SUNNUNTAI 08.07.2018



SUNNUNTAI 08.07.2018

01. Syyrian hallituksen joukot valmistautuvat seuraavaksi tunkeutumaan Quneitraan Deraan kapinallisten antauduttua.
Quneitra on vain 3 km:n päässä Israelin rajasta, ja taistelut siellä voisivat helposti levitä harhalaukausten vuoksi Israelin puolelle. IDF:n joukot tulevat puolustamaan Israelin rajaa jokaista millimetriä myöten", vakuutti kapteeni Tsur Goldman IDF:n 401. panssarivoimista JP:n toimittajalle sotilaallisessa sotilaallisessa pesäkkeessä Syyrian rajalla torstaina.
"Rauhantila on suhteellinen ja petollinen" kertoi Goldman. Nyt on rauhallista, mutta kuulemme ammuntaa ja näemme, miten ammuksia ammutaan".
Syyrian armeija vahvistettuna iranilaisilla ja Hitzbullahin joukoilla sekä Venäjän ilmavoimien tukemina ovat pommittaneet Deraan aluetta Jordanian rajalla miehittääkseen tämän strategisen alueen. Viimeisten uutisten mukaan kapinalliset antautuivat lopulta ilman taisteluja hallituksen joukoille.
Kapteeni Goldman kertoo, että teltat lähellä turvavyöhykettä kuuluvat kapinallisten huoltojoukoille odotellessa hallituksen hyökkäystä. Hän arvioi, että ulkopuolisten joukkojen tukemat Assadin armeijan joukot eivät kunnioita vuonna 1974 solmittua armeijoiden etääntymissopimusta, joka oli osa taistelut lopettanutta aselepoa ja Jom Kippurin sotaa. Hän ei kuitenkaan usko Syyrian armeija perustavan asemia turvallisuusvyöhykkeelle.
"Tankit ja jalkaväki huolehtivat vastauksista harhalaukaussille Israelin puolelle rajaa" hän vakuutti.
Iranilaiset 70 000 miehen Al-Quds joukot ja Hizbullahin taistelijat ovat olleet avainasemassa kapinallisten vastarinnan kukistamiseksi, missä Venäjän ilmavoimat ovat antaneet tarvittavaa ilmatukea. IAF:n ilmaiskut iranilaisiin asemiin Syyriassa tuhosivat suurimman osa niistä, mutta Iran on päättänyt jatkaa asemiensa vahvistamatta huolimatta Israelin vastalauseista. https://www.jpost.com/Israel-News/IDF-troops-prepared-to-defend-northern-border-to-the-last-millimeter-561744

Assadin armeijan sotilaat ja Venäjän sotilaspoliisit juhlivat lauantaina tärkeän Nassibin tukikohdan miehittämisen jälkeen Jordanian rajalla, joka antautui taisteluitta kapinallisten pidettyä sitä valvonnassaan 3 vuoden ajan. https://www.timesofisrael.com/syrian-troops-celebrate-after-claiming-key-post-on-jordan-border/,

