TORSTAI 12.09.2019


TORSTAI 12.09.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu (Bibi) julisti tiistai-iltana pitämässään ”dramaattisessa” TV-puheessaan - jota Israelin TV-yhtiöt pyrkivät häiritsemään julkeasti – liittävänsä Jordanin Laakson Israeliin välittömästi voittoisan vaalitaistelun jälkeen muodostamansa hallituksen kokouksessa.

Arutz Shevalle antamassaan haastattelussa Bibi täydensi tiistain puhettaan todeten, että Likudin sisällä on todellinen pelko häviöstä syyskuun 17. päivän vaaleissa, ellei kansa herää ja nouse äänestämään Likudia.

”Likud on suurempi kuin Gantz ja Lapid, mutta tällä hetkellä me olemme pienempi, kuten kaikki mielipidetiedustelut vahvistavat” Bibi tähdensi asiaa Arutz Shevan toimittajalle.
”Yaminan saama äänimäärä on merkityksetön, sillä se ylittää 3.25 %:n vaali-kynnyksen joka tapauksessa, ja neuvottelut aloitetaan Yaminan kanssa uuden hallituksen muodostamiseksi”.

”Mutta Likud tarvitsee kaksi jäsentä lisää Knessetiin, muuten presidentti Rivlin antaa hallituksen muodostamistehtävän SiniValkoiselle”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268755,

02. Bibi kiitteli Trumpin hallituksen ystävällistä suhtautumista verrattuna Obaman ajan vihamieliseen aikakauteen.
”8 vuoden ajan estin vaatimukset 67-sotaa edeltävin rajoin, setlementtien evakuoimisesta, ja seuraavan 3 vuoden aikana olen pyrkinyt muuttamaan juutalaisen historian suunnan saamalla tunnustusta juutalaisyhteisöille ja rajoille. Strategiset alueet ovat avain tulevaisuudellemme” hän sanoi.

Bibi antaa tunnustusta Trumpin hallituksen toimista Israelille tärkeiden kohteiden – Jerusalem, Golan ja muut – tunnustamisesta kuten myös USA:n lähetystön muuttamisesta Israelin pääkaupunkiin, sekä eroamiselle hänen suosituksestaan kauheasta Iranin sopimuksesta, mitä Gantz ja Lapid vastustivat.

Nyt Bibi sanoo kiinnittäneensä huomionsa Jordanin Laaksoon, mutta myös kaikkiin juutalaisyhteisöihin suurten blokkien sisällä ja sen ulkopuolella.
Hän sanoo luottavansa Trumpin hallituksen hyvään tahtoon Boltonin eroamisen jälkeenkin, kuten nähtiin: ”Puoli tuntia eron jälkeen Tump asetti uusia sanktioita Irania vastaan”. Ei se ole kiinni neuvonantajista.

Suunnitellusta presidentti Trumpin ja Iranin presidentti Rouhanin välisestä tapaamisesta Bibi sanoi olevansa varma, että Trumpin asenne poikkeaa hänen edeltäjistään. Ulkoministeri Mike Pompeo toi esille voimallisia asioita, joiden hän katsoo edustavan Amerikan politiikan keskeisiä kysymyksiä.

Netanyahu katsoo olevansa oikea henkilö edustamaan Israelia neuvotteluissa Trumpin kanssa, eikä usko Gantzin ja Lapidin kykyihin tässä yhteydessä.

Bibi sanoo torjuvansa vasemmiston maanittelut jättää ponnistelut Israelin hyväksi turvatakseen viimeisen vuosikymmenen aikana saavutetut edut, ja vakuuttaa jatkavansa juutalaisen kansan avulla Israelin suojelemista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268755,

03. Netanyahun vakuutus liittää Jordanin Laakso osaksi Israelia on saanut ristiriitaisia lausuntoja eri tahoilta.

Hamasjohtaja Khaled Mashal sanoo järjestönsä estävän Bibin halun Jordanin Laakson liittämiseksi Israeliin. Se tarkoittaa terrori-iskuja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268771,

