KESKIVIIKKO 24.02.10

1. PA:N PUHEENJOHTAJA Mahmoud Abbas kiihottaa palestiinalaisia uskonsotaan Israelia vastaan. Hän puhui eilen EU:n parlamentin kokouksessa Brysselissä, kaksi päivää sen jälkeen, kun Israelin hallitus hyväksyi Netanyahun laatiman kansallisen perinne-suunnitelman, johon oli lisätty Machpelan hautamonumentti Hebronissa sekä Rachelin hautakammio lähellä Betlehemiä. Suunnitelman mukaan perinnekohteita kunnostetaan ja ylläpidetään 600 miljoonalla shekelillä, koska hoidon puutteessa ne ovat vaarassa rappeutua. Molemmat lisätyt kohteet ovat juutalaisuuden tärkeimpiä ja muistorikkaimpia historiaan kiinnittyneitä kohteita Abrahamin ajoilta lähtien 4000 vuotta sitten.

JA MITÄ PA:n puheenjohtaja, ei uskonnollisena muslimina tunnettu Abbas, jonka mandaatti päättyi 24. tammikuuta 2009, julisti EU:n parlamentaarikoille?
Abbas julisti puheessaan, että Netanyahun suunnitelma voi aloittaa kolmannen intifadan ja uskonsodan: ”Tämä on vaarallinen provokaatio. Israel otti nämä askeleet heti, kun presidentti Obaman vaati luottamusta herättävien toimien tekemistä palestiinalaisille”, hän julisti. ”Olemme saavuttaneet hyvin kriittisen vaiheen, joka vaatii tehokkaan, koordinoidun kansainvälisen ponnistuksen. Setlementtien rakentaminen, joka tappaa rauhanprosessin ja on vastoin tiekartan Israelin asettamia velvoitteita, täytyy lopettaa”.
ABBAS KESKITTYI puheensa pääosassa syyttämään Israelia keskustelujen aloittamisen vaikeuksista todeten, että Israel ei ole toteuttanut sille asetettuja vaatimuksia. Hän vakuutti, että nämä estävät keskustelujen aloittamisen, ei hänen jääräpäisyytensä, joskin hän samalla totesi, etteivät kaikki asiat ole neuvoteltavissa. Hän vaati, että ”Israelin tulee lopettaa tosiasioitten muodostamista maaperällä (facts on the ground) laajentamalla setlementtejään palestiinalaisten maalle, mukaan lukien Jerusalemin itäosa”. Parlamentaarikkojen mielistelemiseksi Abbas vakuutti, että EU:lla on tärkeä osuus rauhanprosessissa, mutta että keskustelujen viivyttäminen siirtää rauhan mahdollisuuksia. (JP)

2. ”PELIN SÄÄNTÖJEN uskotaan nyt muuttuvan”, julisti Islamic Jihadin ”sotilassiiven” al-
Quds edustaja Abu Ahmed. Hän varoitti, että järjestö ei ole voinut harjoittaa päätehtäväänsä, hyökkäyksiä Israelin sisällä, koska IDF:n sotilaat valvovat Länsirantaa yhteistoiminnassa PA:n turvallisuusjoukkojen kanssa, mutta että tämä tulee muuttumaan lähimmän puolen vuoden kuluessa. Hän vakuutti, ettei hyökkäyksiä tehdä vain ”setlereitä” vastaan Länsirannalla, vaan isketään Israelin suojaamattomaan alavatsaan, Israelin sydänalueille. ”Meidän kannaltamme katsoen moskeijoiden sisällyttäminen kansallisiin perinnekohteisiin on uusi provokaatio, johon kaikkien järjestöjen tulee vastata”. Hän selitti, että koska diplomaattiset keskustelut eivät ole johtaneet mihinkään, hyökkäykset Länsirannalla ja Israelissa aloitetaan lähiaikoina.

