TIISTAI 10.09.2019


TIISTAI 10.09.2019
01. Tilanne Israelin potentiaalisilla taistelurintamilla pohjoisessa ja etelässä kuumenee, mutta samoin kuumenevat taistelut maan poliittisella rintama-lohkolla, jossa taistelua käydään Israelin säilymisestä oikeistolaisena maana, tai suuntaamisesta keskusta-vasemmiston hallitsemaksi maaksi.

Vaihtoehtona on tietenkin johtavien puolueitten, Likudin ja SiniValkoisen välinen yhteishallitus pienemmillä puolueilla täydennettynä. SiniValkoisen puolueen sisällä tämä vaihtoehto elää edelleen voimallisena, mutta kantona tässä kaskessa on pääministeri Banyamin Netanyahu, jota monet karsastavat.

Kummallakaan vaaliryhmittymällä, ei Likudin johtamalla oikeistolla eikä SiniValkoisen johtamalla keskusta-vasemmistolla, näytä olevan reaalisia mahdollisuuksia saada 61 kansanedustajan enemmistöä Knessetissä voidakseen hallita maata ilman toistuvia hallituskriisejä.

Minne ovat hävinneet uskonnolliset puolueet: Shas ja UTJ, ja mikä on Israel Beitenun lopullinen kanta Natanyahun johtamaan hallitukseen? Benny Gantz varoittelee Netanyahua paljastamasta liikaa Iranin ja sen ydinohjelman kysymyksistä, ja yleensä puhua muistakin asioista kuin Iranista. Sotaherra alkaa kyllästyä sotaisiin uutisiin.

Likudin elinikäinen jäsen ja kannattaja Benny Begin uhkaa äänestää muuta puoluetta kuin Likudia, jos ”kameralaki”, kameroista vaalihuoneissa hyväksytään.
Hallitus hyväksyi sen, mutta valmistelukomitea hylkäsi. Kameroita tullee huoneistoihin joka tapauksessa, mutta ei aroille paikoille.

02. Syyrian viranomiaset syyttävät Israelia ja Yhdysvaltoja ”Imam Ali” nimellä tunnettuun tukikohtaan Al-Bukamal alueella maanantaina tehdystä ilmaiskusta. Tukikohta kuuluu Irania tukevalle ”Popular Mobilisation Forse”, shialaiselle sotilaalliselle järjestölle Syyriassa lähellä Irakin rajaa.

Syyrian viranomaiset sanovat, että tukikohta oli tyhjä, mutta kertovat samalla, että ainakin 18 ihmistä sai surmansa, osa iranilaisia tai Irania tukevia taistelijoita. Israelin käsityksen mukaan tukikohta on tärkeä elementti Iranin pyrkimyksille maa-sillan rakentamiseksi Teheranista Irakin, Syyrian ja Libanonin kautta Välimeren rannalle.

Imaam Ali tukikohta sijaitsee Eufratin yli lähellä Irakista Syyrian johtavaa siltaa, jonka kautta Iran pystyy kuljettamaan aseita, taistelijoita ja sotamateriaalia Irakissa, Syyriassa ja Libanonissa oleville liittolaisilleen, joita Iran myös rahoittaa.

Irakin Syyriassa toimivan sotilasyksikön virkailija sanoi Israelin olleen iskun takana, sanoen lentokoneitten ampuneen 4 ohjusta tukikohtaan, jossa oli iranilaisia taistelijoita ja Libanonin Hizbullahin jäseniä. Hän väitti, ettei iskussa ollut ihmisuhreja vastoin toisia raportteja. Tukikohta sijaitsee Syyriassa, 3 km Irakin rajasta. https://www.timesofisrael.com/syrian-official-blames-israel-us-for-strike-on-base-near-iraq-border/,
https://www.timesofisrael.com/blasts-reported-at-alleged-iraqi-arms-depot-used-by-iran-backed-militia/,

03. Israelin puolustusarmeijan IDF edustaja sanoi maanantaina, että Damaskoksen ulkopuolelta Iranin IRGC:n Quds joukot ampuivat raketteja Israelin puolelle.

Hyökkäys tapahtui pian sen jälkeen, kun Syyrian Abukamalin kaupungin suunnasta kuultiin voimakkaita räjähdyksiä läheltä Irakin rajaa. Raportit kertoivat pian sen jälkeen iranilaisten tai Iranin tukemien militaristien asemien lähellä Irakia olleen iskun kohteina.

Satelliittikuvissa, jotka ImageSat International julkisti, paljastuvat Iranin sotilaalliselle kohteelle aiheutetut vahingot. Ilmaiskut Abukamalin lähellä olevaan Kataib Hezbullah tukikohtaan, jonne iskettiin myös 2018. Kataib Hezbullah on Irakissa toimiva militaristinen järjestö, jolla on läheiset suhteet Iranin IRGC:n kanssa.

