SUNNUNTAI 02.09.2018

SUNNUNTAI 02.09.2018
01. PA ei näytä oikein ymmärtävän, että jos joku ei halua käyttää omia varojaan toisen hyväksi – joka lisäksi toimii terrorismin tukikohtana ja siten lahjoittajan intressejä vastaan – se on hänen vallassaan.
Trumpin hallitus teki päätöksen lopettaa 300 miljoonan USD lahjoitukset UNRWA:n tukemiseksi, jota se on tehnyt sen perustamisesta lähtien ollen sen tärkein tukija. Etenkin arabimaat, joilla voisi olettaa olevan kiinnostusta antaa valtavista petro-varoistaan palestiinalaisveljiensä hyväksi, ovat olleet kitsaimpia avaamaan rahapussiensa nyörejä. He ovat kuitenkin poliittisista syistä tukeneet PA/PLO:ta tukevia ja Israelia solvaavia päätöslauselmia YK:n yleiskokouksissa ja YK:n alaisissa instituutioissa, joista UNRWA on yksi.

Israel lausuu mielihyvänsä Valkoisen Talon päätöksestä lopettaa tämän sinänsä tärkeää työtä tekevän järjestön tukemisen, mutta josta on vuosien varrella kehittynyt Israelin vastainen instituutio, joka on kasvattanut lastentarhoissaan ja kouluissaan kokonaisia sukupolvia vihaamaan ja halventamaan juutalaisia kutsuen heitä apinoitten ja sikojen sekasikiöiksi.

Netanyahun kanslia julkaisi lauantai-iltana lausunnon:
"Israel tukee Amerikan aloitetta. Se selittää, että UNRWA:n jähmettynyt päähänpinttymä, kuka on pakolainen, on yksi konfliktia ylläpitävistä tärkeimmistä ongelmista".
Bibi jatkoi lausuntoaan todeten, että "on oikein antaa varojaan osapuolille, jotka käyttävät niitä todella kansan hyvinvoinnin hyväksi, eikä palestiinalais-pakolaisten aseman ikuiseksi tukemiseksi".

PA/PLO:n tiedottaja kutsui USA:n päätöstä hävyttömäksi hyökkäykseksi Palestiinan kansaa ja YK:n päätöslauselmia vastaan.
"Sellainen kuritus ei onnistu muuttamaan tosiasiaa, ettei Yhdysvalloilla ole enää roolia alueella, eikä osaongelmien ratkaisemisessa" tiedottaja sanoo.

Jordania, jonka alueella on 2.1 miljoonaa UNRWA:n palveluista nauttivaa palestiinalais-pakolaista, aloitti puuttuvien varojen kokoamisen jo ennen USA:n päätöksen virallista julkaisemista.
Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi sanoi lauantaina: "UNRWA:n palvelujen tuhoamisella tulee oleman äärimmäisen vaaralliset humanitääris-poliittiset ja turvallisuusvaikutukset pakolaisille ja koko alueelle. Se vahvistaa epätoivon ilmapiiriä, joka lopulta tulee kehittämään hedelmällisen perustan uusille jännitteille. Poliittisesti se tulee edelleen haavoittamaan rauhan-työskentelyn ponnistelujen uskottavuutta".

Safadi sanoi 27. syyskuuta pidetyssä New Yorkin YK:N tilaisuudessa, jota tukivat Jordanian lisäksi Japani, EU, Ruotsi ja Turkki, osanottajien toimivan
poliittisen ja taloudellisen tuen löytämiseksi UNRWA:lle.
"Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että UNRWA saa tarvitsemansa varat voidakseen jatkaa palvelujensa tarjoamista palestiinalaispakolaisille" sanoi Jordanian ulkoministeri Safadi.

