainvälisten lakien ja oikeuksien rikkomisesta ovat vailla vertaansa, mutta "jos silmä on viallinen, koko ruumis on viallinen" kuten Jeesus sanoi. https://www.timesofisrael.com/palestinian-authority-fm-says-arab-states-will-block-israel-security-council-bid/

06. USA:n ulkoministeri Michael (Mike) Pompeo vakuuttaa, ettei hän kannata ehkäisevien iskujen tekemistä presidentti Assadin hallituksen joukkojen tukikohtiin Syyriassa.
Toiseksi Pimpeo sanoo, että presidentti Trumpin päämääränä on saada Iranin JCPOA ydinsopimusta koskeva kiista ratkaistuksi diplomatian kautta eikä väkivalloin. https://www.timesofisrael.com/pompeo-trump-aims-to-stop-irans-nuclear-program-with-diplomacy/ https://www.timesofisrael.com/after-airstrike-in-syria-an-israeli-proxy-war-with-iran-looms/

07. Iran uhkaa tuhota Israelin, jos se jatkaa "lapsellista leikkiään". Iranin ylin johtaja Ali Khamenein edustaja Al-Quds joukoissa totesi torstaina, että Iran saa tarvittavan verukkeen tuhota Israel, ja ainakin Haifa ja Tel Aviv, ellei Israelin johto lopeta lapsellisia seikkailujaan ohjusiskuilla Syyrian ja Iranin tukikohtia vastaan Syyriassa.
Sanasota Israelin ja Iranin johtajien välillä on saavuttanut tason, josta on vain pieni askel avoimeen sotaan.
Kuten tunnettua, Iranin tukena ovat Venäjän mahti sekä Turkki, joka haluaa olla mukana jakamassa uutta Lähi-Itää. Iranin uskollisin liittolainen on Hizbullah, jota Iran on aseistanut ja kouluttanut, ja joka on saanut elintärkeää sotakoulutusta Syyrian taísteluissa. Sen ohjuskalusto on suurempi kuin monen itsenäisen maan virallisen armeijan, ja se käytännössä valvoo kaikkea Libanonissa.
Turkin diktaattorin Erdoganin lupaus koota kaikkien 57 muslimimaan yhteinen 1.5 miljoonan miehen armeija Israelin tuhoamiseksi ja Jerusalemin vapauttamiseksi olisi syytä ottaa vakavasti, sillä Turkki on NATO:n jäsenmaana saanut uudenaikaista aseistusta, vaikka sen armeijan koulutustaso ei vastanne läheskään Israelin armeijan tasoa. Lisäksi Israelilla on salainen ase, sen ydinaseet, joita sillä väitetään olevan toistakymmentä, ja lisäksi se on kehittänyt tietojen mukaan ennen kokemattomia järjestelmiä, joilla se voisi lamauttaa vihollis-armeijan. Uudenaikainen sota tullee olemaan suurelta osin cyber-tekniikkaa ja vihollisen tietokonepohjaisen tietokannan käyttämistä hyväkseen. https://www.timesofisrael.com/iranian-official-threatens-to-destroy-israel-if-it-continues-childish-game/

08. Jerusalemin muslimi-johtaja mufti , sheikki Mohammed Hussein antoi uskonnollisen päätöksen, fatwan. jonka tulisi sitoa kaikkia muslimeja.
Sen mukaan yksikään muslimi ei saa myydä maata tai antaa vinkkejä tarjolla olevasta osasta Palestiinan maata. Tämä tarkoittaa kuolemantuomiota fatwan rikkomisesta. Päätös annettiin juuri ennen arabiliiton kokousta ensi viikolla Saudi Arabiassa, jossa tullaan käsittelemään useita ajankohtaisia aiheita, joista tämä on yksi, toinen on Israelin esitys YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi, jonka estämiseksi muslimit kokoavat joukkojaan https://www.timesofisrael.com/jerusalem-mufti-bans-selling-land-in-palestine-or-jerusalem/.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 13 –26; Tiberias 15 -31: Suolameri 23 -33; Eilat 22 -35 +C-astetta. Kaunis aurinkoinen sää jatkunee toistaiseksi.


