TORSTAI 02.08.2018

TORSTAI 02.08.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump jatkaa YK:n rämettyneen suon raivaamista todella, eikä vain sanoissa. Hän haastaa YK:n jäsenmaita "panemaan rahansa sinne, missä niiden suut ovat".
Trump antoi USA:n pysyvälle YK:n lähettiläälle Nikki Haleylle tehtäväksi saattaa hänen sanomansa perille, minkä Haley teki tunnetulla suora-sukaisella tavallaan sanoja säästelemättä. Hän syytti jäsenmaita, että ne ovat täynnä sanoja, mutta hyvin kitsaita puhuttaessa rahasta koskien palestiinalaisten arabien hyvinvointia.
"Täällä YK:ssa, tuhansien mailien päässä Palestiinasta, joka todella on tuen tarpeessa, heidän puolestaan pidetyillä puheilla ei ole loppua.
Maa toisensa jälkeen vakuuttaa solidaarisuuttaan Palestiinan kansalle. Jos nuo sanat toteutuisivat kouluissa, sairaaloissa, ja yhteisöjen kaduilla, Palestiinan kansa ei kärsisi niistä toivottomista olosuhteista, joista puhumme tänään. Sanat ovat halpoja".
"Ei mikään ryhmä maita ole niin antelias sanoissaan kuin palestiinalaisten arabinaapurit, ja OIC:n (Islamilaisen yhteistyön organisaatio) jäsenmaat. Mutta ne sanat täällä New Yorkissa eivät pue eivätkä ruoki heitä, eivät kouluta yhtä ainoaa Palestiinan lasta. Kaikella, mitä ne tekevät, he saavat kansainvälisen yhteisön ärsytetyksi".

Haley otti puheessaan useita esimerkkejä jäsenmaiden antamasta tuesta UNRWA:lle viime vuoden aikana.
Iranin tuki UNRWA:lle oli nolla,
Algerian tuki UNRWA:lle oli nolla.
Tunisian tuki UNRWA:lle oli nolla,

Muutamat maat sentään tukevat UNRWA:n toimintaa pienillä summilla.
Pakistan antoi 20 000 USD,
Egypti antoi 20 000 USD,
Oman antoi 668 000 USD.

Haley ei säästellyt sanojaan käsitellessään ei-arabi- ja ei-muslimi-maiden nimiä ja häpeää tukiessaan UNRWA:n toimintaa v.2017:
Kiina antoi 350 000 USD.
Venäjä antoi 2 miljoonaa USD,

USA antoi 2017 aikana UNRWA:lle 364 miljoonaa USD, mutta se on vain osa
USA:n antamasta yksipuolisesta tuesta Palestiinan kansalle, sillä USA antoi lisäksi 300 miljoonaa USD, eli USA antoi km. puolimiljardia USD jokaisena vuonna vuodesta 1993 lähtien.
Haley vakuutti, etteivät amerikkalaiset ole tyhmiä. "Me ojennamme kätemme ystävyydessä ja anteliaisuudessa, mutta emme odota, että sitä purraan. Ojentaessamme kätemme odotamme myös toisten kansojen ojentavan kätensä samoin".
Haley painotti, ettei arabimaiden runsaamman tuen odotus ollut ainoa kysymys, josta keskusteltiin.
"Aivan liian usein arabimaat antavat vain tarpeeksi tukea ja käyttävät vain tarpeeksi sovittelemattomia sanoja, etteivät joutuisi vastatusten palestiinalaisten edustajien kanssa. Jos ne todella huolehtisivat palestiinalaisista, ne eivät tekisi niin. Päinvastoin, ne tuomitsisivat ääri-ainekset ja ne esittäisivät vakavia ideoita kompromissien saavuttamiseksi, joilla voitaisiin lopettaa tämä kamppailu, ja suoda Palestiinan kansalle oikeus parempaan elämään. He kertoisivat Palestiinan johdolle, miten typeriltä he näyttävät tuomitessaan rauhanprosessin (Trumpin vuosisadan sopimuksen, jota he eivät ole edes nähneet).
"Palestiinan johdon on annettu elää väärässä todellisuudessa, koska arabimaat pelkäävät kertoa heille todellisuuden. On erityisesti paikallisten maitten aika nousta esiin, ja todella avustaa Palestiinan kansaa sen sijaan, että pidetään kauniita puheita tuhansien mailien päässä".
Nämä alueelliset valtiot – Egypti, Jordania, Syyria ja Libanon – voivat todella auttaa istumalla alas Israelin kanssa ja aloittaa neuvottelut 100-vuotisen arabi-juutalaisen konfliktin lopettamiseksi, kuten YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmassa 224 edellytetään.
Tämän viestin välittäminen YK:lle olisi pitänyt tapahtua kauan sitten". http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22539,


