Friday, January 27, 2017

PERJANTAI 27.01.2017

PERJANTAI 27.01.2017
01.VESISATEET alkoivat eilen illalla ja tänä viikon viimeisenä työpäivänä näkymät kattokerroksen työhuoneesta ovat vahvan sumun peitossa. Onneksi tuuli on heikohko, eikä myrskyinen, kuten se usein on Israelissa sateitten aikana.
Gazan kansa huutaa kuolevansa janoon, vaikka elävät Välimeren rannalla. Jos olisivat käyttäneet aseisiin, raketteihin ja terroristien omaisten avustamiseen käytetyt miljoonat USD puhdistuslaitosten rakentamiseen rannikolle, ei olisi vaaraa kuolla janoon.

02.SAMARIASSA Maale HaLevonan lähellä tietä no 60 ajanut bussi joutui vesiliirtoon aikaisin perjantaiaamuna, ja syöksyi tien reunan yli kanjoniin vierien rinnettä alas 70 metriä. Onnettomuuden syy oli myrskyinen ja sateinen sää, mikä vaikeutti pelastustoimia.  Ainakin kaksi matkustajaa saivat surmansa välittömästi ja 7 muuta haavoittui, 4 heistä vakavasti kertoivat MDA:n pelastuspalvelun jäsenet. MDA:n tiedottaja Zaki Heller kertoi, että pelastustoimia vaikeuttivat sateinen ja pimeä sää sekä vaikea maasto.

MDA:n partion jäsenet joutuivat kahlaamaan pimeässä liukasta, savista rinnettä 10 minuuttia ennen pääsyään bussin luo. He luokittelivat bussiturman "massauhri-tapaukseksi", ja tusinoittain ambulansseja, vapaaehtoisia ja lääkintähenkilöitä kutsuttiin avustamaan loukkaantuneitten hoitamiseksi.
Bussi oli Egged-yhtiön panssaroitu auto, jollaisia yhtiö käyttää linjoillaan Juudeassa ja Samariassa.

United Hatzalah pelastuspartio saapui ensimmäiseksi paikalle pyytäen paikan valaisemista. Myös palokunnan auto sekä paikalle kutsuttu helikopteri avustivat lääkintähenkilöstöä pääsemään lähelle bussia sekä haavoittuneiden kuljettamiseksi sairaaloihin. Pelastuspatio yritti myös kääntää raskasta bussia varmistaakseen, ettei sen alle ollut jäänyt ketään. http://www.timesofisrael.com/bus-plunges-off-road-in-west-bank-at-least-20-wounded/

03.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 06 -08; Tiberias 11 -15; Suolameri 15 -19; Eilat 12 -19 +C-astetta. Sateet jatkuvat tänään ja huomenna; sunnuntaina taivas on edelleen puolittain pilven peitossa. Lämpötilat alenevat edelleen siten, että vasta maanantaina taivaankannen selkiydyttyä lämpötilat alkavat nousta 03 -12 lukemien tienoille.

04.USA:n uuden, Donald Trumpin johtaman, hallituksen puolustusministeri James Mattis, joka aktiiviupseeriaikanaan sai liikanimen Mad Dog, aloittelee virkansa hoitamista Pentagonissa. Mattis otti puhelun Israelin puolustusministeri Avigdor Libermanille keskustellen hänen kanssaan alueen turvallisuus-näkymistä sekä tarpeesta muodostaa yhteinen käsittelytapa aluetta uhkaavia haasteita vastaan.
Molemmat ministerit vakuuttivat antautumistaan USA:n ja Israelin väliselle puolustusyhteistyölle esittäen toiveen tavata toisensa kasvoista kasvoihin (panim al panim) lähitulevaisuudessa.

Puolustusministeri Mattis soitti myös sekä Saksan että Ranskan puolustusministereille vakuuttaen heille USA:n sitoutumisesta NATO-liittolaisilleen. Tämä on tärkeää Euroopan NATO-maiden rauhoittamiseksi Trumpin vaalipuheissaan esittämien NATON puolustuskykyä arvostelevien lausuntojen vastapainoksi.

USA on Israelin armeijan tärkein ja useissa tapauksissa lähes ainoa aseitten, ohjusten ja hävittäjien toimittaja. Syyskuussa Israel ja USA solmivat uuden 10-vuotisen 38 miljardin USD avustus-sopimuksen, joka sen ohessa, että se nostaa vuosittaisen avustuksen kolmesta 3.8 miljardiin USD, siihen on sisällytetty IDF:n toimia rajoittavia pykäliä, jotka arvostelijoitten mukaan voivat kriisitilanteissa estää nopeiden vastatoimien toteuttamisen.

MINISTERI Mattis arvosteli aiemmin Israelin rakennustoimia Juudeassa ja Samariassa kärkevästi selittäen niiden häiritsevän kahden valtion perustamista, mitä hän pitää elintärkeänä Israelin säilymiseksi juutalaisena ja demokraattisena maana.  Hän arvioi, että suosiessaan Israelia USA maksaa siitä arabisuhteissaan.
Mattis tarvinnee "päivitystä" Israelissa vallitsevista virtauksista, joissa esitetään myös toisia vaihtoehtoja. Hänen Israelin maan maantiedon tuntemuksensa kaipaa myös kohentamista, sillä hän – viitaten Obaman ja häntä edeltäneitten hallitusten viralliseen politiikkaan, jonka mukaan Israelin pääkaupunki on edelleen YK:n valvonnan alaisena "kiistanalainen", - totesi, että hänen tietojensa mukaan Tel Aviv on Israelin pääkaupunki. Se on maailman homojen pääkaupunki, mutta Israelin pääkaupunki on ja tulee olemaan Jerusalem. Kuka hyvänsä, joka yrittää kiistää tämän, repii pahoin itsensä, kuten profeetat ilmoittivat.

USA:n kongressin testissä Mattis selitti, että USA:n turvallisuuden vuoksi Israelin ja PA:n arabien välisen ongelman ratkaiseminen on elintärkeä ja sanoi haluavansa kuulla, jos jollakin on tarjota parempi vaihtoehto. Työtä tarjolla Naftali Bennettille!
Mattis palveli Obaman aikana vuodesta 2010 vuoteen 2013 USA:n keskusjohdon (CENTCOM) komentajana, jossa ominaisuudessa hän oli myös USA:n Lähi-Idän joukkojen komentaja, mutta siihen ei tietenkään sisältynyt Israel.

05.PRESIDENTTI Donald Trumpin hallituksen ollessa vielä kokoamis-vaiheessa, USA:n ulkoministeriön johtavat virkailijat katsoivat parhaaksi kävellä ulos niin kauan, kuin voivat tehdä sen vapaasti.
Trumpin nimittämä ehdokas ulkoministeriksi Rex Tillerson sai keskiviikkona senaatin komitean vahvistuksen, mutta hän tarvitsee vielä senaatin kokonaisistunnon vahvistuksen.
Ulkoministeriön virkailijoitten massa-ulosmarssi alkoi potentiaalisen ulkoministerin käydessä tutustumassa uuteen virkapaikkaansa. He olivat jättäneet eroanomuksensa jo ennen Trumpin valintaa, mutta voivat jatkaa työpaikoissaan.

Massaulosmarssi ei ole ennen kokematon, mutta ulosmarssin ajoittaminen Tillersonin vierailuun tiloissa antaa vihjeen, että jotkut halusivat protestoida sillä Trumpin esittämiä protokollasta poikkeavia lausuntoja vastaan, ja joka tapauksessa presidentin näkemykset poikkeavat monissa kohdin täysin Obaman ajamista ja niiden tärkeysjärjestyksestä. Eräs eronnut virkailija vihjaili, että heitä olisi painostettu Trumpin virkailijoitten toimesta.

