TORSTAI 26.12.2019

TORSTAI 26.12.2019
Lääkärit katsoivat aiheelliseksi pyrkiä vielä kerran korjailemaan tätä ikivanhaa savimaljaa, ja koska Messiaskaan ei näytä pitävän turhaa kiirettä, suostuin pitkin hampain korvaimplantin asettamiseen, josko vaikka sen avulla pystyisin paremmin seuraamaan, ettei myytäisi kuin vanhaa ruunaa ravihevosena.
Koko aamupäivä ja vähän ylikin siinä meni sopiessa, miten kaikki tapahtuu. Näin sitä vain joutuu yhteistoimintaan teknisten laitteiden kanssa, vaikka periaatteessa vastustan ”singularity” järjestelmää
UUTISIA ISRAELISTA JA VÄHÄN MUUALTAKIN.
01. Israelin pohjoisosassa alkanut talvi toi mukanaan sateita ylen määrin, jotka aiheuttivat tulvia; Galilean järven pinta nousi 6 cm päivässä.

Runsaitten tulvien johdosta työssäkäyviä kehotettiin jättämään oma auto kotiin, koska se on varmaan turvallisempaa. Tulvat veivät mukanaan 14-vuotiaan pojan pohjoisessa, eikä tiedetä, miten hänelle kävi välittömien pelastustoimien alkamisesta huolimatta.
https://www.ynetnews.com/article/ByZlPyGkU#autoplay,
https://www.ynetnews.com/article/ByR4Hbz1I,

02. Likudin johtajavaalit alkoivat Bibin estelyistä huolimatta. 116 048 Likudin jäsentä 106 vaalikojussa yrittävät selvittää, onko vanha viini sittenkin parempaa, vaikka vankka kilpailija Gideon Sa´ar onkin eri mieltä, ja uskoo mahdollisuuksiinsa.

Ennakkotietoja vaalien tuloksista saadaan odotella puoliyöhön saakka, vaikka monet katsovat, ettei kuningas Bibiä noin vain kaadeta. Netanyahun uskotaan siivoavan nuoret pois areenalta.
https://www.ynetnews.com/article/ByZlk0WyL,

03. Talvi alkoi tänä vuonna myrskyisesti, ja ensimmäiset lumiukot kilpailevat lumihangessa värjöttävien Davidintähti-telineitten rinnalla.

IDF joutui peruuttamaan ilmailunäytöksensä äärimmäisten tuulen- puuskien johdosta, ja Haifan satama jouduttiin osaksi sulkemaan samasta syystä ylikorkeiden laineiden ja kovien tuulten johdosta.

Lunta sanoi Hermonilla mutta myös muualla maan pohjoisosissa.
Jerusalemissa 8-vuotias tyttölapsi haavoittui 50 lm/h tuulten irrotettua muovikilven, joka osui hänen päähänsä. Ehkä ensi yönä Jerusalemkin saa ensimmäisen lumivaippansa tänä kautena. https://www.ynetnews.com/article/r1GAWJWJL#autoplay,

04. Gazan terroristi halusivat ilmoittaa oman vastustavan mielipiteensä Likudin vaalien johdosta, ja ampui raketin lähelle paikkaa, jossa Bibi oli puhumassa vaalikarjalleen. Hänet vietiin turvaan - taas kerran.

Gazasta ammuttu raketti oli lähestymässä Ashkelonin kaupunkia, mutta IDF:n Iron Dome pelasti tilanteen tuhoten sen ilmassa.
Netanyahu halusi osoittaa rohkeutensa ja palasi katederille 15 minuutin kuluttua todettuaan, että vaara oli ohi.
IAF iski ohjuksillaan Gazassa paikkaan, josta raketit oli ammuttu.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-again-rushed-offstage-at-event-as-gaza-rocket-fired-at-ashkelon/,

05. IDF on kokeillut useita menetelmiä, joilla pystyttäisiin eliminoimaan Gazasta tuulten mukana Israeliin lähetetyt ilmapallot, leijat ja muut lentävät esineet, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa tuhoa Israelissa.

Viimeisin innovaatio on nimeltään ”Light Blade” (Valonterä).
Se perustuu laser- järjestelmään, joka polttaa löytämänsä lentävät ei-toivotut esineet ilmapalloista ja leijoista alkaen aina 2 km:n päässä paikasta, josta sen laser-suihku lähetetään.

Light Blade järjestelmän kehittivät poliisin ja IDF:n toimeksiannosta kolme yksityissektorin insinööriä, jotka työskentelivät Ben Gurionin yliopiston tutkijoitten ja teknologia-osastojen kanssa.