02. Hadar Goldinin perhe esitti Misdar Hadar (vapaaehtoisten muodostaman järjestön) laatiman protestin keskiviikkona YK:n Armon HaNetziv toimitilojen ulkopuolella Jerusalemissa ojentaen samalla YK:n lähettiläälle Nickolai Mladenoville tarkoitetun kirjeen, jossa häntä vaaditaan varmistamaan, että Hadar Goldinin ruumiin palauttaminen on avainosa missä tahansa sopimuksessa Hamasin kanssa.
Goldinin perheen jäsenet kokoontuivat YK:n toimitilojen ulkopuolelle pitäen käsissään plakaatteja, joissa luki englanniksi: "YK on epäinhimillinen" ja "Hadar Goldin on YK:n julistaman tulitauon uhri". (Hadar Goldin sai surmansa ja Hamas sieppasi hänen ruumiinsa 01.08.2014 kesäsodassa Gazassa, vaikka tulitauko oli jo voimassa.) Täsmälleen yhdeksän aikaan perhe piti hiljaisen hetken, jolloin Hadar Goldin surmattiin ja hänen ruumiinsa siepattiin v. 2014. 'Hadarin äiti, tri Leah Goldin, luki YK:n lähettiläälle Mladenovilla osoitetun kirjeen vaatien häntä "toimimaan omaksumansa roolin hengessä kansain-välisen humanitäärisen lain vaalijana, ja kamppailemaan rankaisemattomasta kulttuurista, joka hyödyttää Hamasia joutumatta vastuuseen - Hadarin ruumiin pitämisestä – YK:n yleiskokoukselle". https://www.jpost.com/Israel-News/Family-protests-UNs-inaction-on-return-of-Hadar-Goldins-remains-563916,

03. ISRAELIN pääkaupunki Jerusalem valmistautuu suurimpaan pride-paraatiin (häpeämarssiin) Jerusalemin kaduilla. Paraatiin arvioidaan osallistuvan 30 000 marssijaa – viime vuonna heitä oli 22 000.
Kahden km:n pituista reittiä - alkaen 17.00 Plumeraukiolta - valvoo 2 500 poliisia, joka kehotti oikeistolaisia järjestöjä välttämään yhteenottoja marssijoitten kanssa, tai pysyttelemään kokonaan sivussa. Jerusalemin päärabbi Stern pyysi poliisia poistamaan LGBT-sateenkaariliput kahden synagogan- Suuren ja Jeshurun synagogien edestä samalla murehtien, että paraati yleensä toteutetaan, mitä hän pitää sopimattomana Jerusalemin asemalle pyhänä kaupunkina.
Paraatin reittiä lähellä olevat kadut suljetaan autoliikenteeltä, mikä tulee sotkemaan pääkaupungin ilmankin sekavan liikenteen. Ennen marssia kokoontuminen aloitetaan 15.30 maissa.
16-vuotias Shira Banki, sai surmansa v. 2015 paraatissa puukoniskuista saamiinsa haavoihin, ja graffiteja ja muuta paraatin järjestäjiä kohtaan osoitettua häirintää on esiintynyt.
Nir Katz ja Liz Troubishi saivat surmansa Tel Avivin PGBT toimitilaa vastaan tehdyssä tulituksessa 2009.