USA:n diplomaatteja edustava American Foreign Service Association esitti vetoomuksen Trumpin hallitukselle täyttää pian avoimiksi jääneet virat mieluummin ammattidiplomaateista kuitenkaan painostamatta. Ennen pysyvää virkojen täyttämistä ne täytyy antaa tilapäisten virkoilijoitten hoidettaviksi.

Ulkoministeriön virkailijoitten eroaminen nähdään USA:ssa pelkästään uskollisuuden osoitukseksi entiselle ulkoministerille, eikä välttämättä protestiksi presidentti Trumpin poliittiselle suuntaukselle. Ulkoministeriö edustaa Amerikan kansaa, sen toiminta on luottamuksellista. Virkamiehistön massapoistuminen tehtävistään jättää aukon sen toimintaan, joka täytyy täyttää nopeasti, sillä kansainvälinen tilanne etenee omaa vauhtiaan odottamatta Trumpin hallituksen järjestäytymistä.  http://www.timesofisrael.com/entire-senior-management-team-at-state-department-  resigns/, http://www.zerohedge.com/news/2017-01-26/entire-senior-management-team-state-department-just-resigned,

06.Presidentti Trumpia testattiin FOXNews haastattelussa useista lausunnoista, joita hän oli antanut vaalipuheissaan, sekä muista ajankohtaisista kysymyksistä.
Ensimmäisten joukossa oli kysymys USA:n lähetystön muutosta Jerusalemiin, johon hän vastasi: "En halua puhua siitä, on vielä liian aikaista". Israelissa poliitikot ovat kiirehtineet asian ratkaisemista nopeasti ja ilman sensaatiomaista keskustelua lehdistön palstoilla, mikä vain sekoittaa kysymystä.
Israelin ulkoministeriön virkailijat ovat kuitenkin aloittaneet sopivien sijoituspaikkojen haravoinnin kaikessa hiljaisuudessa.

KYSYMNYKSEEN Israelin ja USA:n välien kohentamiseksi Obaman vihamielisen hallinnon jälkeen Trump vastasi selkeästi: " Asia on hoidettu, se hoitui välittömästi puhuttuani Netanyahulle".
Kysymykseen Obaman 221 miljoonasta USD siirtämisestä PA/PLO:n tileille vain minuutteja ennen siirtymistään "entisten" joukkoon Trump sanoi näin: "Tulemme näkemään, mitä tapahtuu. En halua sanoa siitä enempää tässä vaiheessa".

Kysymykseen muurin rakentamiseksi Meksikon rajalle Trump oli samoin selkeäsanainen: " Kansa haluaa suojelua. Muuri suojaa. Kysykää vaikka Israelilta, jota uhkasi kansainvaellus etelästä. Heidän rakentamansa turva-aita esti sen 99.9 prosenttisesti".

KYSYMYKSEEN Iranin kanssa solmitusta ydinasesopimuksesta Trump selitti, että se on yksi huonoimmista, joita hän on nähnyt. "On vaikea uskoa, ettei entinen ulkoministeri John Kerry noussut ylös tuolistaan ja poistunut (keskusteluista)". http://www.jpost.com/American-Politics/Trump-Too-early-to-discuss-moving-US-embassy-to-Jerusalem-479764

07.UUTISIA LYHYESTI
·        Debkafile kertoo artikkelissaan, että presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin ovat sopineet turvavyöhykkeiden perustamisesta Syyriaan, jossa Iran on jätetty sivuun. Vyöhykkeitä perustetaan kaikkiaan neljä: Yksi Israelin ja osittain Jordanian rajalle, jota valvoo USA. Toinen Syyrian länsiosaan, jota valvoo Venäjä. Sen pohjoispuolelleTurkin ja Syyrian raja-alueelle muodostettu vyöhyke, jota valvoo Turkki. Neljäs turvavyöhyke perustetaan Syyrian pohjoisosaan Turkin ja pieneltä osin Irakin rajalle. Se on alueeltaan suurin ja sitä valvoo USA, joka tulee sijoittamaan joukkojaan valvomilleen vyöhykkeille. Venäjällä oli suunnitelma Syyrian armeijan, shia-militaristien sekä Hizbullah joukkojen sijoittamista Syyrian puoleiselle Golanille Derran ja Quneitran vapauttamiseksi, mutta siitä luovutaan nyt. Niiden tilalle sijoitetaan USA:n joukkoja, Jordanian erityisjoukkoja sekä Syyrian kapinallisjoukkoja, joita USA on kouluttanut Jordanian pakolaisleireissä. DF:n artikkeliin liittyy karttapiirros vyöhykkeistä. http://www.debka.com/article/25900/Trump-Putin-safe-zones-deal-ousts-Iran-from-Syria,
·        Puhuessaan holokaustin muistotilaisuudessa Yad VaShem museossa torstaina pääministeri vakuutti, että maailman hiljaisuus Iranin suunnitelmista Israelin tuhoamiseksi tulee loppumaan Trumpin hallituksen myötä. Bibi viittasi puheessaan puhelinkeskusteluun presidentti Trumpin kanssa, joka puhui Iranin ydinsopimuksesta, mikä aiheutti jännitystä hänen ja Obaman välille; Iranin agressiosta; Iranin eloon jäämisuhasta Israelille sekä monista muista kysymyksistä, joita he pohtivat yhdessä. Torstain puheessaan Bibi otti esiin maailmalla lisääntyvän antisemitismin sekä Israelin vastaisen vihan nousemisen, mikä voi antaa tilaa uudelle holokaustille. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-worlds-silence-on-irans-threats-to-destroy-israel-will-end-with-trump/,
·        IDF:n upseeri, joka ei halua nimeään julkaistavan, toteaa, että PA/PLO:n kansasta vieraantunut johtoryhmä voi poliittisista syistä uhata arabikadun ja koko Lähi-Idän leimahtamisesta ilmiliekkiin, mutta IDF:n tiedustelun mukaan kadun arabikansa on enemmän kiinnostunut sähkön toimituskatkoista sekä juomaveden loppumisesta Gazassa kuin siitä, kuka istuu USA:n presidentin pallilla. Monet Israelin kansanedustajista ja hallituksen ministereistä ovat innostuneet, että tämän seurauksena Jerusalem tullaan lopulta tunnustamaan Israelin pääkaupungiksi myös kansainvälisesti. Trumpin hallitus kehottaa panemaan jäitä hattuun, ja monet muutkin Israeliin ystävällisissä suhteissa olevat maat muistuttavat, että nämä kysymykset tulee sopia kahdenkeskisissä keskusteluissa osapuolten välillä. Trumpin neuvonantaja Giuliani sanoi myös, ettei Trump ole muuttanut kantaansa, mutta kysymys on monimutkainen.  
PLO:n hallituksen jäsen Jibril Rajoub uhkailee räjähdyksellä, mutta Jordanian kuningas Abdullah II ei uskalla sanoa, miten hänen armeijansa reagoisi USA:n lähetystön muuttoon Tel Avivista Jerusalemiin. http://www.timesofisrael.com/proposed-us-embassy-move-not-roiling-palestinian-street-idf-says/.
·        Pääministeri Netanyahua vastaan nousseet epäilykset useista mahdollisesti rikossyytteisiin johtavista kuulusteluista saavat kaiken aikaa uusia käänteitä. Bibi itse uhkuu edelleen voitonvarmuutta kysellen hymyssä suin: "Vain minäkö tässä olen kuulusteltavana, olihan niissä monet muutkin osallisina". Tämä ajojahti, jonka palkintona on pääministerin palli, on jatkunut Netanyahun poliittisen huippuajan aikana eikä osoita laantumista. Bibi vakuuttaa pysyvänsä paikallaan, vaikka syytteet esitettäisiinkin. Bennett sanoo, että siinä tapauksessa tulee uudet vaalit. http://www.timesofisrael.com/ahead-of-his-third-police-grilling-netanyahu-laments-coup-attempt/,
·        PA väittää saaneensa Obaman siirtämät 221 miljoonaa USD, vaikka toisten uutisten mukaan ne ehdittiin jäädyttää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223955,
·        Lunta ja mahdollisia tulvia ennustetaan monin paikoin Israelissa viikonvaihteen aikana. Myrskyiset tuulet ja ukkosen aiheuttamat salamoinnit liittyvät kuvaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223955Thursday, January 26, 2017