Hizbullah syytti Persian Gulfmaiden asenteen muuttumisesta entistä suosiollisemmaksi vahvistaneen Bibiä PA/PLO:n arabeja vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268774

Euroopan Unioni, joka tunnetaan arabimuslimien mielistelystään, kutsui Bibin suunnitelmaa Jordanin Laakson liittämistä Israeliin laittomaksi sanoen sen vaarantavan rauhanprosessin ja kahden valtion periaatteen toteuttamisen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268734,

Venäjän ulkoministeriö sanoi olevansa huolestunut Israelin johdon suunnitelmasta todeten sen voivan nostaa jännitystä alueella ja kaivavan maata kauan odotetun Lähi-Idän rauhansuunnitelman alta rauhan saavuttamiseksi Israelin ja sen arabinaapureiden välille.

Netanyahu tapaa tänään Venäjän presidentti Vladimir Putinin Sochin lomanviettokeskuksessa. Pääaiheina lienevät Syyrian tilanne ja tulevaisuus.

Arabi-ja muslimimaat tuomitsevat myös ”Netanyahun vaalilupauksen Juudeasta ja Samariasta, joiden nykyisen aseman hän haluaa muuttaa”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268767,

04. Rajapoliisi haavoittui Jerusalemin pohjoispuolella tapahtuneessa autolla tehdyllä epäillyllä terrori-iskulla keskiviikkoiltana.

Poliisiupseeri haavoittui kohtalaisesti, hänelle annettiin ensiapu paikalla MDA:n toimesta ennen viemistä sairaalaan.
Tapausta pidetään vielä rikollisena, ja tekijää ja autoa etsitään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268764,

05. Arabit piilottavat käsipuhelimia ruumiinsa eri osiin – jopa niellen niitä – ja suorittavat pieniä rikoksia voidakseen joutua vankilaan lyhyeksi aikaa, jossa he voivat antaa puhelimensa vangituille terroristeille uusien hyökkäysten suunnittelemiseksi.

Vuoden 2019 aikana vankiloiden turvallisuusmiehet takavarikoivat vangeilta 169 käsipuhelinta.
Viimeisen 2 päivän aikana Ofer-vankilan vartijat estivät kaksi yritystä puhelimien salakuljettamiseksi vankilaan. Molemmissa tapauksissa arabit kuuluivat terrorijärjestöihin; puhelimet oli piilotettu ruumiiseen.

Vierailijoiden tullessa vankilaan, vartijat epäilivät heidän aikomuksiaan. Heitä kuulusteltiin, ja ruumiintarkastuksessa heiltä löytyi 12 käsipuhelinta. Heidän taustojaan tutkitaan, ja epäilyt asetettiin toistaiseksi eristysselleihin.

Ofer-vankilan komentaja Rafi Jenna sanoo, että tämän kaltaiset tapaukset ovat vankilan arkea, eikä tarkkaavaisuutta voi vähentää hetkeksikään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268740,


06. IAF:n koneet tekivät useita pommituslentoja Gazan alueilla keskiviikon jälkeisen yön aikana.

Ne tehtiin vastauksena aiemmin illan aikana tehtyihin rakettituleen Gazasta.
Hälytyssireenit soivat keskiviikkoiltana lähellä Kibbuts Zikim ja Moshav Mavki´mia, jotka sijaitsevat lähellä Gazan turva-aitaa.

Ne ammuttiin Gazasta kohti alueita ja Iron Dome patteristo aktivoitiin. IDF tunnusti myöhemmin, että sireenien soittaminen tapahtui erehdyksestä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268761,

07. New Yorkin WTC:n tuplatornien 11.09.2001 tuhoamisen vuosipäivänä Al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawahiri kehotti keskiviikon puheessaan kaikkia muslimeja iskemään USA:n Euroopan, Israelin ja Venäjän kohteisiin. Hän selitti, että USA:n potentiaalisia iskukohteita on kaikkialla maailmassa.