Poliisi antoi luvan ultraortodoksiselle Levavim järjestölle järjestää vasta-protestin lähellä Liberty Bell puistoa, ja toinen ortodoksijärjestö Liba saa pitää protestitilaisuutensa torstaina Jerusalemin sisäänkäynnin lähellä. Liban teemana on: "Jerusalem ei ole Sodoma".
Jerusalem Open House sanoo paraatin teemana olevan saada yhtäläiset oikeudet yhteisön jäsenille, ja ajankohtainen aihe on protestoida, ettei homo-miehille annettu samoja oikeuksia surragazymenetelmän kautta saaduille lapsille kuin lesboille ja perinteisen avioliitto- ja ottolapsijärjestelmän kautta saaduille lapsille.


Viime viikolla kansallisen uskonnon 200 rabbia, heidän joukossaan huomattavia johtavia rabbeja, sekä Jerusalemin päärabbi Stern esittivät tukevansa LIBA:n laatimaa protestilausuntoa.
Lausunnossa todetaan mm: "Terveellinen enemmistö Israelin valtiossa joutui shokkiin näiden kauhistuttavien LFBT-järjestöjen esittämien provokaatioiden ja tieltä eksymisen vuoksi" lisäten myöhemmin: "Agressiivinen terrorismi, ja median harjoittama aivopesu näitten harhautuneitten muuttamiseksi sankareiksi ei tule onnistumaan".
Jerusalemin päärabbi Aryeh Stern sanoi aiemmassa – mutta myöhemmin poistamassaan lausunnossa – "homovanhempien kanssa elävät lapset altistetaan hyvin oudolle ja epänormaalille elämälle".
Jerusalem paraatin teemana on: LGBT ja uskonto.
https://www.timesofisrael.com/police-on-high-alert-as-jerusalem-prepares-for-largest-ever-pride-parade/,

04. Iranin Isfahanin kaupungissa mielenosoittajat kokoontuivat toisena päivänä peräkkäin protestoidakseen nousevaa inflaatiota ja tyttömyyttä vastaan.
Silminnäkijöitten mukaan mielenosoittajat heittelivät kiviä ja sytyttivät tulipaloja, joihin turvallisuusjoukot vastasivat kyynelkaasua ja vesitykkejä käyttäen mielenosoituksen hajottamiseksi, raportoi BBC.
Edellisen päivän mielenosoituksiin osallistuivat myös rekkojen kuljettajat ja kauppiaat, mutta silloin turvallisuusjoukot eivät häirinneet mellakoijia.

Mielenosoittajat Isfahanissa huusivat turvallisuusjoukoille: "Reza Shah, olkoon sielusi iloinen" viitaten tällä edellisen Pahlavi dynastian perustajan Rez Shaahin poikaan, Muhammad Reza Shah, jonka ajatollah Ruholla Khomenein johtama vallankumous kaatoi 1979 Islamilaisessa vallankumouksessa.
Mielenosoituksista otettuja videoita ja kuvia alkoi levitä mediaan tiistaina.

Iranin hallitsemattomaan syöksykierteeseen joutunut talous on pakottanut tuhannet ihmiset kaduille vaatien muutosta. Protestit on järjestetty tai ne ovat syntyneet spontaanisti eri puolilla maata useiden kuukausien aikana. USA on edelleen hiljaa ottamatta selkeää kantaa niihin, mikä lopetti aiemmat mielenosoitukset ulkomaisen tuen puutteen vuoksi.
Virallisen poliisin ja armeijan lisäksi Khomenei perusti kaksi järjestöä turvaamaan vallankumoustaan: Vapaaehtoisten muodosta puolivirallinen basij-järjestö, sekä Iranin vallankumousarmeija IRGC, jotka vastaavat suoraan maan ylimmälle kaitsijalle. Vallankumousarmeija toimii aktiivisesti ulkomailla.