PA:N PÄÄMINISTERI Salaam Fayad, joka vieläkin nauttii länsivaltojen ”lempilapsen” suosiosta, heitti hiilloksiin oman tervaksensa. Hän sanoi, että maailma on unohtanut Jerusalemin, ja että kansainvälisen yhteisön tulee painostaa Israelia poistamaan viimeiset kaksi lisäämäänsä kohdetta kansallisen perinnesuunnitelman listasta. Hän analysoi tämän toimen soveltuvan Israelin politiikkaan miehityksen tiivistämisestä.
PÄÄMINISTERI moitti mediaa siitä, että ne olivat unohtaneet pääasian: ”Vanhan kaupungin muurit ovat itäisen ja miehitetyn Jerusalemin sisällä, joka tulee olemaan Palestiinan ikuinen pääkaupunki”. (JP)

3. JIHADIN johtajistoon kuuluva sheikki Khaled al-Batsh vakuutti, että Patriarkkojen hautamonumentti ja Rachelin hautakammio tullaan poistamaan listasta, aivan samoin kuin miehitys tullaan poistamaan. Hän selitti, että ”vihollista vastaan on taisteltava voimalla, vastarinnalla ja palestiinalaisten yhtenäisyydellä, ja että israelilaisten päähän on iskostettava tosiasia, että se on hävinnyt”. ”Palestiinalaiset eivät koskaan tule hyväksymään ratkaisua, joka tehdään sionistisen miehittäjän voitoksi. Me edelleen uskomme voittoon, ja me pidämme kiinni palestiinalaisten oikeudesta, ja konflikti voidaan ratkaista vain meidän ehdoillamme.”

ISRAELIN hallituksen edustajat vakuuttavat, ettei päätöstä perinnesuunnitelmasta muuteta, ja he vähättelevät Abbasin ja palestiinalaisten perättömiä lausuntoja siitä. Labourin kantaa asiasta ei saatu, sillä puolueen avainhenkilöt ovat ulkomailla. Ehud Barak lensi Washingtoniin taivuttelemaan Obaman hallitusta kovempiin otteisiin Irania vastaan, Ben-Eliezer on Ruotsissa, ministerit Herzog ja Braverman kieltäytyivät kertomasta omaa kantaansa.
4. YMPÄRISTÖMINISTERI Gilad Erdan syytti Abbasia, että hänen on vaikea luopua menneisyydestään. Holokaustin kieltämisestä tohtorin väitöskirjansa Moskovassa tehnyt Abbas kieltää edelleen juutalaisen vuosituhantisen historian ja pyrkii kiistämään juutalaisten oikeuden heidän esi-isiensä hautapaikoille kiihottamalla väkeään väkivaltaan.

VARAPÄÄMINISTERI Silvan Shalom kutsui Abbasin puhetta hävyttömänä ja loukkaavana ja uutena yrityksenä kirjoittaa uudelleen juutalainen historia. Hän viittasi, että patriarkkojen luola ja Rachelin hauta ovat juutalaisia perinnekohteita, joilla on 3 700 vuoden siteet Israelin kansaan ja sen maahan. ”Israelin kansan siteet maahan eivät alkaneet, kuten Abbas väittää 100 vuotta sitten, vaan silloin, kun Abraham osti Machpelan luolan heettiläiseltä Ephronilta 400:lla hopeashekelillä, ja Rachelin hautapaikka ostettiin täydellä hinnalla Binyamin alueelta.”
Shalom selitti, että molemmista paikoista kerrotaan Mooseksen kirjassa, eikä kukaan voi kiistää tätä. ”Palestiinalaisten kiivaitten hyökkäysten tarkoituksena on kiistää Israelin siteet niihin ja kirjoittaa historia uudelleen. Sen taustalla on heidän kieltäymyksensä tunnustaa Israel juutalaisena valtiona”, Shalom kertasi historiaa 4000 vuoden ajalta.

