TIISTAI 31.07.2018

TIISTAI 31.07.2018
01. Tapaus Ahed Tamimi.
17-vuotias Ahed Tamimi vapautettiin Israelin vankilasta sunnuntaina kärsittyään 7 kuukauden vankeustuomion Israelin sotilaan häpäisemisestä. Hän on kotoisin Nabi Saleh arabikylästä, jonka asukkaat kuuluvat - JP:n artikkelien mukaan - samaan Tamimi-sukuun, jonka jäsenet sen ohessa, että ovat sukua keskenään, myös muodostavat avioliittoja kylän asukkaitten kesken. Yhdestä niistä, Ahlam ja Nizar Taminin häätilaisuudesta, kerrotaan JP:n artikkelissa. Ahed oli ihaillen todistamassa tilaisuutta.
Ahed Tamimi kasvatettiin pienestä tytön tylleröstä lähtien vihaamaan ja solvaamaan israelilaisia ja sen edustamia sotilaita. Jo 10 vuotiaana hän kunnostautui rohkeasti vastustaen sotilaita kotinsa lähellä. Viha Israelia kohtaan kulkee perintönä Tamimi suvussa. Ahedin serkku Ahlam Tamimi oli yksi Sparron pizzerian pommi-iskun suunnittelijoista. Hänet ja Nizar Tamimi vapautettiin Gilad Shalitin Hamasin vankeudesta vapautumisen yhteydessä solmitussa vankienvaihto-operaatiossa. Ahlam asuu nykyisin Jordaniassa. Hän kehuu suunnitelleensa pommi-iskun ja asettaneensa pommin pyrkiessään tappamaan israelilaisia lapsia niin monta kuin mahdollista.
Ahed Tamimin vanhemmat saavat elantonsa hyödyntämällä tyttärensä Ahedin ja suvun muiden jäsenten vihantäyteisiä toimia IDF:n sotilaita vastaan, jotka he huolellisesti rekisteröivät ja tallentavat kuvina ja videoina käytettäviksi Israelin vastaisessa propagandassaan, jota he käyvät median eri muodoissa, kuten JP:n artikkeleissa todetaan. He hyödyntävät Ahedin vaaleaa, kikkaraisesti kiharaa pitkää, katajapehkoa muistuttavaa tukkaa, josta on tullut hänen "tavaramerkkinsä". Hänestä on tullut länsimedian lemmikki, jota seurataan ja ihaillaan välittämättä perheen terroritaustoista.
Turkin nykyinen diktaattori Recep Tayiip Erdogan oli myös saanut tietää silloin 13-vuotiaasta Ahed Tamimista, ja kutsui hänet palatsiinsa lounaalle.

Muutamia kuukausia sitten Ahed Tamimi seisoi aseistetun IDF:n sotilaan edessä potkien häntä ja läimäytellen häntä poskille. Sen sijaan, että sotilas olisi vetänyt aseensa "liikkuvat osat taakse", hän ei reagoinut häväistykseen mitenkään, vaan poistui sivulle. Ahed pidätettiin myöhemmin ja tuomittiin 7 (8 ?) kuukaudeksi vankeuteen armeijan häpäisemisestä. Vankilassa hän osallistui vankiryhmän mukana opetustilaisuuksiin valmistautuessaan läpäisemään ylioppilas-tutkinnon. Tämä on tärkeää, sillä hän suunnittelee yliopistossa keskittyvänsä opiskelemaan lakia, voidakseen taistella kansain-välisillä areenoilla "Israelin miehitystä ja sen harjoittamaa sortoa vastaan".

Vapauduttuaan sunnuntaina vankilasta Ahed Tamimi palasi sankarina Nabi Saleh kotikyläänsä. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kutsui hänet Ramallahiin, jossa Ahed kävi Jasser Arafatin haudalla laskien sinne seppeleen ennen tapaamistaan Abbasia, joka syleili häntä lämpimästi. Abbas pani hänet
istumaan sivulleen tuolille, jossa tavallisesti istuvat valtioitten johtajat.
Abbas kutsui häntä "Palestiinalaisten itsenäisyyden ja riippumattomuuden taistelun malliksi, joka osoittaa maailmalle, että Palestiinan kansa pysyy rohkeana omassa maassaan pitäen kiinni oikeuksistaan, välittämättä uhreista niiden saavuttamiseksi".
Jerusalem Post osallistui osaltaan Ahed Tamimin kyseenalaisen henkilökuvan muotoilemiseen julkaisemalla etusivullaan suuren kuvan Ahadin ja Abbasin tapaamisesta Ramallahissa, sekä julkaistessaan 3 pitkää artikkelia hänen ja Tamimi-perheen Israelin vastaisista toimista. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Ahed-Tamimi-released-after-eight-month-imprisonment-563674,
Aamun artikkelin mukaan Ahed Tamimi sai Nelson Mandelan pojanpojan Mandla Mandela kutsun vierailla EteläAfrikassa voidakseen ottaa vastaan valtion myöntämän kunniapalkinnon "rohkeudesta, vastustuksensa sekä saavutuksistaan toivon esimerkkinä miljoonille". https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Ahed-Tamimi-to-be-honored-by-Nelson-Mandelas-grandson-563800,

