Posts

Showing posts from December 9, 2007
PERJANTAI 14.12.07
1. ISRAEL JOUTUNEE PA:n puheenjohtaja Abbasin rajun hyökkäyksen kohteeksi Pariisissa maanantaina 17.12. alkavassa
PA:n tukijamaiden kokouksessa. PA vaatii 5.6 miljardia USD budjettinsa tasapainottamiseksi ja uusiin investointikohteisiin. Kvartetin pysyvä lähetti Tony Blair, joka on viettänyt viimeiset päivät Israelissa ja nukkui yhden yön Betlehemissä osoittaakseen sen turvalliseksi, kannustaa tukijamaita suostumaan PA:n esitykseen. Myös Maailmanpankki on ilmaissut tukevansa esitystä, jota se ei pidä epärealistisena toteuttaa kolmen vuoden aikana.
ABBAS ON omiensa taholta kovan paineen alaisena, joka kohdistuu sekä häneen itseensä että Israeliin. Tässä tilanteessa Abbas katsoo sopivaksi osoittaa Israelin syypääksi.
ABBASIN SYYTÖSKISTALLA Israelia vastaan ovat IDF:n äskeinen rajoitettu isku Rafahin läheisyyteen Gazan kaistalla sekä Israelin ilmoitus urakkatarjousten lähettämisestä Jerusalemin eteläisen lähiön Har Homan jatkorakentamiseksi. PA:n tulkinnan mukaan alue ku…
TORSTAI 13.12.07
1. ”HYVÄT VELJENI, kuten tiedätte, al-Aksa huutaa tänään: ”Missä ovat eturivin miehet, Palestiinan kansa”. Niin, hyvät veljeni, tämä on al-Aksa moskeija. Tämän päivän teemamme on Jerusalem, jonne profeettanne teki ikimuistettavan matkan – al-Aksa moskeija. Niin rakkaat veljeni, kuten tiedätte tänään, tiesitte eilen ja sitä edellisenä päivänä, al-Aksa moskeija on joutunut sortaviin, vihamielisiin käsiin, käsiin, joitten omistajat eivät tiedä mitään muuta kuin epäoikeudenmukaisuutta. Mutta antakaa minun selittää, miten al-Aksa vapautetaan, miten se pelastetaan miehittäjän kynsistä, sionistisen yhteisön kynsistä.”
Näin aloittaa palestiinalainen poika repliikkinsä Hamasin TV.ssä esitetyssä lasten ohjelmassa nimeltään ”Vapauta”, joka julkaistiin 03.12.07. Ohjelman käänsi MEMRI (Lähi Idän Mediatutkimus Instituutti, jota referoi www.worldnetdaily.com). Poika, arviolta 10-12 vuotta, julistaa, ”ettei moskeijaa vapauteta konferensseilla, vaan väkivallalla sionistiselta yh…
KESKIVIIKKO 12.12.07
1. PA:N JA ISRAELIN väliset lopullisen tilanteen neuvottelut toteutunevat tänään, vaikka PA on heitellyt uhkauksia boikotoida niitä. Ensimmäiseksi heitä ärsytti IDF:n aloittama puhdistusoperaatio Gazan kaistalla. ”Tämä operaatio on hyvin vakava isku PA:n johtoa ja maltillisia palestiinalaisia vastaan. Uskomme, että tämä on Israelin tarkoituksellinen yritys häiritä keskiviikon neuvotteluja palestiinalaisten kanssa,” väitti erän PA:n virkailija.
Mahmoud Abbasin neuvonantaja Nabil Abu Rudeineh kutsui Gazan operaatiota viheliäiseksi rikokseksi. ”Israelin harjoittama teloitusten, tunkeutumisen ja setlementtien rakentamisen politiikka tekee Israelin todellisen päämäärän epäilyttäväksi. On mahdotonta käydä neuvotteluja, kun Israel jatkaa teloituksia ja takavarikoi maata. Israel asettaa tietoisesti esteitä rauhan polulle.”
