Thursday, September 05, 2019

TORSTAI 05.09.2019


TORSTAI 05.09.2019
Koska monet lukijoista seuraavat artikkeleita käsipuhelimista, pyrin kehittämään sisältöä tiivistetymmäksi ja iskevämmäksi kuvien kanssa, jos mahdollista.
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu teki eilen keskiviikkona ensimmäisen vierailun Hebroniin sen jälkeen, kun hän oli avainasemessa kaupungin luovuttamiseksi arabien valvontaan 1990-luvulla, jättäen pienen siirtokunnan Israelin valvontaan.

Bibi ei luvannut uutta rakentamista, mutta lupasi juutalaisten pysyvän kaupungissa loputtomiin, kuitenkaan lupaamatta sen liittämistä Israeliin.
”Emme ole täällä kiistämässä toisen perintöä, mutta kukaan ei myöskään riistä sitä meiltä” hän vakuutti. (ynetnews)

Sara ja Benyamin Netanyahu Hebronissa 04.09.2019.
02. PA pyrkii lopettamaan israelilaisten hedelmien ja vihannesten tuonnin, arvoltaan 16 miljoonaa USD vuodessa, Maatalouden Cluster Ohjelman puitteissa, keskittyen niiden tuottamiseksi omalla maaperällä.

Irrottautuakseen riippuvuudesta Israelin taloudesta PA:n pääministerin toimisto julkisti tiistaina Qalqiliyssa 23 miljoonan USD Agricultural Cluster Program. ”Qalqiliya, Tulkarem ja Jenin tulevat olemaan PA:n hedelmä- ja vihanneskorien tuottajat” PA:n pääministeri Mohammad Shtayyeh vakuutti ministeriensä ja diplomaattien seuratessa. (ynetnews)

Hedelmiä ja vihanneksia Jerusalemin vihannestorilla

03. ”Israelin tulee irrottautua Nasrallahin hyödyttömästä riippuvuudesta” sanoo Sever Plocker ynetnews julkaisemassa mielipideartikkelissa jatkaen taustan tutkimista:

”Muutamia tunneleita kaivettu Libanonin rajan ali, ja täsmäohjusten valmistamiseen tarkoitetun välineen löytyminen joltain takapihalta, eivät anna vinkkejä Hizbullahin laatimasta ylivoimaisesta strategiasta Israelin poistamiseksi maailman kartalta”.

Plocker vähättelee israelilaisten tapaa seurata Nasrallahin jokaista sanaa kuvaruudussa ikään kuin ne olisivat taivaallisia ilmoituksia mieheltä, joka aina toteuttaa lupauksensa vastoin todellisuutta, mutta silti häntä seurataan kuin idolia ikään.

Virtuaalijohtajana Nasrallah käyttää runsasta vapaa-aikaansa poliittiseen juonitteluun. Hizbullah pitää Libanonia tiukasti ohjaksissaan, ahmien yhä uusia tärkeitä toimia epä-onnistuneessa poliittisessa rakennelmassa, hyödyntäen maan heikkenevää tilannetta, sen kansan apaattisuutta ja poliittisten puolueitten myötämielisyyttä. (ynetnews)

Hizbullahin video näyttää hyökkäyksen Israelin tulikotaan rajan pinnassa


Pääsihteeri hassan nasrallah

04. Libanonin päämedia, sosiaalimedia ja poliitikot ovat rohkaistuneet Hizbullahin vastaisessa kritiikissään ilmaisten epämukavuutensa Iranin tukeman terroriryhmän päätökseen laukaista kolme Kornet-ohjusta IDF:n tukikohtaan sunnuntaina, minkä johdosta IAF suoritti ”massiivisen pommittamisen” Libanonin eteläosan kaupunkia vastaan.

Hizbullah julkisti oman versionsa tapahtumista väittäen osuneensa useaan IDF:n sotilaaseen, kehuen saaneensa voiton Libanonille, minkä Israel kiisti sanoen järjestäneensä teatraalisen näytöksen Nasrallahin kunniantunnon säilyttämiseksi.

Karikatyyri näyttää Bibin ja Nasrallahin hyötymisen sunnuntain välikohtauksesta

05. Libanonin pääministeri Saad Hariri sanoo ”ettei Libanon ole vastuussa Hizbullahista; se on alueellinen ongelma”. Israel toteaa puolestaan, ettei se tee erotusta Beirutin hallituksen ja Libanonissa toimivan terrori-ryhmän välillä.

Hariri vetäytyi eroon kaikista Hizbullahin toimista todeten, ettei hänellä ole mahdollisuuksia poliittiseksi puolueeksi muuttuneen terrorijärjestön hillitsemiseksi sanoen, että se on alueellinen ongelma. ”Israel haluaisi näin olevan, mutta tietää hyvin, että Beirutin hallitus on voimaton”.

Libanonin pääministeri saad hariri

06. Netanyahu perui sovitun Intian vierailunsa ja lentää ensiksi Lontooseen, jossa hän tapaa pääministeri Boris Johnsonin, sekä sen jälkeen Moskovaan – tai muualle – tavatakseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin.