Wednesday, April 11, 2018

KESKIVIIKKO 11.04.2018

KESKIVIIKKO 11.04.2018
01. Kävimme aamutuimaan Shaare Tzedekin (vanhurskaan portti) sopimuksen mukaisesti silmälääkärin vastaanotolla. Silmiäni tutkittiin ainakin kolmen henkilön toimesta, joista viimeinen oli silmälääkäri. Samalla jokainen laittoi silmiini tippoja, jotka aiheuttivat sen, että lopulta ulos mentäessä auringon valo häikäisi silmiäni, ja värit olivat saaneet uuden loiston.
Lopputuloksena nuori lääkäri totesi, että kaukonäkö on hyväksyttävä, mutta lähinäkö tarvitsee silmälasien apua. Hän suositteli leikkausta, jolla kolhiintunut linssi korvataan uudella kertoen, että odotusaika voi kestää 4 viikkoa. Ennustin kotiin mentyä, että joku varmaan peruu paikkansa ja aika voi tulla piankin. Meni vain pari tuntia, kun sairaalasta ilmoitettiin, että paikka vapautui maanantaiksi. Täten epävarmuus kutistui kovin lyhyeksi, mutta kuten "Päämajan" aiemmassa ilmoituksessa kerrottiin, uuden toimittajan valitsemien on joka tapauksessa ajankohtainen. Se siirtyi vain siksi, ettei sopivaa ehdokasta ollut tiedossa. Markku poikani ilmoitti harkitsevansa asiaa, mikä olisi yksinkertaisin ratkaisu, koska hän tuntee websivut ja paikallisolot, eikä siten tarvittaisi monia neuvotteluja ennen päätöstä.

02. Sodan äänet voimistuivat entisestään Syyriassa tehdyn pommi-iskun vuoksi, jossa epäilyjen mukaan käytettiin myrkky-kaasua. Syylliseksi epäillään Syyrian armeijaa, joka on ennenkin ollut epäiltyjen listoilla samasta syystä. Venäjä ilmoitti välittömästi syytökset perättömiksi ja lupaa estää YK:n turvallisuusneuvoston tuomitsevan päätöksen veto-oikeudellaan.
USA ilmoitti valmistelevansa rangaistus-iskuja Syyriaa vastaan ennen viikonloppua. USA saa mukaansa Englannin ka Ranskan ilmavoimat. Presidentti Trump pyrkii saamaan rangaistusiskuihin globaalin tuen. Mitään sitovaa päätöstä ei ole tehty. USA lähetti ohjusaluksensa Syyrian rannukon edustalle, mitä seurannevat Englanti ja Ranska. Venäjä häiritsi USA:n alusta. https://www.timesofisrael.com/after-gas-attack-us-uk-france-weigh-strike-on-syria-by-end-of-week/

03. Gazan arabien asettama pommi räjähti lähellä IDF:n ajoneuvoja, mutta pommi ei vahingoittanut kalustoa eikä haavoittanut ketään. Israelin ilmavoimat tekivät tapansa mukaan vastaiskuja Gazassa iskien Hamasin kohteisiin.
Hamasin aktivistien asentama pommi oli tarkoitettu korjaustöihin osallistuvia ajoneuvoja vastaan, mutta ne eivät vaurioituneet. IDF:n ilmoituksen mukaan puskutraktori oli Gazan puolella aitaa., mutta puskurivyöhykkeellä. Pommi oli asennettu viikonvaihteen aikana sattuneiden massamielenosoitusten aikana, joiden tarkoituksena oli hyökätä turva-aitaa vastaan ja ylittää se. https://www.timesofisrael.com/palestinians-set-off-bomb-against-idf-vehicle-near-gaza-army-retaliates/

