Sunnuntai 17.02.2019

SUNNUNTAI 17.02.2019
01. Life Magazine julkaisussa vuodelta 1965 todistetaan, että ihmisen elämä alkaa munasolun hedelmöitymisessä. WND:n julkaisemassa artikkelissa vedetään - tuo ihmisen elämän kehitystä hedelmöitymisestä lähtien 28 viikon ajalta unohtumattomin kuvin esittelevä artikkeli ”Drama of Life Before Birth” - uudelleen päivänvaloon.

V.1973 USA:n korkein oikeus ei ollut tietoinen, milloin ihmisen elämä alkaa, mutta siitä huolimatta se teki abortin oikeuttavan lisäyksen USA:n perustuslakiin. Heidän olisi pitänyt tutustua 1965 julkaistuun artikkeliin ennen lain käsittelyä. Life Magazine Artikkelissa todetaan:
”Inhimillinen elämä alkaa todella tilanteessa, jossa munasolu hedelmöittyy yhdestä isän siittiösoluista.” Tiede on vahvistanut tämän, artikkelissa todetaan.

Presidentti Bill Clintonin 1994 nimittämä neuvoa-antava elin ”Liberty Councel” vahvisti: ”Ihmisalkion kehitys yhdestä solusta (zygote) oikeuttaa vakavaan moraaliseen harkintaan ihmiselämästä kehittyvänä muotona. Tosiasia, että ihmiselämä alkaa hedelmöittymisestä, on myös vahvistettu lääketieteen ammattilaisten toimesta vuosien ajan.” https://www.wnd.com/2019/02/flashback-1965-life-magazine-showed-life-begins-at-conception/,

Englannissa lapsen synnyttänyt nainen esitti vaatimuksen, että hän on itse asiassa isä, ja että hänet tulee tunnustaa synnyttämänsä lapsen isäksi.
Länsimainen kulttuuri on muuttumassa irvokkaaksi pelleilyksi.
https://www.wnd.com/2019/02/mom-gives-birth-then-claims-shes-actually-father/,

02. Hamasin arabit kokoontuivat perjantaina tavanomaisiin viikoittaisiin mielen-osoituksiinsa Gazan ja Israelin välisen turva-aidanvarrelle. Tällä kertaa heidän lukumääräkseen arvioitiin 11 000.

Hamasin terveysministeriön mukaan ainakin 20 arabia haavoittuivat IDF:n joutuessa turvautumaan mellakantorjuntavälineittensä lisäksi kumiluoteihin ja koviin ammuksiin saadakseen Israelin puolelle aitaa murtautuneet karkotetuiksi omalle puolelleen. Israel aloitti entistä tehokkaamman aidan rakentamisen.

IDF:n tiedottajan mukaan arabit heittivät kivien lisäksi kotitekoisia pommeja ja kranaatteja sotilaita kohti. Hän myös vahvisti, että sotilaat käyttivät mellakantorjunta välineistöä avaten tulen vakiintuneen käytännön mukaisesti.
Hamasin arabit polttivat myös autonrenkaita, jotka aiheuttavat palaessaan mustaa kitkerää savua, joka mereltä puhaltavan tuulen mukana leviää rajan tuntumassa asuviin juutalaisyhteisöihin aiheuttaen ilkeän ympäristöongelman.

Arabit lähettivät myös syttyvällä materiaalilla tai pommeilla varustettuja ilmapalloryppäitä, jotka sytyttävät tulipaloja jo valmiiksi poltetuille alueille.
He lisäävät ilmapalloterrorismin vaikutusta pyrkien osumaan palloillaan juutalaisten rakennuksiin. Iran ja Hizbullah tukevat tätä terrorismia.

Sotilaat pidättivät ainakin yhden turva-aidan läpi Israelin puolelle tulleen arabin lähettäen hänet Israelin turvallisuusjoukkojen kuulusteltavaksi.
Perjantaiaamuna ilmapallorypäs löydettiin lähellä Netivotin kaupunkia. IDF:n pioneerit kävivät neutraloimassa sen ilman vahinkoja.