02. Jerusalemin itäosassa toimiva fatwa-neuvosto julkisti eilen yleisen kiellon, uskonnollisen tulkinnan (fatwa), jolla kielletään Jerusalemin arabiasukkaita osallistumasta pääkaupungin kuntavaaleihin. Kielto koskee myös ehdokkaasi lupautumista.
Fatwa-neuvoston lausunnossa todetaan, ettei Israel 1967 sodasta lähtien ole lopettanut ponnistelujaan saada Jerusalemin arabiasukkaat tunnustamaan Israelin hallintavallan koko kaupungin alueella. Siinä todettiin edelleen, että valtio on aina pyrkinyt houkuttelemaan Arabeja osallistumaan kuntavaaleihin samalla kiristäen heitä kuntapalvelujen vähentämisellä ja tuhoten (laittomasti rakennettuja) taloja arabilähiöissä.
"Siksi fatwaneuvosto katsoo välttämättömäksi julistaa uskonnollisen tulkinnan ja käskyn äänestämisestä tai ehdokkaaksi asettumisesta todeten, että vaaleihin osallistumisesta kieltäytymisen edut ovat suuremmat kuin osallistumisen". Lausunnossa varoitetaan edelleen: "vaaleihin osallistuminen vahvistaa kaupungin juutalaistamista ja muuttaa sen historiallisia ja uskonnollisia piirteitä. Jerusalemin miehitetty kaupunki on arabi- ja muslimi-kaupunki".
Fatwa julkistettiin vastauksena Jerusalemin eteläpuolella sijaitsevan Sur Bahar arabikylän johtajan Ramadan Dabashin päätökseen osallistua 2018 kuntavaaleihin. Hän vakuutti, ettei vaaleilla ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, eikä fatwa tee oikeutta kaupungin arabeille, jotka haluavat olojensa parantamista ja palvelujen tason nostamista alueillaan.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-fatwa-bans-participation-in-Jerusalem-election-563779,

03. Jerusalemin pormestariksi haluava Likud-ministeri Zeev Elekin sanoo haluavansa yhdistää pääkaupungin. Hän on nykyisin ympäristön suojelu-ministeri Netanyahun hallituksessa.
Elkin uskoo, että pormestarin vaali ratkaistaan hänen ja haredi-ehdollaan Yossi Deitchin välillä, ja että hänellä on hyvä mahdollisuus voittaa vaalit.

"Jerusalemin asukkaitten tulee ratkaista, haluavatko he haredi-pormestarin, vai uskonnollisen sionisti-pormestarin, joka edustaa traditionaalisia ja sekulaari yhteisöjä, mutta myös haredim-yhteisöä. En halua jakaa kaupunkia erilaisiin ryhmiin, vaan yhdistää ne, jotta voimme käsitellä Jerusalemin todellisia kysymyksiä", Elkin selittää asemaansa.
Hän katsoo tulevien vaalien olevan kriittisiä Jerusalemin tulevaisuudelle, sekä näkee niiden tarjoavan todelliseen tilaisuuden uskonnolliselle sionismille hallita pääkaupunkia.
Elkin on voitonvarma perustaen suureen ennakkotukeen sekä siihen, että pääministeri Netanyahu antoi tukensa hänelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249804,

04. UUTISIA LYHYESTI
Kaksi italialaista taiteilijaa menettivät Israelin viisuminsa maalattuaan Ahed Tamimin ihannoivan graffitin Betlehemin lähellä olevaan turvamuuriin. He katsoivat parhaaksi pakata pensselinsä ja muut kamansa ja lähteä kiireesti maasta, ettei heitä karkotettaisi saamansa 2 päivän karenssiajan jälkeen. https://www.timesofisrael.com/israel-to-expel-italian-artists-who-painted-giant-mural-of-ahed-tamimi/,

