TIISTAI 03.07.07
1. TAISTELUA TEMPPELIVUORESTA käydään kaiken aikaa ilman, että kukaan näyttää huomaavan mitään, ainakaan Israelin viranomaisten parissa. Shin Bet sentään heräsi.
ISRAELIN TURVALLISUUSPALVELU Shin Bet teki vuoden kestäneitten salaisten tutkimusten ja operaatioitten perusteella sarjan pidätyksiä ja muita toimia, joita julkistettiin eilen.
SHIN BETIN tutkimusten mukaan Hamas oli systemaattisesti valmistelemassa Temppelivuoren valtaamista. Se on käyttänyt miljoonia shekeleitä Jerusalemin hyväntekeväisyysjärjestöjen ja puoli-uskonnollisten instituutioiden perustamiseksi sekä rakennustöihin Temppelivuorella. Hamas
rahoitti kirjaston laajennustyöt, useita rukoussaleja Salomonin talleilla sekä yleisen sosiaalitiloja sisältävän rakennuksen rakentamisen Temppelivuorelle.
HAMAS PYRKI myös saamaan omia jäseniään Temppelivuorelle huolto- ja uskonnollisten palvelujen virkamiehistöön, joitten tehtävänä oli saarnata, toimia oppaina ja antaa opetusta Koraanista Hamasin tulkinnan mukaan. Tässä Hamas pystyi käyttämään hyväkseen wakfin taloudellista ahdinkoa maksavien turistien ehtyessä Temppelivuoren moskeijoista.
SHIN BET kohdisti osan operaatiostaan tutkimuksiin rahavirran ohjaamisesta Hamasille.
Yajub Abu Assab ylläpiti kuriiritoimintaa, jonka avulla rahoja Länsirannalta ja ulkomailta siirrettiin Hamasin pääkonttoriin Jerusalemissa. Jotkut pidätetyistä ovat PLC:n Hamas kansanedustajia, yksi heistä Abu Ala, joka oli PA:n aiemman hallituksen Jerusalemin asiain ministeri.
SAUDI ARABIASSA TOIMIVA järjestö ”Union of Good”, joka on Israelissa laiton, lähetti rahaa rahanvälittäjien avulla Hamasille Jerusalemiin, 18 kuukauden aikana yli miljoona NIS.
HAMAS koordinoi toimintansa Temppelivuorella Islamilaisen liikkeen kanssa, jonka pohjoista siipeä johtaa sheikki Raad Salah. Hamasin tarkoituksena oli ulottaa vaikutustaan Jerusalemin itäosaan ja laajemmalle muslimimaailmaan perustamiensa instituutioiden ja uskonnollisten järjestöjen kautta.
SHIN BET pidätti operaatioittensa aikana 11 Jerusalemissa toimivaa Hamasin jäsentä, joista kymmenellä on Israelin sininen henkilökortti. Heitä syytetään kuulumisesta laittomaan terrori-järjestöön ja laittoman terroritoiminnan rahoittamisesta. (JP, 03.07.07 Yaakov Katz)
2. PA:N JA JORDANIAN välinen federaatio tai konfederaatio on nousemassa entistä näkyvämmin palestiinalaisten ongelman ratkaisuksi. Jordanian kuningas Abdullah II kiistää jyrkästi tällaisen mahdollisuuden, jota hän pitää molempien kansojen pettämisenä. PA:n johtavat virkamiehet puhuvat asiasta, mutta kieltävät julkistamasta nimiä asian arkaluonteisuuden vuoksi. Israelin korkein johto ei halua edes keskustella asiasta, koska sen mitätöisi USA:n presidentin ja ulkoministerin kuningasajatuksen kahdesta valtiosta, jotka elävät rinnakkain rauhassa ja turvassa. ISRAELIN OPPOSITIOJOHTAJA Binyamin Netanyahu on yksi harvoista, joka tosissaan esittää Jordanian vastuun kasvattamista palestiinalaisalueilla, mistä ensimmäisiä merkkejä olisi Jordaniassa koulutetun ja majailevan PLO:n al-Badr prikaatin siirtäminen Länsirannalle.
JORDANIA ON kaikessa hiljaisuudessa pyrkinyt lisäämään otettaan Temppelivuorella ja sen läheisyydessä. Temppelivuorelle nimitetty uusi wakfin johtaja sheikki Azzam Khateeb on myönteinen Jordanian kuningashuoneelle edellisen johtajan sheikki Adnon Husseinin ollessa Mahmoud Abbasin Fatahin kannattaja sekä suhteissa joihinkin juutalaisryhmiin.
JORDANIA ON pyrkinyt saamaan omistukseensa asuntoja ja kiinteistöjä Temppelivuorelle johtavien kulkureittien läheisyydessä. Jordania tarjoutui vuokraamaan hotelli Intercontinentalin Itä Jerusalemissa. Sen edellinen vuokra-aika päättyy tänä vuonna. Hotellin omistaa ryhmä, joka edustaa Israelin hallitusta, ja se vuokraa hotellin 10 vuodeksi kerrallaan.
JORDANIA pystytti komission johtamaan kiinteistöjen hankintaa perustamiensa yhtiöitten avulla pääasiassa arabeilta, jotka asuvat Temppelivuoren läheisyydessä.
