SUNNUNTAI 01.09.2019


SUNNUNTAI 01.09.2019
01. Pyhässä Kirjassa meille on annettu vapautemme parametrit, rajat: ”Olkaa pyhät, sillä Minä olen pyhä”. Sitä ei kuitenkaan saavuteta Lain noudattamisen eikä oman päätöksemme kautta olla pyhä, vaan yksin Jeesuksen kristuksen sovitustyön kautta. ”Tulkaa Minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin Minä annan teille levon”, (Mt11:28)
”Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu, ja minkä nyt elän lihassa, sen elän Jumalan Pojan uskossa, Hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni”. (Gal2:19- 20)

02. Israelissa koetaan yhä selvemmin aiemmin harvinainen maan äkillinen vajoaminen muodostaen syviä reikiä (sinkhole) maan pintaan.

Suolameren ympäristössä tämä on vuosien ajan kestänyt ilmiö, mutta nyt niitä on alkanut muodostua myös Välimeren rannikon kaupungeissa ilman edeltävää varoitusta. Tämän selitetään johtuvan pohjaveden tason alenemisesta.

Äskettäin tällainen vajoaminen tapahtui Tel Avivin metropolitan alueella Bnei Brakissa Jabotinski-kadulla lähellä Ramat Gan alueen rajaa. Ilmiö aiheutti vakavia ongelmia liikenteelle yhdessä vilkkaimmista liikenteen jakajista, jonka liikenne oli tavallista runsaampaa raitiotien kiskojen rakentamisen vuoksi.

Poliisi joutui eristämään alueen 24 tunnin ajaksi asiantuntijain yrittäessä löytää ratkaisua korjausongelmaan, joka ei ole yksinkertainen. Vaikeutta lisäävät läheisen raitotien ja kaupungin viemärin rakennusongelmat.

Aiemmin samantapainen maan vajoaminen todettiin Petah Tikvassa, joka sekin tapahtui läheisen raitiotien kiskojen rakentamisen yhteydessä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5572404,00.html,

03. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah antoi lauantaina varoituksen Israelille, että sen kentällä toimivat kommandot ovat valmiit reagoimaan viikko sitten Iranin tukemaa shia-ryhmää vastaan Libanonissa tehtyyn drone iskuun, josta se syyttää Israelia.

Israel on vastaavasti lisännyt joukkojensa määrää lähellä Libanonin rajaa pohjoisessa. Jännitystä nostivat erityisesti Libanonin pääkaupungissa räjähtäneet kaksi miehittämätöntä pienkonetta Dahiyan lähiön alueella, mikä on Hizbullahin valvomaa aluetta, ja jossa sen mediakeskuksen toimistotilat sijaitsevat.

Hassaan Nasrallah sanoi lauantaina televisioidussa puheessaan kaikkien optioiden olevan auki vastauksena Israelin dronien rikkoessa Libanonin itsenäisyyttä.

”Tämän kaltaiset Beirutissa käytetyt dronet avaavat oven teloituksille, jos ne jätetään ilman vastatoimia” Nasrallah sanoi. ”Tätä ei voida sietää – Israelin tulee maksaa rikostaan vastaava maksu”.

Israel on pyrkinyt estämään Irania toimittamasta täsmäohjuksia Hizbullahille ja vanhentuneitten ohjusten uusimista lisäämällä niiden kantomatkaa ja osumatarkkuutta.

IDF antoi samalla varoituksen Beirutille kovenevista vastaiskuista. Armeijan maajoukot, ilma- ja merivoimat ovat kohentaneet valmiuttaan erilaisia näkymiä varten. Maajoukkojen tueksi on lähetty panssarivoimia, kuten videokuvat osoittavat. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5578966,00.html,
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-nasrallah-we-will-retaliate-for-drone-attacks-everywhere-we-can-along-border-with-israel-1.7772325,

04. Ulkoministeri Israel Katz antoi sunnuntaiaamuna vakavan varoituksen Beirutille, että Israel tulee tuhoamaan Libanonin, jos Hizbullah toteuttaa ilmoittamansa suunnitelman hyökätä Israeliin kostoksi väitettyihin viime viikon drone-iskuihin Beirutin keskukseensa.