Jännitys on korkealla Israelin ja Iranin tukemien järjestöjen kuten Hizbullah/Hamas välillä. Heinäkuun 19. ja elokuun 25. päivinä tapahtui myös selvittämättömiä ilmaiskuja Iranin tukemia järjestöjä vastaan Syyriassa. Dronekoneilla tehtyjä iskuja on vaikea havaita.
https://www.jpost.com/Middle-East/Satellite-images-show-airstrikes-in-Syria-rockets-target-Israel-601125,

04. PA/PLO on aloittanut tiiviin kampanjan Israelin Juudean ja Samarian C-alueiden miehittämiseksi tukien yksityisiä ja järjestöjä, jotka haluavat rakentaa asuntoja ja muita rakennuksia Israelin täyden valvonnan alaisille C-alueille vastoin Oslon sopimusta.

Erään raportin mukaan PA/PLO:n arabien laittomasti valtion maalle rakentamia taloja on ainakin 25 000, osa niistä kylän tai kaupungin tapaan sijoitettuina.

Osalle näistä Korkein Oikeus on antanut tuhoamispäätöksen, mutta Juudean ja Samarian aluehallinto ei ole tehnyt mitään KO:n päätöksen toteuttamiseksi.
Tunnetuin tapaus lienee Maale Adumimin ja Jerusalemin väliselle E1- alueelle EU:n tuella valtion maalle arabien rakentama Kfar Azhar beduiini kylä.

Artikkelissa kerrotaan PA:n arabien Gush Etzioniin laittomasti rakentamista rakennuksista, joista KO teki purkamispäätöksen jo yli 5 vuotta sitten ilman valtion tai siviilihallinnon COGAT toimenpiteitä.

Nyt KO:n kärsivällisyys alkaa kiehua yli, sillä kysymys on myös KO:n uskottavuudesta.
Tuomari Noam Solberg määräsi valtion esittämään kahden viikon sisällä päivämäärän, jolloin Gush Etzioniin laittomien rakennusten purkaminen aloitetaan.

Viisi vuotta sitten Shalaldeh perhe Sa´ir arabikylästä miehitti maan lähellä Pnei Kedemin juutalaisyhteisöä Gush Etzionissa, otti haltuunsa yhteisöön johtaman tien ja rakensi alueelle laittomien rakennusten ryhmän, hakaten pois puut, rakentaen penkereitä ja kehittäen maata maataloutta varten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268659,

05. Regavim-järjestö jätti viranomaisille vaateen PA:n harjoittamasta laittomasta maan kahmimisesta Gush Etzionissa, ja KO antoi 5 vuotta sitten purkamismääräyksen joillekin rakennuksista, mutta sitä ei ole noudatettu.
Regavim jätti haasteensa KO:n viranomaisille 2016. KO vaati valtiota selvittämään, missä vaiheessa KO:n päätöksen noudattaminen oli. Valtio vitkasteli keksien yhä uusia verukkeita, ja yhdessä vaiheessa ilmoitti, että asiaa koskevat dokumentit olivat hävinneet, eikä niitä ollut löydetty.

Äskettäin valtio sanoi ”dokumenttien löytyneen, eikä mikään estä KO:n päätöksen toteuttamista”, mutta käytännössä mitään ei tapahtunut kentällä.

”Toteutus etenee laiskasti. Sen jälkeen mitään todellista edistystä ei ole tapahtunut. Asia ei etene hyväksyttävästi” Sohlberg kirjoitti. ”5 Vuotta purkamiskäskyn jälkeen valtion tulee ilmoittaa kahden viikon sisällä KO:n päätöksen toteuttamispäivä”.

Regavim pitää tuomari Sohlbergin päätöstä arvokkaana, sillä se osoittaa järjestelmän epäonnistumisen arabien rakennettua laittomasti valtion maalle tuhansia rakennuksia C-alueille viimeisen vuosikymmenen aikana. ”Valtion on syytä ryhdistäytyä ja käyttää sille annettua valtaa lain ja oikeuden palauttamiseksi, ettei tilanne pääse pahenemaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268659,

06. Israelin sekä juutalais- ja antisemitismin nousun myötä – tai ilman sitä – siirtolaisuus galutista (ulkomailta) Israeliin on nousussa, ja samaan aikaan Israelista muutto ulkomaille vähenee.

Siirtolaisuusministeri Yoan Glant (Likud) juhli 242 uuden juutalaisen siirtolaisen muuttoa Yhdysvalloista ja Kanadasta esi-isiensä maahan, kertoen samalla muuton, Aliyan, kasvaneen 21 % viimeisen 12 kuukauden aikana.

Globes kertoi kuitenkin, että aliyah oli tosiasiassa suurempi, sillä maahan muuttaneiden määrä v. 2019 seitsemän kuukauden nousi aikana 28 % verrattuna edelliseen vuoteen.
Jos lasketaan mukaan ulkomailla syntyneet, kaikkiaan 20 506 juutalaista teki aliyan tammikuun alusta heinäkuun loppuun 2019, vuonna 2018 samaan aikaan teki aliyan
15 965 juutalaista.

