Posts

Showing posts from January 14, 2018

PERJANTAI 19.01.2018

PERJANTAI 19.01.2018
01. PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin 2 tuntia kestävä kiihkeä puhe PLO:n keskus-neuvoston kokouksessa Ramallahissa viikko sitten sunnuntaina on herättänyt yllättävän vähän reaktioita ulkomaiden taholta. Vain Israelissa ministerit ja kansanedustajat ovat vaivautuneet oikaisemaan Abbasin esittämiä vääristelyjä historiasta, jotka hänen käsityksensä mukaan - noudattaen arabien tunnettua käsitellä menneisyyttä, nykyisyyttä ja jopa tulevaisuutta yhtenä kokonaisuutena unohtaen vuosisatojen aikahyppäykset – tukevat muslimien oikeutta Pyhään maahan. Tunnetuimmat juutalaiset profeetat ja kuninkaatkin olivat muslimeja. Täten Salomon Temppelivuorelle rakentama temppeli oli moskeija, vaikka islam perustettiin vasta 1600 vuotta myöhemmin. Mutta mitä siitä, koska myös Abraham oli muslimi, joka korjasi Mekkan pyhättöä.

02. Abbas väitti, että Englannin ja Palestiinan suhteet alkoivat jo 1653, jolloin Oliver Cromwell esitti ajatuksen Euroopan juutalaisten muuttamisesta Pale…

KESKIVIIKKO 17.01.2018

KESKIVIIKKO17.01.2018
01. PA/PLO.n ilman kansansa antamaa valtuutusta hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas piti sunnuntaina PLO:n hallituksen kokouksessa 2 tuntia kestävän puheen, jossa hän ennusti esiintyvänsä ehkä viimeistä kertaa puheenjohtajan ominaisuudessa, Hänen puheensa oli katkeroituneen miehen tunnustus, että hänen unelmansa pakottaa juutalaiset pois Lähi-Idästä oli epäonnistunut, ei hänen omien virheittensä, vaan Israelin, ystävien liittolaistensa petturuuden vuoksi.

Puheessa kåvi ilmi, mikä on keskeisin syy siihen, että Abbas hylkäsi useita rauhantarjouksia, niistä viimeisin pääministeri Ehud Olmertin tekemä 2009, jossa hän oli valmis luovuttamaan PA:lle käytännössä 100 % Juudeasta ja Samariassa, luovuttamaan Temppelivuoren hallinnon PA:lle ja luovuttamaan Jerusalemin itäosat viiden maan muodostamalle hallinto-kunnalle, suostui osallistumaan palestiinalaispakolaisille maksettavista korvauksista sekä ottamaan Israelin symbolisen pakolaismäärän.
Abbas kirjoitti historiaa …

SUNNUNTAI 14.01.2018

SUNNUNTAI 14.01.2018
01. Sateet tulivat sitten kuitenkin, vaikka sää-ennusteet lupailivat aivan muuta. Yön aikana on satanut siten, että kaikki oli märkää ja kosteaa. Ennusteet lupailevat, että sateet kestävät ainakin tänään ja huomennakin, mutta tiistaipäivästä ei olla varmoja. Saapa nähdä, miten lähelle ennusteet sattuvat, tällä hetkellä 07 am ilma on sumuinen, mutta aurinko värittää ilman kuultavan keltaiseksi.

02. Pääministeri Benyamin Netanyahu aloitti Intiaan kohdistuvan 5-päivän matkansa lauantai-iltana 130 hengen valtuuskunnan saattamana. Kone laskeutui New Delhin lentokentälle sunnuntaina. Vierailu on 15 vuoteen ensimmäinen Israelin pääministerin tekemä vierailu 1.3 miljardin asukkaan Intiaan, jonka väestöstä 175 miljoonaa ovat muslimeja. Ariel Sharon vieraili Intiassa 2003, mutta hän joutui keskeyttämään vierailunsa Israelissa tapahtuneen terrori-iskun vuoksi.

Heinäkuussa 2017 Intian pääministeri Modi teki ensimmäisenä Intian pääministerinä vierailun Israelissa huomioimatt…