”Tänään kuulimme Iranin rikkoneen taas kerran allekirjoittamaansa JCPOA-sopimusta vastaan. Se on osa Iranin hyökkääviä toimia kansainvälisellä alueella pyrkimyksissään hyökätä Israelia vastaan, pyrkimyksissä, jotka jatkuvat ilman taukoa” Bibi sanoi.

”Nyt ei ole sopiva aika jatkaa keskusteluja Iranin kanssa, aika on nyt painostaa Irania”.
Israelin ilmavoimien IAF komentaja kenraalimajuri Amikam Norkin ja IDF:n operaatioiden johtaja kenraalimajuri Aharon Haliva ovat mukana pääministerin Lontoon keskusteluissa.

USA:n varapresidentti Mike Pence on myös Lontoossa, mutta ei tiedetä, tapaako hän Netanyahun siellä. (JP)

Sara ja Benyamin Netanyahu lähtötunnelmissa

07. Iranin ulkoministeri Javad Zarif sanoi keskiviikkona, ettei USA:n asettamilla sanktioilla ole mitään vaikutusta.

”Amerikkalaisilla on riippuvuussuhde sanktioihin” Zarif sanoi virallisen vierailun aikana Bangladeshiin, kertoi Xinhua uutistoimisto. ”USA:n asettamilla sanktioilla ei ole mitään vaikutusta, ja maailma on myöskin alkanut pilkata Yhdysvaltoja niiden johdosta”.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo ilmoitti tiistaina uusista Iranin avaruushallinnon vastaisista sanktioista, kuten myös kahta sen tutkimusinstituuttia vastaan. ”USA ei salli Iranin käyttävän avaruusohjelmaansa edistääkseen sillä ballististen ohjelmiensa toteuttamista. Iranin 29. elokuuta yritys laukaista avaruus-laukaus väline painottaa uhkan kiireellisyyttä.

Sanktiot ovat seurausta Iranin epäonnistuneesta raketin laukaisusta viime viikolla, mikä johti räjähdykseen Iranin satelliitin laukaisuasemalla Semnan provinssissa.

Mohammad javad zarif

08. PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tiedottaja Nabil Abu Rudeineh sanoi ”pääministeri Netanyahun ja presidentti Reuven Rivlinin vierailun Hebronissa aiheuttavan muslimien tunteitten vaarallisen eskaloitumisen ja provokaation”.

Bibi ja Rivlin ottivat osaa keskiviikkona Hebronissa järjestettyyn konferenssiin, jolla kunnioitettiin 1929 Hebronin arabien järjestämän juutalaisasukkaitten massamurhan uhreja. Haj Amin Al-Husseinin kiihottamat Hebronin arabit hyökkäsivät silloin vuosisadat rauhallisina pysyneitten juutalaisnaapuriensa kimppuun surmaten heitä 67 ja haavoittaen useita kymmeniä.

Arabien raivo kohdistui myös surmansa saaneisiin ruumiisiin, joita he häpäisivät monin tavoin, leikkaamalla vatsan auki ja tunkemalla sinne kiviä, sekä leikkelemällä ruumiiden jäseniä. Tämän järjetön vihanpurkaus jätti jälkensä juutalaisten mieliin vaikuttaen vieläkin suhteutumisessa heihin. Muutamat Hebronin arabiasukkaat piilottivat juutalaisia naapureitaan, kunnes pahin oli ohi. (arutz shava)

Nabil Abu Rudeineh

09. Entinen opetusministeri Naftali Bennett sanoi, etteivät SiniValkoinen puolueen johtajan Benny Gantzin vakuuttelut avoimuudesta vakuuta häntä eikä Yamina-puolueen puheenjohtajaa Ayelet Shakedia: ”Ei ole mitenkään mahdollista liittyä hänen johtamaansa hallitukseen”. Bennett on neljäntenä ehdokaslistassa.

Bennett arvioi, ettei Gantzilla ole mahdollisuuksia nousta pääministeriksi, mutta vakuuttaa kaiken varalta, että Yaminan johto kokonaisuudessaan vastustaa Gantzin ja Lapidin johtamaa hallitusta. (arutz sheva)

Naftali Bennett

10. Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdogan sanoi keskiviikkona, ettei ole sopivaa kieltää Ankaralta ydinasevaltion asemaa kertomatta, suunnitteleeko hän hankkivansa niitä.
Turkin maaperällä on jo ydinaseita, mutta ne ovat Turkin NATO-sidonnaisuuden vuoksi tarkoin USA:n armeijan valvonnassa.