04. Maailman johtavien kansanjohtajien välinen sanailu on kehittynyt tasolle, joka on ennenkuulumaton kansainvälisessä diplomatiassa. Hyökkäykset vastapuolta kohtaan ovat hyvin henkilökohtaisia ja loukkaavia, mikä osoittaa kunnioituksen puutetta aikana, jolloin kuitenkin on pystyttävä elämään ja turvaamaan kansansa hyvinvointi. PohjoisKorean yksinvaltiaan Kim Jong Unin solvaukset ovat laantuneet, mutta uusia kohteita nostetaan esiin toistuvasti.
Lontoossa kaksoisagenttia vastaan tehty myrkytysisku sai länsimailta useita suoria syytöksiä presidentti Putinia vastaan. Tämä lapselliselta kuulostava leikki on kuitenkin kuolemanvakava, sillä osapuolilla on runsaasti massatuho-aseita. USA:n ja Neuvostoliiton keskenään sopima MAD-järjestelmä on kuitenkin horjunut, sillä Venäjä on rauhassa ja ilman rajoittavia tekijöitä saanut kehittää ydin- Ja ohjus-aseistustaan, jolla se on ohittanut USA:n kapasiteetin, joka Obaman 8-vuoden hallintakauden aikana ilmeisen tarkoituksellisesti romutettiin vaarallisen alhaiseksi, mitä Trump pyrkii nyt korjaamaan.
Presidentti Trump esitti Venäjälle vakavan varoituksen: "Ole valmis Venäjä". Hän syyttää Venäjää "myrkkyaseita käyttävän maan liittolaiseksi". Venäjä uhkaa ampua alas jokaisen ohjuksen, joka ammutaan Syyriaa vastaan. Trump vastasi tähän syyttäen Putinia "kaasulla surmaavaksi eläimeksi".
Venäjä lähetti keskiviikkona Syyriaan korkeantason delegaation, jossa on mukana korkeantason johtajia ja parlamentin jäseniä. Delegaatio tapaa Syyrian presidentti Bashar Assadin Damaskoksessa.

https://www.timesofisrael.com/liveblog-april-11-2018/

05. Pääministeri Netanyahu tukee lakiesitystä, jolla rajoitetaan korkeimman oikeuden puuttumista Knessetin hyväksymien lakien voimaan tulemiseen. Jewish Home aikoo esittää lakia maahan-muuttajien karkottamiseen, joka ohittaa korkeimman oikeuden puuttumisen siihen. https://www.timesofisrael.com/netanyahu-backs-bill-to-remove-high-courts-ability-to-strike-down-laws/
06. Iranin media julkaisi keskiviikkona kuvia Syyriassa Palmyran T4 lentotuki-kohdasta, jonka pommittamisesta syytetään Israelia. Ohjushyökkäyksessä sai surmansa ainakin 14 ihmistä, heidän joukossaan sotilaita. Iran on tarkoituksella rakentanut tukikohtiaan lähelle Venäjän tukikohtia estääkseen Israelin iskemästä niihin ohjuksillaan. https://www.timesofisrael.com/iranian-media-posts-photos-of-syrian-base-allegedly-bombed-by-israel/
07. Äskettäin julkaistussa videossa näytetään, miten vasemmistoaktivistit pyrkivät estämään IDF:n sotilaita ampumasta Gazasta turva-aidalle pyrkiviä gazalaisia. Aktivistit kutsuvat videossa IDF:n sotilaita "terroristeiksi, jotka massamurhaavat aseettomia siviilejä". Eivät "March of Return" marssijat ole aseettomia; joillakin oli tuliaseita, toisilla petrolipommeja ja käsikranaatteja. https://www.timesofisrael.com/left-wing-activists-accost-idf-soldiers-near-gaza-call-them-terrorists/
08. Guatemala muuttaa Israelin lähetystönsä Jerusalemiin 16. toukokuuta. https://www.timesofisrael.com/guatemala-to-move-its-embassy-to-jerusalem-on-may-16/
09. Eilen Jerusalemissakin satoi vettä useaan otteeseen, mutta tänään oli aurinkoista, joskin viileän tuntuista. Huomenna ennustetaan lähes pilvetöntä taivasta, ja aurinkoinen sää jatkuu lämpötilan noustessa tämän päivän huippulukemista16 asteesta 21 -24 asteeseen. https://www.accuweather.com/en/il/jerusalem/213225/current-weather/213225.