TOINEN PALESTIINALAISIA ärsyttävä asia on Israelin hallituksen päätös näyttää vihreää valoa Har Homan jatkorakentamiselle. Israelin yleinen miel…
TIISTAI 11.12.07
1. IDF:N PANSSARIT JA PUSKUTRAKTORIT tunkeutuivat tiistaiaamuna 05.30 aikaan Gazan kaistan eteläosaan Rafahin ja Khan Yunisin väliselle alueelle. Raportit eivät vielä kerro yhteenotoista operaation aikana. Operaatioon osallistuu palestiinalaislähteen mukaan 30 panssaria puskutraktorien ja maajoukkojen lisäksi. IDF:n sotilaat ovat suorittaneet kotitarkastuksia taloissa ja siirtyneet asemiin talojen katoille.
Asukkaat ovat pysytelleet poissa Rafahin ja Khan Yunisin väliseltä tieltä, jonne IDF:n operaatio etenee. Palestiinalaislähde kertoo, että sotilaat olivat tuhonneet bensiiniaseman. Sotilaat ovat tällä hetkellä runsaan kilometrin päässä Gazan ja Israelin väliseltä turva-aidalta.
IAF:N HELIKOPTERIT iskivät pariin kohteeseen Gazan pohjoisosassa aikaisin tiistaiaamuna. Kaksi palestiinalaista sai surmansa IAF:n iskussa heidän ollessa lähestymässä Gazan alueella toimivia sotilaita. Toinen surmansa saaneista kuului Islamic Jihadiin.
TERRORISTIT ampuivat Kassam-rake…
MAANANTAI 10.12.07
1. ISRAELIN johto ei pysty nielemään USA:n 16 tiedustelupalvelun julkistamaa raporttia Iranin ydinasesuunnitelmista (NIE), jota se pitää enemmän poliittisena selityksenä kuin tosiasioihin perustuvana analyysina. Olmert kertoo, että Israel aikoo jatkaa IAEA:n kanssa paljastaakseen Iranin todelliset tavoitteet ja sen tämän hetkisen ydintutkimuksen tason. Tähän pääsemiseksi Israel haluaa Iranin kansainvälisen boikotin koventamista ja eristämistä, kunnes se lopulta alistuu YK:n turvallisuusneuvoston asettamiin vaatimuksiin ja täydellisesti jäädyttää uraanin rikastamistoimensa. Vastuu Iranin ydinasetietoisuuden omaksumisen estämisestä kuuluu kansainväliselle yhteisölle, mutta ennen muuta Yhdysvalloille, Olmert analysoi.
KOSKA IRAN toistuvasti uhkaa Israelia täydellisellä tuholla, Israel ei voi suhtautua asiaan leväperäisesti, vaan se haluaa terävämpiä kansainvälisiä toimia Iranin pysäyttämiseksi.
USA:N yleisesikuntapäälliköiden puheenjohtaja amiraali Michael Mullen …
SUNNUNTAI 09.12.07
1. TAISTELU ISRAELIN MAASTA näyttää nyt keskittyvän Juudeaan ja Samariaan. Muutamat ryhmät, joista on oikeampaa käyttää nimitystä ”isänmaalliset” kuin oikeistolaiset, kuten Israelin vasemmistolainen media niitä kutsuu, päättivät pystyttää sunnuntaista alkaen 8 uutta parakkikylää Juudeaan ja Samariaan mielenosoituksena ”Annapolis henkeä” vastaan, jonka päämääränä on luopua Juudeasta ja Samariasta. Näihin ryhmiin kuuluvat Lands of Israel Faithfull, Youth for Eretz Israel ja Women in Green sekä joitakin paikallisia aktiiviryhmiä.
IDF VASTASI ryhmien suunnitelmiin julistamalla viisi aluetta Juudeassa ja Samariassa kielletyiksi sotilaallisiksi alueiksi ja uhkaa pidättää jokaisen sinne pyrkivän rikoksesta syytettynä, myös ne, jotka kuljettavat heitä kielletyille alueille. Näiden lisäksi kiellettyjä alueita ovat Homesh, Givat Ha´Eitam ja muut kukkulat, joihin on aiemmin pystytetty tilapäisiä rakennelmia.
Yksi näistä alueista, jonne oli tarkoitus pystyttää parakkeja,…