Gazan terrorijärjestöt julkistivat keskiviikkona yhteisen varoituksen Israelille, että ”raja-aidalla tapahtuneet väkivaltaiset mielenosoitukset voivat edelleen pahentua ja johtaa tilanteen kiihtymiseen lähelle sotaa”.

”Järjestöt eivät salli Israelin vahingoittavan protestoijia ”Paluumarssin” yhteydessä. Sionistinen vihollinen on vastuussa palestiinalaisten millaisten tahansa oikeuksien vahingoittamisesta” lausunnossa todetaan. ”Kaikki merkit viittaavat tilanteen eskaloitumiseen. Emme voi hyväksyä tosiasiaa, että kansamme kärsii nälkää ja janoa”, lausunnossa uhataan pahaenteisesti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5464219,00.html,

03. ”Miksi Israelissa valmistetut ruokatarvikkeet ovat suosittuja Gazassa?” kyselee Layla Abd al-Nur JP:n artikkelissaan.
Gazan talousministeriön mukaan 65 % kaikista Gazaan tuotetuista tarvikkeista ovat Israelissa valmistettuja.

Gazan vaikeutuneet talousongelmat ovat antaneet useille erityisille intressi-ryhmille Gazassa tilaisuuden käyttää kaikkia keinoja asiakkaittensa pettämiseksi.
Jokaisen kriisin jälkeen ruokateollisuudessa Gazassa, asiakkaat aloittavat väistämättömän vertailun Gazassa valmistettujen ruokatarpeitten ja Israelista tuotettujen tuotteiden välillä.

Viimeisin kiivas sanaota käytiin paikallisasukkaitten FB:n sivuilla. Niihin kuuluivat kehotukset ostaa israelilaisia tuotteita niin kauan, kuin Gazassa valmistetut tuotteet eivät täytä Hamasin hallituksen asettamia standardeja.

Viime viikolla Rola Ravi, 37-vuotias gazalainen, kuljeskeli laajan supermarketin käytävillä keskellä Gazan kaupunkia. Marketin hyllyt olivat täynnä Israelissa valmistettuja tuotteita. Kysymykseen, miksi hän ostaa Israelissa valmistettua Elite kahvia, hän vastasi: ”10 vuoden ajan käytin suosittua paikallista Badri&Hania kahvia, mutta nyt tuli ongelmia. Yhtiötä syytetään valmistus-ja vanhenemispäivien väärentämisestä. Menetin kaiken uskoni paikalliseen ruokateollisuuteen. Pidän parempana maksaa hieman enemmän Israelin tuotteista. ”

Rola Ravi antoi esimerkin. ”Ostin tavallisesti 250 gramman purkin paikallista kahvia 10 NIS. Nyt maksan 8 NIS 100 gramman Elite kahvipurkista.
Laatu on tärkeä minulle”. https://www.jpost.com/Magazine/Why-are-Israeli-food-products-so-popular-in-Gaza-580561,

04. Israelin ulkoministeri virka on ollut täyttämättä viime vaaleista 2015 lähtien. Pääministeri Netanyahu piti sekä sen että toisen tärkeän1 ministeriön suorassa valvonnassaan.
Nyt pääministeri kuitenkin alkoi harkita tilannetta uudesta näkökulmasta vihjaillen, että hän nimittää uuden ulkoministerin kahdesta ehdokkaasta: Liikenneministeri Ysrael Katz ja vesi- ja energiaministeri Yuval Steinitz.

Tänään aamun raportit kertovat, että Netanyahu nimitti Ysrael Katzin tilapäisesti apulaisulkoministeriksi. Raportit eivät kerro, miksi vain apulaisulkoministeriksi, sillä kyllä maa tarvitsisi koko-aikaisen ulkoministerin nopeasti muuttuvassa Lähi-Idässä. Nimitystä käsitellään hallituksen istunnossa tänään, minkä jälkeen Bibi informoi korkeinta oikeutta Katzin nimittämisestä.