Sunday, April 08, 2018

SUNNUNTAI 08.04.2018

SUNNUNTAI 08.04.2018
01. Gazalaiset kokoontuivat uudelleen Israelin rakentaman turvallisuusaidan taakse perjantaina tuhansittain, kuten ToI raportoi. He olivat kuitenkin muuttaneet taktiikkansa
auton-renkaitten polttamiseksi turvallisuus-aidan läheisyydessä. He pommittivat samalla IDF:n sotilaita palopommein ja kivin. Sotilaat vastasivat siihen ampumalla kyynelkaasuraketteja ja kovin panoksin estääkseen heitä
pääsemästä aidalle, jossa heillä oli tarkoitus järjestää kuvanäytös aidan ylityksestä. Koska ilmavirtaus on tavallisesti mereltä mantereelle, mustat kitkeränhajuiset savupilvet levättäytyivät Israelin puolelle.
Israel esitti varoituksen tahallisesta ympäristön saastuttamisesta, mutta YK:n vastaava elin oli täysin hiljaa.
02. Hamasjohtaja Yahyia Sinwar vieraili yhdessä protestikohteessa, jossa pitämässään puheessa hän lupasi protestien jatkuvan useiden viikkojen ajan päämääränään turva-aidan poistaminen ja Palestiinan vapauttaminen, josta ensimmäisenä kohteena on rukoileminen Al-Aksa moskeijassa Jerusalemissa.
Sinwar syytti PA:n johtajia yrityksestä pakottaa Gazan asukkaat nousemaan Hamasin johtoa vastaan estämällä palkkojen maksut ja elintarvikkeiden viennin, mikä ei onnistunut hän sanoi. PA halusi myös valvontaansa Hamasin aseet ja raketit, hän selitti. Sinwar jatkoi todeten, että protestit, jotka alkoivat "March of Return" nimellä, jatkuvat kunnes Israel on tuhottu. https://www.timesofisrael.com/gaza-hamas-leader-vows-to-breach-the-borders-and-pray-at-al-aqsa/

03. Joshua Davidovich arvioi ToI:n kolumnissaan Gazan väkivallan taustoja ja potentiaalisia vaikutuksia päätyen päätelmään, että tämän-kaltaisessa taistelussa sieluista Israel ei voi voittaa, ainoastaan minimoimaan sen aiheuttamat vahingot. Oikeistolaisten lehtien yritykset leimata gazalaiset natseiksi ripustamalla natsilipun protestoijien käsiin tuskin saa kannatusta Israelissa.
Haaretz kirjoittaa, että Israelissa ajatellaan kansainvälisen yhteisön tuomitsevan sen teki se mitä hyvänsä, ja että sillä on USA:n kannatus takanaan, eikä siksi edes peittele asettaa tarkka-ampujia sotilaitten joukkoon. Eikä myöskään palestiinalaisen journalistin surmaaminen – vaikka vahingossakin – ole suuri kysymys. IDF kuitenkin kieltää ampuneensa journalistia tarkoituksella, sillä "joka lennättää pienkonetta sotilaitten yläpuolella asettaa itsensä vaaraan".
Gazan väkivaltaisia protesteja tullaan repostelemaan vielä kauan median keskuudessa, sekä YK:n alaisissa instituutioissa tehtaillen toinen toistaan tuomitsevampia julki-lausumia, että syytöksiä IDF:n voiman suhteettomasta käytöstä, jota tullaan esittämään lukuisasti.
https://www.timesofisrael.com/hearts-and-mines-9-things-to-know-for-april-8/