Israelin aiempi USA:n lähettiläs Michael B Oren (Kulanun kansanedustaja) sanoi: "USA:n hallituksen päätös lopettaa UNRWA:n tukeminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä tulevissa rauhansopimuksissa. UNRWA ikuistaa Israelin ja Arabien välisen konfliktin keinotekoisesti nostamalla pakolaisten määrää, opettamalla nuoria PA:n arabeja kieltämään Israelilta olemassa olon oikeuden ja vaatiessa paluuoikeutta, antaen samalla suojaa terroristeille ja kätkemällä heidän aseensa" Oren lausui jatkaen:

"UNRWA ei ole välttämätön rauhalle vaan pikemmin tie-este rauhantiellä. Sen suorittaman koulujen tukemisen voi ottaa mikä tahansa hyvän-tekeväisyysjärjestö, kuten myös YK:n korkean komission tehtävät. PA/PLO:n arabien tulee tiedostaa, että USA:n päätös tuen lopettamiseksi on tulos hallituksen ponnisteluista elvyttää rauhanprosessi ja saada arabit palaamaan neuvottelupöydän ääreen. Tästä lähtien siitä poistuva joutuu maksamaan korkeamman hinnan".

Israelin ja USA:n oikeistopuolueet ovat kauan väittäneet, että 1048 Israelin vapaustaistelun jälkeen perustettu UNRWA pelkästään palestiinalais-pakolaisten avustamiseksi on pahin este rauhanprosessille, koska sen päätös antaa pakolaisasema n. 750 000 pakolaiselle, jotka joutuivat lähtemään tai jotka lähtivät vapaaehtoisesti arabiarmeijoiden luvatessa heille paluun ja vapaan juutalaisyhteisöjen ryöstämisen voittoisten taistelujen jälkeen, on paisuttanut pakolaisaseman virheellisellä määrittämisellä pakolaisten määräksi yli 5 miljoonaa, kuten PA/PLO:n johto sanoo. Millään muulla pakolaisyhteisöllä ei ole sukupolvesta toiseen siirtyvää määritelmää pakolaisen asemasta.
Trumpin hallitus ei ole halunnut antaa omaa määritelmäänsä pakolaisen asemasta eikä sillä liene oikeuttakaan siihen, mutta kieltää ehdottomasti UNRWA:n määritelmän. USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley sanoi, että jos UNRWA reformoi itsensä hyväksyttävällä tavalla, se voi jatkaa työtään ja USA voi jatkaa sen rahoittamista.

EU:n ulkoministeriön johtaja Federica Mogherini sanoo useitten maitten luvanneen lisätä tukeaan, niiden mukana Saksa. EU:n tuki oli E 100 miljoonaa tänä vuonna, saksan tuki oli E 81 miljoonaa.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-welcomes-US-decision-to-cut-UNRWA-funding-566290,

02. Iranin päämääränä on painostaa Israelia kahdella tai useammalla rintamalla, mikä monimutkaistaa IDF:n suunnitelmia turvallisuuden säilyttämiseksi kirjoittaa Seth J Frantzman JP:n artikkelissaan.
Hän kirjoittaa, että äskeiset raportit paljastavat Iranin ohjusuhkan tulevan Israelille pääosin Irakista ja Syyriasta.
Syyriassa maasta maahan ohjuskeskuksen Wadi Jahannamissa oletetaan valmistuvan 2019 alkupuolella.
Irakissa Iranin hallitus on asentanut keskimatkan ohjuskeskuksen Shia-militaristien alueille. Niiden uskotaan voivan iskeä Israeliin.

Iranin uhan kasvamisen tahdissa pääministeri Netanyahu vakuuttaa Israelin jatkavan toimiaan noiden uhkakuvien poistamiseksi, kuten hän sanoi Trumpin neuvonantajan John Boltonin Israelin vierailun aikana elokuun puolivälissä.

Raporttien mukaan Iran rakentaa ohjusasemiaan lähelle Venäjän tukikohtia Syyrian pohjoisosissa ilmeisesti saadakseen Venäjän suojaa IAF:n ilmaiskuilta.
Toiseksi se asentaa niitä USA:n johtaman koaliittion asemien lähelle aiheuttaakseen kansanvälisen konfliktin, jos IAF iskee niihin. Iran pelaa erittäin vaarallista ohjuspeliä Venäjän kustannuksella, voidakseen lisätä vaikutustaan Bagdadista Damaskoksen kautta Libanoniin, Frantzman arvioi.

