TIISTAI 18.09.2018

TIISTAI 18.09.2018
01. Bush Etzionin risteyksessä lähellä supermarketia 45-vuotiaan Ari Fuldin murhanneen 17-vuotiaan Khalil Jabarinin isä sanoo ilmoittaneensa PA:lle pojan kieltäytyneen menemästä kouluun joutuen sanaharkkaan hänen kanssaan. Hän ei kuitenkaan vihjannut mitään terrorismiin, mutta pojan äiti oli samaan aikaan murhan tapahtumasta sunnuntaina mennyt läheisen Meitarin tarkastuspisteeseen ja kertonut sotilaille, että hän poikansa voi yrittää puukottaa sotilaita.

PA ei tehnyt mitään ilmoituksen johdosta, eikä katsonut tarpeelliseksi ilmoittaa asiasta IDF:lle kuvitellen, että poika vain halusi vaihtelua, mutta suoritti kyselyjä pojasta, mikä ei tuottanut tulosta. Jabarin perheen isoisä, Jamal, joka on koulun johtaja, jossa poika opiskeli, sanoi huolestuneensa pojan jäätyä pois koulusta, ja ilmoittaneensa siitä PA:lle.

Yattan kylä oli aikoinaan kristitty kylä, mutta Arafatin tuotua Tunisiasta verenhimoiset taistelijansa ensin Gazaan ja Jerikoon ja sitten muihin arabienemmistöisiin kaupunkeihin Juudeassa ja Samariassa Yattan imago muuttui siten, että sieltä on tullut useita terroristeja. Kylässä asuu n. 45 000 ihmistä. Kylä sijaitsee Hebronin eteläpuolella.

PA:n ilmoituksen mukaan sotilaat tekivät ratsian Khalil Jabarinin kotiin Yattassa aikaisin maanantaiaamuna merkiten talon mahdollista tuhoamista varten. IDF vahvisti tehneensä ratsian Shin Betin kanssa.

"IDF:n sotilaat yhdessä Shin Betin ja rajapoliisin kanssa kartoittivat terroristin kodin, joka sunnuntaina murhasi Ari Fuldin – olkoon hänen muistonsa siunattu – Yattan kylässä" todetaan armeijan tiedotteessa.
Shin Bet kuulusteli perheen jäseniä, mutta ei tehnyt pidätyksiä.

Ari Fuld oli myös Amerikan kansalainen muutettuaan sieltä Israeliin.
https://www.timesofisrael.com/troops-said-to-raid-home-of-terrorist-behind-deadly-stabbing/.

Surunvallitteluja Ari Fuldin perheelle on tullut monelta taholta, mutta myös tuomioita hänet murhanneelle 17-vuotiaalle arabille.
Oppositiojohtaja Tzipi Livni kävi tapaamassa Fuldin perhettä; häneltä jäi vaimo ja neljä lasta. Livni muistutti puheessaan poliittisesta erimielisyydestä, joka vallitsi hänen ja Ari Fuldin välillä, mutta totesi että molemmat rakastavat Israelin kansaa ja valtiota. Parempi olisi ollut jättää politiikka sivuun.
Fuldin perhe on saanut runsaasti kirjeitä ja viestejä ympäri maailman, jopa Saudi Arabiasta, jossa todetaan, että hän oli kaikkien sankari. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/25209,

02. Arin elämä oli yhtä sankarillinen kuin hänen joutumisensa puukotuksen kohteeksi. Hengenvaarallisesti haavoittuneena hän yritti tavoittaa terroristin saadakseen pysäytettyä hänet pistoolillaan tulittaen, mutta lyyhistyi lopulta maahan. Kaksi paikalla ollutta sivullista osuivat terroristiin, joka kohtalaisesti useista luodeista haavoittuneena vietiin sairaalaan, saaden siellä parasta mahdollista hoitoa Israelin valtion kustannuksella. Mitä kohtalon ivaa!