”Joillakin valtioilla on ydinaseita, ei vain pari van useita, ja he kertovat meille, etteivät he anna meidän saada niitä. Tätä en voi hyväksyä” presidentti Erdogan analysoi tilannetta. Häntä varmaan pelottaa – kuten monia muitakin Lähi-Idän muslimimaita – Iranin harras halu rakentaa niitä, jos ei muun, ainakin Israelin tuhoamisen vuoksi, jota Iranin johtajat toistavat yhtenään. (Reutersin mukaan)

Recep Tayyip Erdogan

11. Bahama saariston tärkein saari Grand Bahama Island on tuhoutunut täysin hurrikaani Dorianin käsittelyssä.

Tuulet olivat pahimmillaan 185 -220 mailia/tunti, joiden nostattamat aallot ja kaatosateet hajottivat, eivät vain kaikki rakenteet, vaan poistaen saaren meren ja maan väliset rajat tunnistamattomiksi.
Dorian pysytteli saaren yläpuolella 24 tunnin ajan.

Ruuan ja juomaveden puute saa saarille jääneet harvat ihmiset taistelemaan jopa tuliasein etsiessään ruokaa ja juomakelpoista vettä, sekä muita tarvikkeita. (halturnerradioshow)

Grand bahama island ennen ja jälkeen hurrikaania


SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -28; Tiberias 23 -35; Suolameri 25 -36; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista, lämpenevää.
Tuesday, September 03, 2019

TIISTAI 03.09.2019


TIISTAI 03.09.2019
”Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita. Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa tehdä sitä, mikä hyvää on kaikkien ihmisten edessä. Ja jos mahdollista on, ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. (Rm12:14 -18) https://www.wnd.com/2019/09/archaeologists-find-emmaus-jesus-appeared/,

01. Hizbollahin suorittamaan kostoon väitetyn Israelin lähettämien drone-koneitten iskujen johdosta keskelle Beirutia, liittyy useita outoja kysymyksiä, jotka aiheuttavat lisäkysymyksiä.

Hizbullahin taistelijat ampuivat kolme Kornet-pst-ohjusta Israelin tukikohtaan rajan pinnassa, joka venäläisen journalistin omakohtaisen näkemyksen mukaan oli evakuoitu sotilaista, mutta jotka olivat jättäneet aseensa ja henkilökohtaiset tavaransa majoitustiloihin ilman valvontaa. Hän pääsi liikkumaan siellä esteettä.

Toiseksi raportit kertovat Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin pyytäneen Israelia YK:n kautta lopettamaan enemmät vihollisuudet.
IDF:n tykistö ampui 100 ammusta Libanonin puolella Hizbullahin kohteisiin.
Kornet ohjukset tuhosivat IDF:n yhden tyhjänä olleen kuorma-auton.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.highlight-nasrallah-asked-we-halt-fire-after-hezbollah-attack-senior-israeli-official-says-1.7778086,

ToI kertoo henkilöstön laatimassa artikkelissa, että IDF tutkii tilannetta, jossa panssaroitu lääkintäauto ajoi komentojen vastaisesti suojaamattomalle tielle viisi sotilasta sisällä täpärästi välttäen Hizbullahin ampuman ohjuksen.
https://www.timesofisrael.com/reports-hezbollah-nearly-missed-manned-armored-car-driving-in-breach-of-orders/,

IDF järjesti raportin mukaan omituisen näytöksen, jossa ambulanssi evakuoi osuman saaneessa autossa haavoittuneet sotilaat, jotka asianmukaisesti kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, jossa heistä ei löytynyt mitään vikaa.
Onko Israelin mahtava armeija siinä määrin henkisesti alistettu, että sen tarvitsee turvautua läpinäkyviin teatteritemppuihin taistelukentällä?
https://www.timesofisrael.com/reports-hezbollah-nearly-missed-manned-armored-car-driving-in-breach-of-orders/,

Kuten kansainväliset kommentoijat kertovat, kumpikaan osapuoli ei ollut valmis jatkamaan vihollisuuksia täyteen sotaan saakka, joskin eri syistä. BBC:n kirjeenvaihtaja arvioi, että IDF valmistautuu tuleviin yhteenottoihin hyvin tiedostaen, että olosuhteitten muutokset ovat muuttaneet myös ottelun säännöt, joskin väliaikaisesti. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49551362,
https://www.haaretz.com/israel-news/elections/.premium-lebanon-crisis-provides-brief-respite-from-netanyahu-s-deranged-election-campaign-1.7792458,

02. Debkafile kertoo artikkelissaan IRGC:n komentajan Hossein salamin ja Al Gods komentajan Qassem Soleimanin yllättävästä vierailusta 22.08. Beirutissa, jossa he salaisessa paikassa keskustelivat Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin kanssa kolmen ja puolen tunnin ajan ennen palaamistaan Teheraniin yhtä salaisesti kuin tulivatkin. Nämä kaksi komentajaa eivät tavallisesti kulje yhtä matkaa.

Tapaaminen järjestettiin 22.08.2019, pian Iranin IRGC:n neljällä drone koneella suunnitellun hyökkäyksen jälkeen, jonka IAF esti tuhoten Iranin itsemurha-dronet.

IRGC:n kahden kenraalin ja Hizbullahin pääsihteerin tapaamisesta ja keskustelujen aiheista ei tietenkään ole annettu julkilausumaa ja tiedustelulähteetkin voivat vain spekuloida niistä.

