TORSTAI 29.08.2019


TORSTAI 29.08.2019
01. Ennen Varsinaisten uutisraporttien käsittelyä haluan esitellä Teille ”Before its news” julkaiseman videokoosteen, sopivilla Raamatun lauseilla varustetun, 10.39 minuuttia kestävän videon, ”God wants you to see this /Jumala haluaa sinun näkevän tämän, ”rakkauskirje Jumalalta sinulle”. ”Sinä et ehkä tunne Minua, mutta Minä tiedän sinusta kaiken”. (Ps.139:1) (End time Productions)

Suosittelen, sillä vaikka et osaisikaan kieltä, voisit keskeyttää videon kunkin Raamatunlauseen kohdalla, etsiä tekstissä esitetyn jakeen omasta Kirjastasi, ja jatkaa sen jälkeen videon seuraamista seuraavaan jakeeseen.
https://beforeitsnews.com/spirit/2019/08/god-wants-you-to-see-this-2516089.html,

02. Ennen aamun valkenemista Beirutissa, Dahiyehin lähiössä tapahtunut kahden drone-koneen tuhoutumisen ympärille koostuneet epäselvyydet alkavat saada järjellistä selitystä ja sisältöä.

ToI:n julkaiseman artikkelin mukaan yksi helikopterin tapaan lentävän drone rysähti maahan ja joutui Hizbullahin asiantuntijoitten käsiin.
Toinen drone räjähti ilmassa, aiheuttaen melkoista vahinkoa ympäristössä ja aiheuttaen siellä tulipalon.

Hizbullah ja Libanonin hallitus syytti drone-hyökkäyksestä Israelia. Israelin hallitus kieltäytyy kommentoimasta, ja useat analyytikot epäilevät, että iskun tehneet dronet olivat iranilaisia, eivät israelilaisia, sillä vuoden 2006 sodan jälkeen IDF on välttänyt hyökkäämästä Hizbullah/Iran kohteisiin Libanonissa.

Libanonilainen media esitti tiistaina, että drone lähetettiin ilmaan 8 km:n päässä iskukohteesta, viitaten siihen, että ne lähetettiin joko Libanonista tai mereltä.

Hizbullah toteaa lausunnossaan, että dronen räjähdys vahingoitti sen media-keskuksen toimitiloja, mutta se oli vain yritys peittää tosiasioita.

Tiistaina Times britti-uutislehti raportoi, että iskun kohteina olivat kaksi sälelaatikkoa, joissa oli Hizbullahille tarkoitettuja materiaaleja, joilla Hizbullahin ohjelman mukaisesti voidaan muuntaa tavanomaiset epätarkat ohjukset täsmäohjuksiksi, ja joihin oli valmiiksi asennettu aiottujen kohteiden koordinaatit Israelissa, mutta ne molemmat vahingoittuivat drone-iskussa.

Uutisraporteissa on aiemmin kerrottu Hizbullahin ohjelmasta muuntaa tavanomaisia ohjuksia Iranin antaman avustuksella, mutta että vain pieni määrä ohjuksia on pystytty ajanmukaistamaan (update) täsmäohjuksiksi.
Hizbullahin update-ohjelman onnistuminen moninkertaistaa sen kykyä aiheuttaa korvaamatonta tuhoa Israelin strategisille avainkohteille ja siviiliyhteisöille.

Tiistai-iltana hepreankieliset medialähteet raportoivat tarkentavaa informaatiota Beirutin drone-iskun kahdesta kohteesta – erikoisrakenteisesta teollisesta sekoittajasta ja toisesta ATK-ohjelmoidusta valvontayksiköstä.

Näiden lähteiden mukaan erikoisrakenteinen, hienomekaaninen sekoittaja oli iskun merkittävin kohde, sillä se on välttämätön ballistisissa ohjuksissa käytetyn kiinteän polttoaineen valmistamiseksi. Tämä sekoittaja (mixer) oli ainoa laatuaan Libanonissa, ja sen menetys lähes korvaamaton vahinko Hizbullahille.

Tämä sekoittaja laite, - tunnettu nimellä vertical planetary mixer – on armeijoiden ja avaruusohjelmien käyttämä ohjelma kiinteän polttoaineen valmistamiseksi. Prosessin hienovaraisuus vaatii, että laite täytyy valmistaa erittäin tarkkojen mittojen ja ohjeiden mukaan, ja siksi sen valmistaminen on vaikeaa.