Fuld osallistui toiseen Libanonin sotaan, jossa hän joutui tovereittensa kanssa hakemaan haavoittuneet sotilaat etulinjasta epäröimättä jatkuvasta tulituksesta huolimatta. Raahattuaan haavoittuneet omille linjoilleen mukana seuraava lääkintämies sanoi, että Ari on haavoittunut, koska verta vuotaa selkärepusta, vaikka Ari ei tuntenut mitään. Tarkastettaessa reppuun oli osunut useita luoteja ja kranaatin sirpale rikkoen ihoa, mutta ei edennyt pitemmälle. Ari piti sirpaletta muistona ihmeestä kotonaan piirongin päällä sapattikynttelien lähellä muistutuksena tulevasta uudesta syntymästä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252081,

"Tänään me menetimme sankarin. Kesti hetken, ennen kuin tajusin hänen menetyksensä suuruuden. Ari Fuld oli sankari sanan kaikessa merkityksessä". Ari Fuldin kunniaksi sävellettiin musikaalinen kunnianosoitus. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252078,

03. Tuhansia juutalaisia matkusti Joosefin haudalle lähellä Sikemiä (Nablusia) sunnuntai-iltana osallisten yhteiseen rukousseremoniaan ennen Jom Kippuria (sovituspäivää), joka alkaa tiistai-iltana ja kestää keskiviikkoiltaan.

Sunnuntai-iltana muistetaan myös tilannetta, jossa IDF poisti sotilaansa Josefin hautakammiolta 18 vuotta sitten arabien raakalaismaisesti surmattua druusi-rajapoliisin, minkä jälkeen hautakammio on yritetty polttaa ja tuhota Nablusin aranien toimesta, jotka myös uhkaavat toistuvasti väkivalloin estää juutalaisia pääsemästä hautakammiolle.

Oslon sopimusten mukaan Josefin hautakammio ja sen viereinen yeshiva jätettiin PA:n käsiin, mutta juutalaisilla on oikeus vierailla siellä. Nykyisin haudalle tulevien tulee pyytää matkasta sinne IDF:n lupaa, joka suojaa heitä aseillaan. Toistuvasti sinne menee erilaisia ryhmiä ilman lupaa henkensä kaupalla, sillä on ihme, jos joku arabikylään eksynyt juutalainen pääsee sieltä hengissä takaisin. PA:n poliisi on pelastanut useita lynkkaukselta.

Ryhmän mukana olivat Samarian alueellisen neuvoston johtaja Yossi Dgan ja Knessetin sisäisen komitean puheenjohtaja Miki Zohar (Likud).
Dagan luki rukouksen kaatuneen druusiupseerin Madhat Yusufin muistoksi.

"Josef myytiin orjaksi" (midianilaisille, jotka myivät hänet Egyptiin) sanoi
Dagan. Onnettomuudeksi uudelleen kehittyneen tilanteen vuoksi, Josef myytiin orjaksi uudelleen. Hänen hautansa ei ole valvonnassamme, se ei ole käsissämme. Tämän täytyy muuttua niin pian kuin mahdollista, koska meidän ei tule tehdä kompromisseja kansastamme ja historiastamme – ja se sisältää Josefin hautakammion".
"Pyydän Josef oikeamielistä edustamaan kaikkea Israelissa. Jumala suojelkoon koko tämän kansan niitä vastaan, jotka nousevat meitä vastaan, ja jatkakoon tämä kansa onnistuen toimissaan".

Dagan lisäsi: "Tulimme tänne tänään, tishrikuun kahdeksannen päivän aattona, joka on symbolinen ja vaikea päivä. Tänä päivänä 18 vuotta sitten meille annettiin hämmentävä komento poistua Josefin haudalta, ja hylättyämme sen PA:n arabit, terroristit univormuissa, polttivat sen.
Tämä on yksi kolmesta paikasta, josta voimme sanoa, ettemme varastaneet niitä, ja Israelin lippu tulee liehumaan tämän pyhän paikan yllä".