DF arvioi, että tapaamisessa sovittiin sotatoimiston perustamiseksi operaatioiden ohjelman koordinoimiseksi Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan Lähi-Idässä.
Tapaaminen näiden johtajien kesken voinee myös selittää, miksi Nasrallah oli enemmän kuin halukas lopettamaan vihollisuudet Israelin kanssa suurempien asioiden vuoksi.
https://www.debka.com/irgc-al-qods-and-hizballah-chiefs-plot-anti-israel-drive-at-secret-beirut-summit/, (Ps83:4 -6)

03. Korkea IDF:n upseeri vakuuttaa Anna Ahronheimin laatimassa ja JP:n julkaisemassa artikkelissa, että ”Hizbullahin ohjelman rakettien osumatarkkuuden ja kantomatkan lisäämisen estäminen - Iranin ydinohjelman kehittämisen estämisen ohella – on Israelin kiireisin kysymys”.

”Jos emme olisi silloin toimineet kunnollisesti, olisimme nyt toisenlaisessa todellisuudessa” hän selittää puhuessaan pian laukaustenvaihdon jälkeen maanantaina.
Hizbullah pyrki saamaan hyvitystä kärsimilleen menetyksille Beirutin drone-iskussa, mutta ”sen ampumat 3 Kornet pst-ohjusta eivät surmanneet yhtään IDF:n sotilasta”.

Upseeri kertoi, ”ettei Israel voi millään peitellä menetyksiään taisteluissa”, pyrkiessään kieltämään Hizbullain levittämät väärät tiedot IDF:n menetyksistä.

Pääministeri Netanyahu sanoi Israelin toimineen korrektisti pyrkiessään suojelemaan sotilaitaan ja siviilejään. ”Mies Beirutin bunkkerissa tietää varsin hyvin, miksi hän ei voi liikkua vapaasti bunkkerinsa ulkopuolella”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Stopping-Hezbollah-missiles-top-priority-for-Israel-after-preventing-Iran-nukes-600410,

04. Vaikka USA tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, USA:n kansalaiset eivät silti ole voineet saada passeihinsa haluamaansa merkintää ”Jerusalem, Israel”.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi Trumpin hallituksen harkitsevan luvan antamiseksi nykyisen käytännön muuttamiseksi.
”Me jatkuvasti jatkamme harkintaamme, miten meidän tulisi käsitellä kysymystä, mitä passeihin voidaan merkitä” Pompeo vastasi JNS:n kysymykseen. ”Asiaa harkitaan”.

Pompeon lausunto on merkittävä muutos ulkoministeriön kannassa, sillä sen tiedottaja sanoi lokakuussa: ”Presidentti on tehnyt selväksi, että Israelin erityisten rajojen määrittäminen Israelin ylivallasta Jerusalemissa kuuluu osapuolten lopullisen sopimuksen piiriin. Emme ole muuttaneet käytäntöämme syntymäpaikasta passeissa tai konsulaattien raporteissa ulkomailla syntyneistä.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268328,

05. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoi julkaisemassaan videossa hyökkäyksestä IDF:n tukikohtaan eilen: ”Ei meillä ole enää punaisia linjoja hyökkäyksissä rajan yli, sillä tämä aloittaa uuden ajanjakson”, kuten hän selitti.

Hän sanoi eilisen iskun olleen kuritustoimi IDF:lle: ”Koko rajalinjan läheinen alue oli evakuoitu, IDF:n joukot pakenivat”.
”Se oli enemmän mitä odotin. Kehotin heitä käyttäytymään kunnolla, ja vetäytymään. En kuitenkaan uskonut heidän evakuoivan koko tukikohdan”.

”Koko maailma näki Israelin pelkäävän, että se on huolissaan, hädissään, että se piilottautuu ja on peloissaan”. Nasrallah selvitteli näkemystään. ”Se merkitsee heikkoutta, Israel on heikompi kuin hämähäkin verkko. Se oli suurin saavutus”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268299,

06. Iranin judokamestari Saeid Mollaei joutui Teheranin painostuksesta häviämään painiessaan Belgian judokan Matthias Cassen kanssa, ettei hänen tarvitsisi painia Israelin judokan Sagi Mukin kanssa semifinaalissa Tokiossa viime viikolla.

Mollaei pakeni Saksaan, mutta sanoo, ettei hän ole pakolainen, hänellä on voimassa oleva viisumi Saksaan, mutta ei uskalla palata kotiinsa. Hän onnittelee Sagi Mukia kultamitalista todeten ”hänet inspiroivaksi henkilöksi ja urheilijaksi”. Hän kielsi hävinneensä tahallaan, sillä ”voittaminen on minulle tärkeää” hän sanoi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268315,

07. Walla! suorittaman gallupin mukaan oikeistoblokki menettää yhden edustajan, ja Likud saa yhden edustajan lisää Yaminan kustannuksella.