TAMMIKUUSSA Israel salli Jordanian poistaa tuhat vuotta vanhan puhujakorokkeen ja pystyttää sen tilalle Abdullah II:n lahjoittaman korokkeen al-Aksa moskeijan ulkopuolella. Muslimit uskovat, että sen paikalta Muhammed karautti paratiisiin hevosellaan, jolla oli naisen kasvot ja riikinkukon pyrstö. Helmikuussa Olmert antoi luvan viidennen minareetin rakentamiseksi paikalle, minne juutalaisryhmä halusi rakentaa synagogan. Minareetin rakentaminen sai ankaraa vastustusta Israelissa, ja rakentamista on siirretty. (www.worldnetdaily.com)
MUSLIMIT katsoivat minareetin rakentamisluvan sinetöivän lopullisesti, ettei juutalaisilla ole mitään oikeuksia Temppelivuorella. Jerusalemin korkeimpana rakenteena se tulisi olemaan kuin islamin voiman ja vallan symboli, varoittavana ja uhkaavana sormena Jerusalemin taivaalla.
3. HAMAS PIDÄTTI muutamia Dughmush klaanin jäseniä Gazan kaupungissa painostaakseen klaania vapauttamaan BBC:n toimittajan Alan Johnstonin. Klaani pidätti puolestaan 10 Hamasin opiskelijaa Gazassa. Yksi Hamasin pidättämistä klaanin jäsenistä on Ahmed Mathloun, alias Khattab al-Makdissi, joka toimi Army of Islam järjestön puhemiehenä. Islamin Armeijan johtaja on tiettävästi Mumtaz Dughmush. Hamasin edustajan mukaan Mathloun osallistui Johnstonin kaappaamiseen kuten monien muitten ulkomaisten sieppaamiseen, ja murhiin. Hänet pidätettiin hänen saapuessaan tiesululle pienen joukkonsa kanssa ja avatessaan tulen Hamasin pyssymiehiä kohti. Hamasin edustaja valistaa, että Dughmush klaanin 15 muuta jäsentä etsitään kaappaamisten ja murhien vuoksi, ja että koko klaani on joukko roistoja ja murhamiehiä.
4. UUTISOTSIKOITA
- SAUMALINJAN ASUKKAAT valittavat, että heidät on jätetty ilman suojaa rajapoliisien siirryttyä taajamiin. Eversti Dubi Dekel, alueneuvostojen turvallisuuskoordinoija kertoo rajapoliisien häipyneen. Hän panee toivonsa turvallisuusjoukkojen vapaaehtoisiin, joista etsitään henkilöitä, joilla on taistelukokemusta. Asukkaat valittavat paitsi henkilökohtaiseen turvallisuuteen myös omaisuuteen kohdistuvien varkauksien ongelmaa.
- LÄNSIMUURILLE ON avattu uusi tie helpottamaan pahenevaa liikenneongelmaa. Kaksisuuntainen tie kulkee Sulttaanin lammikon luota Hinnomin laakson kautta Davidin kaupunkiin vastapäätä vanhankaupungin Lantaporttia. Loppuosa tiestä Lantaportilta Silwanin kaupunginosaan valmistuu myöhemmin. Samassa yhteydessä valmistui turisteille kävelytie Hinnomin laaksoon. Uusi silta Mughrabi-portille sen sijaan saa odottaa uuden suunnitelman valmistumista.
- EFRATIN JUUTALAISYHTEISÖ Juudean vuorilla haluaa kasvaa hallituksen toisensuuntaisista suunnitelmista huolimatta, sanoo Michal Singerhut, jolla on 8-kuukauden ikäinen vauva ja odottaa uutta. Hän vakuuttaa muuttavansa Efratin lähellä turva-aidan ulkopuolella olevalle kukkulalle Givat Haeitam 25. heinäkuuta.
- TÄNÄÄN, 17 Tammuz-kuuta juutalaisen kalenterin mukaan, alkaa kolmen viikon paastoaika, joka syvenee ja päättyy 9. Av-kuuta (Tisha Be´Av), jolloin juutalaisten ensimmäinen ja toinen Temppeli hävitettiin ja juutalaiset ovat kärsineet lukuisia onnettomuuksia vuosisatojen aikana. Tänä päivänä 17. Tammuz-kuuta, Mooses, noustuaan Siinain vuorelle ja palatessaan todettuaan kansan suuren synnin, särki Lain-taulut vuoren juurelle. Tänä päivänä vuosi ennen Temppelin tuhoamista
- I Temppelin aikana papit joutuivat lopettamaan päivittäiset uhrit, koska ei ollut uhrilampaita. Tänä päivänä vuosikymmeniä aiemmin kuningas Manashe asetti epäjumalankuvan Kaikkein pyhimpään Temppelissä. Toisen Temppelin aikana roomalainen kenraali asetti epäjumalankuvan samalle Kaikkein pyhimmän paikalle ja poltti julkisesti Torakäärön. (INN)
- KRISTITTYJEN RYHMÄ Rauhanrakentajat (BFP) on osallistunut moniin avustustehtäviin Israelissa. Sderotissa sen jäseniä korjaa Isoäitien toimintakeskusta, joka vaurioitui Kassam-rakettien iskuissa. Auttamishalukkaat saavat lisää informaatiota osoitteesta: info@ruachtova.org
- AMERIKAN SIONISTIORGANISAATIOITTEN (ZOA) presidentti Morton Klein vakuuttaa, ettei Jerusalem ole koskaan ollut pyhä muslimeille, eikä Palestiinan kansaa ole ollut olemassa, koska ei ole ollut sillä nimellä tunnettua valtiota.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019