02. Thaimaassa 12 jalkapallojoukkueen jäsenen ja heidän ohjaajansa pelastaminen pyritään suorittamaan sateitten hetkeksi laannuttua ja tulvan laskiessa ennen kuin monsuunisateet voivat voimistua uudestaan.
Luolaan pääsi sukeltajia, joiden tarkoituksena on ohjata 11 -16-vuotiaan pojat yksitellen kahden uimarin ohjaamina pimeitä ja kapeita veden täyttämiä polkuja pitkin, jonka leveys on paikoin vain 60 sm, mikä asettaa kovan haasteen kokeneillekin sukeltajille. Pojat ovat olleet 25-vuotiaan ohjaajansa kanssa suljettuina luolaan, jonka hengitysilman pelätään loppuvan.
13 ulkoimaisten sukeltaa ja 5 Thaimaan laivaston eliitti Seal-yksikön jäsentä pyrkivät aloittamaan lopullisen pelastusyrityksen. Pojat eivät ole tottuneita sukeltajia ja uimareita vaarallista ulosmenotietä pitkin, joka vaati aiemmin viikolla entisen Thai-meri-joukkojen sukeltajan hengen.
"Tänään on D-hetki" vakuutti pelastusoperaation johtaja Naroingsak Osottanakorn. "Kymmenen aikaan tänään meni 13 ulkomaista sukeltajaa ja 5 Thai merivoimien SEAL sukeltajaa johtaakseen lapset turvallisesti ulos luolasta".
Luolan suun lähellä on lähetetty lääkintäyksikkö, ambulanssi sekä helikopteri odottamaan jokaista poikaa luolasta. Operaation johtaja sanoi operaation alkavan 09.00pm sunnuntaina, mutta sillä ei ole aikataulua, operaatio voi kestää päiviä ja se voidaan keskeyttää koska vain. Australialainen lääkäri tutki poikien terveystilan eilen illalla, ja antoi luvan operaation aloittamiseksi.
Sääennusteen mukaan ukkosmyrskyt alkavat ja jatkuvat sunnuntaista maanantaihin ja niiden uskotaan jatkuvan edelleen parin tulevan viikon ajan. Siksi operaatiolla on kiire.
Kiinalainen operaation osallistuva sukeltaja sanoi vedenkorkeuden laskeneen ratkaisevasti sateitten hetkeksi tauottua sekä veden jatkuvan pumppauksen seurauksena. https://www.jpost.com/International/Today-is-D-Day-Rescuers-begin-mission-to-extract-Thai-cave-boys-561894,
Israel lähetti oman etsintä-ja pelastusryhmänsä paikalle välittömästi saatuaan tietää tapahtumasta, ja Israelin konsuli Meir Shlomo matkusti paikalle tarjoten tarvittavaa apua.
Amerikkalainen miljardööri päätti lähettää paikalle oman pääinsinöörinsä tutkimaan, josko hänen kallionporaukseen erikoistuneet ryhmänsä voisivat avustaa. Yhtenä mahdollisuutena pidettiin kallioon porattavien reikien kautta saada hengitysilmaa luolaan, sekä mahdollisuutta kaivaa kallioon tarpeeksi suuri roilo poikien pelastamiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/248523, https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-offers-help-as-heavy-rain-makes-Thai-cave-rescue-effort-harder-561885,

03. PA/PLO:n puheenjohtaja, jonka mandaatti päättyi 9 vuotta sitten, sanoo johtavansa Fatahin keskuskomitean kokousta sunnuntaina keskustellakseen presidentti Trumpin nimittämän tiimin laatimasta Lähi-Idän rauhansopimuksesta, joka on edelleen salainen ja jota edelleen viimeistellään.
Tämän "vuosisadan sopimukseksi" nimitetyn sopimusluonnoksen julkistamista on siirretty, eikä ole tietoa, koska se tapahtuisi. USA:n tiimin jäsenet ovat keskustelleet siitä useiden matillisina pidettyjen arabimaiden johtajien kanssa, koska sen uskotaan koskettavan koko Lähi-Itää, eikä vain Israelin ja PA/PLO:n ja Hamasin arabien välisiä suhteita.
Julkisuuteen tihkuneitten tietojen mukaan se tullee olemaan pää-osin taloudellinen suunnitelma, jolla heikossa taloudellisessa asemassa olevien maiden taloutta pyritään kohentamaan. Suunnitelman ensimmäinen vaihe tullaan toteuttamaan Gazassa, joka kärsii monella alueella: Juomaveden puutteesta; sähkövirran niukkuudesta toimittaen sitä vain 3 tunnin ajan päivässä; infrastruktuurin jälkeen jääneisyydestä; terveyspalvelujen niukkuudesta, työpaikkojen vähyydestä, sekä kansainvälisen kauppasaarron aiheuttamasta eristyneisyydestä, mikä vaikeuttaa Gazassa valmistettujen tuotteiden markkinointia ulkomaille ja työtä tarvitsevien hakeutumista Israelin ja Egyptin työ-
markkinoille, joissa tarvitaan aputyövoimaa.