30 elokuuta ImageSat International julkaisi ilmakuvia todeten, että Iran on Syyrian ohjusprojektin päätoimittaja, mukaan lukien uusi SSM laitos lähellä Baniyasia. ImageSat julkaisi aiemmin satelliittikuvia Wadi Jahanammista elokuun lopulla. Uudet yksityiskohdat paljastavat linkin Wadi Jahanammin laitoksen ja läheisen Matayfin laitoksen välillä, jota IAF on pommittanut ohjuksillaan toistamiseen.
Molemmat laitokset ovat operatiivisen välimatkan päässä Venäjän Tartusiin asentamien S-400 IT-ohjusten vaikutusalueesta.
Varoitukset Iranin uusista toimista tulivat esille sen lähettäessä kolme eri-tyyppistä ohjusta liittolaiselleen Irakissa. Niiden mukana on viimeisin Zolfaghar (Zulfigar), kiinteää polttoaineitta käyttävä lyhyen matkan ballistinen ohjus, jonka kantomatka on 700 km. Toinen on Fateh 110, jonka kantomatka on 300 km. Iran voisi asentaa niitä Irakin itäosien autiomaahan, josta ne yltävät Israelin puolelle. Kolmas ohjus on 250 km:n kantomatkan Zelzal 3.

Iranilaiset ja irakilaiset lähteet vahvistavat, että Iran on päättänyt rakentaa ohjustehtaita Irakiin. Ensimmäinen sijaitsee läntisten lähteitten mukaan Bagdadin itäpuolelle Kerbalasta pohjoiseen. Ohjuslaitokset sijaitsevan Kat´ib Hezbollah alueella, shia-muslimijärjestö, jonka on liitossa Iranin kanssa.
Sen nimi muistuttaa Libanonin Hizbullahia, mutta se on itsenäinen järjestö.

Siten Irakin ohjustuotantoa valvoo shia-militaristit ja Kata´ib. Ne kuuluvat Popular Mobilisation Forses (PMU) osastoihin, jotka avustivat Irakin armeijan
sotaa ISIS-joukkoja vastaan. Ne liitettiin Irakin puolisotilas-joukkoihin v. 2016.
Vuonna 2017 Irakin pääministeri Haider al-Abadi kutsui noita joukkoja Irakin toivoksi. V 2018 vaaleissa niidenmerkitys kasvoi voitettuaan toiseksi eniten ääniä Irakin parlamenttivaaleissa.
USA:n hallitus asetti noille järjestöille sanktioita syyttäen niitä varojen lähettämisestä Hizbullahille Libanoniin ja Iranin vallankumouskaartille.

Kesäkuussa ilmaiskuissa Syyrian al-Bukamalissa Eufratvirran rannalla lähellä Irakin rajaa kuoli useita Kataib Hezbullah jäsentä, jotka olivat avustamassa Assadin joukkojen taisteluissa kapinallisten joukkoja vastaan. Iskusta syytettiin Yhdysvaltoja, mutta kuwaitilainen uutislehti syytti Israelia iskuista.
Frantzman kirjoittaa, että täten Irakin militaristit kuten Kataib Hezbollah ovat Iranin vallankumousarmeijan käden jatke, jota sen komentaja Qassem Soleiman käyttää halutessaan.

USA edelleen kouluttaa ja aseistaa Irakin armeijaa. Tämä on Levantin sodan kummallisuuksia, joissa perinteiset liittolaiset ja viholliset ovat sekaisin, mikä hämmentää entisestään sekavaa, mutta vaarallista peliä vaarallisin asein.

Israelin ohjuspuolustus perustuu kolmitasoiseen järjestelmään.
Sisin on Iron Dome ja Iron Beam lähi-iskuja varteen, seuraavaksi on Davidin Linko (Arrow II) ja Patriot keskimatkan ohjusuhkaan, ja uloimpana Arrow III ballistisia ohjuksia varten. Järjestelmiä on testattu harjoituksissa, mutta niitä ei ole tarvinnut käyttää tositilanteissa.