Oikeistoblokki saisi nyt 56 knessetin paikkaa menettäen yhden paikan.
Likudin kannatus on nyt 32 edustajaa; SiniValkoisen 31. Likudin saalis kasvoi kuitenkin Yaminan kustannuksella toistaen edellisissä vaaleissa koettua trendiä varastaa pienten oikeisto-puolueitten kannatuksesta.

Yamina saa 10 edustajaa; UTJ 8; Shas 7; Israel Beitenu 9; Joint Arablist 10; DU ja Labor 7 edustajaa kukin.
Bibiä kannattaa pääministeriksi 39 %; Ganzia 30 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268319,

08. Harvat maapallomme osat tuntevat siinä määrin ilmaston muutosten seuraukset, kuin sen arktiset osat. Tutkijoitten mukaan lämpötilat ovat nousseet pohjoisessa enemmän kuin 2 C-astetta teollisen vallankumouksen alkamisesta lähtien.

Norjan pohjoisimmassa osassa Finnmarkissa ilmaston muutokset ovat haaste niin alkuperäiselle porolle kuin alkuperäiselle Saami-kansalle. Perinteisesti porot kaapivat ruokansa lumen läpi, mutta ilmaston nopean sulamisen ja uudelleen jäätymisen vuoksi lumen alle muodostuu kova jääpeite, mitä vaikeuttaa ruokailemista ja aiheuttaa eläinten nälkiintymistä.
https://www.bbc.com/news/world-europe-49482095,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -29; Tiberias 24 -37;M Suolameri 24 -36; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, pohjoisessa osittain pilvistä.

Hurrikaani Dorian kävi puistelemassa Bahamasaaria eilen ja valmistautuu iskemään Floridan rannikolle. Se voimistui 5 kategoriaan, mutta voi heiketä ennen Floridaa.

Bahamasaarilla koirien ystävä Chella Phillips, joka pitää yllä: ”äänettömät koirat Nassaussa ja Bahamilla” järjestöä, päätti pelastaa Bahaman New Providencessa ja kokosi kaikki löytämänsä koirat kotiinsa ennen Doriania. Kaikkiaan 97 koiraa hän kokosi, todeten vain, että aika menee hupaisesti kootessa niitten jätöksiä ja pissaa, mutta vaikka 79 niistä asuu päämakuuhuoneessa, yksikään ei ole noussut vuoteelle. https://www.breitbart.com/,
http://beforeitsnews.com/alternative/2019/09/whoa-over-13000-homes-damaged-or-destroyed-hurricane-doras-absolute-devastation-video-3698540.html,

PA:n nimittämä korkein hengellinen johtaja Jerusalemin mufti Muhammad Hussein kehotti aiemmin muslimeja tappamaan juutalaisia kutsuen itsemurhapommitusta lailliseksi vastustustoimeksi.

PA:n virallisen päivälehden Al-Hayat Al-Jadida mukaan, jonka käänsi PMW, PA:n korkein fatwaneuvosto, jota johtaa mufti, sheikki Muhammad Hussein, varoitti hyökkäys-vaarasta kaikkia uskonnollisia (muslimien) symboleja vastaan miehitetyssä Jerusalemissa, ja pitää miehityshallitusta vastuussa kaikista näistä rikoksista.

Neuvosto kielsi tekemästä mitään sopimuksia Israelin kanssa ja painotti, ettei Palestiinan kansa voi seistä toimettomana ”tämän kolonialistisen syövän edessä”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Top-PA-religious-leader-called-Jews-in-Jerusalem-colonialist-cancer-600459,

Sunday, September 01, 2019

SUNNUNTAI 01.09.2019


SUNNUNTAI 01.09.2019
01. Pyhässä Kirjassa meille on annettu vapautemme parametrit, rajat: ”Olkaa pyhät, sillä Minä olen pyhä”. Sitä ei kuitenkaan saavuteta Lain noudattamisen eikä oman päätöksemme kautta olla pyhä, vaan yksin Jeesuksen kristuksen sovitustyön kautta. ”Tulkaa Minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin Minä annan teille levon”, (Mt11:28)
”Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, ja minkä nyt elän lihassa, sen elän Jumalan Pojan uskossa, Hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni”. (Gal2:19- 20)

02. Israelissa koetaan yhä selvemmin aiemmin harvinainen maan äkillinen vajoaminen muodostaen syviä reikiä (sinkhole) maan pintaan.

Suolameren ympäristössä tämä on vuosien ajan kestänyt ilmiö, mutta nyt niitä on alkanut muodostua myös Välimeren rannikon kaupungeissa ilman edeltävää varoitusta. Tämän selitetään johtuvan pohjaveden tason alenemisesta.

Äskettäin tällainen vajoaminen tapahtui Tel Avivin metropolitan alueella Bnei Brakissa Jabotinski-kadulla lähellä Ramat Gan alueen rajaa. Ilmiö aiheutti vakavia ongelmia liikenteelle yhdessä vilkkaimmista liikenteen jakajista, jonka liikenne oli tavallista runsaampaa raitiotien kiskojen rakentamisen vuoksi.