Fatahin keskuskomitean jäsen Jibril Rajoub sanoi viikonvaihteen aikana, että Abbas tulee johtamaan kokousta. PA/PLO:n virkailijoiden retoriikka on koventunut entisestään Trumpin vuosisadan sopimuksesta, kutsuen sitä palestiinalaisten mustamaalaukseksi ja heidän asiansa likvidoimiseksi. Heidän pelkonaan on, että Gazan taloudellisen tason kohottamisella Gazan kaista aiotaan erottaa omaksi valtiokseen.
Puheessaan PA:n pääministeri Rami Hamdallah tuomitsi Trumpin päätökset tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi sekä muuttaa lähetystönsä sinne. Hän syytti USA:ta avustusten vähentämiseksi tai lopettamiseksi, ellei PA lopeta palkkojen maksamista Israelin vankiloissa olevien PA:n turvallisuusvangeille, tai heidän ja marttyyrien omaisille. Hän syytti USA:n edelleen pahentavan synkkää tilannetta PA/PLO:n valvomilla alueilla. Tarkoittaen Gazan elinolojen parantamista hän sanoi, etteivät palestiinalaiset suostu kääntämään kansalliset oikeutensa humanitäärisiin tai taloudellisiin oikeuksiin.

Fatahin virkailijat ovat hyväksymässä tosiasian, että Hamas on suostumassa taloudellisiin projekteihin, jolla se saisi yhteyden ulkomaailmaan Kyprokseen rakennettavan sataman kautta, sekä että sen sisäiset ongelmat Gazassa pyritään ratkaisemaan ulkomaisilla – ennen kaikkea UAE:n ja Qatarin - avustuksilla.

Fatahin korkea virkailija ja Abbasin neuvonantaja Azzam al-Ahmed sanoi Egyptin TV:n lähetyksessä: "Hamas on kaapannut Gazan kaistan, Hamas johtaa ilman kansamme suostumusta. Meidän tulee kaivaa maata sen hallinnon alta Gazassa. PLO:n alaosastojen tulisi myös osallistua ottamalla aktiivisia askeleita Hamasin hallinnon häiritsemiseksi Gazan kaistalla".

Abbas ei myöskään ollut ollenkaan tyytyväinen YK:n nimittämän Lähi-Idän erikoisvaltuutetun ja koordinoijan Nickolay Mladenovin tapaan suosittaa humanitäärisiä ja taloudellisia projekteja Gazassa. Abbas sanoi Al-Hayat uutislehden mukaan, että hän moitti Mladenovia suostumisesta amerikkalaisiin teemoihin. Abbas opetti YK:n lähettilästä, että YK:n edustajana hänen tulee koordinoida työnsä PA:n territorioissa PA:n hallituksen kanssa. Abbasin mukaan USA liittolaisineen haluaa sivuuttaa PA:n johdon Ramallahissa käyttäen YK:ta peittona saadakseen toteutetuksi taloudelliset ja humanitääriset objektinsa Gazassa ja erotetuksi sen Länsirannasta.

Hamas kiisti syytökset suostumisesta taloudellisiin projekteihin sekä Hamasin erottamiseen Länsirannasta. "Hamas hylkää palestiinalaisen valtion Gazassa ja sen erottamiseksi Länsirannasta" sanoi Hamasin korkea virkailija Gazassa Musa Abu Marzouk. "Hamas haluaa Palestiinan valtion, johon kuuluvat Gazan kaista ja Länsiranta pääkaupunkinaan Jerusalem. Hamas haluaa kansallista sovintoa ja poliittista yhteistyötä Fatahin kanssa Gazan kaistan ongelmien ratkaisemiseksi yhdessä taistellaksemme miehitystä vastaan".
Korkea Hamasin virkailija Ahmed Bahr sanoi, etteivät taloudellinen apua sekä oman sataman ja lentokentän rakentaminen vaadi poliittista hintaa, koska Gazalla on oikeus niihin. Hän vaati Gazan kaistan saarron poistamista, jota Egyptin ja Israelin ohella myös PA harjoittaa asettamalla Hamasin vastaisia sanktioita.
"Miten voi PA sanoa vastustavansa USA:n sopimusta, kun se itse asettaa saarron Gazan kaistaa vastaan, antaen kenkää tuhansille työntekijöille ja lopettaen avustustoimet sadoilta palestiinalaisten perheiltä?" Ahmed Bahr kyseli.
Egypti pyrkii toimimaan välittäjänä Hamasin ja Fatahin välillä, ties monennenko kerran ilman näkyvää tulosta. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-to-chair-Fatah-meeting-amid-growing-tensions-with-US-Hamas-561890,