Israelissa on pelko joutumisesta kahden tai kolmen rintaman sotaan. Pohjoisessa Iran ja Hizbullah, jotka molemmat uhkaavat sitä täystuholla; Etelässä Hamas ja muut terrorijärjestöt Gazassa. Lisäksi Siinain niemimaalla toimivat ISIS- ja Al-Qaida järjestöt uhkaavat liittyä sotaan Israelia vastaan.
Hamasin ja Israelin väliset 5 -10 vuoden aseleponeuvotteluja käydään Egyptin ja YK:n valvonnassa, mutta Juudean ja Samarian arabialueilla toimivien palestiinalais-arabien toimista kriisitilanteissa ei kukaan tiedä. Äärimmäisenä vaihtoehtona on Psalmin 83 mukainen kehitys, jossa Israel joutuu tuhoamaan kaikki rajanaapurinsa, joihin PA/PLO voi liittyä. Maa-alueen vähäisyyden vuoksi Israelilla ei ole varaa hävitä yhtäkään sotaa.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Irans-power-play-shows-depth-of-missile-threat-566295,

03. UUTISIA LYHYESTI
Indonesian kova-otteinen presidentti, jota pidetään päättäväisestä ja usein epäinhimillisestä taistelustaan maassa rehottavan huumekartellien hallitseman laittoman huumekaupan kitkemiseksi maasta, ristiriitaiseksi, aloittaa tänään virallisen vierailun Israelissa. Taisteluissa jossa on saanut surmansa satoja ellei tuhansia ihmisiä epäselvissä olosuhteissa.
Duterte vertasi taisteluaan laittomuutta vastaan Indonesiassa natsien taisteluun juutalaisia vastaan, mutta huomasi erehdyksensä ja pyysi anteeksi. Hänen mukanaan tulee entisiä korkeita poliisiupseereita, joita hän haluaa tällä tavoin kiittää palveluksistaan. Hän sanoi kummastelijoille upseerien osallistuvan ampumaharjoituksiin Negevissa, ehkä he ovat kuulleet tarinoita Israelin onnistuneista taisteluista terroristeja vastaan.
Virallisesti hänen seurueeseensa kuuluu useita ministereitä – myös puolustus-ministeri – palveluksensa täyttäneitä poliisi- ja armeijanupseereita.
Indonesia on ostanut Israelilta radar- ja antitank-järjestelmiä. Yksi agenda on suoran lennon aloittaminen Indonesiasta Israeliin Saudi Arabian yli, jotta maan kristityt voisivat matkustaa Pyhään Maahan.
Israelissa työskentelevien filippiiniläisten aseman järjestäminen on asia-listalla, kuten myös hotelleissa palelevien asema. Muita aiheita ovat keskustelut pm. Netayahun ja pres. Rivlinin kanssa, käynti Jad Vashem-museossa ja Rishon LeZion monumentin paljastaminen, jolla kunnioitetaan Filippiinien juutalaisten pelastustoimista II maailmansodan aikana. Arviolta 1300 juutalaista saivat turvapaikan Filippiineissä holokaustin aikana. Luultavasti keskustellaan myös Filippiinein lähetystön muutosta Jerusalemiin. Filippiinit pidättäytyivät äänestämästä Israelia vastaan YK:n täysitunnossa joulukuussa.
'Filippiineillä on voimakas kristillinen yhteisö.
Duterte saapuu maahan tänä iltana tavaten ensimmäiseksi filippiiniläisiä työntekojöitä Israelissa.
Filippiinit muodostuu 7 641 saaresta. Asukkaita on lähes 108 miljoonaa, väestönkasvu 2.1/n. Maan asukkaista 80 % on roomalaiskatolisia, 10 % muita
Kristittyjä, muslimeja 10 %, lisäksi buddalaisia ja animisteja sekä lukuisia etnisiä alkuperäkansoja, joita edelleen löydetään tuntemattomista viidakoista. Maa on presidentin johtama tasavalta.
https://www.jpost.com/Israel-News/Controversial-Duterte-to-arrive-for-1st-ever-visit-by-Filipino-president-566296,
https://www.filippiinit-seura.fi/Filippiinit.html,