Linjauksia vuodelle 2017

LINJAUKSIA VUODELLE 2017
01.  MAAILMAN huomattavin tapahtuma vuoden alussa oli USA:n presidentin vaalit ja niiden monia yllättänyt tulos. Demokraattien pääehdokas ja kansan suosiossa johtanut Hillary Clinton hävisi vaalit tuntemattomalle republikaanien ehdokkaalle Donald J Trumpille, mikä järkytti varmaa voittoa odottaneet vasemmistoa ja liberaaleja kannattaneet.
Monet ennustivat väkivaltaisuuksien puhkeamista aina sisällissotaan saakka mutta käytännössä tilanne rauhoittui, joskin suuriakin kansanjoukkoja kokoavia mielenosoituksia järjestettiin useissa kaupungeissa etenkin New Yorkissa ja Washingtonissa, jossa naisten mielenosoituksena alkaneeseen marssiin osallistui puoli miljoonaa osanottajaa. Monet heistä olivat peittäneet päänsä islamin burkan tapaan USA:n lipulla, mikä osoittanee mielenosoittajien poliittisen suuntauksen.  
Donald Trumpin valanvannomis- ja vihkimistilaisuudet ja niitä seuraavat julkiset tilaisuudet sujuivat lopulta onnellisesti ilman suuria väkivaltaisuuksia.

Presidentti Trump allekirjoitti pian vihkimistilaisuuden jälkeen kolme hallinnollista päätöstä (executive order). Ensimmäisessä USA sanoutuu irti PTT sopimuksesta (Trans Pacific Partnership), joka asiantuntijoiden mukaan olisi hyödyttänyt siihen osallistunutta 11 maata USA:n kustannuksella. Tärkeimmät näistä PTT sopimukseen osallistuneita maista olivat Japani, Australia, Uusi Seelanti, Vietnam, Malesia, Singapore, Kanada, Meksiko, Chili ja Peru. Sopimus tulee voimaan, kun maan parlamentti ratifioi sen. http://www.bbc.com/news/business-32498715,

Presidentti Trumpin asialistalla on paitsi maan sisäisten järjestöjen FBI, CIA,  IRS ja monien muiden kuten siirtolaispolitiikasta vastaavan järjestön  uudelleen orientoiminen paremmin hallituksen valvonnan alle. Toisaalta myös kansainvälisten järjestöjen kuten YK ja sen alaiset instituutiot on tarkoitus tutkia uudelta pohjalta, onko niiden toiminta USA:lle myönteinen vai toimivatko ne enemmän sen intressejä vastaan.  http://www.wnd.com/2017/01/how-to-prove-rampant-voter-fraud/, http://www.wnd.com/2017/01/trumps-next-target-the-u-n/,

Kaksi muuta presidentti Trumpin allekirjoittamaa päätöstä koskivat Obaman legasin (perinnön) tärkeimpiin kuuluvat – TPP:n ohella – "obamacare" terveys- vakuutuksen rahoitus sekä Iranin kanssa solmitun Iranin ydinteollisuuden rajoittamista koskeva sopimus. Trump vakuutti toistamiseen vaalipuheissaan peruuttavansa Obaman näitä koskevat päätökset tai ottavansa ne uudelleen tarkastelun kohteiksi.

Trump toisti myös vaalipuheissaan, että Jerusalemin ja Israelin asema tulee olemaan hänen kiireellisyyslistansa kärkisijoilla. Tähän liittyen USA:n Tel Avivissa sijaitsevan lähetystön muutto Jerusalemiin on noussut median raporttien otsikoihin. Trump vakuuttaa edelleen, ettei hänen tapanaan ole perua lupauksiaan, eikä tee sitä lähetystön muutto-asiassakaan. Monet Israelin hallituksen ministerit ovat vaatineet Trumpilta toimenpiteitä pelkkien sanallisten lupausten lisäksi, mutta ilmeisesti sen toteuttaminen käytännössä vaatii syvällisempää pohdintaa ja sen seurausten ennakointia.

Useimmat arabimaat ovat pysyneet lähes vaiti asiassa, sillä USA:n lähetystön muutto Israelin pääkaupunkiin ei sittenkään ole maailmanrauhaa eikä edes Lähi-Idän tilannetta järkyttävä kysymys, vaikka PA/PLO:n johto yrittää kiihottaa muslimeja ja sitoutumattomia maita tuomitsemaan USA:n ja Israelin toimet. Muslimimailla on paljon tärkeimpiä kysymyksiä selviytyäkseen maailman suuresti muuttuvalla areenalla.
Öljyn hinnan romahtaminen on romauttanut samalla öljyä tuottavien maiden talouden sekä niiden suorittamat avustukset, joiden varassa monet maat ja järjestöt ovat toimineet. Eräs esittää, että saudien öljylähteet tulee miehittää, koska Saudi Arabia on vuosikymmenien aikana ollut suurin terrorin tukija.
Iranin kasvava mahti on kummasti rauhoittanut sekä Saudi Arabian että Persianlahden maiden kiihkoilua, ja jopa pakottanut niitä lähestymään Israelia USA:n aiemmin antaman suojakilven poistuessa näyttämöltä.

LÄHI-IDÄN sekava tilanne on tuottanut samalla uusia sopimuskumppaneita, joita ei olisi voinut kuvitella muutamia vuosia sitten.
Natomaa Turkki ja Venäjä ovat perinteisesti sotineet toisiaan vastaan, mutta nyt ne puuhaavat yhteistä liittoa, johon kuuluisivat lisäksi Iran, Syyria ja Libanonissa toimiva terrorijärjestö Hizbullah.
Syyriassa ja Irakissa Islamin valtion perustanut ISIS, jonka perustamisessa USA:n CIA oli yksi tärkeimmistä osapuolista, on hivuttautunut Syyriassa aivan Israelin pohjoisrajan tuntumaan, sekä etelässä Egyptin valvomalle Siinain niemimaalle saaden tuntuvaa logistista ja miehistöapua Hamasilta Gazassa sekä Siinain beduiineilta.
Jordanian kuningas Abdullah II on toistaiseksi pystynyt vastustamaan sekä Muslimiveljeskunnan että ISIS-joukkojen vallantavoitteluja, mutta Israelissa katsotaan kysymystä Jordanian tasapainosta erittäin huolestuneena.

Asiantuntijat varoittavat, että jos PA:n vaalit suoritettaisiin nyt, Hamas kaiken todennäköisyyden mukaan voittaisi ne. Tämä puolestaan aiheuttaisi entistä kovemman paineen Abdullahin hallitukselle Jordaniassa, jonka asukkaista arviolta 65 % on palestiinalaista syntyperää.
Näiden syiden johdosta Israelin tulee kaikissa turvallisuusjärjestelyissään huomioida joutuvansa ainakin kolmen rintaman sotaan.
Israel on maa-alaltaan pieni maa, vain Uudenmaan läänin kokoinen, ja asukasluvultaan vähäinen, eikä sillä ole varaa menettää yhtään sotaa.
Sen vuoksi Psalmin 83 mukainen tilanne voi olla ainoa tulevaisuuden näky.