Nasrallah ilmoitti suunnitelmastaan televisioidussa puheessaan sunnuntaiaamuna, viikko Hizbullahin mediakeskusta vastaan tehtyyn drone-iskuun, josta se syyttää Israelia.
Toisessa drone-iskussa Syyriaan Damaskoksen eteläpuolelle, Jerusalem sanoo estäneensä Iranin suunnittelemat droneilla aiotut ilmaiskut Israeliin.

Katz kirjoitti varoituksensa Beirutille myös arabiaksi todeten, ”Jos Nasrallah jatkaa Iranin viitoittamaa tietä, hänet muistetaan Libanonin tuhoajana. ”Nasrallah, ole armollinen Libanonille, äläkä anna IDF:lle aihetta palauttaa Libanon kivikauteen”. Libanonin valtiota tullaan pitämään syyllisenä kaikkiin sen alueelta tehtyihin terrori-iskuihin”.

IDF kaappasi Shebaa Farms (Mount Dov) ja viereiset Kfar Choba kukkulat 1967 sodan aikana Syyrialta ja on pitänyt niitä hallussaan siitä lähtien. Libanon katsoo niiden kuuluva kuitenkin alueeseensa ja vaatii niiden palauttamista.

Nasrallah kielsi ehdottomasti Israelin väitteet, että sillä on tarkoitus päivittää vanhat rakettinsa täsmä-ohjuksiksi ja lisätä niiden kantamatkaa Libanonin tehtaassaan.
Hän kutsui Netanyahua nimillä ”valehtelija” ja ”vaateripustin”.
https://www.timesofisrael.com/fm-warns-nasrallah-will-be-remembered-as-destroyer-of-lebanon-if-he-attacks/,

05. Israelin 2.3 miljoonaa lasta aloittavat tänään aherruksensa uuden oppivuoden alkaessa.

Tapauksen kunniaksi pääministeri Benyamin Netanyahu ja opetusministeri Rafi Peretz vierailivat sunnuntaina Elkanan peruskoulussa Samariassa.
Korkeat vieraat osallistuivat avausseremonioihin tavaten myös innostuneita lapsia, heidän joukossaan ensimmäistä oppikauttaan aloittelevia.

Seremonioitten jälkeen Bibi ja Peretz vihkivät käyttöönsä uuden erityishuolta tarvitseville lapsille tarkoitetun koulun, joka nimetään Bibin veljen Joni Netanyahun kunniaksi, joka sai surmansa pelastusoperaatiossa Ugandassa.

”Rakennamme tänne uusia taloja – tämä uusi talo on vanha – tämä on juutalaisen kansan alkuperäinen vanha talo, ja rakennamme uuden Elkanan. Emme karkota ketään täältä. Ei enää Gush Katifia eikä karkotuksia” Bibi lupaili jatkaen: ”Jumalan avulla me ulotamme juutalaisen hallinnon kaikkiin C-alueisiin osaksi Israelin maata ja valtiota”.

Lopuksi Bibi toivotti lapsille ja heidän opettajilleen antoisaa ja onnistunutta kouluvuotta. Haluan teidän lukevan kirjoja, paljon niitä. Onnellista uutta vuotta”.

Opetusministeri Peretz pyrki samaistumaan lapsiin, jotka ovat ensimmäistä kertaa koulussa, että hän oli ensimmäistä kertaa avaamassa kouluvuoden kaikille lapsille. Hän kiitteli myös opettajia ja talousministeriötä lakon peruuntumisesta velvollisuuden-tuntona maata kohtaan, jotta koulutyöt voivat alkaa normaalisti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268205,

06. Palestiinan Auktoriteetti PA/PLO antaa suoran haasteen Israelin hallitukselle poistamalla Oslon sopimuksissa mainitut, väliaikaisiksi tarkoitetut vyöhykerajat, ja jatkaa rakennuslupien myöntämistä Israelin täyden hallinnon alla oleville C-alueille.