Hizbullah tarvitsee kiinteää polttoainetta ballististen ohjusten valmistamiseksi Libanonissa Beirutin ulkopuolella sijaitsevassa tehtaassa.
Drone-isku vahingoitti mixer-laitteen käyttökelvottomaksi, aiheuttaen Israelin laskelmien mukaan ainakin vuoden viiveen Hizbullahin ohjelmaan.

Drone-iskun toinen kohde oli ATK-järjestelmään sidottu valvontayksikkö, jolla vanhentuneet ohjukset voidaan ajanmukaistaa (uddate) täsmäohjuksiksi.

Hizbullah tarkensi tiistaina aikaisempia tietojaan todeten, että molemmat dronet oli varustettu n. 5.5 kg:n räjähdysaineella, mutta toinen niistä ei räjähtänyt teknisen virheen johdosta. Tämän Hizbullahin expertit hajottivat, todeten, ettei se ollut tarkoitettu vain vakoilun vuoksi, sillä siinäkin oli 5.5 kg:n räjähdyspanos.

Hizbullah uhkaa vastaiskuilla, mutta ei vielä halua sotaa, koska se ei ole valmis siihen. Ilmeisesti drone-iskut muuttivat sen aiemmat taistelusuunnitelmat.
Hizbullah on USA:n määrityksen mukaan terrorijärjestö, ja sillä on merkittävä rooli Syyrian tulevaisuudesta päätettäessä.
https://www.timesofisrael.com/report-drone-strike-will-delay-hezbollah-missile-program-by-at-least-a-year/,

On syytä hämmästellä Israelin vakoilun korkeaa tasoa, että se pystyi saamaan vihjeen Iranin toimittamien kahden sälelaatikon tulemisesta Dahiyaan odottamaan kuljetusta tehtaaseen, jossa niitä odotettiin kuumeisesti Hizbullahin ohjelman toteuttamiseksi.

Myös Libanonin presidentti Michel Aioun määrittely Iranin toimitusten tuhoamisesta Beirutissa sodanjulistukseksi, on farisealainen, sillä Hizbullah on niin suuresti sisällä Libanonin hallituksen toiminnassa, että hän on varmaan tietoinen sen toimista.

03. Haaretz käsittelee artikkelissaan nimellä ”Israel´s Modern–day Sodom and Gomorrah” tilannetta Lakiyan beduiinikylässä, joka ehkä on laajennettavissa muihinkin Beduiini-kaupunkeihin ja -kyliin.

Meirav Arlosoff toteaa artikkelinsa aluksi, että Lakiyan beduiinikylä on suuresti korruptoitunut, eikä toimi ollenkaan modernin yhteiskunnan periaatteiden mukaan.
”Eikä hallitus näytä välittävän”.

Klaanien välistä sotaa ja erimielisyyksiä ratkotaan usein tuliaseilla, josta esimerkkinä on elokuussa Sliman ja Aziza Albaridin, molemmat 37-vuotiaita, murha autoonsa Negevissä sijaitsevassa Lakiyan kaupungissa. Heidän 8-vuotias poikansa todisti tilanteen mutta säilyi hengissä.

Poliisin lausunnon mukaan murhan ainoa motiivi on kahden klaanin välien selvittely.

Murha tapahtui vajaa kuukausi sen jälkeen, kun valtion tarkastaja oli julkistanut raporttinsa Lakiyan kaupungin virkamiehistä.
Raportti oli ”kirotuin, mitä tarkastajan toimisto on koskaan julkistanut, määritellen kaupungin Sodoman ja Gomorran kaupunkien kaltaiseksi”.

”Sliman ja Aliza Albarinin ra´asta murhasta huolimatta tarkastajan raportti ei herättänyt ansaittua huomiota sosiaalisessa mediassa ja joutui pian unohduksiin”.

”Lakiyah on Israelin tunnetuin beduiinikaupunki, asukkaita on 14 000 virallisesti ja toiset 4 000 asuvat kaupungin alueella ilman rekisteröintiä, mutta nauttivat kuitenkin sen sosiaalipalveluista. Sen on kansallisen sosiaalitaloudellisen mittapuun mukaan pohjalla”.

Valtiontarkastajan raportissa listaamat puutteet kaupungin palveluissa herättävät enemmän itkua kuin naurua: ”Ei puistoja eikä leikkikenttiä: ei kunnollista infrastruktuuria eikä liikenneväyliä, joita voitaisiin kutsua kaduiksi”.