Israelin sisäpoliittinen tilanne on hyvin hajanainen ja siksi haavoittuva. Maahan ei ole saatu karismaattista hallitsijaa, joka pystyisi yhdistämään puolueet ja kansanryhmät yhteisen kysymyksen taakse: Miten säilyttää maailman ainoa juutalainen maa ja sen kansa elossa voidakseen toteuttaa sille alunperin antaman tehtävän toimia maailman valona? (Jes 2:3, Miik 4:2) Ennen sen toteutumista Israel joutunee sotimaan eloon jäämisensä puolesta kaikin mahdollisin keinoin ennalta ehkäisevin iskuin.
Pääministeri Netanyahun johtama oikeiston ja keskustan muodostama hallitus horjuu hajoamisen partaalla pääministeriä vastaan nostettujen syytösten ja epäilysten vuoksi. Jos hallitus kaatuu, sen voinee korvata Yesh Atidin johtama Yair Lapidin keskustahallitus, joka tulisi neuvottelemaan PA:n ja Hamasin arabien kanssa rauhasta. Trump suhtautuu myönteisesti juutalaisten rakentamiin kyliin ja kaupunkeihin Juudeassa ja Samariassa, ja puoltaa lähetystön muuttamista Jerusalemiin, mutta hänen yksityis-kohtaisempi asenteensa on vielä tuntematon. Hänen lähin avustajansa, vävypoika Jared Kushner johtanee keskusteluja arabien kanssa. Trumpin nimittämä Israelin lähettiläs David Friedman haluaa toimia Jerusalemissa.

02.  Maailman johtavat tiedemiehet ja kansainväliset järjestöt kilpailevat keskenään kuka ensimmäisenä pystyy kehittämään uuden maailman-järjestyksen vaatiman rahayksikön ja talousjärjestelmän. Useat järjestöt julkaisevat suunnitelmiensa tuloksia, joiden mukaan on vain ajan kysymys, milloin käteinen raha katoaa. Kaikki valuutan siirto tapahtuu sähköisesti oikean käden selkämykseen tai otsaan tatuoidun merkin tai implantin avulla, jolla maksaminen käy vaivattomasti sekä supermarketeissa että julkisissa liikennevälineissä, että kodin koneitten toiminnan valvominen ilman säätö-järjestelmiä. Myös tietokoneohjelmien salasanat poistuvat kokonaan käytöstä, koska käden merkin vilauttaminen riittää tunnistamiseen. http://www.survivaldan101.com/epocalypse-cashless-society/,

03.  Mikäli agenda 2030 suunnitelmaa vielä toteutetaan, maailman nopeasti nousevaa väkilukua joudutaan rajusti supistamaan, mikä tapahtuisi nälän, kulkutautien, GMO-peukaloitujen elintarvikkeiden, ruton sekä sotien kautta. Koska aikaa ei ole paljon, on odotettavissa suuria muutoksia ja mullistuksia maailman poliittisessa ja diplomaattisessa järjestelmässä.

NASA ja vastaavat järjestöt varoittavat, että avaruudessa liikkuu suuria asteroideja, joiden liikkeitä ei aina pystytä seuraamaan eikä ainakaan estämään, mikäli joku niistä uhkaa maapalloa.  Aurinko on myös käyttäytynyt tavallisuudesta poikkeavasti. Sen pinnalla havaitaan suuria aukkoja, joiden kautta tuhoisat gamma ja muut säteet pääsevät avaruuteen. Ne voivat aiheuttaa EMP ilmiöitä suuressa osassa maailmaa, ja etenkin sen pohjoinen pallonpuolisko on suurimman uhan alainen.

Avaruustutkijat ovat julistaneet tietoja, joiden mukaan joittenkin planeettojen pinnalla on havaittu merkkejä älyllisen rakentamisen tuotteita, jopa pyramideja, joita löydetään myös maapallolta aiemmin tuntemattomista paikoista, joista oudoimmat löydöt eteläiseltä napamantereelta (Antarktis).
Maailmamme näyttää kehittyvän yhä arvoituksellisemmaksi, mitä lähemmäs aikakauden loppua päästään. Useat tiedemiehet ovat uskottavuutensa kustannuksella tunnustaneet, että aivan ilmeisesti maapallolla on elänyt kauan ennen nykyisen ihmisrodun kautta tuntematon korkea kulttuuri, jonka jättämiä jäänteitä pyritään ymmärtämään, mutta jonka asukkaista on olemassa vain joitakin poikkeavia luurankolöytöjä, tai niiden pystyttämiä rakennusten raunioita ja muureja, joiden rakennustarvikkeiden viimeistelyn korkea taso askarruttaa tiedemiehiä, koska nykytekniikka ei siihen pystyisi.

04.  Maailman atomitutkijat, jotka 1947 perustivat maailman tilannetta seuraavan maailmankellon, sanovat, että Obaman tuhoon johtavan politiikan ja hallinnon alla kelloa siirrettiin eteenpäin, eli tuomion hetki oli lähempänä. Presidentti Donald Trumpin aikana tilanne on tasaantunut ja he harkitsevat hidastavansa kellon siirtymistä kohti tuomiopäivää.
NWO:n pyrkimys kohti maailmanvaltaa, jota hallittaisiin pyramidin tapaan ilman valtioitten välisiä rajoja, ja jossa luonnonrikkaudet tulisivat pelkästään keskusjohdon valvontaan mahdollistaen sen tasapuolisen jakamisen, on ehkä nyt siirtynyt myöhempään ajankohtaan Trumpin uuden näyn johdosta.  

Trumpin pyrkimys kohottaa kansallistuntoa USA:ssa ja maansa nostamiseksi uudelleen johtoasemaan maailmassa, on havaittavissa myös Euroopan valtioissa, jotka ovat kyllästyneet EU:n Brysselin johtoiseen hallintoon, jossa on havaittu selvää Keski Euroopan maiden suosimista pohjoisosien kustannuksella. EU:n hajoaminen lienee selviö, mutta EU:n johtavat maat voivat tiivistää yhteistyötään ja luoda uudelle liittoutumalle omat talous-järjestelmät ja turvallisuuspalvelut armeijaa myöten. Tämä liittoutuma voisi tehdä kuolemansopimuksen antikristuksen kanssa. (Ilm17:12 -13)

05.  Amerikan profeetaksi nimitetty Jonathan Khan toteaa puheessaan, että Jumala kutsui Obaman pois ja antoi Trumpille tehtäväksi saattaa Yhdysvaltain kansa uudelleen asemaan, joka sille annettiin USA:n perustamisen myötä.
USA perustettiin – kuten myös Israel – Jumalan kunniaksi.
Presidentti Obama edusti pakanallista Allahin uskontoa. Hän sanoi eräässä puheessaan, että USA on maailman suurin muslimivaltio. Hänellä oli tapana puheissaan ennakoida omia päätöksiään, joten tässäkin voi olla takana hänen pyrkimyksensä tuhota kristinusko ja kieltää sen harjoittaminen. Tämän näkynsä mukaisesti hän oli rakentanut Valkoisen Talon länsisiipeen islamin moskeijan kuunsirppeineen ja rukousmattoineen. Siellä pidettiin Allahin palvontatilaisuuksia viidesti päivässä, mutta kaikki pidettiin tiukasti salassa. Asia paljastui siivoojien mennessä siivoamaan paikkoja Trumpia varten.
Jonathan Khan sanoi puheessaan, että Jumala siirsi Obaman ja hänen edustamansa ideologian syrjään ja nosti tuntemattoman liikemiehen Donald Trumpin toteuttamaan Hänen tahtoaan. Mutta Trumpilla on ankarat ehdot toimia Hänen kunniakseen, eikä nostaa omaa erinomaisuuttaan. Täten hänen aikansa on ehdollinen.
USA:n ylle noussut tuomion pilvi on hajotettu, mutta vain toistaiseksi, jotta Trump voisi osoittautua hänelle asetettujen vaatimusten mittaiseksi.
Trump aloitti oikein asettumalla Jumalan silmäterän Israelin tueksi, eikä tulle jakamaan Israelin maata. Toiseksi hän tajunnee Jerusalemin aseman, ei vain juutalaisvaltion pääkaupungiksi, vaan Suuren Kuninkaan kaupungiksi.
Kysymys on Jumalan Torassa antamiensa käskyjen ja lakien noudattamisesta.
(Joel 3:1 -3)