Syyrian armeija ilmoitti tiistaina valvovansa alueita Quneitran alueen eteläpuolella aivan Israelin rajaan saakka.
Debkafile löysi lausunnosta kolme virheellistä tosiasiaa,
Tosiasiassa Hizbullahin ja Iranin tukemat militaristi olivat avainasemassa voittoisissa taisteluissa, eivät Assadin armeijan sotilaat.
Toiseksi viittaus "Syyrian erityisjoukkoihin" on kaunisteleva ilmaus paikallisista puolustusjoukoista, joka sekin on koodisana, jolla tarkoitetaan Hizbullashin upseerien johtamia shia-yksiköitä ja paikallisia palkkasotureita, joille Hizbullah maksaa palkkaa. Sen komentaja ei ota käskyjä Syyrian armeijan keskuskomennuskunnalta.
Nämä paikalliset yksiköt rakensivat päämajansa Quneitran alueelle Tel Masharan ja Mashran kaupungin lähelle.
IDF:n upseeri lähetti kiireisen pyynnön venäläisille joukoille Khneimiin Syyrian-Hizbullahin ja Iranin valvontaan joutuneitten asukkaitten suojelemiseksi, koska he olivat olleet kauan yhteistyössä Israelin kanssa.
Venäläiset olivat kuitenkin jo poistuneet alueilta. Venäläisten virkailijoitten ja Putin keskustelut Netanyahun kanssa eivät enää muuta tosiasiaa, että iranilaiset ja Hizbullahin joukkoja on nyt aivan rajan pinnassa.
Kolmanneksi taistelut Yarmoukin alueella, jossa Israelin, Jordanian ja Syyrian rajalinjat risteävät, eivät ole ohi, sillä tuhat Khalid bin Walidin joukkojen sotilasta pitävät hallussaan n. 50 neliökm:n maa-aluetta. Heillä on käytössään Grad-ohjuksia, joista he 25.07. laukaisivat 2 Israelin puolelle, ainakin toisen pudotessa Kinneretinjärveen torjuntapatteriston tietämättä.

Israelin johdon varoittama tilanne on siten muotoutunut Israelin turvallisuus-kabinetin silmien alla, jossa IDF:n ja puolustusministeriön uskottavuus – ettei Israel tule sallimaan Hizbullahin eikä iranilaisia joukkoja pohjoisrajansa läheisyyteen - joutuu kovalle koetukselle.
https://www.debka.com/syria-proclaims-control-of-borders-with-israel-iranian-hizballah-forces-now-face-idf-golan-positions/,

Presidentti Bashar Assadin armeijan käymä sota viimeisten kapinallispussien eliminoimiseksi lähestyy todella vaikeaa vaihetta, arvioi Reuters artikkelissaan. Assad ilmoittaa seuraavaksi keskittyvänsä Idlibiin – eikä vain siihen, kuten hän ilmoitti epätarkasti.
Kysymys ei ole vain armeijan suorittamista operaatoista, vaan mukaan tulevat monet vaaralliset diplomaattiset ongelmat, jotka voivat hajottaa maata, ja aiheuttaa suurien maa-alueitten jäämisen Assadin käsien ulkopuolelle.
Idlib on Laish al-Ezza Vapaan Syyrian armeijan osaston valvonnassa, ja siellä on tuhansia ulkomaalaisia palkkasotureita. Komentaja eversti Mastafa Bakour sanoo joukkojensa valmistautuvan pahimpaan, eikä luota Venäjän apuun.

Turkki on siirtänyt joukkojaan Idlibin liepeille ja perustanut 12 tukikohtaa sinne. Presidentti Recep Tayyip Erdogan ei halua Syyrian armeijan hyökkäävän Idlibiin, koska se voisi ajaa alueen 2.5 miljoonaa asukasta maanpakoon, useimmat Turkin alueelle, jossa on ennestään 3.5 miljoonaa pakolaista. Erdogan odottaa Venäjän estävän Syyrian hyökkäyksen.

Turkin laatiman suunnitelman mukaan Idlibin kapinalliset luovuttavat raskaat aseensa Turkin joukoille, ja esitys "kansallisen armeijan" muodostamisesta eivät tyydytä ollenkaan Assadin toiveita. Hän haluaa kaiken Syyrian maan valvontaansa.
Turkki sanoo joukkojensa tunkeutumisen Syyrian alueelle johtuneen halusta eliminoida kurdien muodostamat joukot, jotka voivat vaarantaa Turkin turvallisuuden tukiessaan Turkin alueella toimivia kurdikapinallisia.
Turkki kuitenkin haluaa siirtää kiistanalaisia alueita Syyriasta Turkkiin.
Idlibin kapinalliset joukot ovat vihjanneet siirtyvänsä gerilla-tyyppiseen sotaan Assadin armeijaa vastaan, jos ne hyökkäävät sinne.
Koska USA on vetäytynyt Syyriasta vain yhtä tukikohtaa lukuun ottamatta Jordanian rajalla, Syyrian tilanteen kokoaminen kaatuu Putinin syliin. https://www.jpost.com/Middle-East/Analysis-For-buoyant-Assad-Syrian-war-enters-tricky-phase-563822,