04. UUTISIA LYJYESTI
Arabi yritti hyökätä juutalaista miestä vastaan Tekoassa, Gush Etzionissa huutaen "Allahu Akbar", Allah on suurempi. Hänellä' oli metallitanko, jota hän aikoi käyttää aseenaan kivien ohella ylitettyään paikoitusalueen ja juutalaisyhteisön välisen turva-aidan. Asukkaalla, jota vastaan hän ensiksi hyökkäsi, oli aseistettu ja pystyi toisten avustuksella taltuttamaan arabin. Paikalle tuli myös kylän turvapartio ja sotilaat, jotka pidättivät arabin. Asukkaita kuitenkin kehotettiin pysymään asunnoissaan, koska ei tiedetty, oliko hänellä muita seuranaan. Myös koulun aluetta tarkistettiin koulujen alettua tänään, ja koulu olisi suosittu kohde terroristille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251447.

Juutalaisten Jom Kippur rituaaleihin kuuluu elävän kanan heiluttaminen hellästi kolme kertaa pään yli lukien samalla sopivaa rukousta, jossa toivotetaan linnun kuolemaa, mutta ihmisen jatkavan elämäänsä.
Yeshivat Kissei Rachamim päärabbi Meir Mazuz ehdottaa sopivan rahasumman käyttämistä kapparot rituaalin asemesta, koska kanan heiluttaminen sisätiloissa voi aiheuttaa siivottomuutta.
Hän selittää, että perinteen mukaan kana annetaan köyhälle, mutta jos kanoja tuodaan hänelle satoja, minne hän panee ne kaikki? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251441.

Senaattori John Mc Cain kuoli viimeviikon lopulla aivokasvaimeen, ja hänet haudattiin lauantaina. Hänen tyttärensä Megan Mc Cain suostui jatkamaan isänsä jälkeen senaatissa vaaleihin saakka. Presidentti Trump oli puhunut halveksien useita vuosia Vietnamin vankeudessa kidutettua, mutta lopulta vapautettua entistä hävittäjälentäjää, jonka kone ammuttiin alas, mutta ohjaaja säilyi hengissä pahoin haavoittuneena. John Mc Cainin perhe ei katsonut soveliaaksi kutsua presidenttiä hautajaisiin, ja tytär Megan ivasi eulogiassaan presidenttiä sanoen:
"Kokoonnuimme tänne suremaan Amerikan suuruuden poistumista, todellisen suuruuden. Emme kuulemaan halpaa retoriikkaa mieheltä, joka ei koskaan suostu antamaan uhria, jonka hän (isäni) antoi mieluusti, emme opportunistista tarkoituksenmukaisuutta noilta, jotka asuivat elämänsä ylellisyydessä ja erioikeudessa hänen kärsiessä palvellessaan."
Myös muut hautajaisvieraat käyttivät surutilaisuutta halventaakseen istuvaa presidenttiä, joka tyytyi Twiittaamaan sanoilla. "Make America great again".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251443,
Putin sanoi McCainistä, että hänen aivonsa jäivät Vietnamiin, mutta ruumis palautettiin Amerikkaan. (ehkä psyykkisestä kidutuksesta johtuen)

2.3 miljoonaa israelilaislasta aloittivat aherruksensa 2 kuukauden kesäloman jälkeen tänään 33 asteen helteessä. 167 000 olivat ensiluokkalaisia, heidän mukanaan opetusministeri Naftali Benettin poika David.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251438,