Netanyahulla on pitänyt hallussaan pääministerin kanslian ohella myös ulko- ja puolustus- sekä terveysministerin salkkuja. Korkein oikeus kehotti Netanyhua luopumaan ainakin yhdestä ministerin salkustaan.
Ysrael Katz pitää apulaisulkoministerin salkkua hallussaan, kunnes uusi hallitus muodostetaan huhtikuun 9. päivän vaalien jälkeen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259163, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259153,

05. Puhuessaan Mynchenin turvallisuuskonferenssissa Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi sanoi, että Israelin ja Palestiinan arabien välinen konflikti on suurin syy Lähi-Idän tasapainottomuuteen, kuten Ha´aretz raportoi.

Egyptin hallitsija, jonka hallintokautta pyritään jatkamaan ainakin vuoteen 2024 saakka, sanoi edelleen, että hänen maansa kannattaa kansainvälisiä ponnisteluja kahden valtion periaatteella 1967 sotaa edeltävillä tulitaukolinjoilla Palestiinan valtion rajoiksi, pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa. Egypti ja Jordan solmivat rauhansopimuksen Israelin kanssa ainoina arabivaltioina.

Israelin ja PA/PLO:n väliset rauhankeskustelut katkesivat 2014 Abbasin aloitettua keskustelut Hamasin kanssa.
Egypti ilmoitti 2016 halunsa osallistua tärkeimmässä roolissa Israelin ja PA/PLO:n välisissä rauhankeskusteluissa, ja toisti kehotuksensa keskustelujen aloittamiseksi vuonna 2018.

Abdel Fattah al-Sisi paljasti CBS 60 minuutin ohjelmassa, että Israel ja Egypti operoivat kiinteässä yhteistyössä Siinain niemimaalla. ”Ilmavoimiemme koneet joutuvat joskus ylittämään Israelin rajan. Sen vuoksi meillä on yhteistyötä laajalla alueella israelilaisten kanssa” hän selitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259153,

06. UUTISIA LYHYESTI

40-hengen israelilaisryhmä pidätettiin Kievin lentokentällä perjantaiaamuna, mutta heidät vapautettiin saman päivän iltapäivällä ennen sapatin alkamista.

Ukrainan hallitus on aloittanut pidätyskampanjan vastauksena sille, että Israelin maahantuloviranomaiset ovat pidättäneet Ukrainan kansalaisia Ben Gurionin kansainvälisellä lentokentällä.

Israelin Ukrainan lähettiläs Kievissä Yoel Leon kertoi apulaisopetusministeri Meir Porushille, joka pyrki välittämään asiassa, että 130 ukrainalaista on pidätetty Ben Gurionin kentällä, mihin Ukraina vastaa samalla mitalla. Porushin vaatimuksesta otettiin yhteys Ukrainan presidentti Petro Poroshenkoon, jonka vaikutuksesta matkalaiset vapautettiin ennen sapattia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259144,

Kansallisten Turvallisuustutkimusten instituutin johtaja kenraalimajuri Amos Yadlin evp. sanoi Reshet Bet haastattelussa sunnuntaiaamuna, että Bibin mukaan Varsovan konferenssin salaisessa osassa keskusteltiin USA:n tuntemattomasta rauhan suunnitelmasta.

”Emme hyväksy arabien rauhansuunnitelmaa, joka on mahdoton, eikä meidän tarvitse hyväksyä el-Sisin esittämiä näkökohtia Mynchenissä, mutta Israelin hallituksen 4 viimeisen vuoden aikana esittämät asemat tekevät mahdottomaksi edetä arabien kanssa” Yadlin selitti.

”Uskon Bibin kokeneena valtiomiehenä ymmärtäneen, että hän tulee saamaan USA:n rauhansuunnitelman – ei kesällä, vaan heti vaalien jälkeen. Uskon heidän päätelleen – ja tämä on olettamus, eikä toteamus – amerikkalaiset näkevät olevan hyödyllistä vaikuttaa, millaisen hallituksen Israel saa vaalien jälkeen”.

Vastauksena kysymykseen, tarkoittiko hän hallitusta Gantzin eikä Bennettin kanssa Yadlin vastasi: ” Se on heidän tarkoituksensa, muuttaa Israelin valtion uutta hallitus-koaliittiota keskusta-oikealle, eikä äärioikeistoon päin.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259161,

Tämä on juuri sitä, mistä sekä presidentti Trump että hänen nimittämänsä rauhantiimin johtaja Jared Kushner ovat varoitelleet, ettei suunnitelma kaikilta osiltaan miellytä kumpaakaan osapuolta, ja että Israel joutuu tekemään myönnytyksiä PA/PLO:n hyväksi.