USA:n presidentti Donald Trump vakuuttaa olevansa valmis keskustelemaan Iranin ylimmän johtajan Ali Khamenein tai presidentti Hassan Rouhanin kanssa, sillä hän uskoo tapaamisiin. Erään lähteen mukaan Ali Khamenein lähettämät diplomaatit ovat kaikessa hiljaisuudessa lähestyneet Trumpin hallituksen edustajia kuullakseen, miten Trump haluaa muuttaa ydinsopimusta. Iranin talouden taantuma pakottanee heidät siihen. https://www.jpost.com/Middle-East/Trump-says-he-is-willing-to-talk-to-Irans-leader-without-preconditions-563816,

Israelin homot ja lesbot aikovat toteuttaa Jerusalemin häpeämarssinsa torstaina. Tel Avivissa siihen osallistui yli 100 000 ihmistä.
Jerusalemin päärabbi Aryeh Stern pyysi pormestari Nir Barkatia poistamaan paraatin varrelle sijoitetut liput kahden synagogan edestä. Hän sanoi olevansa suuresti murheellinen, että paraati yleensä toteutuu Jerusalemissa. Hän tunnustaa, ettei paraatia voida enää estää, mutta hän kokee pahana paraati-lippujen asentamista Suuren synagogan ja Yeshurun synagogan eteen. Stern protestoi myös surrogazy-oikeuden antamista homoparille.
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Jerusalem-Chief-Rabbi-asks-mayor-to-remove-Gay-Pride-flags-on-parade-route-563836

Mistä johtuu PA/PLO:n ja Hamasin arabien sammumaton viha Israelia vastaan? Se ei tunnu enää luonnolliselta, ja siksi on haettavakin syitä heidän jumalansa Allahin palvomisesta, mikä teknisenä suorituksena kelpaisi esimerkiksi kristityillekin. Muslimit saavat satoja tuhansia jäseniään liikkeelle ja kokoontumaan moskeijoihinsa, kun kirkot kumisevat tyhjyyttään. Mutta ketä he todella palvovat? On vaikea uskoa, että heidän Allahinsa, joka kehottaa surmaamaan sekä juutalaiset että kristityt, olisi sama kuin juutalaisten ja kristittyjen palvoma Jehovah Sebaot. Muslimien toimissa ilmenee raivo, joka kohdistuu vielä surmattujen ruumiisiin, joita häväistään ja joiden jäseniä katkotaan. Sielunhoitajat voisivat kertoa, että se osoittaa demonista toimintaa, joka perheissä usein keskittyy yhteen perheenjäseneen. Voisiko tätä havaita Tamimin perheen tapauksessa, ja erityisesti yhdessä jäsenessä, joka määrätietoisesti lapsesta alkaen vihaa ja halveksii Israelia?
Hesekiel kirjoittaa Jumalan ilmoituksensa näin:
"Koska sinä pidit ikuista vihaa ja annoit israelilaiset miekalle alttiiksi, Minä teen sinut verivirraksi (Edom), ja veri on sinua vainoava, totisesti, vereen asti sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava". "Koska olet sanonut, ne kaksi maata ja kaksi kansaa ovat minun, me otamme ne omiksemme, vaikka siellä on Herra. Sen tähden, niin totta kuin Minä elän, sanoo Herra, Herra, Minä teen sinulle kiukkusi mukaan, teen sen, mitä sinä olet vihassasi heille tehnyt, ja Minä teen itseni teille tunnetuksi, kun niin tuomitsen sinut". (Hes.35:6; 11 -12)

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.
Jerusalem 18 -29; Tiberias 26 -39; Suolameri 27 -38; Eilat 27 -39 +C-astetta. Aurinkoista, lämpötila pysynee tasaisen helteisenä.

Amerikka palaa. Texasista Oregoniin on kaikkiaan 90 pensas- ja metsäpaloa, joiden tieltä joudutaan evakuoimaan satoja tuhansia ihmisiä, useita on kuollut ja vielä useampia vammautunut
http://www.thebigwobble.org/2018/07/american-inferno-90-wildfires-from.html,

Gazasta lähetetyt tuliset ilmapallot sytyttivät 7 paloa Israelin eteläosassa, Yksi niistä löydettiin Bershebasta. Lähinnä maatalousmaata tuhonneet palot syttyivät Nir Amissa, Tlamimissa, Erezissä, J´Holitissa, Shokedassa ja Kissufimissä, Nir Amin palo jatkuu edelleen. https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/gaza-incendiary-balloons-spark-7-blazes-in-south/.

Israelin kansan enemmistö kannattaa kansa valtiuo lakia, mutta maan druusi väestö pelkää oikeuksiensa puolesta, Joitakin druusiupseereita on eronnut armeijasta vastalauseeksi.
https://www.jpost.com/Israel-News/Two-Druze-officers-leave-IDF-over-nation-state-law-563834,















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019