06.  TIEDEMIEHET ennustavat, että kolmen vuoden kuluessa he ovat kehittäneet ihmiselle kyvyn kommunikoida toistensa kanssa telepaattisesti. Toiseksi he lupaavat, että ehkä jo ennen sitä koirille kehitetään kaulapanta, johon asennettujen teknisten laitteiden avulla omistaja voi kommunikoida koiransa kanssa kännykällään: "Hei boss, täällä musti. Mitä kuuluu?"
Tiedemiesten hillitön kiihko manipuloida ihmisen geenejä aiheuttaa pelon väreitä huolestuneiden sydämessä, sillä se oli yksi vedenpaisumuksen aiheuttaneista tekijöistä. Tiedemiehet pyrkivät saamaan ihmiseen ominaisuuksia, jotka Jumala sulki syntiinlankeemuksen seurauksena. Näitä' ominaisuuksia he siirtävät eläimistä ihmiseen: yönäkö, hajuaisti, elämän jatkuminen loputtomiin jne.

Kastel 26.01.2017 Gavriel


Wednesday, January 25, 2017

KESKIVIIKKO 25.01.2017

KESKIVIIKKO 25.01.2017
01. ULKONA leyhähti mukavan lämmin henkäys kädessäni hakemassa lehden kadun reunasta, mutta taivaalta tippui muutama vesipisaroita kuin osoitukseksi, että on edelleen sadekausi. Taivas oli puolittain pilvessä, mikä tullee jatkumaan seuraavien päivien aikana. Lämpötila on tänään 12 -19 lukemissa, mutta alkaa pudota huomisesta alkaen siten, että lauantain lukemat ovat 03 -06 luokkaa, ja paikallisia sadekuuroja ennustetaan perjantaista lähtien. Ylevillä alueilla voi tulla luntakin. 
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -19; Tiberias 15 -24; Suolameri 16 -25; Eilat 14 -24 +C-astetta. Säätilat todella heittelevät, mutta ei ole sellaisia rankkasateita, tornadoja ja kovia tuulia kuin USA:n eteläosissa, etenkin Kaliforniassa. https://watchers.news/2017/01/23/southern-california-storm-january-22-2017/,
Tulivuoret uhkaavat purkautua monin paikoin, Etna Italiassa, Colima Meksikossa, Ebeko Venäjällä ja Sabancava Perussa. http://strangesounds.org/2017/01/etna-italy-awakens-after-8-months-colima-mexico-ebeko-russia-and-sabancaya-peru-strongly-erupt.html,
Brasilian koillisosassa sijaitsevassa Alcacuz vankilassa puhkesi viime viikon vaihteessa verisiä taisteluja kahden kilpailevan jengin välillä. Vangit videoivat järkyttäviä tilanteita sekä taisteluista, että etenkin huume kartellin valmisteluista ihmislihan grillaamiseksi. Videon tekijäksi epäillään huumejengiä nimeltä "Pohjoisen Perhe" ja Rio de Janeirossa toimiva kartelli nimeltä "Red Command". Grillattavaksi aiottu liha otettiin miehestä, joka on kilpailevan jengin First Capital Command (PCC) Sao Paulosta jäsen. Vankilan väkivaltaisuuksissa sai surmansa ainakin 126 ihmistä. Ne olivat vakavimmat vankilakapinat Brasilian valtion vankiloissa vuoden alusta lähtien. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4151220/Cannibalistic-inmates-host-human-barbecue-Brazil-jail.html,
02. PUOLUSTUSMINISTERI Avigdor Liberman ilmoitti eilen 2 500 asuntoyksikön rakentamisesta Juudeaan ja Samariaan. Pari päivää aiemmin Jerusalemin suunnittelukomitea hyväksii 566 asuntoyksikön rakentamisesta pääkaupungin itäosiin.
Libermanin ilmoittamat asuntoyksiköt rakennetaan pääosin suuriin juutalaisyhteisöihin, joiden uskotaan jäävän Israelin alueelle.
Ariel 902; Meaale Adumim 112; Giat Zeev 652; Oranit 154; Alfei Menashe 78; Efrat 21; Elkana 18; Betar Illit 87 ja Gush Etzion 4 asuntoyksikköä. Lisäksi 86 asuntoyksikköä rakennetaan Binyamin alueelle ja 385 Shomronin alueneuvoston alueilla.
Liberman lupasi tuoda hyväksyttäväksi teollisuusalueen rakentamiseksi Tarkumiyaan Hebronin eteläpuolella. Siitä on tarkoitus muodostaa suurin teollisuusalue territorioissa.
Trumpin hallitus ei arvostellut Israelin päätöstä vaan totesi, että asioista keskustellaan osapuolten välillä.
EU sen sijaan ei viivytellyt oman lausuntonsa julkistamisessa, vaan antoi tavanomaisen litanian syytöksiä Israelin häiritsemisestä kahden valtion periaatteen tuhoamiseksi. Liberman totesi, että Juudeassa ja Samariassa palataan nyt normaaliin asioiden hoitoon.
EU viittasi lausunnossaan UNSC:n päätöslauselmaan 2334, jossa tuomitaan kaikki juutalaisten rakennustoiminta laittomaksi ja sinne kotinsa rakentaneet juutalaiset lainsuojattomiksi.
PLIO:n hallituksen jäsen Wasef Abu Yousif totesi, että Israel on selvästi rohkaistunut Trumpin ottaessa USA:n hallituksen ohjakset käsiinsä. Yesha-neuvosto sen sijaan onnitteli hallitusta rohkeudesta toimia Israelin kansan hyväksi eikä ulkopuolisten vaatimusten mukaan.
Trumpin hallituksen tiedottaja totesi, ettei se puutu Israelin hallituksen tekemiin päätöksiin lisäten, että asioita käsitellään yhdessä osapuolten kanssa. Pääministeri Netanyahu soitti Trumpille, joka kiitteli keskustelun ystävällisyyttä. Hän pyrkii tapaamaan Netanyahun helmikuussa 2017.
(Meiltä oli sähköt katkaistu 08 -11.30 välisenä aikana, minkä johdosta joudun typistelemään artikkeleita. Raportti on myöhässä tänään.)
03. PAN ARAB päivälehti Ashang Al-Avsat oli - viitaten PA:n edustajan antamaan tietoon - Ramallahissa laatinut artikkelin, jossa se väitti presidentti Donald Trumpin luvanneen, ettei se muuta USA:n lähetystöä Jerusalemiin. Artikkelissa mainittiin virkailijan helpottuneen tiedosta.
PA/PLO:n johtavat virkailijat kielsivät keskiviikkona, että Presidentti Trump olisi antanut sellaisen lupauksen. Raportit lienevät saaneen alkunsa Mahmoud Abbasin ja USA:n konsulin David Blumin tapaamisesta tiistaina Ramallahissa. Blum oli tavannut myös PLO:n pääsihteerin Saeb Erekatin.
Abbas neuvotteli aiemmin Jordanian kuninkaan Abdullah II:n kanssa USA:n lähetystön muuttamisesta Jerusalemiin. Molemmat ovat uhanneet vastatoimilla, mikäli USA toteuttaa hankkeen. Barack Obama siirsi toistamiseen kongressin useita vuosia sitten tekemää päätöstä lähetystön muuttamiseksi, mutta presidentti Trump on vakuutellut toimivansa kongressin päätöksen mukaan, eikä voine perua sitä menettämättä kasvojaan. http://www.timesofisrael.com/palestinian-officials-deny-report-of-us-assurances-it-wont-move-embassy/
04. UUTISIA LYHYESTI
·        Presidentti Trumpin hallitus jatkaa suunnitelmia Meksikon vastaisen rajansa aitaamiseksi laittoman siirtolaisuustulvan estämiseksi. Toiseksi hän harkitsee toimia estääkseen uusien siirtolaisten pääsyn maahan, sekä Obaman hallituksen heille myöntämien oleskelulupien peruuttamista. http://www.timesofisrael.com/trump-to-move-on-border-security-immigration-enforcement/
·        Trumpin hallitus antoi määräyksen, jolla se estää median edustajia saamaan tiedonantoja Ympäristön Suojelun Hallitukselta (EPA). Sen jäseniä kielletään toistaiseksi tekemästä mitään sopimuksia tai antamaan tunnustuspalkintoja. Uudet ohjeet annettiin EPA:lle tiistaina sen jälkeen, kun se oli aloittanut ainakin 30 ympäristön suojelua koskevan, Obaman hallituksen aikana annetun säännöstön viimeistelyn. Tämän tarkoituksena on ottaa ympäristönsuojelua koskevien lakien ja sääntöjen valvonta hallituksen käsiin. http://www.timesofisrael.com/trump-orders-environmental-agency-contract-freeze-and-media-blackout/
·        Etelä Carolinan entinen kuvernööri Nikki Haley nimitettiin USA:n lähettilääksi Yhdistyneisiin kansakuntiin (YK). Hänet hyväksyttiin ylivoimaisella enemmistöllä Senaatin kuulustelussa. http://www.timesofisrael.com/nikki-haley-confirmed-as-us-envoy-to-united-nations/
·        Trumpin hallitus aikoo ottaa käsittelyynsä Obaman viime minuuteillaan PA/PLO:lle myöntämän 221 miljoonan USD varojen siirron, jonka kongressi jo päätti jäädyttää. Ulkoministeri John Kerry ilmoitti ohimennen kongressille varojen siirrosta perjantaiaamuna minuutteja ennen Trumpin vihkimistä virkaansa. Kongressin mielestä PA/PLO:n pyrkimykset saada jäsenyyksiä kaikissa mahdollisissa kansainvälisissä järjestöissä ei osoittanut syvää rauhantahtoa. http://www.timesofisrael.com/trump-administration-to-review-221-m-payment-to-palestinians-in-obamas-last-hours/
·        Pääministeri Benyamin Netanyahun kotoiset ongelmat eivät vain hellitä, vaan niitä kasaantuu aina uusia ja entistä raskauttavampina. Valtion tarkastajan laatima vuoden 2014 Gazan kesäsotaa koskeva raportti on hallituksen tutkittavana, joka yrittää selvittää, mitkä osat siitä voidaan julkistaa ja mitkä julistaa salaisiksi. Julkisuuteen vuotaneitten tietojen mukaan hallitus ja IDF johtivat sotaa suurten sisäisten ristiriitojen alaisina, ja että ne aliarvioivat Gazasta Israelin puolelle kaivettujen tunnelien aiheuttamaa vaaraa. Netanyahu puolustautuu todeten, että hän johti armeijaa vastuullisesti. Sekä häntä, että puolustusministeri Moshe Yaalonia syytetään siitä, etteivät he olleet informoineet hallitusta asiallisesti tunnelien vaarasta, ja että sotatoimet juuttuivat tunnelien tuhoamiseen sen sijaan, että sotaa olisi jatkettu Hamasin hallituksen kaatamiseksi. http://www.timesofisrael.com/preempting-biting-report-pm-says-he-ran-2014-war-responsibly/, http://www.timesofisrael.com/leaked-wartime-transcript-exposes-leaders-bitterly-divided-over-how-to-fight-gaza/.
·        Euroopan parlamenttikokouksen neuvosto äänesti sisäisen raportin puolesta, jossa Israelia syytetään "ilmeisen järjestelmällisestä laittomasta siviilien surmaamisesta ja humanitäärisestä painostuksesta Hamasin hallitsemalla Gazan kaistalla". Raportissa syytetään, että "Israel harjoittaa ylivoimaista ja tarkoituksellista voimaa ilman oikeutusta Gazan ja Israelin välisellä puskuri-vyöhykkeellä maanviljelijöitä, journalisteja, lääkintä-henkilöstöä sekä rauhalisia protestoijia vastaan". Raportin mukaan ampuma-asein varustetut Hamas, Jihad ja ISIS taistelijat eivät aiheuta välitöntä vaaraa, vaikka he tuhoavat IDF:n ajoneuvoja ja haavoittavat sotilaita.  