TOISET ministerit esittivät suunnitelmaa kannattavia lausuntoja kummastellen Abbasia, joka sanoo pyrkivänsä rauhaan, ja samalla pyrkii estämään juutalaisten pääsyn juutalaisuutensa tärkeimmille perinnepaikoille. He muistuttavat, että molemmat kohteet vetävät vuosittain runsaasti turisteja, mikä hyödyttää kumpaakin kansaa.

HEBRONIN KOMITEA lausui näin: ”Abu Mazen osoittaa, että hän ekspertti terrorismista ja holokaustin kieltämisessä, mutta täysin tietämätön historiasta. Patriarkkojen luola on ollut juutalaisten kohde tuhansia vuosia ennen Islamin syntymistä, ja rakennus sen yläpuolella rakennettiin 2000 vuotta sitten, 600 vuotta ennen islamin syntyä.”
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3853720,00.html

TÄMÄKIN tilanne osoittaa sen oudon tosiasian, että entinen terroristi ja ilmeinen salaterroristi, joka tuskin koskaan pystyy muuttamaan nahkaansa tai pääsemään täplistään, kulkee vapaana pitkin maailmaa levitellen ilmiselviä valheita, joista EU parlamentaarikkojen uskoisi olevan tietoisia. Kuitenkaan kukaan ei puutu hänen toimiinsa samalla, kun Israelin johtajat eivät uskalla matkustaa Eurooppaan varmistamatta ensin, ettei heitä pidätetä.

5. LONTOO on tällä hetkellä Hamasin maailmanlaajuisten toimien keskus, raportoi ”Tiedustelun ja terrorismin informaatiokeskus”, menehtyneitten Israelin tiedustelijoitten muiston kunnioittamiseksi perustettu voittoa tuottamaton järjestö.
Järjestön raportissa selvitetään, että israelilaisten johtajien pelko joutua pidätetyksi Lontoossa sotarikoksista syytettyinä ei ole yksittäinen ilmiö, vaan osoitus järjestelmällisestä poliittisesta toiminnasta, jota Hamas harjoittaa Englannissa hyödyntäen maan vapaata yhteiskuntaa, poliittisia ja laillisia oikeuksia ja lakeja, jotka säädettiin aivan toisenlaisia olosuhteita varten.
Raportissa käsitellään neljää aluetta, joissa Hamasin terroriorganisaatio on toiminut tehokkaasti. Tässä se on saanut merkittävää apua Muslimiveljeskunnalta, joka manipuloi Israelin arabeja nostattaen maanlaajuista antisionismia koko maassa.

HAMASIN havaitsemat suotuisat olosuhteet Englannissa käsittävät mm. seuraavia alueita.
HUOLIMATTA siitä, että EU listaa Hamasin terroriorganisaatioksi, se saa vapaasti hyökätä Israelia vastaan hyödyntäen maan demokratiaa ja sananvapautta. Järjestöjen terrori-toiminta on Englannin lain mukaan kielletty, mutta se suhtautuu leväperäisesti terrorijärjestöihin.
LAAJA aktivistien, kannattajien ja yhteistoimintamiesten verkko muotoutui 1990-luvulla maahan pakolaisina tulleista sekä radikaaliryhmien kuten Muslimiveljeskunnan ja vihamielisesti Israelin suhtautuvan vasemmiston edustajista, joitten muodostama tiimi on taannut Hamasille pääsyn poliittisiin, akateemisiin ja mediayhteisöihin.
ENGLANTI on maailman tärkeimpiä tietoliikenteen keskuksia, jonne on kerääntynyt runsaasti arabimedian ja uutislehtien edustajia. Hamas hyödyntää näitä levittääkseen sanomaansa Lontoosta käsin arabimaailmaan sekä kaikkialle maailmaan.
HAMAS hyödyntää Englannin oikeusjärjestelmää nostaen syytteitä maan oikeusistuimissa Israelin johtajia, poliitikkoja ja sotilasjohtajia vastaan sotarikoksista epäiltyinä. Tähän on Goldstonen raportti luonut suotuisat olosuhteet, kuten on viime aikoina todettu.