Muutamat julkiset laitokset ovat joutuneet korruption uhreiksi.
Talonrakennusministeriö myönsi kaupungille varoja urheilukeskuksen rakentamiseksi, mutta pian valmistumisensa jälkeen se rappeutui hoidon puutteesta. Valiontarkastajan raporttiin liitetyissä kuvissa ilmenee, että ”tuolit on revitty paikoiltaan; pesuhuoneet on rikottu sirpaleiksi, ja laskettu katto on romahtanut”.

”Äskettäin valmistunut esikoulurakennus on ryöstetty perustuksiaan myöten, ja erilliset tilapäiset luokkarakennukset on poltettu”.

Kaupungin virkailijat eivät katsoneet aiheelliseksi informoida poliisia vandalismista tai asettaa vartijoita – tosin sopimus oli tehty vartiointiliikkeen kanssa, mutta vartijoita ei ole asetettu paikoilleen, ja heidän palkkansa maksettiin eri klaaneille suojelurahaksi.

”Lakiyan asukkaat ottivat sähköä ja vettä kaupungin kaapeleista ja johdoista. Sähkövarkaus oli niin yleistä, että viidennes kaupungin varoista meni sähkölaskuihin, eivätkä virkailijat puuttuneet siihen”.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta verojenkanto on sekin olematonta eikä kaupungissa toimivia liikelaitoksia veroteta eikä rekisteröidä – kahta lukuun ottamatta.
Veroja voidaan yrittää koota vain kilpailevan klaanin jäseniltä.

Kaupungin virkailijoita ei vaihdeta vaalien, vaan klaanien välisten sopimusten perusteella, eivätkä asukkaat ole pystyneet vaikuttamaan asiaan.

”Valtio on pyrkinyt avustamaan asettamalla varoja kaupungin käyttöön, mutta Lakiya on pystynyt saamaan niistä käyttöönsä vain 55 %, eikä valtio ole aktiivisesti pyrkinyt saamaan beduiineja valtion tukemiin johtajuusohjelmiin”.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-s-modern-day-sodom-and-gomorrah-1.7761551?=&ts=_1567065352686,

04. Negevin beduiinit muodostavat Israelin valtiolle tikittävän aikapommin, eivätkä vaaleilla valitut poliitikot, kansanedustajat ja virkailijat näytä tiedostavan tilanteen kehittymistä vaaralliseksi maan turvallisuudelle.

Beduiinit ovat luonnostaan vaeltavia paimentolaisia, jotka eivät välitä maitten välisistä rajoista tai heille asetetuista rajoituksista. He pystyttävät mustan telttansa sopivaksi katsomalleen rinteelle kyselemättä maan omistuksesta. Heidän ajattelutapansa mukaan asuminen jonkin aikaa jollakin alueella riittää vakuuttamaan omistusoikeuden.

Tämä ei kuitenkaan oli laillinen peruste eikä sitä hyväksytä oikeudessa. Länsimaissa koulutetut lakimiehet avustavat beduiineja ja arabeja omistusoikeuden viidakossa, eikä omistusoikeuden väärentäminen ole ollenkaan harvinaista. Turkin ottomaanihallituksen ja brittihallinnon perusteen mukaan Negevin alue on valtion maata (mawat).

Israelin valtio on pyrkinyt saamaan heitä muuttamaan järjestettyihin kaupunkeihin, joissa heille tarjotaan tontteja rakentamista varten, asuntoja kerrostaloissa, infra-struktuuria sekä koulu-ja terveyspalveluja. Samoin koululaitosta on pyritty kehittämään beduiinien tavoitteille sopiviksi, mutta kehitys etenee hitaasti beduiinipäälliköiden vastustuksen vuoksi, peläten arvovaltansa menettämistä.
Moniavioisuus on heillä myös perinne, josta he eivät halua luopua.

Beduiinien lisääntyminen on voimakasta, ja muutaman vuosikymmenen kuluessa heidän lukumääränsä ylittää juutalaisten määrän, ja voivat vaatia itsehallintoa Negeviin.

Negevin beduiinien lukumäärä lähentelee neljännesmiljoonaa, alueen asukkaitten kokonaismäärästä 640 000. Uskonnoltaan Beduiinit ovat valtaosin muslimeja.