PA/PLO:n paikallishallinnon ministeri Majdi al-Saleh antoi ohjeet virkailijoille jättää huomiotta Oslon sopimuksen mukaan Juudean ja Samarian jakamisen A, B ja C-alueisiin, kuten Ha`aretz raportoi. Hän toteuttaa tässä PA/PLO:n päätöstä mitätöidä kaikki Israelin kanssa allekirjoittamat vastuut ja velvoitteet, mukaan lukien Oslon sopimukset.

Uudesta käytännöstä ilmoitti PA:n pääministeri Mohammad Shtayyeh elokuun alussa viitaten PA/PLO:n tekemiin päätöksiin. ”Koska Israel ei enää kunnioita allekirjoittamiaan sopimuksia ja on alkanut käsitellä kaikkia alueita C-alueina, me tulemme käsittelemään kaikkia lohkoja A-alueisiin kuuluvina”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268203,

07. ”Samarian arabit ovat rakentaneet laittomia rakennuksia Israelin C-alueella teollisuus-puistoksi tarkoitetulle maalle Samariassa”, kirjoittaa Arutz Sheva.

”Israelin valtio ei ole reagoinut tähän mitenkään ja kieltäytyy tuhoamasta laittomia rakenteita, vaikka ne on rakennettu ilman lupaa Israelin täyden hallinnon alaiselle maalle teollisuuspuistoksi tarkoitetulle alueelle”.

Israel tulee rakentamaan Samariaan Bustanei Hefetz teollisuuspuiston, joka rakennetaan 980 dunamin (242 eekkerin) alueelle Taiben kaupungin ja Avnei Hefetzin välille. Sinne oletetaan muuttavan 100 teollisuuslaitosta ja kaupallista yritystä, jotka tulevat työllistämään tuhansia työntekijöitä (pääosin arabeja).

Teollisuusalueen rakennussuunnitelmat ovat tällä hetkellä Israelin Maa-Hallinnon hyväksyttävinä. Viime kuussa IDF ja Juudean ja Samarian Siviilihallinto antoivat evakuointi-määräykset laittomille rakennuksille, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Samarian alueneuvoston johtaja Yossi Dagan sanoi Bustanei Hefetzin muodostavan tärkeän tekijän (asset) Samarian rakentamiselle ja taloudelle. Hän sanoi työskennelleensä useita vuosia sen hyväksi todeten, että ”se nostaa merkittävästi elintasoa, elinolosuhteita ja työllisyyttä kaikille sen asukkaita”.

Dagan vaatii ”kaikkia projektiin osallistuvia tahoja kokoontumaan kiireellisesti ja toteuttamaan evakuointipäätökset, jotta Samarian oloja kohentavia suunnitelmia voidaan jatkaa, ja estää laittoman rakentamisen aiheuttamia ongelmia teollisuus-puiston toteuttamisen tieltä”.

Yishai Hemo Regavim-järjestöstä sanoi: ”Viime kuukausina olemme paljastaneet dataan perustuvat tiedot, joiden mukaan PA ja sen alaiset järjestöt ovat ottamassa valvontaansa kymmeniä tuhansia dunamia maata Juudeassa ja Samariassa, mutta tämä on uusi hävyttömyyden rekisteri, koska maa on tarkoitettu teollisuuspuistoksi”.

”Kuva on täysin selvä: ”Israelin valtion osoittaessa kyvyttömyytensä käyttää valtaansa, sillä on välitön seuraus. Rakennuslupien käydessä läpi etanan vauhtia byrokratian seitsemässä portaikossa, PA toteuttaa välittömiä tosiasioita maassa.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268202,

08. Moshe Feiglinin puolue kysyy jäseniltään, hyväksyvätkö he Feiglinin ja Bibin valillä sovitun järjestelyn, jolla Zehut jättäytyy pois vaaleista, ja Feiglin saa ministerin paikan Netanyahun hallituksessa. Referendum suoritetaan tänään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268204,

09. Belgian päätös kieltää kosher-teurastus tulee voimaan tänään. Laki vaatii sähköshokin antamista eläimelle ennen teurastusta. EU rabbien konferenssi on huolestunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268195,