Dagan jatkoi vielä: "Tulimme tänne viestin kanssa. Josef elää vielä. Me palaamme tälle paikalle. Od Josef Chai yeshiva, joka toimi täällä, palaa tähän paikkaan, ja Israelin sinivalkoinen lippu liehuu tämän pyhän paikan yllä".

Dagan kiitti Samarian pyhiä paikkoja valvovaa henkilökuntaa, kuten myös IDF:n sotilaita ja upseereita, jotka suojelevat Josefin hautakammiolle kerran kuussa tulevia juutalaisia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252076,

Daganin mainitsemat kolme paikkaa ovat Temppelivuori Jerusalemissa, patriarkkain mausoleumi alueineen Hebronissa, sekä Josefin hautakammio Sikemissä, jotka kaikki ostettiin rahalla, ja joiden kauppakirjat on ikuistettu Pyhän Raamatun lehdillä kauan ennen islamin uskonnon alkua.

04. Magen David Adom (MDA), Israelin Punaista Ristiä vastaava järjestö, nostaa hälytysvalmiuttaan Jom Kippurin ajaksi, huoltaen helikoptereitaan, ambulanssejaan ja vapaaehtoisiaan potentiaalisen lääkintäpalvelujen tarpeen noustessa.
MDA lisää vapaaehtoisten lääkinnällisten ja avustavien paralääkinnällisten henkilöiden määrää MDA toimipisteissä ympäri maata samalla varmistaen, että niin monta ambulanssia, liikkuvia hoitoyksiköitä ja moottoripyörillä liikkuvia hätäpalveluja, on käytettävissä kuin mahdollista.

MDA vapaaehtoiset paikallisiin rukouksiin osallistuvat varustetaan lääkinnällisin laittein, mukaan lukien defibrillatiot, voidakseen toimia niin pian kuin mahdollista. 2 helikopteria ovat käytössä tarvittaessa, maan pohjois- ja eteläosia hätätilanteiden hoitamiseksi sujuvasti.
Temppelivuoden alatasanteella on myös vaapaaehtoisia avustajia.
MDA:n johtaja Eli Bin määräsi hälytystilan nostettavaksi kolmannelle tasolle, alkaen tiistaina. Hän muistuttaa kansaa antamaan hätäapupalveluille tilaa teillä maantieonnettomuuksien välttämiseksi.

Perinteisesti MDA saa Jom Kippurina kutsuja 2000 ihmiseltä, jotka ovat kaatuneet, loukkaantuneet ajaessaan pyörällä- monet heistä lapsia, jotka haluavat kokeilla uusi pyöriään autoliikenteeltä vapautuneilla kaduilla, tai jotka on jätetty ilman valvontaa koteihin. Myös synnytyksiä tapahtuu tavallista enemmän Jom Kippurin aikana.
Synagogia kehotetaan varmistamaan hätäkutsujen hoitaminen äly-puhelimillaan, sillä synagogat voivat olla suosittuja terrorikohteita.
Suurten juhlien järjestämiseen liittyy aina paljon aiheita, joista normaali kansalainen ei tiedä mitään.

Poliisi havaitsi epäilyttävän ilmapallon jäännökset maanantai-iltana Re´im Lurim risteyspaikan lähellä Negevissä tiellä 234.
Poliisi epäili jotain olevan niihin kiinnitettynä saatuaan ne alas ja kutsui poliisin pioneerit, jotka neutraloivat palloihin kiinnitetyn käsikranaatin. Liikenne pysäytettiin tiellä, kunnes kranaatti oli tuhottu turvallisesti.
Poliisi kehottaa kansalaisia varomaan outoja ilmapalloja ja leijoja sekä ilmoittamaan niistä poliisille. Niitä on löydetty myös Sikemin läheltä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252114,

Netanyahu lupaa, että 1000 Falash Mura juutalaisen Etiopiasta sallitaan muuttaa Israeliin. Heitä on kuitenkin kaikkiaan yli 8 000 ihmistä asuen hyvin kurjissa oloissa odotettuaan vuosikaudet poliitikkojen päätöksiä. https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-says-1000-more-Falash-Mura-to-be-allowed-to-immigrate-to-Israel-567408,

05. Venäjän puolustusministeri ilmoitti muutamia tunteja ohjushyökkäyksen jälkeen Syyrian ja Iranin sotilaallisia kohtaan Latakiassa maanantai-iltana, että sen sotilaallinen vakoilukone Il-20 ja siinä olleet 14 ihmistä, poistui Venäjän valvontatutkasta.