Oikeusministeri Ayelet Shaked (Uusi Oikeisto) sanoi Israel Hajom lehdelle, että ”Jos Israel toteuttaa C-alueen liittämisen Israeliin, hän on valmis hyväksymään sen, että 400 000 -500 000 PA:n arabia saavat Israelin kansalaisuuden. C-alue Juudeassa ja Samariassa on n. 60 % alueen kokonaispinta-alasta. Israelilla on siellä täysi sekä siviili. että turvallisuusvalvonta Oslon sopimusten nojalla.

Israelin rakentamat asutukset, kylät ja kaupungit sijaitsevat C-alueella; PA:n rakentaminen tapahtuu A- ja B-alueilla, joskin ne ovat pyrkineet EU:n ja YK:n rohkaisemina ja avustamina asuttamaan laittomasti myös C-aluetta, jossa asuu arviolta 100 000 PA:n arabia vastoin Oslon sopimuksia.

Shaked olettaa, että Trumpin suunnitelma tulee nostamaan hallitukseen Ganztin johtaman Resilience puolueen, jota pidetään vasemmistoon nojautuneena. Siksi Shaked sanoo, Uusi Oikeisto puolueen tulee päästä osaksi uutta hallitusta vahvistamaan sen oikeistolaista luonnetta.

Shaked selittää, etteivät Jerusalemin itäosan 400 000 arabia saa kansalaisuutta, vaan asumisoikeuden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259137,

Gantzin potentiaaliset äänestäjät ilmoittavat heidän suosittelevan Resilience puolueen pysymistä oppositiossa, jota Gantz johtaa.
Mikäli olen ymmärtänyt oikein Gantzin tulevaisuuden suunnitelmat, jääminen oppositioon tuskin tyydyttää hänen tavoitteitaan. Hän haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Direct Polls tiedustelun mukaan 55 % äänestäjistä ei halua Gatzin osallistuvan Netenyahun hallitukseen; 21 % haluaa hänet puolustusministeriksi, 24 % ei osaa sanoa. Puolueiden kannatus: Likud 30 edustajaa; Resilience 20; Labor 11; Yesh Atid 11; Beit Yehudi, National Unioni ja Hatnua eivät ylitä vaalikynnystä.

Entinen pääministeri Ehud Barak ja IDF:n entinen komentaja Gabi Ashkenazi eivät usko keskusta-vasemmiston pystyvän haastamaan Likudin voittoa.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/Gantz-voters-want-him-to-head-opposition-580654,

Englantilainen lentoyhtiö Flybmi romahti taloudellisiin vaikeuksiin ja peruutti kaikki lentonsa, joita se järjesti 24 kohteeseen Britanniassa ja Euroopassa.
Syyksi yhtiö ilmoittaa Brexitin, sekä nousevat carbon ja polttoainehinnat. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6712695/British-airline-FlyBMI-cancels-flights-company-files-administration.html,

Presidentti Trump vaatii Eurooppa ottamaan takaisin 800 ISIS taistelijaa, jotka pidätettiin Syyriassa, tai USA tulee vapauttamaan heidät. Hän vaatii Englantia, Saksaa ja Ranskaa muiden liittolaisten kanssa ottamaan vastaan 800 Syyriassa pidätettyä ISIS taistelijaa yli 40 maasta, ja syyttämään heitä oikeudessa. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6713599/Trump-demands-Europe-lock-800-ISIS-fighters-captured-Syria.html,

Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Sharif syytti Israelia tahallisesta sodan lietsomisesta Irania vastaan. ”Kyllä, muutamat ihmiset pyrkivät aloittamaan sodan Israelia vastaan” hän sanoi Mynchenin turvallisuuskonferenssissa.
Zarif syyttä Israelia ja Yhdysvaltoja kansainvälisen lain rikkomisesta, kritisoiden samalla Euroopan, että ne antavat sen tapahtua. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5464925,00.html,