10. Hamasin izza ad-din al-Qassam syyttää Israelia Gazassa tehdystä itsemurhaiskusta, jossa kolme Gazan Hamas-poliisia saivat surmansa. Hamasin sotilassiipi kehottaa Hamasia kiirehtimään iskun tutkimista. ”Iskuun osallistuneet myivät sielunsa viholliselle ja sen yhteistyökumppaneille yrittäessään häiritä turvallisuutta ja tasapainoa Gazassa”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268192,

11. Texasissa Odessan alueella viisi ihmistä sai surmansa ja 21 haavoittuivat, heistä kolme poliisia, (kahden) ampujan ottaessa haltuunsa postiauton ja aloitettuaan tulittaa poliisia ja ohikulkijoita. Poliisi ei tiedä vielä, oliko ampujia kaksi vai toimiko hän yksin. Massamurhan motiivi on myös vielä auki. Yksi ampuja sai surmansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268194,

12. USA:n Syyriassa olevat joukot hyökkäsivät lauantaina Al-Qaidan (AQ) johtajia vastaan, sanoi Pentagon, kertomatta, mitä aseita siinä käytettiin. Ainakin 40 ihmistä saivat surmansa USA:n iskussa Idlibin pohjoisosassa.

Isku tehtiin Huras al-Deen, Ansar al-Tawhid ja muiden liittolaisten pitäessä kokoustaan harjoituskentän sisällä. Ainakin 40 johtajaa ja muita saivat surmansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268189,

13. Yamina oikeistopuolueitten vaaliliiton johtaja Ayelet Shaked kehotti Bibiä lopettamaan hyökkäyksensä Yaminaa vastaan ja keskittyvän oikeistoblokin vahvistamiseen.

Bibi näyttää käyttävän edellisten vaalien yhteydessä käyttämäänsä taktiikkaa äänten kalastelemiseksi muilta oikeistopuolueilta. Bibiä korventaa se, ettei Yamina ole selvästi luvannut suositella häntä pääministeriksi. Hän vaatii kirjoitettua sitoutumista puoltaa häntä ennen vaaleja.

Shaked kehottaa Bibiä vaatimaan Libermanin Likudilta varastamansa äänet takaisin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268188,

14. Viimeisimmät vaaliennusteet: Likud 30.5; SiniValkoinen 30; Joint List 11, Yamina 11; Israel Beitenu 10.5; Dem.Union 7.5; UTJ 7.5; Shas 7; Labor Gesher 6.5; Zehut 0.
https://www.haaretz.com/israel-news/elections,

15. Hautauspaikkojen vähyys pakottaa rakentamaan uusia maanalaisiin tiloihin. Tällainen nekropolis rakennetaan Har Hamenuchot hautausmaan alle – mikäli ortodoksit suostuvat – jonne saadaan 23 000 japanilaista capsuler-hotellia muistuttavia koppeja. 1.5 km:n tunneli hautapaikkoineen kaivetaan kuolleita varten Jerusalemiin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5577668,00.html,

16. Korruptio-tutkimusten jyrän alle jäänyt UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krahenbuhl sanoo, että 150 miljoonaa USD tarvitaan loppuvuoden ajaksi. Sveitsi, Alankomaat ja Belgia ovat peruuttaneet tukensa järjestön menetettyä uskottavuutensa.

UNRWA antaa palveluksia 5 miljoonalle ihmiselle, jotka väittävät olevansa Palestiinan pakolaisia tai heidän jälkeläisiään. Luvatun maan alueelta lähti vapaaehtoisesti, pieni osa pelosta, arviolta 700 000 arabia, joiden väitetään kasvaneen yli viiteen miljoonaan+ maailman ennätysvauhtia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5576595,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 24 -38; Suolameri 27 -38; Eilat 26 -41 +C-astetta, huomenna ja tänään aurinkoista, hieman viilenevää.

Hizbullahin tukema Al-Manar TV-kanava kertoi Israelin avanneen tykistötulen tänään sunnuntaina. Toiset raportoivat dronien hyökkäyksestä, syttyvien materiaalien levittämisestä Batsra Farmin alueelle voidakseen paljastaa potentiaaliset iskukohdat.
IDF tunnustaa, että alueella on syttynyt tulipaloja.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-shells-southern-lebanon-local-media-reports-1.7773832,



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019