Kone oli silloin 35 km Syyrian rannikosta, kun sen lentotukikohdan ilmavalvonta menetti kontaktin koneeseen. Israel ei ole kommentoinut asiaa.

Muutamat syyrialaiset ja venäläiset lähteet raportoivat aiemmin tuntemattomien ohjusten iskeneen sotilaalliseen teollisuuslaitokseen, joka kehittää ohjuksia ja kemiallisia aseita lähellä Venäjän laitoksia Latakiassa.
Toiset lähteet raportoivat iranilaisten joukkojen perustaneen tukikohdan lähelle Venäjän omistamia laitoksia suojauksena IAF:n iskuja vastaan.

Debkafile, joka julkaisi tiedot, arvioi tilannetta: "Jos Israel oli vastuussa ohjusiskuista Latakiaan maanantai-iltana, se oli lähimmäksi venäläisiä Khmeimim lentoaseman laitoksia ja komentokeskusta tehty iranilaisia kohteita vastaan koskaan suoritettu operaatio".

Venäjän media raportoi, että laaja Israelin sotilaallinen delegaatio, jota johti kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Meir Ben Shabat, vieraili Moskovassa perjantaina 14.09. DF arvioi, että Ben Shabat toi mukanaan Israelin tiedustelun kokoamia tietoja Iranin Latakian laitoksesta.

Syyrian virkailijat sanovat ohjusten tulleen mereltä, mikä viittaisi yhdistettyyn Israelin meri- ja ilmavoimien hyökkäykseen.
Israel ja Venäjä ovat pyrkineet kaikin tavoin välttämään yhteenotot koneittensa välillä Syyrian ilmatilassa, joten tätä välikohtausta voidaan pitää erittäin valitettavana ja vaarallisena, kuka sen sitten tekikin.

Amerikkalainen lähde arvioi, että Syyrian ilmatorjunta pyrki eliminoimaan ohjuksia, ja sen torjuntaohjukset ovat voineet vahingossa osua venäläiseen koneeseen. Syyrian virkailijat eivät kuitenkaan pystyneet vahvistamaan, että Israel olisi venäläisen koneen alas ampumisen takana.

Venäjän MoD raportoi, että nimenomaan koneen katoamisen aikaan neljä israelilaista F-16 hävittäjää tekivät hyökkäyksiä Syyrian Latakian provinssissa, mutta myös viittaa ranskalaisen fregatin ampumiin ohjuksiin Välimerellä.

Kadonneen koneen ja sen henkilöstön löytämiseksi on aloitettu välittömät etsintä- ja pelastustoimet.
Moskovan ilmoituksen mukaan Ilyushin 20 (IL-20) on tiedustelu turboprop kone varustettuna sähköisellä tiedustelu (ELINT) järjestelmällä, sekä useilla antenneilla, infrared- ja optisilla sensoreilla.
Tiedustelukoneen sivuillenäkevä radar (SLAR) ja satelliittilinkki mahdollistavat Venäjän armeijan tarkkailua Syyrian ilmatilassa todellisessa ajassa. https://www.debka.com/a-russian-spy-plane-with-14-aboard-missing-in-latakia-attack-moscow-cites-israeli-fighter-and-french-frigate-missile-strikes/
https://www.timesofisrael.com/report-syria-mistakenly-downs-russian-plane-as-it-repels-alleged-israeli-strike/,
https://www.jpost.com/Middle-East/Syrian-air-defense-mistakenly-shoots-down-Russian-plane-567479,