·        ISIS-joukkojen vaikutusvaltainen shia-oppinut Muqtada al-Sadr totesi tiistaina vastauksena tietoihin, että USA:n hallitus valmistelee lähetystön muuttoa Jerusalemiin: "Lähetystön muutto Jerusalemiin tulisi olemaan selvempi kuin mikään koskaan annettu julistus sodasta islamia vastaan. Tämä tulta ja liekkejä suitsuttava uskonnollinen shia-johtaja taisteli aiemmin USA:n miehitysjoukkoja vastaan Irakissa. Hän vaatii, että Kairossa päämajaansa pitävän Arabiliigan ja Organisation of Islamic Cooperation (OIC) tulisi ottaa selkeä yhteinen kanta kysymykseen USA:n lähetystön muuttamisesta Jerusalemiin. Hän vaatii erityisosaston muodostamista Jerusalemin vapauttamiseksi. http://www.timesofisrael.com/iraq-cleric-warns-us-moving-embassy-is-declaration-of-war-on-islam/
·        Trumpin vastaiset mielenosoittajat saavat aikaan kaaosta Washingtonissa, he riehuvat kaduilla ja polttavat autoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223839
·        Saksan viranomaiset tekivät ratsioita niiden henkilöiden tiloissa, joiden he epäilivät suunnittelevan hyökkäyksiä juutalaisia, poliiseja ja maahanmuuttajia vastaan. Pari sataa poliisia otti osaa koordinoituihin iskuihin epäiltyjen asuin- ja kokoontumistiloihin löytäen ja takavarikoiden aseita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223844


Sunday, January 22, 2017

SUNNUNTAI 22.01.2017

SUNNUNTAI 22.01.2017
01.UUSI viikko alkoi puolipilvisenä 7 asteen lämpötilalla, joka nousee iltapäivällä 12 asteen tienoille, huomenna nousten ehkä asteen verran ja taivaankannen selkiytyessä lopuista pilvenhattaroista.
Poliittisella rintamalohkolla maailma haukkoo edelleen henkeään "ulkopuolisen"- poliittisesti tuntemattoman – entisen liikemiehen Donald Trumpin saatua virallisen vahvistuksen Yhdysvaltojen ja maailman tärkeimpään virkaan huolimatta synkistä ennustuksista aina teloitusuhkaan saakka, joka olisi pyyhkinyt pois paitsi valitun presidentin ja hänen varamiehensä myös suuren osan USA:n hallituksen ja politiikan johtomiehiä.
Toinen perinteistä poikkeava ilmiö oli presidentti Donald J Trumpin pitämä puhe, jossa hän totuttujen kliseiden ja tyhjien lupausten asemesta kertoi kansalleen ja kaikille puhettaan  seuraaville sadoille miljoonille ympäri maailman selkeäsanaisesti hallituksensa ohjelman. Sen keskeinen teema on "USA:n nostaminen uudelleen suureksi" poiketen täysin edeltäjänsä Barack Hussein Obaman ohjelmasta saatuaan tummiin käsiinsä USA:n presidentin ja hallituksen ohjakset, jossa hän vakuutti "yes we can" iskulauseellaan pakottavansa Amerikan sille kuuluvaan asemaan leikaten sen siivet, joilla se oli hallinnut maailmaa.