Järjestelmää testattiin viime viikolla, mutta järjestelmälle ei näytetty vielä välitöntä vihreää valoa, syytä ilmoittamatta, vaikka järjestelmä soveltuu myös miehittämättömien pienkoneitten, drone, tuhoamiseen, ja ehkä myös risteilyohjusten torjuntaan.
https://www.timesofisrael.com/israel-unveils-new-laser-system-to-shoot-down-gazas-incendiary-balloons-drones/,

06. Saako Benyamin Netanyahu perustaa uuden hallituksen vai ei?

Kas siinäpä ongelma, jota Oikeuskansleri Avichai Mandelblitt ja Korkein Oikeus pallottelevat uskaltamatta ottaa selvää kantaa päivänselvään asiaan.

Mitähän he pelkäävät? Jos maassa toimisi mafia-järjestelmä, voisi kuvitella järjestäytyneen väkivallan uhkaavan maan horjuvaa demokratiaa, mutta koska näin ei ole laita – sikäli kuin poliittisiin vaikuttajiin voi luottaa - suurelle kansalle ei vain haluta kertoa.

Täytynee todeta Veikko Vennamon muinaisen toteamuksen tavoin:
”Kyllä kansa tietää”, vähän niin kuin ketunhäntä kainalossa.
https://www.jpost.com/Israel-Elections/AG-refuses-to-tell-High-Court-his-view-on-PM-eligibility-again-612191,

07. Netanyahu muistelee Venäjän presidentti Vladimir Putinin kertoneen hänelle, että jos Bibi ei olisi pääministeri, Venäjä ja Israel olisivat nyt sodassa keskenään.

”Putin kertoi minulle, että elleivät suhteemme olisi hyvät, olisimme joutuneet havaitsemaan olevamme keskellä sotaa – mutta koska tapamme harva se kuukausi, se on pystytty välttämään”.

”Hävittäjämme ovat neljästi joutuneet lähelle yhteentörmäystä – koneemme Syyrian liikakansoitetussa Syyrian ilmatilassa ovat olleet usein lähellä lentää yhteen” sanoi Bibi puolestaan.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-putin-said-that-if-i-were-not-pm-israel-and-russia-would-be-at-war/,

08. Israelissa on nyt meneillään flunssakausi.

Jerusalemissa 19-vuotias kuoli flunssaan – 10. uhri tällä kaudella.
Kuukauden ikäinen poikavauva kiidätettiin kriittisessä kunnossa sairaalaan - ilmeisesti saamansa flunssatartunnan vuoksi.
https://www.timesofisrael.com/month-old-baby-apparently-suffering-from-flu-hospitalized-in-critical-condition/,
https://www.timesofisrael.com/month-old-baby-apparently-suffering-from-flu-hospitalized-in-critical-condition/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Israelis-rush-to-get-vaccinated-as-flu-crisis-intensifies-with-10-dead-612178,

09. Gazassa valtaa pitävä terrorijärjestö Hamas ilmoittaa pudottavansa viikoittaiset ”paluumarssit” yhteen kuukaudessa.

Marsseja valvova komitea ilmoitti, että viimeinen vanhan järjestelmän mukainen paluumarssi järjestetään ensi perjantaina, ja sitä seuraava erityinen ”maanpäivän marssi” järjestetään 30. maaliskuuta, jota pidetään marssien toisena vuosipäivänä.

Syytä vähentämiseen ei ole yksilöity, mutta IDF:n komentajan Aviv Kochavin lupaamien pitkän aikavälin rauhanneuvottelujen uskotaan olevan läpimurto- vaiheessa, ja siksi sitä halutaan suojella.

Hamasin toista johtajaa Ayman Sinwaria ei ole nähty moneen viikkoon.
Tuskin hän lomailee, vaan luultavammin suunnittelee uusia konnan-koukkuja, jotka ovat hänen erikoisalaansa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273692.

10. Viiden ihmisen kerrotaan saaneen surmansa Iranille myötämielisiä militaristeja vastaan tehdyssä kahdessa ilmaiskussa Syyrian itäosassa. Lentokoneitten alkuperämaatta ei tiedetä, mutta IAF on tehnyt useita ilmaiskuja alueella ennen keskiviikkoiltaa.

Puolustusministeri Naftali Bennett vakuuttaa, ettei Israel tule sallimaan Iranin rakentaa tukikohtiaan lähelle pohjoisrajaansa.
https://www.timesofisrael.com/5-said-killed-in-airstrikes-on-pro-iranian-militias-in-eastern-syria/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 07 -12; Tiberias 12 -16; Suolameri 14 -22; Eilat 14 -22 +C-astetta; sadetta ennustetaan seuraavien päivien aikana koko maassa. Lämpötilat näyttävät pysyttelevän suhteellisen siedettävinä.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019