04. PA/PLO:n johto on ilmaissut turhautumisensa USA:n estäessä kahdesti peräkkäin IDF:n tuomitsevien päätöslauselmien hyväksymisen turvallisuus-neuvostossa. Se on esittänyt USA:n käyttämän veto-oikeuden julistamista mitättömäksi, mikä tuskin voi koskaan tapahtua ilman, että perustamissääntöjä muutetaan. PA/PLO:n turhautuminen on ymmärrettävä, sillä YK:n yleis-kokouksissa sellaiset lausunnot hyväksytään automattisesti, mutta niillä ei ole sitovaa voimaa. https://www.timesofisrael.com/pa-calls-to-invalidate-american-vetoes-at-security-council/, https://www.timesofisrael.com/israel-deploys-snipers-tanks-as-palestinians-begin-protests-along-gaza-border/, https://www.timesofisrael.com/west-banks-apathy-amid-gaza-chaos-shows-palestinians-becoming-a-divided-people/,
05. Raporteissa kysellään. ketä Gazan protestimarssi (Paluumarssi) lopulta palvelee. Gazan kansan elinolot siitä tuskin paranevat, päinvastoin pitkästi toista tuhatta on vammautunut ja kymmenkunta saanut surmansa (lukumäärissä on poikkeavuuksia). Valtamedia näyttää otaksuvan, että päätöksen ja käskyn protesteista antoi Iranin korkein johto, jolle Hamas on kiitollisuuden velassa. Tällä Iran pyrkii heikentämään Israelin ulkoista arvostusta sekä hajottamaan sen sisäpolitiikkaa. Pääministeri Netanyahun henkilökohtaiset ongelmat poliisin aloittamien tutkimusten johdosta koskien potentiaalista korruptiota ovat antaneet suotuisan ilmapiirin protestien alkamiseksi juuri nyt. Vasemmisto on jo esittänyt tutkimusten aloittamista Gazan tapahtumien vuoksi, mitä Liberman pitää tarpeettomina. Jotkut NGO-järjestöt ovat lisäksi kehottaneet sotilaita kieltäytymään ampumasta siviilejä, joista useat ovat aseettomia. Israelin johdon näkemyksen mukaan
Protestit on saatava pysähtymään turva-aidan länsipuolelle, sillä jos kymmenet tuhannet protestoijat, joihin liittyisi ehkä satoja tuhansia gazalaisia, ryntäisivät Israelin puolelle, tilanne alkaisi muistuttaa sitä, mitä EU-maat ovat joutuneet kokemaan hallitsemattomien massojen vyöryessä rajojensa yli.
Israelin onneksi Juudean ja Samarian palestiinalaiset ja Israelin arabit ovat toistaiseksi pysytelleet sivussa
osallistumatta "paluumarssiin".
Jerusalem Postin raportin mukaan Saudi Arabia ja Egypti ovat pyytäneet Hamasia peruuttamaan protestien toistumisen Egyptin luvatessa pitää Rafahin terminaalin säännöllisesti auki. Järjestelmän esitti Saudi Arabia Egyptin anonyymin virkailijan kertoman mukaan. Molemmat maat ovat huolissaan Gazan tilanteen räjähtämisestä silmille, mikä voisi vaarantaa Egyptin turvallisuuden etenkin Siinailla, jossa Egypti käy epätoivoista sotaa ISIS ja Al-Qaidan joukkoja vastaan. http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Report-Egypt-Saudi-Arabia-urge-Hamas-to-end-Great-March-of-Return-protests-549077

06. Entinen tiedustelujohtaja Amos Yadlin kehottaa kieltämään Syyrian presidentti Bashar Assadin helikopterien lennot. Hän sanoo, että ilman myrkkykaasujakin niiden pudottamat pommit ovat hyvin epätarkkoja ja aiheuttavat viattomien siviilien surmaamisen.
Israelin pääministeri Netanyahu oli puhelinyhteydessä presidentti Trumpin kanssa, joka ilmoitti äskettäin USA:n vetävän joukkonsa pois Syyriasta. Netanyahu pyrki muuttamaan Trumpin päätöstä, minkä johdosta keskustelu muuttui vaikeaksi. Trump on tehnyt oman päätöksensä eikä halua muuttaa sitä, vaikka myös Saudi Arabia kehottaa häntä miettimän asiaa uudelleen. Trump ei kuitenkaan ole ilmoittanut, koska joukot vedettäisiin Syyriasta. Sekä Israel että Saudimonarkia pelkäävät Iranin levittävän vaikutustaan, jos USA poistaa joukkonsa. http://www.jpost.com/Middle-East/Former-IDF-Intel-Chief-urges-grounding-of-Assads-helicopter-fleet-549130
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 9 -20; Tiberias 13 -27; Suolameri 17 -29; Eilat 17 -32 +C-astetta Aurinkoista tänään ja huomenna, tiistaina puolipilvistä, lämpötila laskee hieman.