Toisten kauhistellessa puhetta verraten sitä Hitlerin aikoinaan pitämiin hyvin tunnepitoisiin kiihotuspuheisiin, toiset katsovat, että se oli sisällöltään vallankumouksellinen. Kiitettyään ohimennen Obamaa palveluksista USA:lle Trump siirtyi välittömästi ja aidosti käsittelemään hallituksensa kiireisimpiä kysymyksiä, joista hän mainitsi Iranin kanssa solmitun ydinase-sopimuksen, sekä taistelun kansainvälistä islamin kolonisaatiota vastaan, jota se on harjoittanut USA:ssa federatiivisin hallituksen aktiivisella tuella. Hänen ensimmäinen päätöksensä astuttuaan soikeaan kamariinsa on "obamacare" rahoituksen lopettaminen.
Trump varoitti, että ellei USA:n uusi hallitus toimi nopeasti ja päättävästi Yhdysvallat tulee pian kärsimään Euroopan kohtalon kiellettyine raiskausjengien valvomine lohkoineen ja kokonaisten alueitten joutumiseksi sharialain valvomiksi yhteisöiksi. Islamin invaasio tapahtuu WND:n veteraanireportterin Leo Hohmannin mukaan salaisesti muslimivaltauksena siirtolaisuus-ja uudelleen asuttamis-jihadin kautta. Hohmann kirjoitti aiheesta kirjan "Stealth Invasion", joka nousi nopeasti ostolistojen kärkisijoille. Hän varoittaa kirjassaan, että väestön muutoksella, ellei sitä saada nopeasti käännettyä, tulee olemaan dramaattiset seuraukset Amerikan sosiaalinormeille ja kulttuurille.
Amerikkaan sallitaan vuosittain 130 000 siirtolaista vihreän viisumin avulla ja toiset 130 000 väliaikaisen viisumin avulla, eli yhteensä 260 000 ihmistä, joiden valtaosa on muslimeja, joiden uskonto kohtelee kaikkia poikkeavia – kehitysvammaisista homoihin ja vääräuskoisiin – toisen luokan kansalaisina, joille sallittu suojelu voidaan peruuttaa koska vain. Nämä siirtolaiset eivät halua koskaan assimiloitua, sulautua, alueen valtaväestöön. Hohmann varoittaa, ettei mikään tarkastustoimien kiristäminen tule estämään tätä salaista invaasiota, siihen tarvitaan radikaaleja toimenpiteitä. http://www.wnd.com/2017/01/americans-must-act-or-suffer-europes-islamic-fate/

02.DONALD J TRUMPIN valitseminen USA:n presidentin virkaan ei tietenkään ollut monien eri ideologiaa tai uskonnollista suuntausta edustavien mieleen. Näistä vaarallisimmat lienevät ns. globalistit, joiden päämääränä on maailman yhdistäminen yhteisen hallituksen alaisuuteen, jota tukisi maailmanlaajuinen kirkkolaitos, joka edustaisi kaikkia uskontoja, myös muslimeja. Rooman nykyinen paavi Francis I ajaa vahvasti tällaisen uskonnollisen järjestelmän perustamista, johon hän tarjoaa kirkkoaan sen rungoksi maailmanlaajuisine instituutioineen. Tämän hankkeen taustalla on illuminaati sekä marxilainen ideologia, jotka tähtäävät samaan päämäärään. Tämä liike tuki Hillary Clintonin valintaa sekä taloudellisesti että poliittisesti. Sen on vaikea tunnustaa häviönsä ja se voi turvautua väkivaltaan. Sen vaarallisuus perustuu sen maailman pankki- ja finanssi-markkinoiden valvontaan, mikä antaa sille rajattomat talousvarat.  

Washingtonissa järjestetty ns, "naisten marssi" Trumpin valinnan vastalauseeksi kehittyi yleiseksi marssiksi, johon arvioitujen
300 000 osanottajan lukumäärä paisui puoleen miljoonaan.
Marssi toteutettiin Trumpin virkaanasettamisen jälkeisenä päivänä, joka oli sapatti. Tämä ei kuitenkaan estänyt nuoria juutalaisia millenistejä osallistumasta suurin joukoin marssiin rikkoen uskontonsa perussääntöä sapatin pyhittämisestä. Ennen marssia Washingtonin 6. ja 1. synagogan Habonim Dror nuoret, puettuina perinteisiin sinisiin puseroihinsa lauloivat yhdessä ja liittyivät kutsu-kaikki rukouksiin. Nuoren Juudean ja Temppeli-nuorten kansallisen federaation nuoria liittyi marssijoihin, joita tuli yliopistojen opiskelijoista pitkin maata busseilla ja vuokratuilla autoilla voidakseen "rukoilla jaloillaan", kuten he sanoivat. Artikkeli ei kerro, mikä tai kuka maksoi matkakustannukset.

Naisten motiivina lienevät olleet joittenkin naisten väitteet, että Trump oli lähennellyt heitä vähemmän hienovaraisesti – hänenhän väitetään edustavan maan rahvasta karkeine puhetyyleineen, mikä saa aidot nobistit pitelemään nenäänsä. Kansainväliseen kuuluisuuteen noussut kirjailija Tuvia Tennenbom totesi JP:n julkaisemassa artikkelissa Trumpin kähmineen pienillä kourillaan naisten yksityisalueita, mitä ei tietenkään voi hyväksyä- ei ainakaan julkisilla paikoilla. Tuvia tosin tunnusti, että Trump tuskin seuraa Bill Clintonin esimerkkiä, joka harjoitti sitä avoimesti Valkoisessa Talossa. Obaman tekosista ei kerrota. http://www.timesofisrael.com/for-some-jewish-millennials-anti-trump-march-is-a-first-step/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223618,

03.Trumpin vastaisia marsseja järjestettiin myös Israelissa, jossa Tel Aviviin kokoontui muutamia satoja kansalaisia osoittamaan mieltään, kuten monissa muissakin maissa, myös Suomessa. Useiden marssijoitten motiivina lienee ollut osallistuminen, vastapainona tavallisen syksyisen arjen harmauteen.
Heidän ideolgiaansa voitaisiin kuvata näin: "He rakastavat vihata" kohteen vaihdellessa tilanteen mukaan. Golda Meir totesi aikoinaan: "Rauhan arabien kanssa saadaan sitten, kun he alkavat rakastaa lapsiaan enemmän kuin vihaavat meitä".
Tämän voisi ehkä muuntaa koskemaan "itseään vihaavia juutalaisia", jotka kannattavat mitä tahansa ideologiaa peittääkseen juutalaisuutensa, jota he häpeävät. http://www.timesofisrael.com/at-tel-aviv-protest-showing-that-love-trumps-hate/

Täällä kotoisella rintamalohkolla ei ole mitään mainittavaa uutta, mutta mainittakoon seuraavat lyhyesti.