Vuonna 2018 Venäjältä muutti Israeliin yli 10 500 uutta siirtolaista, Ukrainasta muuttaneiden määrä aleni. Aliyah ItäEuroopasta kasvoi, ollen 74 % muuttaneista.
Nefesh-b´Nenesh toi Israeliin viime kuussa 60 000 uutta siirtolaista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268664,

07. UUTISIA LYHYESTI

SiniValkoinen johtaa nyt gallupeissa, 32 Knessetin jäsentä Likudin 31 vastaan. Ilman Israel Beitenua se ei saa 61 jäsentä tuekseen. Otzma Yehudit ylitti 3.25 % vaalikynnyksen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268657,
https://www.haaretz.com/israel-news/elections,

Netanyahu sanoo tekevänsä dramaattisen ilmoituksen 17.00 aikaan tänään. Ehkä on syytä odottaa, mitä se tarkoittaa. Hän on vihjaillut aiemmin, että ”sota Gazassa on väistämätön, vaikka se siirtäisi vaalitkin”. Maanantaina hän ilmoitti Israelin löytäneen Iranin ydinohjelman mukaisesti rakentaman uuden, ennen tuntemattoman, laitoksen sijainnin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268666,

Iranin ja Venäjän tukema Bashar Assadin hallitus on 60 % kristittyjen palvontapaikkoja vastaan tehtyjen hyökkäysten takana 124 hyökkäyksestä, kertoi seuranta ryhmä eilen.
https://www.breitbart.com/national-security/2019/09/09/monitor-group-bashar-al-assad-main-threat-for-christians-in-syria/,

Hong Kongin kapinalliset pyytävät Yhdysvaltoja pelastamaan heidät. Hong Kongin virkailija sanoo nuorten tyttöjen tarjoavan viihdykettä (comfort sex) protestoijille. Comfort sex on Japanissa etenkin yksinäisten parissa saanut suosiota raa´an pornon asemesta.
https://www.breitbart.com/national-security/2019/09/09/hong-kong-official-young-girls-offering-comfort-sex-protesters/,

Globalistit vakuuttavat ”lopun jo alkaneen ja puhuvat ihmisen jälkeisestä kaudesta”.
Darpa investoi miljoonia USD löytääkseen tavan, jolla ihmisen aivot voivat kommunikoida suoraan (tieto)koneitten kanssa. Nämä yli-ihmiset (cyborgs) tekevät uuden maailman. http://allnewspipeline.com/Will_Cyborgs_Reign_In_The_Post_Human_Era.php,

Netanyahun paljastukset Abadehin ydinlaitoksista Iranissa voivat olla se ”savuava ase”, jolla todistetaan lopullisesti, että Iranin ydinohjelman päämääränä on ydinpommi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5585624,00.html,

Euroopan juutalaisjohtajat alkavat olla varmoja siitä, ettei heitä haluta Eurooppaan.
Viimeinen naula on kosher-teurastuksen kieltämin useissa maissa, viimeksi Wallonian alueella Belgiassa, toteaa rabbi Menachm Margolin, Euroopan juutalaisjärjestön EJA:n johtaja. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5582145,00.html,

Tel Avivin tunnettu strippi-klubi aiotaan muuttaa synagogaksi, sanoo Beit Tefilah-järjestön edustaja. Rakennus palveli tähän asti Pussycat klubina Atarim torilla lähellä beechiä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5584079,00.html,

Saudi Arabian energiaministeri sanoo maansa haluavan rikastaa uraania. Hän sanoi tämän prinssi Abdulaziz bin Salmanin ilmoitettua suunnitelmasta. USA:n apulaisenergiaministeri kehottaa saudien kuningaskuntaa luopumaan tällaisista haaveista.
https://www.timesofisrael.com/new-saudi-energy-minister-says-country-wants-to-enrich-uranium/,

Oheisessa artikkelissa kerrotaan Suomenjuutalaisesta urheilijasta Eliyahu Katzista, jota tunnetaan vähän, mutta joka kunnostautui Paavo Nurmen ja Ville Ritolan vanavedessä. Ronny Smoller kirjoitti hänestä kirjan sanoen Katzin tehneen arvokkaan lahjoituksen Israelin urheiluelämälle brittimandaatin aikana. Hän sai surmansa terrori-iskussa 1947.
https://www.timesofisrael.com/forgotten-olympic-track-champions-legacy-races-on-in-israel/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 24 -38 +C-astetta; aurinkoista, paikoin hieman pilveilevää, mutta tuskin sateita.

Geologit tarkkailevat entistäkin tiukemmin potentiaalisia maanjäristysalueita. Mt Shastan lähellä sattui viikonvaihteen aikana 20 pientä maantärähtelyä, vaikka ehkä ne eivät sittenkään merkitse mitään poikkeavaa, mutta kuitenkin -. Halturner kertoi järistyksestä Afrikan länsirannikon edustalla, suuruudeltaan 9.0 R-astetta, mutta se taisi olla ”fakenews”. https://www.mtshastanews.com/news/20190904/geologists-will-keep-close-eye-on-recent-earthquake-activity,











Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019