Israelin arabilistan kansanedustajat aikovat valittaa Euroopan Unioniin Israelin kansa-valtio laista, jonka Knesset vahvisti äskettäin. Arabi joint listan puheenjohtaja Ayman Odeh matkustaa Brysseliin tällä viikolla antaakseen pontta käsitykselle, että laki sortaa heitä. Hän tapaa myös EU:n arabi-myönteisen Federica Mogherinin, jonka julkinen suudelma silmät suljettuina Mahmoud Abbasin suulle oli uutisaiheena viikkoja sitten. Abbas olisi voinut mee too liikkeen vahvistamana nostaa syytteen julkisestä lähentelystä ja arabikunnian loukkaamisesta koko maailman silmien edessä. Saapa nähdä, miten tämä nainen käyttäytyy tällä kertaa; Odeh on Israelin kansalainen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251420

Terrorihyökkäysten määrä nousi heinäkuussa, mutta jäi alle sen, mitä ne olivat toukokuussa kaksi vuotta sitten. Heinäkuussa rekisteröitiin 255 terrorihyökkäystä, mukaan lukien 11 Jerusalemissa, kertoo Shabak (Israelin turvallisuusjärjestö) kuukausiraportissaan. Yksi sotilas sai surmansa sala-ampujan luodeista Gazan rajalla, kaksi muuta surmattiin Länsirannalla tapahtuneissa puukotuksissa, joissa 2 muuta kärsivät lieviä vammoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251428

Tuhansia Gazan arabeja kokoontui perjantaina Gazan turva-aidan varteen, kuten he ovet tehneet joka perjantaiaamun rujouskokouksen jälkeen, kolmeen eri paikkaan aidan varrella. He kivittivät sotilaita, polttivat autonrenkaita ja eräässä tapauksessa heittivät käsikranaatin sotilaita kohti. Sotilaat vastasivat mellakantorjuntavälinein käyttämättä aseitaan. Hamasin terveysministeriö Gazassa ilmoitti 120 arabin haavoittuneen eriasteisesti. Arabit väittivät ampuneensa alas IAF:n dronen, joka ampui kyynelkaasu-kranaatteja pahimpaan hässäkkään; luultavasti teknisen vian vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251415,

Turvallisuusjoukot pidättivät perjantaina 3 vasemmistolaista provokaattoria, jotka lähestyivät juutalaista Mitzpe Yair yhteisöä Hebronvuoren eteläpuolella.
Yksi pidätetyistä oli Breaking the Silence johtaja Avner Gevaryahu; toinen oli yhteisön tiedotusjohtaja Achiya Shantz,ja kolmas äärivasemmistolainen asianajaja Michael Sfard, joka vapautettiin kuulustelun jälkeen. Tämä järjestö kerää anonyymejä kertomuksia sotilailta heidän omista pahoista teoistaan, joita he julkaisevat todellisena tilanteena IDF:n sisällä. Ei silti, etteivätkö he tekisi pahojakin eettisiä ja moraalisia virheitä, mutta niiden julkaiseminen IDF:n imagon ja maineen häpäisemiseksi on petokseen verrattava rikos. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251410,

Alla olevassa linkissä voitte seurata viikon tapahtumia 60 sekunnissa. https://www.jpost.com/Israel-News/From-nuclear-center-Netanyahu-warns-those-threatening-to-destroy-Israel-566129,

SÄÄTILA TÄNÄÄN.
Jerusalem 20 -32; Tiberias 26 -39; Sulameri 28 -39; Eilat 28 -42 +C-astetta. Aurinkoinen sää jatkuu, lämpötila voi nousta vähän.

Abbasin kausi alkaa olla meneillään- lopullisesti. Hän kärsii muistikatkoista eikä enää muista, miten se litania palestiinalaisten kärsimyksistä menikään. Hän jopa sanoi kerran, että aseitten sijaan on parempi rakentaa kouluja ja sairaaloita, minkä PA kiireesti poisti internetistä. Hänen kasvonsa ovat pöhöttyneet kuin sikotaudissa viimeisen sairaalakäynnin jälkeen. https://www.jpost.com/Opinion/The-PA-at-the-end-of-Abbass-reign-566204

































Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019