Iranin talouteen vaikutti suuresti USA:n sanoutuminen irti kansainvälisestä JCPOA-ydinsopimuksesta vaatien siihen tuntuvia muutoksia, koskien etenkin Iranin ohjusteollisuutta, mutta myös ydinaseiden valmistusta, jonka Trumpin hallitus haluaa lopettaa kokonaan Iranilta. USA:n vetäytymisen mukana Irania vastaan asetetut sanktiot ovat palaamassa entistä tiukempina, mikä pelottelee ulkomaisia rahoittajia ja yhtiöitä solmimasta edullisia liike-sopimuksia Iranin kanssa. Näiden johdosta Iranin liran arvo on romahtanut siten, että USD maksaa nyt pitkästi yli 100 000 liraa.
Toiseksi mielenosoittajat protestoivat hallituksen sotilaallisia ja taloudellisia investointeja lähialueen konflikteissa Syyriassa ja Jemenissä, sekä Iranin antamaa tukea vastaan Hamasin terrorijärjestölle.

Mielenosoittajat huusivat Teheranissa: "kuolema Palestiinalle", "Auta meitä, eikä Gazaa", "Jätä Syyrian rauhaan ja keskity Iraniin". He haluavat Iranin hallituksen investoivan enemmän oman maansa talouteen, kuin sekaantuvan toisten maiden asioihin pitkin Lähi-Itää.
https://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Iranian-security-forces-clash-with-Isfahan-protesters-for-second-day-563965.

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu antoi varoituksen Punaiselta mereltä Arabian merelle johtajan salmen Bab Al-Mandab Strait sulkemisesta, jolla Iran on uhannut vastata sen omaa öljynvientiä häiritseviin saartotoimiin.
"Usean rintaman taisteluissa tulemme olemaan vähemmän valikoivia, ja vihollisillemme aiheutetut tuhot tulevat olemaan paljon vaikeammat" hän selitti esittäen toiveen, että viholliset huomioisivat tämän.

Netanyahu selitti Israelin tulevan liitoutumaan niiden valtioiden kanssa, jotka pitävät kapeat Bab Al-Mandab salmet avoinna. Hän puhui keskiviikkona uusien merikadettien valmistumisseremoniassa Haifan meritukikohdassa. Hänen puheensa on seurauksena viime viikon ohjushyökkäyksestä, joka tehtiin kahta Saudi Arabian omistamaa tankkilaivaa vastaan. Toinen niistä sai suuren repeämän kylkeensä vesirajan yläpuolelle, toinen pääsi ohi vahingoitta. Houthi-kapinallisten arvioidaan käyttäneen C-801 tai C-802 risteilyohjuksia. Tämän vuoksi Saudi Arabia lopetti kaikki kuljetukset salmen kautta, kunnes tilanne selviää Jemenissä. Hyökkäys öljykuljetuksia vastaan aiheutti välittömiä ristiaaltoja maailman öljymarkkinoille.
Bab Al-Mandab salmi on kapeimmalta osaltaan vain 29 km Jemenin ja sen vastarannalla sijaitsevien maiden, Djibouti ja Eritrea, välillä. Salmen tukkiminen aiheuttaisi 4.8 miljoonan tynnyrin (barrell) raakaöljyn ja jalostettujen petrolituotteiden kuljetusten päivässä keskeytymisen.