RAPORTISSA selvitetään, että Hamas ja sen taustayhteisöt pyrkivät tarkasti pysyttelemään erossa väkivallasta uskottavuutensa säilyttämiseksi kehittäen siten laillisuuden peitteen todellisille päämäärilleen ja ideologialleen. Erityisesti nuorisoon kohdistetaan huomiota.
Hamas harjoittaa myös peitejärjestöjensä kautta laajaa varojen keräystä Englannissa, jotka salakuljetetaan Gazaan Hamasin käyttöön. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/136170

6. UUTISOTSIKOITA
- Strategisten asiainministeri Moshe Yaalon ja Israelin Pankin johtaja Stanley Fischer matkustivat Kiinaan pyrkien vaikuttamaan sen Irania suosivaan politiikkaan. Kiina ja suuren osan öljystään Iranista. (JP)
- EU:n parlamentti käsittelee Goldstonen raporttia tänään. (JP)
- Jewish Agencyn puheenjohtaja Nathan Sharansky aikoo uudistaa järjestön ajastaan jälkeen jääneen organisaation ja puhaltaa uutta henkeä sen toimintaan. Hän vakuuttaa, että päähuomio on juutalaisten muutto Israeliin, eikä vain puhuminen siitä kauniisti ja haaveillen. (JP)
- Ulkoministeriön virkailijat vaativat samaa palkkaa kuin puolustusministeriön ja Mossadin virkailijat nauttivat; myös ylennyksistä valitetaan. (JP)
- Israel keskustelee ensimmäisen kerran Ghajarin kylästä Libanonin rajalla UNIFIL-joukkojen uuden komentajan espanjalaisen kenraalimajuri Alberto Asarta Cuevasin kanssa. Edellinen komentaja lähti viime kuussa. (JP)
- Diplomaattinen kriisi Dubaissa tapahtuneen Hamasin johtajan surman johdosta alkaa laantua maailmalla. (JP)
- Naqba-laki, joka kieltää israelilaisia järjestöjä suremasta Israelin itsenäisyys-päivää ”katastrofina”, läpäisi Knessetin ensimmäisen lukeman. (JP)
- YK:n yleiskokous, joka kokoontunee jo perjantaina, antanee Israelille 5 kuukautta aikaa laatia oma tutkimus Gazan cast lead operaatiosta. Aikalisäys koskenee myös PA:n aloittamaa tutkimusta. (JP)
- Israelin maan hallitus on poistanut beduiinien laittomat istutukset 1.4 neliökilometrin alueelta Negevissä. http://www.israelnationalnews.com/
- Asaf Shapira kirjoitti kirjan ”Because of Tom”, jossa hän varottaa internetin vaaroista. Hän oli Facebookissa ystävystynyt naisen kanssa, jonka Facebookin profiilin taustalla oli yhteisö, joka alkoi uhkailla, häiritä ja vahingoittaa häntä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/136156
- Hebronin arabit ovat jatkaneet mielenosoituksiaan perinnesuunnitelmaa vastaan, kuten ne tekivät eilenkin. (INN)
- Israel jatkaa Haitin uhrien auttamista. Lääkärit sananmukaisesti nostivat 5-vuotiaan maanjäristyksessä vammautuneen tytön takaisin jaloilleen.
- http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/136152
- Hamasin perustajan sheikki Hassan Yousefin poika Mosab Hassan Yousef kääntyi kristinuskoon ja joutui pakenemaan USA:an. Hän on työskennellyt vuosikaudet Shin Betin asiamiehenä pelastaen useita ihmisiä paljastaessaan terroristit, joiden mukana on Hamasin Länsirannan komentaja Ibrahim Hamid, Marwan Barghouti ja Hamasin pommintekijä Abdullah Barghouti, jotka ovat Israelin vankilassa. Hän varoittaa vapauttamasta tällaisia terroristeja.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1151941.html

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020