Poliisi joutui eristämään alueen 24 tunnin ajaksi asiantuntijain yrittäessä löytää ratkaisua korjausongelmaan, joka ei ole yksinkertainen. Vaikeutta lisäävät läheisen raitotien ja kaupungin viemärin rakennusongelmat.

Aiemmin samantapainen maan vajoaminen todettiin Petah Tikvassa, joka sekin tapahtui läheisen raitiotien kiskojen rakentamisen yhteydessä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5572404,00.html,

03. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah antoi lauantaina varoituksen Israelille, että sen kentällä toimivat kommandot ovat valmiit reagoimaan viikko sitten Iranin tukemaa shia-ryhmää vastaan Libanonissa tehtyyn drone iskuun, josta se syyttää Israelia.

Israel on vastaavasti lisännyt joukkojensa määrää lähellä Libanonin rajaa pohjoisessa. Jännitystä nostivat erityisesti Libanonin pääkaupungissa räjähtäneet kaksi miehittämätöntä pienkonetta Dahiyan lähiön alueella, mikä on Hizbullahin valvomaa aluetta, ja jossa sen mediakeskuksen toimistotilat sijaitsevat.

Hassaan Nasrallah sanoi lauantaina televisioidussa puheessaan kaikkien optioiden olevan auki vastauksena Israelin dronien rikkoessa Libanonin itsenäisyyttä.

”Tämän kaltaiset Beirutissa käytetyt dronet avaavat oven teloituksille, jos ne jätetään ilman vastatoimia” Nasrallah sanoi. ”Tätä ei voida sietää – Israelin tulee maksaa rikostaan vastaava maksu”.

Israel on pyrkinyt estämään Irania toimittamasta täsmäohjuksia Hizbullahille ja vanhentuneitten ohjusten uusimista lisäämällä niiden kantomatkaa ja osumatarkkuutta.

IDF antoi samalla varoituksen Beirutille kovenevista vastaiskuista. Armeijan maajoukot, ilma- ja merivoimat ovat kohentaneet valmiuttaan erilaisia näkymiä varten. Maajoukkojen tueksi on lähetty panssarivoimia, kuten videokuvat osoittavat. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5578966,00.html,
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-nasrallah-we-will-retaliate-for-drone-attacks-everywhere-we-can-along-border-with-israel-1.7772325,

04. Ulkoministeri Israel Katz antoi sunnuntaiaamuna vakavan varoituksen Beirutille, että Israel tulee tuhoamaan Libanonin, jos Hizbullah toteuttaa ilmoittamansa suunnitelman hyökätä Israeliin kostoksi väitettyihin viime viikon drone-iskuihin Beirutin keskukseensa.

Nasrallah ilmoitti suunnitelmastaan televisioidussa puheessaan sunnuntaiaamuna, viikko Hizbullahin mediakeskusta vastaan tehtyyn drone-iskuun, josta se syyttää Israelia.
Toisessa drone-iskussa Syyriaan Damaskoksen eteläpuolelle, Jerusalem sanoo estäneensä Iranin suunnittelemat droneilla aiotut ilmaiskut Israeliin.

Katz kirjoitti varoituksensa Beirutille myös arabiaksi todeten, ”Jos Nasrallah jatkaa Iranin viitoittamaa tietä, hänet muistetaan Libanonin tuhoajana. ”Nasrallah, ole armollinen Libanonille, äläkä anna IDF:lle aihetta palauttaa Libanon kivikauteen”. Libanonin valtiota tullaan pitämään syyllisenä kaikkiin sen alueelta tehtyihin terrori-iskuihin”.

IDF kaappasi Shebaa Farms (Mount Dov) ja viereiset Kfar Choba kukkulat 1967 sodan aikana Syyrialta ja on pitänyt niitä hallussaan siitä lähtien. Libanon katsoo niiden kuuluva kuitenkin alueeseensa ja vaatii niiden palauttamista.

Nasrallah kielsi ehdottomasti Israelin väitteet, että sillä on tarkoitus päivittää vanhat rakettinsa täsmä-ohjuksiksi ja lisätä niiden kantamatkaa Libanonin tehtaassaan.
Hän kutsui Netanyahua nimillä ”valehtelija” ja ”vaateripustin”.
https://www.timesofisrael.com/fm-warns-nasrallah-will-be-remembered-as-destroyer-of-lebanon-if-he-attacks/,

05. Israelin 2.3 miljoonaa lasta aloittavat tänään aherruksensa uuden oppivuoden alkaessa.

Tapauksen kunniaksi pääministeri Benyamin Netanyahu ja opetusministeri Rafi Peretz vierailivat sunnuntaina Elkanan peruskoulussa Samariassa.
Korkeat vieraat osallistuivat avausseremonioihin tavaten myös innostuneita lapsia, heidän joukossaan ensimmäistä oppikauttaan aloittelevia.