04. UUTISIA LYHYESTI
Englanti tulee johtamaan PA:n kouluissa käytettävien oppikirjojen uudelleen arviointia, koska niiden sanotaan kiihottavan Israelia ja juutalaisia vastaan.
"Opetusalalla ei ole mitään tilaa materiaaleille tai käytännölle, jotka kiihottavat nuoria mieliä väkivaltaan" sanoi parlamentin jäsen Alistair Burt, ulkoministeriön ministeri keskustelun aikana keskiviikkona parlamentin alahuoneessa, vastauksena syytöksiin PA:n oppikirjoista. "Jatkuja tukemme tulee olemaan jatkuva voimakas haaste PA:lle kiihotuksesta opetusalalla. Tutkimuksemme valmistautuvat syyskuussa 2019, ja se tulee perustumaan todisteisiin ja se on tiukka".
Tutkimus aloitettiin MP. Joan Ryanin, Israelin Labourjäsenten puheenjohtajan, vaatimuksesta. Hän otti tuekseen useita esimerkkejä, jotka osoittavat entistä suuremmassa määrin radikalisoitumisen lokakuussa tapahtuneen uudistuksen myötä. Esimerkkejä: 11.luokkalaisille Islamic Education, Vol1: "Israelin lasten korruptoituminen maassa oli ja tulee olemaan syynä heidän tuhoamisekseen, ja tämä islamin uskontunnustus kohdistuu jokaiseen tyranniin ja ahdistajaan".
10-luokkalaisille; Arabic Language, Vil.1, "kiistää juutalaisten läsnäolon Israelin maassa, ja esittää sen yleiseksi syyksi, jota vastaan muslimien ja kristittyjen tulee taistella".
Australian ulkoministeri Julie Bishop sanoi maansa lopettavan kaikki tukensa PA:lla, koska se jatkaa palkkojen maksamista kuolleitten terroristien tai Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien terrorismista tuomittujen vankien omaisille. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Britain-to-lead-review-of-incitement-in-Palestinian-textbooks-561886,

Israelin korkein oikeus, jota jotkut nimittävät surkeimmaksi oikeudeksi, teki päätöksen toukokuussa tekemänsä päätöksen vastaiseksi, jossa se antoi luvan laittoman EU:n ja YK:n tuen turvin Israelin täyden siviili-ja turvallisuushallinnon alaiselle C-alueelle rakennetun beduiinikylän Khan Al-Ahmarin tuhoamiseksi.
IDF oli valmis tuhoamaan kylän aloittaen asukkaitten alustavan siirron pois kylästä ja julistamalla sen kielletyksi sotilasalueeksi, mutta paikalle tulleen kansanjoukon – niiden joukossa YK:n ja EU:n virkailijoita – se siirsi toimenpiteet myöhemmäksi. Tämä antoi Korkeimmalle oikeudelle aikaa julistaa tuhoaminen keskeytettäväksi toistaiseksi muutaman asukkaan asianajajien esittämän valituksen johdosta. KO:n päätös antoi valtiolle aikaa heinäkuun 11. päivään saakka vastata kyläläisen syytöksiin, että hänelle oli epäreilusti kielletty rakennusluvan saanti.
Kfar Adumim on Sussiyan kylän kanssa saanut YK:n ja EU:n erikoiskäsittelyn jossa ne täysin tuomitsevat Israelin päätökset tuhota C-alueelle valtion maalle ilman rakennuslupia rakennetut laittomat kylät, joita ne ovat rahoittaneet.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/High-Court-temporarily-suspends-razing-of-Bedouin-village-Khan-al-Ahmar-561791.