Resilience puolueen puheenjohtaja entinen IDF:n komentaja Benny Gatz sanoi puheessaan Mynchenin turvallisuuskonferenssissa, että Hizbullah on vaarallisin terrorijärjestä maailmassa.
Han varoitti myös Iranin ulkoministeri Zarifista: ”Älkää antako hänen elegantin puheensa pettää itseänne. IDF:n entisenä komentajana näin omin silmin informaatiota siitä, mitä todella tapahtuu Iranissa. Voin ehdottomalla varmuudella kertoa, että Mr. Zarifin edustama hallitus on todella paha”.

”Se vaatii julkisesti maani tuhoamista;
Se hirttää homot; ja sortaa naisia;
Se vainoaa vähemmistöjä ja polkee ihmisoikeuksia;
Se horjuttaa tasapainoa kaikkialla Lähi-Idässä ja sponsoroi terrorismia kaikkialla maailmassa; se merkitsee suurta vaaraa Lähi-Idälle ja maailmalle;
Se merkitsee tuhoa (nemesis) kaikelle, jota tässä salissa istuvat arvostavat ja pitävät arvokkaana.”

Gantz jatkoi edellisen jälkeen todeten, että ”hän ja Bibi ovat kilpailijoita, ja ovat eri mieltä monissa asioissa, mutta älkää erehtykö: olemme saman kansan uskollisia poikia. Kun Israelin turvallisuudesta on kysymys, olemme samalla viivalla. Siinä kysymyksessä ei ole oikeistoa ja vasemmistoa, ei oppositiota; me olemme siinä yhtä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259168, https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-rejects-antisemitism-allegation-by-US-Vice-President-Mike-Pence-580850,

PA/PLO:n elähtänyt puheenjohtaja Mahmoud Abbas antoi ”käskyn Fatahin jäsenille katkaista yhteydet Islamic Jihadin kanssa, koska se ei tunnusta PLO:ta kaikkien palestiinalaisen seka-kansan edustajana”.

Islamic Jihad anoi vastauksessaan: ”Jos PLO toteuttaa Azzam al Ahmedin kriteerejä, silloin emme tule sen jäseniksi. Tämä on asenteemme, kuten sanoimme Moskovassa ja kaikkialla maailmassa”.

Jihad viittaa viime viikolla Moskovassa pidettyyn konferenssiin, jossa oli tarkoitus allekirjoittaa kaikkien terrorijärjestöjen yhteinen julkilausuma sovinnon merkiksi. Jihad kieltäytyi allekirjoittamasta, koska siinä mainitaan Palestiinan valtion rajoiksi 1949 tulitauko-linjat. Jihad sanoo, että se olisi Palestiinan asian pettämistä, koska koko Palestiinan alue on vapautettava kokonaisuudessaan voidakseen perustaa islamilaisen kalifaatin Israelin raunioille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259157, https://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-claims-Israel-sent-bugged-shoes-to-spy-on-them-580897,

Israelin luonto herää pitkän kuivan kauden jälkeen uuteen loistoonsa, myös Hamasin polttamat vainiot Gazan turva-aidan varrella ovat täynnä kukkia ja pensastoa. 60 000 ihmistä meni hämmästelemään ihmettä polkien samalla maanviljelijöiden peltoja ja puutarhoja ja jopa kasvihuoneita farmarien harmiksi. https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-is-blooming-the-flowers-have-returned-for-spring-580455,

43-vuotias israelilainen mies haavoittui vakavasti puukotuksessa, joka tapahtui Gilon lähiössä Jerusalemin eteläpuolella sunnuntaiaamuna. Puukottaja pääsi pakoon. Uhri vietiin tajuttomana Shaare Zedek-sairaalaan. Hänen tilansa on vakava. Syyllisen etsimistä jatketaan. Tekoan murha kannustaa uusia yrittäjiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259156,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 02 -11; Tiberias 08 -18; Suolameri 12 -21; Eilat 11 -21 +C-astetta, huomenna sadetta, muuten puolipilvistä, lämpötila laskee hieman.

IsraelWeather,co.il,














Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019