Seremonioitten jälkeen Bibi ja Peretz vihkivät käyttöönsä uuden erityishuolta tarvitseville lapsille tarkoitetun koulun, joka nimetään Bibin veljen Joni Netanyahun kunniaksi, joka sai surmansa pelastusoperaatiossa Ugandassa.

”Rakennamme tänne uusia taloja – tämä uusi talo on vanha – tämä on juutalaisen kansan alkuperäinen vanha talo, ja rakennamme uuden Elkanan. Emme karkota ketään täältä. Ei enää Gush Katifia eikä karkotuksia” Bibi lupaili jatkaen: ”Jumalan avulla me ulotamme juutalaisen hallinnon kaikkiin C-alueisiin osaksi Israelin maata ja valtiota”.

Lopuksi Bibi toivotti lapsille ja heidän opettajilleen antoisaa ja onnistunutta kouluvuotta. Haluan teidän lukevan kirjoja, paljon niitä. Onnellista uutta vuotta”.

Opetusministeri Peretz pyrki samaistumaan lapsiin, jotka ovat ensimmäistä kertaa koulussa, että hän oli ensimmäistä kertaa avaamassa kouluvuoden kaikille lapsille. Hän kiitteli myös opettajia ja talousministeriötä lakon peruuntumisesta velvollisuuden-tuntona maata kohtaan, jotta koulutyöt voivat alkaa normaalisti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268205,

06. Palestiinan Auktoriteetti PA/PLO antaa suoran haasteen Israelin hallitukselle poistamalla Oslon sopimuksissa mainitut, väliaikaisiksi tarkoitetut vyöhykerajat, ja jatkaa rakennuslupien myöntämistä Israelin täyden hallinnon alla oleville C-alueille.

PA/PLO:n paikallishallinnon ministeri Majdi al-Saleh antoi ohjeet virkailijoille jättää huomiotta Oslon sopimuksen mukaan Juudean ja Samarian jakamisen A, B ja C-alueisiin, kuten Ha`aretz raportoi. Hän toteuttaa tässä PA/PLO:n päätöstä mitätöidä kaikki Israelin kanssa allekirjoittamat vastuut ja velvoitteet, mukaan lukien Oslon sopimukset.

Uudesta käytännöstä ilmoitti PA:n pääministeri Mohammad Shtayyeh elokuun alussa viitaten PA/PLO:n tekemiin päätöksiin. ”Koska Israel ei enää kunnioita allekirjoittamiaan sopimuksia ja on alkanut käsitellä kaikkia alueita C-alueina, me tulemme käsittelemään kaikkia lohkoja A-alueisiin kuuluvina”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268203,

07. ”Samarian arabit ovat rakentaneet laittomia rakennuksia Israelin C-alueella teollisuus-puistoksi tarkoitetulle maalle Samariassa”, kirjoittaa Arutz Sheva.

”Israelin valtio ei ole reagoinut tähän mitenkään ja kieltäytyy tuhoamasta laittomia rakenteita, vaikka ne on rakennettu ilman lupaa Israelin täyden hallinnon alaiselle maalle teollisuuspuistoksi tarkoitetulle alueelle”.

Israel tulee rakentamaan Samariaan Bustanei Hefetz teollisuuspuiston, joka rakennetaan 980 dunamin (242 eekkerin) alueelle Taiben kaupungin ja Avnei Hefetzin välille. Sinne oletetaan muuttavan 100 teollisuuslaitosta ja kaupallista yritystä, jotka tulevat työllistämään tuhansia työntekijöitä (pääosin arabeja).

Teollisuusalueen rakennussuunnitelmat ovat tällä hetkellä Israelin Maa-Hallinnon hyväksyttävinä. Viime kuussa IDF ja Juudean ja Samarian Siviilihallinto antoivat evakuointi-määräykset laittomille rakennuksille, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Samarian alueneuvoston johtaja Yossi Dagan sanoi Bustanei Hefetzin muodostavan tärkeän tekijän (asset) Samarian rakentamiselle ja taloudelle. Hän sanoi työskennelleensä useita vuosia sen hyväksi todeten, että ”se nostaa merkittävästi elintasoa, elinolosuhteita ja työllisyyttä kaikille sen asukkaita”.

Dagan vaatii ”kaikkia projektiin osallistuvia tahoja kokoontumaan kiireellisesti ja toteuttamaan evakuointipäätökset, jotta Samarian oloja kohentavia suunnitelmia voidaan jatkaa, ja estää laittoman rakentamisen aiheuttamia ongelmia teollisuus-puiston toteuttamisen tieltä”.

Yishai Hemo Regavim-järjestöstä sanoi: ”Viime kuukausina olemme paljastaneet dataan perustuvat tiedot, joiden mukaan PA ja sen alaiset järjestöt ovat ottamassa valvontaansa kymmeniä tuhansia dunamia maata Juudeassa ja Samariassa, mutta tämä on uusi hävyttömyyden rekisteri, koska maa on tarkoitettu teollisuuspuistoksi”.