Länsimaat tukevat Saudi Arabian johtaman líittoutuman taisteluja Jemenissä Iranin tukemia houthi-kapinallisia vastaan, mutta ne eivät ole vielä reagoineet lupaukseen salmien pitämiseksi auki.
Israel on ensimmäinen, joka avoimesti ottaa kantaa tarvittaessa liittoutua maihin, jotka haluavat pitää salmet auki meriliikenteelle.
Netayahu selitti puheessaan merikadeteille, että "suuri osa Israelin taistelusta terrorismia vastaan käydään merellä, ja ne vaativat aina osansa kakusta.
Vihollisemme kehittävät myös omia mahdollisuuksiaan; tarkoituksemme on ennakoida ne, poistaa uhkatekijät ja jos välttämätöntä, voittaa taistelu."
"Meri antaa meille useita tilaisuuksia. Ennen kaikkea, se laajentaa piskuisen Israelin maan aluetta antaen meidän levittää aluksemme meren yllä ja alla laajalle alueelle. Se antaa meille valtavan voiman".
Puolustusministeri A Liberman puhui myös tukien pääministeri antamaa lausuntoa todeten: Israel on valmistautunut kahdella rintamalla, ja myös Punaisella merellä, toistaen Netanyahun antaman varoituksen.
https://www.jpost.com/Israel-News/PM-Israel-will-help-open-narrow-strait-in-Red-Sea-if-Iranian-closes-it-563978,

06. UUTISIA LYHYESTI
Ryhmä iranilaisia hakkereita, joiden Tribune News Service sanoo olevan hyvin aktiivisia, on havaittu pyrkivän varastamaan elintärkeää informaatiota Lähi-Idän hallitusten tietopankeista. Ryhmä, jota kutsutaan nimellä "Leafminer", on hyökännyt verkostoja vastaan Saudi Arabiassa, UAE:ssa, Qatarissa, Kuwaitissa, Bahrainissa, Egyptissä, Israelissa ja Afganistanissa, raportoi US Cyber turvallisuusyhtiö Symantec. Kuitenkin info ja hallitusauktoriteetti iGA sanoo, ettei eiliseen mennessä ole havaittu Leafminerin kohdistaneen hyökkäystään yhteenkään iGA.n valvomiin porttaaleihin tai järjestelmiin. Cyber-vakoilu kohdistuu energiaan, teleyhteyksiin, talouspalveluihin, kuljetuksiin ja hallituksen instituutioihin.
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Report-Iran-targeted-Israel-in-cyber-attack-563937,

Israelissa vieraileva Arkansasin kuvernööri Mike Huckabee vieraili Efratissa, jonka oletetaan kuuluvan Israelin alueeseen missä tahansa alueita koskevissa rauhansopimuksissa. Hän rohkaisee rakentamaan uusia juutalaisyhteisöjä vastineeksi PA/PLO:n kansainväliselle kampanjalle, jonka tarkoituksena on saada kyseenaliseksi Israelin laillisuus kansainvälisillä areenoilla, kuten YK ja se alaiset laitokset sekä ICC.
Huckabee piti puhuessaan kädessään puna-valkoista plakaattia, jossa luki "Rakenna Israel jälleen suureksi".
"USA:n presidentin Donald Trumpin tuki on avain kotien rakentamiseksi juutalaisyhteisöihin", totesi Yesha-neuvoston johtaja Hananel Durani keskiviikkona pyytäessään kuvernööri Huckabeen tukea. "Me näemme nyt atmosfäärin muutoksen Trumpin hallituksen aikana" Durani totesi tiilenmuuraamisen yhteydessä Efratissa seisoen Huckabeen vieressä. He osallistuvat 900 uuden kodin rakentamistilaisuuteen, joista 600 ovat viimeistelyä vaille valmiit. Presidentti Obama kielsi uusien setlementtien rakentamisen, mutta myöskin Trumpin hallituksen kanta on epäselvä, ja siksi hän kehottaa vierastaan vaikuttamaan Trumpiin, jonka lehtisihteerinä toimii Huckabeen tytär Sarah Huckabee Sanders.
Mike Huckabee ihasteli rakennustöitä Efratassa todeten, että Trump olisi varmaan iloinen näkymästä, sillä hän on rakentaja. Mutta tarvitaan tuhansia uusia koteja, on asukkaiden viesti Trumpille.
https://www.jpost.com/Israel-News/Settlers-to-Trump-Thousands-more-homes-needed-563972,