120 000 beduiinia asuvat suunnitelluissa yhteisöissä; 90 000 asuvat kylissä ja leireissä, joita ei ole virallisesti tunnustettu eikä rekisteröity. Heidän asuttamansa maa-alue on 530 neliökilometriä, suurin osa Negevin pohjoisosissa. Vaatimuksia omistusoikeuksista he ovat antaneet oikeuksille 587 neliökilometrin alueelta. https://embassies.gov.il/MFA/AboutIsrael/Spotlight/Pages/The-Bedouin-in-Israel.aspx,

05. UUTISIA LYHYESTI

Libanonilaiset lähteet raportoivat, että IDF on paikoittanut jeeppinsä lähelle Libanonin rajaa ja asettanut siihen sotilasta muistuttavan nuken.

Auto on paikoitettu alueelle, josta se näkyy hyvin Libanonin puolelle.
Sen sijaan ei ole selvää. Miksi se paikoitettiin sinne ja mikä on siihen asetettu nukke? Lieneekö sen tarkoituksena ottaa vastaan Nasrallahin lupaamat kostotoimet? Vai ovatko IDF:n sotilaat kieltäytyneet asettumista maalitauluksi, kuten kävi Gazan ajalla? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268089,

Yaminan johtajistoon kuuluva, opetusministeri rabbi Rafi Peretz reagoi FB:ssa olleisiin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin häntä kohtaan sen jälkeen, kun eilen illalla News 13 julkaisi osia luennoista, joita hän piti ”Etzem armeijaan valmistavassa akatemiassa” (Mechina), jota hän johti.

”Olemme ilkeissä hyökkäyksissä arvojamme vastaan. Hyvin ajoitettu kampanja juutalaisuutta ja perintöä vastaan”, Peretz julisti. ”Eilen illalla News 13 yhtyi tekaistuihin uutiskampanjoihin Demokraattisen Unionin taholta. He ottivat osia luennoistani irrallaan yhteydestä käyttääkseen niitä meitä vastaan. Sovellan niitä koulujen opetus-ohjelmaa laatiessani”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268090,

Nauru-valtion Mikronesiassa ilmoitti torstaina tunnustavansa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Järkeviä ihmisiä sielläkin, siunaus heille, jotka tunnustavat Jerusalemin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268084

Tusinoittain arabeja Jerusalemin Issawiyan lähiössä osoittivat mieltään heitellen poliiseja ja median edustajia ilotulitusraketeilla ja kivillä. Median edustajat valittivat joutuneensa kivisateeseen, vaikka aina he haluavat eturiviin saadakseen hyviä kuvia.
Kivittäminen on kuitenkin vähentynyt poliisin toimien vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268086,

Marokon viranomaiset hajottivat NGO-järjestön pystyttämän holokaust-muistomerkin.
Se oli pystytetty ilman vaadittavaa lupaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268087,

Salainen cyber-attack USA:sta Irania vastaan poisti kriittisen tiedoston, jota iranilaiset olivat käyttäneet hyökkäyksissä öljytankkereita vastaan. Tämä vaikeuttaa toistaiseksi Iranin kykyä suoriin hyökkäyksiin niiden tietoliikenteen häiritsemiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268071,

Ravbbi Yoel Ben Nun ja Shlomo Bar voittivat opetusministerin palkinnon. Opetus-ministeri Peretz sanoi: ”Yhteydet joita teitte ja rakkaus, jota levitetti juutalaisiin kohteisiin, maan aluenäkymät kuvastavat polkua meille kaikille”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268085,

Israelilainen tiedusteluyhtiö sanoo venäläisten hakkerien tunkeutuneen Benny Gantzin käsipuhelimeen. CGI-ryhmä sanoo: ”voimakas ja odottamaton venäläisten hakkerien suorittama hyökkäys tehtiin Gantzin kännykkään, jota emme ole aiemmin kohdanneet”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268080,

Libanonista raportoitiin armeijan tulittaneen israelilaista dronia Libanonin yllä. IDF rauhoittelee tilannetta todeten, etteivät Libanonissa toimivat dronet vahingoittuneet. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268064,

Yair Netanyahu kertoi medialle: ”Likud tulee muodostamaan hallituksen Gantzin johtaman SiniValkoinen puolueen kanssa”, ja että ”pääministeri tulee paljastamaan Ayelet Shakedin yhteydet vasemmistoon”, haaretzin Haim Levinson raportoi eilen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268059,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -31; Tiberias 25 -38; Suolameri 27 -37; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

Israelin judoka Sagi Muki voitti kultaa maailman mestaruuskisoissa keskiviikkona voittaen viimeisen kilpailijansa Belgian Matthias Cassen. Egyptin kilpailija kieltäytyi kättelemästä Mukia neljännesfinaaliottelun jälkeen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5577171,00.html,
















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021