Michael Freund kirjoittaa JP:n artikkelissaan "Much ado for Something" Korkeimmasta oikeudesta. Hän aloittaa todeten, että Israelin oikeisto on vuosian ajan vakuuttanut, että Korkein oikeus nojaa vahvasti vasemmalle, kohdellen Juudean ja Samarian juutalaisia asukkaita epäreilulla ja epäoikeutetulla tavalla. Poliitikot ja asiantuntijat ovat aika-ajoin väittäneet, että KO:n tuomarien periaatteellisten ilmoitusten taustalla olivat itse asiassa heidän poliittiset agendansa.
Nyt Regavim järjestö on lopultakin pystynyt tukemaan oikeiston väitteitä kylmien, kovien ja syvästi järkyttävien tosiasiain rivistöllä. Tutkimuksessa, jossa käytiin läpi 110 anomusta vuosien 2005 – 2017 välillä, joita eri järjestöt esittivät läpi koko poliittisen järjestelmän, ilmenee selvästi systemaattinen vinoutuma Juudean ja Samarian juutalaisia vastaan, ei vain oikeuden tavasta käsitellä tapauksia, vaan myös niiden sisällöstä ja johtopäätöksistä.

Otsikolla "kohtuus kohtuudesta 2018": Juridinen tasapuolisuus, tutkimus keskittyi juutalaisten talonrakentamiseen Juudeassa ja Samariassa, joissa Israelin siviilihallinto ei ollut toiminut asiallisesti hajottamalla kyseiset rakennukset.
Lähes puolet tapauksista oli esitetty vasemmistolaisten ryhmien ja palestiinalaisten toimesta juutalaisia kodinomistajia vastaan; loput oli esitetty oikeistolaisten ryhmien toimesta arabien rakennus-projekteja vastaan. Kaikki perustuivat lähes identtisiin laillisiin argumentteihin ja sisältöön.
"Millä hyvänsä mittapuulla arvioiden oikeus paljastuu puolueelliseksi, vinoksi torniksi karkeasti suosien vasemmistoa kaikin tavoin, tapauksen kuulemisesta lähtien kuulemisen lukumäärään kussakin tapauksessa, ja julkaistuihin päätöksiin asti.
Esimerkiksi oikeiston esittämien tapausten käsittely kesti lähes 3 kuukautta kauemmin vasemmiston esittämiin verraten. Vasemmiston esittämät syytökset saivat kuulemista yli kaksi kertaa enemmän kuin oikeiston esittämät, ja niillä oli 7 kertaa suurempi mahdollisuus saada oikeuden myönteinen päätös.

Regavim esittää yhteenvetonaan, että todistusaineisto puhuu selvää kieltään Korkeimman oikeuden salaisesta agendasta ja nostattaa vakavan kysymyksen oikeuden puolueettomuudesta, ja "se on vasta kevyesti ilmaistu johtopäätös".
Artikkeli jatkaa Korkeimman oikeuden entisten tuomarien analyyseilla, miten sen tulisi toimia. Jätän sen käsittelyn tässä yhteydessä kuitenkin toiseen kertaan.
https://www.jpost.com/Opinion/Fundamentally-Freund-Much-ado-about-something-561874,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21 -33; Tiberias 24 -40; Suolameri 30 -41; Eilat 29 -42 +C-astetta, aurinkoista, huomenna vähän viilenee.

Japanissa 3.2 miljoona ihmistä pakenee ennen kokemattomien tulva-aaltojen alta ja M6.1 maanjäristyksen iskiessä Honshun pääsaarelle, sen suuruus alennettiin myöhemmin M5.9 USGC:n toimesta. Honshun saari sijaitsee lähellä Tokiota.
Kaatosateitten vuoksi laajat alueet ovat veden peittämiä ja tusinoittain ihmisiä on kuollut, ainakin 50 on kateissa. Urien määrä luultavasti tulee nousemaan ajan myötä.
http://strangesounds.org/2018/07/japan-millions-evacuated-flee-unprecedented-floods-while-m5-9-earthquake-hits-off-tokyo.html.








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019