Posts

Showing posts from July 8, 2018

TORSTAI 12.07.2018

TORSTAI 12.07.2018
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu tapasi tiistaina kaksi korkea-arvoista venäläistä diplomaattia kansliassaan ennen tapaamistaan presidentti Putinia Moskovassa, jossa Putin kutsui hänet seuraamaan FIFA:n World Cupin toista semifinaalia, jossa ratkaistaan, kumpi pääsee loppuotteluun: Kroatia vai Englanti. Netanyahu ei vielä lähtiessään ollut varma, osallistuuko hän jalkapallo-ottelun semifinaalin katsojakuntaan.

Putinin lähettämät Venäjän edustajat olivat erikoislähettiläs Alexander Lavrentiev ja Venäjän apulaisulkoministeri Sergey Veshinin. Heidän tehtävänsä oli valmistella Putinin ja Netanyahun tapaamista sekä informoida Netanyahua Putinin mielipiteistä.
Keskiviikon tapaaminen Putinin ja Netanyahun välillä oli kolmas tänä vuonna, ja 9. Putinin noustua Venäjän presidentiksi 2015.
Netanyahulla oli mukanaan kaksi nuorta syöpäpotilasta, joiden tarkoituksena oli osallistua semifinaalin seuraamisen Putinin sekä pääministerin ja hänen Sara vaimonsa kanssa.
Netanyah…

TIISTAI 10.07.2018

TIISTAI 10.07.2018
01. EU näyttää olevan melkoisessa käymistilassa ulkopoliittisten suhteittensa vuoksi. EU:n tuki PA/PLO:lle on ollut horjumaton huolimatta useista tutkimuksista, joiden mukaan PA käyttää saamiaan varojaan kaikkeen muuhun, paitsi siihen, mihin ne olivat tarkoitetut.
Knessetin jäsen Elazar Stern (Yesh Atid) kertoo, ettei PA toimi enää yhteistyössä EU:n kanssa. PA:n pääministeri Rami Hamdallah kieltäytyy antamasta EU:n talouskomissaarille tietoja, miten EU:n varoja on käytetty. Stern, joka sponsoroi osaltaan lakiesitystä, joka velvoittaa Israelin hallituksen vähentämään PA:n työntekijöitten vero- ja tariffisaamisista kokoamistaan PA:n varoista summan, jota PA maksaa turvallisuusvangeille Israelin vankiloissa ja heidän perheilleen sekä surmansa saaneiden terroristien perheille, sanoi sunnuntaina EU:n seuraavan Australian esimerkkiä ja pyytävän PA:ta antamaan selvityksen EU:lta saamistaan varoista.
Australia lopetti vuosittaisen 7.4 miljoonan USD maksamisen, koska PA:n u…

SUNNUNTAI 08.07.2018

SUNNUNTAI 08.07.2018

01. Syyrian hallituksen joukot valmistautuvat seuraavaksi tunkeutumaan Quneitraan Deraan kapinallisten antauduttua.
Quneitra on vain 3 km:n päässä Israelin rajasta, ja taistelut siellä voisivat helposti levitä harhalaukausten vuoksi Israelin puolelle. IDF:n joukot tulevat puolustamaan Israelin rajaa jokaista millimetriä myöten", vakuutti kapteeni Tsur Goldman IDF:n 401. panssarivoimista JP:n toimittajalle sotilaallisessa sotilaallisessa pesäkkeessä Syyrian rajalla torstaina.
"Rauhantila on suhteellinen ja petollinen" kertoi Goldman. Nyt on rauhallista, mutta kuulemme ammuntaa ja näemme, miten ammuksia ammutaan".
Syyrian armeija vahvistettuna iranilaisilla ja Hitzbullahin joukoilla sekä Venäjän ilmavoimien tukemina ovat pommittaneet Deraan aluetta Jordanian rajalla miehittääkseen tämän strategisen alueen. Viimeisten uutisten mukaan kapinalliset antautuivat lopulta ilman taisteluja hallituksen joukoille.
Kapteeni Goldman kertoo, että teltat l…