”Kuva on täysin selvä: ”Israelin valtion osoittaessa kyvyttömyytensä käyttää valtaansa, sillä on välitön seuraus. Rakennuslupien käydessä läpi etanan vauhtia byrokratian seitsemässä portaikossa, PA toteuttaa välittömiä tosiasioita maassa.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268202,

08. Moshe Feiglinin puolue kysyy jäseniltään, hyväksyvätkö he Feiglinin ja Bibin valillä sovitun järjestelyn, jolla Zehut jättäytyy pois vaaleista, ja Feiglin saa ministerin paikan Netanyahun hallituksessa. Referendum suoritetaan tänään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268204,

09. Belgian päätös kieltää kosher-teurastus tulee voimaan tänään. Laki vaatii sähköshokin antamista eläimelle ennen teurastusta. EU rabbien konferenssi on huolestunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268195,

10. Hamasin izza ad-din al-Qassam syyttää Israelia Gazassa tehdystä itsemurhaiskusta, jossa kolme Gazan Hamas-poliisia saivat surmansa. Hamasin sotilassiipi kehottaa Hamasia kiirehtimään iskun tutkimista. ”Iskuun osallistuneet myivät sielunsa viholliselle ja sen yhteistyökumppaneille yrittäessään häiritä turvallisuutta ja tasapainoa Gazassa”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268192,

11. Texasissa Odessan alueella viisi ihmistä sai surmansa ja 21 haavoittuivat, heistä kolme poliisia, (kahden) ampujan ottaessa haltuunsa postiauton ja aloitettuaan tulittaa poliisia ja ohikulkijoita. Poliisi ei tiedä vielä, oliko ampujia kaksi vai toimiko hän yksin. Massamurhan motiivi on myös vielä auki. Yksi ampuja sai surmansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268194,

12. USA:n Syyriassa olevat joukot hyökkäsivät lauantaina Al-Qaidan (AQ) johtajia vastaan, sanoi Pentagon, kertomatta, mitä aseita siinä käytettiin. Ainakin 40 ihmistä saivat surmansa USA:n iskussa Idlibin pohjoisosassa.

Isku tehtiin Huras al-Deen, Ansar al-Tawhid ja muiden liittolaisten pitäessä kokoustaan harjoituskentän sisällä. Ainakin 40 johtajaa ja muita saivat surmansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268189,

13. Yamina oikeistopuolueitten vaaliliiton johtaja Ayelet Shaked kehotti Bibiä lopettamaan hyökkäyksensä Yaminaa vastaan ja keskittyvän oikeistoblokin vahvistamiseen.

Bibi näyttää käyttävän edellisten vaalien yhteydessä käyttämäänsä taktiikkaa äänten kalastelemiseksi muilta oikeistopuolueilta. Bibiä korventaa se, ettei Yamina ole selvästi luvannut suositella häntä pääministeriksi. Hän vaatii kirjoitettua sitoutumista puoltaa häntä ennen vaaleja.

Shaked kehottaa Bibiä vaatimaan Libermanin Likudilta varastamansa äänet takaisin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268188,

14. Viimeisimmät vaaliennusteet: Likud 30.5; SiniValkoinen 30; Joint List 11, Yamina 11; Israel Beitenu 10.5; Dem.Union 7.5; UTJ 7.5; Shas 7; Labor Gesher 6.5; Zehut 0.
https://www.haaretz.com/israel-news/elections,

15. Hautauspaikkojen vähyys pakottaa rakentamaan uusia maanalaisiin tiloihin. Tällainen nekropolis rakennetaan Har Hamenuchot hautausmaan alle – mikäli ortodoksit suostuvat – jonne saadaan 23 000 japanilaista capsuler-hotellia muistuttavia koppeja. 1.5 km:n tunneli hautapaikkoineen kaivetaan kuolleita varten Jerusalemiin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5577668,00.html,

16. Korruptio-tutkimusten jyrän alle jäänyt UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krahenbuhl sanoo, että 150 miljoonaa USD tarvitaan loppuvuoden ajaksi. Sveitsi, Alankomaat ja Belgia ovat peruuttaneet tukensa järjestön menetettyä uskottavuutensa.

UNRWA antaa palveluksia 5 miljoonalle ihmiselle, jotka väittävät olevansa Palestiinan pakolaisia tai heidän jälkeläisiään. Luvatun maan alueelta lähti vapaaehtoisesti, pieni osa pelosta, arviolta 700 000 arabia, joiden väitetään kasvaneen yli viiteen miljoonaan+ maailman ennätysvauhtia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5576595,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 24 -38; Suolameri 27 -38; Eilat 26 -41 +C-astetta, huomenna ja tänään aurinkoista, hieman viilenevää.

Hizbullahin tukema Al-Manar TV-kanava kertoi Israelin avanneen tykistötulen tänään sunnuntaina. Toiset raportoivat dronien hyökkäyksestä, syttyvien materiaalien levittämisestä Batsra Farmin alueelle voidakseen paljastaa potentiaaliset iskukohdat.
IDF tunnustaa, että alueella on syttynyt tulipaloja.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-shells-southern-lebanon-local-media-reports-1.7773832,