Ayman al-Zawahirin kommentit toistettiin SITE-tiedustelutyhmän toimesta – järjestö pyrkii jäljittämään online jihadisti-järjestöjen aktiivisuutta.
Al-Zawahirin 33 minuuttia 28 sekuntia kestäneen puheen tuotti ryhmän as-Sahab Media Säätiö. Sen julkistamia puheita on vaikea verifioida tai paikallistaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268766

08. Washington näyttää valmistelevan keskusteluja Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa, mutta Iranin johto aristelee vielä.

USA:n Valkoisen Talon politiikan uskotaan nyt Boltonin poistuessa näyttämöltä muotoutuvan entistä itsenäisemmäksi, ja Israelin vaikutuksen vähenevän Trumpin tehdessä päätöksiään koskien maailman tämän hetkisiä poltto-pisteitä Iranista Afganistaniin, Kiinaan ja PohjoisKoreaan.

Rouhani on vaatinut sanktioiden poistamista ennen mitään keskusteluja USA:n kanssa, ja Trumpin viittaukset osoittavat hänen vakavasti harkitsevan sitä.
https://www.haaretz.com/us-news/.premium-washington-may-be-ready-for-talks-post-bolton-but-iran-is-still-hesitant-1.7835223,
https://www.timesofisrael.com/trump-mulls-15b-bailout-plan-for-iran-if-complies-with-nuclear-deal-report/,

09. Maailman ehkä mielenkiintoisin ja ihmisten mielikuvitusta eniten kiihottava muinaisjäänne, jota on metsästetty pitkin Lähi-Itää, on juutalaisten Liiton Arkki, ja useita potentiaalisia piilopaikkoja sen kätkemiseksi ja löytämiseksi on esitetty. Arkki on päällystetty puhtaalla kullalla sisältä ja ulkoa, ja sen kansiosa, mercyseat (armonistuin), on puhdasta kultaa kahden enkelin kanssa.

Viimeisimpiä on beforeitsnews.com esittämä teoria löytymiseksi Jerusalemista itään, esittäen piirroksia, kuvia ja taulukoita väitteensä tueksi, samalla väittäen, että jotain hyvin epätavallista on löydetty sieltä.

Sen tekstiosa on varsin lyhyt, mutta sitä löytyy runsaasti kahdesta artikkelin yhteyteen liitetyistä videoista.
http://beforeitsnews.com/paranormal/2019/09/ark-of-the-covenant-location-unearthed-west-of-jerusalem-revealing-incredible-find-2544450.html,

10. Facebook hyllytti Netanyahun chatbot arabeja kohtaan esittämän puheen johdosta, jonka FB määritteli vihapuheeksi.

Netanyahun väitetään lausuneen jossain yhteydessä, että ”arabit haluavat tuhota kaikki juutalaiset”. Netanyahu kiistää koskaan sanoneensa sellaista ainakaan julkisesti, vaikka se voi olla tottakin muslimiarabien lausuntojen perusteella arvioiden.

Joint List johtaja Ayman Odeh kutsui Netanyahua keskiviikkona psykopaatiksi työntyen aivan hänen lähelleen aikoen ottaa lähikuvan Bibistä. ”Netanyahu on psykopaatti ilman punaisia linjoja” Odeh puhkui. ”Hän haluaa verta. Tämä häpeämätön rikollinen jatkaa meidän veremme vuodattamista niin kauan kuin hän uskoo sen voivan estää vankilatuomion”.

Odeh poistettiin salista ”puhelinlain” äänestyksen ajaksi kansanedustajalle sopimattoman käytöksen vuoksi. Laki hylättiin 1. äänestyksessä. https://www.timesofisrael.com/facebook-suspends-netanyahus-chatbot-for-hate-speech-against-arabs/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 23 -38 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, pohjoisessa pilveilevää, lämpenevää.

Metsästäjät löysivät metsästä vaalean värisen aikuisen karhun, joka oli työntänyt päänsä ruostuneen terästynnyrin reikään, eikä saanut sitä irti. Aikansa ponnisteltuaan karhu sai päänsä irti miesten pidellessä tynnyriä varoen kuitenkin, ettei peto pääsisi puremaan. Karhu livisti tiehensä.
https://www.youtube.com/watch?v=H66_Wz49Yuk,















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019