Paikalliset lähteet Syyriassa raportoivat, että tuntemattomat ohjukset iskivät Syyrian länsiosassa Latakian ja Haman välillä.
Raportit kertovat Syyrian armeijan teknisen teollisuuslaitos oli laaja-alaisen ohjushyökkäyksen kohteena maanantai-iltana. Niiden mukaan ohjukset ammuttiin ohjaajattomista koneista (drones), ei hävittäjistä.
Iskuja raportoitiin myös Baniyas rannikkokaupungissa Latakiasta etelään.
https://www.debka.com/mivzak/unknown-missile-attacks-in-western-syrian-between-latakia-and-hama/

06. Gazasta tiistaina saadun raportin mukaan 2 palestiinalaista sai surmansa israelilaisesta ohjuksesta lähellä Gazan kaistan ja Israelin välistä turvallisuus-aitaa. IDF sanoo tiedotteessaan, että se hyökkäsi gazalaista ryhmää vastaan, joka oli vahingoittamassa aitaa.

IDF:n tiedottaja sanoi lausunnossaan maanantai-iltana, että hävittäjä tulitti terroristeja, joiden havaittiin epäilyttävästi lähestyvän turva-aitaa ja asettavan tuomansa esineen aitaa vasten.
Tiedottaja sanoi IDF:n purkaneen ainakin 2 tienvarsipommia muutaman päivän aikana. Gazan arabit aloittivat väkivaltaiset hyökkäyksensä sotilaita ja turva-aitaa vastaan 30. maaliskuut nimellä "March of the Return".

IDF vakuuttaa estävänsä kaikki yritykset turva-aidan murtamiseksi ja joutuu mellakantorjuntavälineitten lisäksi joskus turvautumaan koviin ammuksiin.
Gazan terveysministeriön mukaan ainakin 179 ihmistä on saanut surmansa toivottomissa yrityksissään päästä aidan läpi Israelin puolelle. https://www.jpost.com/Israel-News/Two-Palestinians-killed-by-missile-strike-by-security-fence-in-Gaza-567471

Efratasta kotoisin olleen Ari Fuldin luotien haavoittama terroristin tarkoituksena oli hyökätä myös supermarketin työntekijän kimppuun. Hän oli suunnitellut iskevänsä Patriarkkain mausoleumilla, mutta luopui sitä tarkan poliisivartioinnin vuoksi. Puukkonsa hän piilotti välillä WC-tilaan, mikä osoittaa hänen suunnitellen iskua pitemmän aikaa.

17-vuotiaan terroristin Khalil Yusuf Jabarinin perhe saa kuukausittain 1 400 NIS seuraavan 3 vuoden aikana PA:lta. Tämä on PA/PLO:n kehittämä terveys-vakuutusjärjestelmä. Se maksaa operaatiossa surmansa saaneen, tai hengissä säilyneen terroristin – jota kutsutaan marttyyriksi - omaisille kuukausipalkkaa, jonka suuruus määräytyy uhrien lukumäärän ja vankilavuosien luvun mukaan.

Painostaakseen PA/PLO:ta luopumaan terroristien palkkaamisesta Knesset hyväksyi 02.07. "Pay for Slay lain", jolla terroriseille maksetut palkkiot vähennetään palestiinalaistyöntekijöitten palkkojen veroista, jotka Israel kokoaa PA:n puolesta. Lakia ei kuitenkaan ole vielä toteutettu käytännössä.