Israelin druusien johtajat eivät ole tyytyväisä Knessetin hyväksymään Israel kansa valtio lakiin, sillä he pelkäävät sen voivan vaikuttaa heidän asemaansa Israelissa. He osallistuvat armeijaan, aina kenraaleita myöten, ja heitä on lukemattomissa jullisissa tehtävissä maassa. Ehkä lakia laadittaessa olisi pitänyt kysellä maan vähemmistöjen mielipiteitä ja pyrkiä soveltamaan niitä lakitekstiin.
Pääministerin ikävänä tehtävänä on nyt pyrkiä korjaamaan tehtyjä virheitä mahdollisuuksien mukaan. Juutalaisten ainainen ongelma on se, että jokainen on mielestään oikeassa, ja kun mielipidettä on kullakin kaksi tai kolme, niiden sovitteleminen on todella vaikeaa, mikä näkyy hallituksen pyrkimyksissä saada haredi- ja ortodoksijuutalaiset samaan ruotuun modernin yhteiskunnan kanssa. Koska heillä on useimmissa tapauksissa ratkaiseva asema hallituksen pysymiseksi kasassa, pääministeriltä vaaditaan todella pitkää vieteriä, eivätkä haredim ja ortodoksit näe mitään syytä kompromisseihin; kysymys on heille joko tai ei.
Druusit ovat joustavampia, mihin he ovat kouliintuneet vuosisatojen aikana eläessään vähemmistöinä kansojen parissa.
https://www.jpost.com/Israel-News/Druze-leaders-Netanyahu-discuss-agreement-to-end-Nation-State-row-563953,

Israel uhkaa taas kerran keskeyttää kaasun ja öljyn viemisen Gazan kaistalle. Tulitauon oli määrä tulla voimaan päiviä sitten, mutta palloterrorismi jatkuu entistä tehokkaampana. Israel uhittelee koko Lähi-Idän alueella pullistellen lihaksiaan, mutta pikkarainen Gazan kaista on liian kova pähkinä purtavaksi, siinä voi katkoa hampaansa, kuten määrättyjä kovasydämisiä hedelmiä syödessä. IDF:n pelotusvoima on mennyt, ja sen palauttaminen vaatisi raskaita päätöksiä, joihin maan nykyjohto ei ole valmis. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-again-bans-gas-and-fuel-into-Gaza-563971. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249930,

IAF:n koneet iskivät viime yön aikana useaan kohteeseen Syyrian Golanin eteläosassa lähellä Israelin rajaa, surmaten 7 potentiaalista terroristia. Aamulla aluetta tarkasteltaessa heiltä löydettiin pommivöitä ja Kalashnikov-kivääreitä, mikä kertoo, mikä oli heidän päämääränsä.
Koska Syyrian hallitus valvoo nyt alueita Israelin rajan takana, Israel pitää Syyriaa vastuunalaisena, mitä sieltä tulee ja mitä siellä tapahtuu. Israel on tyytyväinen, jos 1974 sovittu turvavyöhyke jatkuu uudessa tilanteessa, ja että Iranin joukot pysyvät Venäjän määrittelemän 85 km:n päässä rajasta. Venäjä näyttää antaneen hiljaisen luvan Israelilla iskeä kohteisiin, joiden se katsoo vaarantavan sen turvallisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/249929.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 21 -27; Tiberias 27 -34; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -38 +C-astetta, Osassa maata voi tulla sadetta tänään ja huomenna, sen jälkeen kirkastuu.

Taivaalla nähdään outoja monen dimension porttaali-ilmiöitä, joiden merkitystä kukaan ei voine ymmärtää tai selittää. https://mysteriousuniverse.org/2018/07/strange-interdimensional-portals-in-the-sky/,



















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021