PA:n organisaatiot varoittavat, että USA:n lähetystön muutto Tel Avivista Jerusalemiin sytyttää Lähi-Idän alueen tuleen.
Palestiinan kansalliset ja islamilaiset joukot, joka koostuu kaikista järjestöistä PA:n valvomilla alueilla, lukien Fatah, Hamas, Islamic Jihad ja muut, antoi lauantaina varoituksen Trumpille USA:n lähetystön muuttamisesta Jerusalemiin. Arvoitukseksi jään se, miksi Jerusalem on heille tärkeä, sillä he eivät tunnusta sitä enempää kuin Tel Aviviakaan?  Lausunnossa todetaan kiihotuksen ohella, että muutto laillistaisi Israelin otteen Jerusalemista ja sen juutalaistamisesta, sekä vahvistaisi Israelin yksipuolisia toimia alueen kiistanalaisen aseman muuttamiseksi. PA:n ilman mandaattia laittomasti toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas uhkasi USA:ta "poliittisilla ja diplomaattisilla" seurauksilla tarkentamatta, mitä ne voisivat olla. PA:n budjetti on vahvasti USA:n tuen varassa, joten olisi parempi puhua vain hihaansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223631

Efratin pormestari sanoo, että USA:n kongressi, jonka molempia kamareita republikaanit hallitsevat, haluaa tietää, mikä on Israelin hallituksen kanta ajankohtaisiin kysymyksiin Lähi-Idässä.
Efratyin pormestari ja Yesha-neuvoston ulkomaan asioitten lähettiläs Oded Revivi mainitsi kaksi syytä, miksi neuvosto päätti lähettää viiden hengen delegaationsa Washingtoniin Trumpin presidentiksi vannomis- ja vihkimistilaisuuteen.
Ensimmäinen oli se, että heille lähetetty kutsu osoitti mielipiteen muutoksesta USA:ssa, että USA:n hallitus tunnustaa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen aseman, minkä USA:n edellinen Obaman ja Kerryn johtama hallitus kielsi täysin väittäen, että Israel miehittää laittomasti Juudeaa ja Samariaa sekä pääkaupunkinsa itäosia, mikä selittää UNSC:n 2334 hyväksymisen.
Toinen oli se, ettei korkealta taholta lähetettyä kutsua voinut sivuuttaa huomiotta loukkaamatta lähettäjää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223632.

04.SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -12; Tiberias 07 -17; Suolameri 13 -21; Eilat 10 -21 +C-astetta. Taivaankansi on pääasiassa puolittain pilvessä ja lämpötila alkaa kohota siten, ett- keskiviikon lukemat ovat 08 -18 astetta. Kuivan talven seurauksena luonto odottaa edelleen sateita, ennen kuin kukkaloisto pääsee täyteen loistoonsa.

05.UUTISIA LYHYESTI
·        Suomessa toimiva NGO-järjestö "Crisis Management Initiative" (CMI), jota johtaa entinen presidentti Martti O K Ahtisaari, tuki Sveitsin esimerkin mukaan 2 päivää kestäneitä Hamasin ja Fatahin välisiä keskusteluja Genevessä näiden järjestöjen yhdistämiseksi samaan hallitukseen rikkoen samalla kansainvälisiä lakeja, koska Hamas on EU:n ja USA:n julistamalla terrorijärjestöjen listalla. CNI:n osuus oli 18 177 USD, Sveitsin osuus 72 000 USD. Uutinen pääsi myös JP:n uutispalstoille. http://www.jpost.com/Diaspora/Finnish-NGO-in-violation-of-terrorism-law-for-funding-Hamas-parlay-479195
·        Meksikon presidentti Enrique Pena Nieto onnitteli Trumpia sanoen haluavansa vahvistaa maiden välisiä suhteita.
Kanadan hallitus toivoi samoin maiden toimivan edelleen yhteistyössä, koska se hyödyttää molempia.
Saksa joutunee uudistamaan taloudellisen strategiansa Aasian maiden kanssa, jos Kiinan ja USA:n välit kiristyvät avoimeksi sodaksi tai lähelle sitä.
Paavi Francis I kehotti Trumpia kunnioittamaan eettisiä arvoja ja huolehtimaan köyhistä ja syrjityistä.
PA:n kansansa kannatuksen menettänyt Mahoud Abbas toivoi voivansa jatkaa Trumpin kanssa rauhan, turvallisuuden ja tasapainon vuoksi rauhattomalla alueella.
Pääministeri Netanyahu onnitteli presidenttiä kutsuen häntä hyväksi ystäväkseen – ei kuitenkaan kaljakaveriksi.
NATON entinen johtaja Anders Fogh Rasmussen, joka nyt toimii Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon neuvon-antajana, sanoi onnittelujen ohessa, että hän olisi toivonut Trumpilta kv asioitten analyysia.
·        Naftali Bennett lähetti Tumpille oman onnittelunsa, onhan hän entinen USA:n kansalainen. Bennett toivoo, että Israel voisi nyt – käyttäen Trumpin myönteistä suhtautumista Israeliin – liittää C-alueet Juudeasta ja Samariasta Israeliin. Erityistä huolta hän kantaa Maale Adumimin asemasta, sekä sen ja Jerusalemin välisen E1 alueen kohtalosta. Netanyahu siirsi Maale Adumimin liittämislain käsittelyä, missä nähdään hänen epäröimisensä päätösten teossa. Trump itse sanoo, että Israel tekee itsenäiset päätöksensä, eikä hän halua puuttua Israelin sisäisiin asioihin.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223637
·        Jerusalemin Temppelivuorella sijaitsevan Al-Aksa moskeijan imaami sheikki Ikrima Sabri varoitti viikoittaisessa perjantain rukoustilaisuudessa PA:n arabeja myymästä maata juutalaisille yksityisille tai organisaatioille Jerusalemin vanhan kaupungin alueella. PA seuraa edelleen alueillaan Jordanian lakia, jonka mukaan maan myyminen juutalaiselle aiheuttaa automaattisen kuolemantuomion. PA:n tulkinnan mukaan Israel on vihamielinen maa, ja sen vuoksi omaisuuden vuokraaminen tai vuokraus sille on rikos, josta seuraa kuolemantuomio. Juutalaiset kuitenkin maksavat hyvän hinnan maasta, joten se houkuttaa monia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223630
·        Libanonin turvallisuusjoukot saivat estettyä itsemurhaiskun Beirutin suositulla Al-Hamra alueella, kertoi Reuters. Terroristi pysäytettiin ennen kuin hän ehti sytyttää pommi-vyönsä. Terroristi haavoittui pidätyksessä ja hänet vietiin sairaalaan. Iskun kohteena oli suosittu kahvila. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223629
·        Valkoisen Talon uunituore lehdistösihteeri Sean Spicer syyttää mediaa Trumpin vihkimistilaisuuksien uutisoinnin vääristelystä. Vihkimistilaisuuksien yleisömäärää oli pienennetty todellisesta. Toiset kertoivat ilmiselviä valheita, kuten twiitaten väärin Martin Luther Kingin patsaan siirtämisen Valkoisesta talosta, kun Trump päätti tuoda Obaman poistaman Churchillin patsaan takaisin, samalla palauttaen kullatut verhot ovaaliin kamariin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223628
·        Trumpin vävypoika Jared Kushner saoi oikeusviraston puoltavan lausunnon, joka oikeuttaa hänen asemansa Trumpin neuvonantajaksi ja Lähi-Idän erityislähetiksi Valkoisessa Talossa. Hänen virkanimikkeensä on Valkoisen Talon vanhempi neuvonantaja PA:n ja Lähi-Idän asioissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223627
·        Hamasin jäsen kuoli Israelin puolella turva-aitaa kaivetun tunnelin romahdettua hänen päälleen Khan Unisissa. Ainakin 21 Hamasin jäsentä on saanut surmansa tunnelien romahtamisen vuoksi, mutta niitä kaivetaan lisää usein alaikäisten toimesta pienellä taskurahalla henkensä uhalla.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/223602
·        Yisrael Katz julkaisi FB-sivullaan esityksen nimellä "Jerusalem First", jossa hän vaatii Maale Adumimin liittämistä Israeliin koskevan lain välitöntä käsittelyä pääministerin estelyistä ja viivytystaktiikasta huolimatta. http://www.timesofisrael.com/challenging-netanyahu-senior-minister-floats-annexation-of-jerusalem-area-setlements/