Puolustusministeriö perusti heti lain tultua hyväksytyksi Kansallisen terrorin-rahoituksen vastaisen toimiston, jonka vastuulla on uuden lain toteuttaminen kuten myös toiminnan koordinoiminen lain toteuttamis-, turvallisuus toimistojen sekä hallituksen ministeriöitten virastojen kanssa pyrkiessään taistelemaan terrorismin rahoitusta vastaan. Mikään ei estä toteuttamaan lakia välittömästi, eikä jäädä odottamaan 2019, kuten jotkut vaativat.
PA maksoi 2017 ja 2018 kunakin vuonna 1.2 miljardia NIS terrorismin tukemiseksi tarkoitettuja varoja terroristien perheille. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PA-to-pay-family-of-Fulds-murderer-NIS-1400-a-month-for-3-years-567467,

07. Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigo syyttää Israelin varallisen tilanteen kehittymiseksi tuomalla lentokoneitaan ja sota-aluksiaan lähelle Latakian satamaa ja kaupunkia.
Hän soitti asiasta Israelin puolustusministeri Avigdor Libermanille vaatien selitystä siihen, että Israel varoitti Venäjää vain minuutti ennen ohjus-iskujaan. Raporttien mukaan Venäjän virkailijoitten reaktio on hurjistunut, ja upseerit vaativat, että israelilaisten nenästä tulee vuodattaa verta.

Shoigo selittää, ettei Israelin antama minuutin varoitus riittänyt venäläistä konetta siirtymään turvallisemmalle tasolle. Tämän johdosta Syyrian ampumat torjuntaohjukset valitsivat suuremman objektin eikä F-16 konetta.
Syyrian venäläisvalmisteisissa torjuntaohjuksissa on koodi, joka tunnistaa venäläiset koneet, mutta ilmaisesti jotain meni pieleen.

Tästä on syntymässä erittäin arkaluonteinen kansainvälinen kiista, jossa syytöksiä lentää jokaiseen suuntaan.
Israelin tulisi nyt välttää suorituskyvyllään mahtailevia lausuntoja, ettei ärsyttäisi Venäjän karhua, joka haistaa veren makua. https://www.jpost.com/Middle-East/Syrian-air-defense-mistakenly-shoots-down-Russian-plane-567479,

08. USA:n itärannikolla, jota hurrikaani Florence edelleen runnoo voimakkailla tuulilla ja sateilla sekä maan vyörymillä sulkien sähkövirran suurelta osalta Coarolinan aluetta, Brunswickin ydinvoimala on edelleen myrskyn keskuksessa.
Brunswickin ydinvoimala antoi hätävaroituksen tulvien tukkiessa voimalaan johtavat tiet, eikä henkilökuntaa voida evakuoida.
Hätätilan antoi US Nuclear Regulatory Commission, joka varoitti muita insti-tuutteja, mukaan lukien Kotimaan turvallisuuspalvelu ja FEMA. https://www.wnd.com/2018/09/nrc-emergency-at-north-carolina-nuclear-plant/, https://www.intellihub.com/north-carolina-nuclear-power-plant-declares-unusual-event-following-storm-hot-shutdown/,

09. Kolme miljoonaa ihmistä evakuoitiin hengenvaarallisen taifuunin Mangkhutin, myrskyjen kuninkaan, iskissä Kiinaan runneltuaan ensin Filippiinejä, surmaten siellä ainakin 65 ihmistä, ja ravistellessaan Hong Kongia.
Tuulen voima oli 142 mailia tunnissa.
Korkeat pilvenpiirtäjät heiluivat kuin ruo´ot tuulen voimasta, kuten kuvista ja videoista ilmenee. Ne otettiin Kiinasta. Kaduilla kulkeneet ihmiset lentelivät kaikenlaisten roskien ja tuulen tempaamien rakennusosien keskellä. Puita on kaatunut ja maanvyörymiä on monin pakoin.
Kuolonuhrien luku alkaa kasvaa myös Kiinassa. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6175291/Three-million-evacuated-deadly-Typhoon-Mangkhut-dubbed-king-storms-hits-China.html?ITO=applenews,
Hurrikaanit uhkaavat myös Brittein saaria Atlantilla.
https://neonnettle.com/news/5097-scientists-warn-tsunamis-could-hit-the-uk-amid-global-weather-chaos,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -28; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -36; Eilat 25 -37 +C-astetta. Aurinkoinen sää jatkuu lähes samoin lämpölukemin.



























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021