TORSTAI 08.11.2018

TORSTAI 08.11.2018
01. USA:n välivaalit on sitten pidetty ja tulokset alkavat olla valmiit, joskin pieniä muutoksia voi tulla tarkastusten edistyessä.

Tulosten mukaan Republikaani-puolue johtaa senaattia, mutta kongressin alahuonetta johtanee Demokraattisen puolueen johtaja Nancy Pelosi.

435-jäsenen Alahuoneen vaalitulokset ovat viimeisten tietojen mukaan 221 demokraateille ja 199 republikaaneille.

100-jäsenen senaattiin republikaanit saivat 52 jäsentä, demokraatit 45 (mukaan lukien 2 riippumatonta jäsentä). Kolmen paikan kohtalo on auki, mutta se ei vaikuttane kokonaistulokseen puolueiden välillä.

Presidentti Trump sanoi lausunnossaan tulosten alkaessa selvitä, että republikaanit saivat suuren voiton, sillä he pitävät senaatin valvontaa tärkeimpänä.
Alahuoneen voiton ansiosta demokraatit voivat haastaa presidentti Trumpin lakialoitteita ja ohjelmaa "Amerikan muuttamiseksi suureksi uudelleen" seuraavan 2 vuoden aikana.

"Valtava onnistuminen tänään. Kiitos teille kaikille" kirjoitti presidentti Trump tiistai-iltana 23.15 aikaan Tweet-sivullaan, jota hän käyttää turvallisuus-miesten varoituksista huolimatta, ettei se kanava ole turvallinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254377,

02. WND analysoi artikkelissaan vaalien tuloksia puolueiden näkökulmasta. "Ennakoitua sinistä aaltoa ei sitten tullutkaan", eli vaikka demokraatit voittivat kongressin alahuoneen selvällä enemmistöllä, he menettivät senaatin, joka USA:n hallintojärjestelmässä on tärkeämpi kuin alahuone.

WND:n kommentaattori Joseph Curl totesi tuloksista: "Tässä tulevat lurjukset (grazies)! Nancy Pelosi puheenjohtajana; Maxine Waters, Adam Schiff, Elijah Cummings johtajan rooleissa".

Curl näkee välivaalit "joululahjana presidentti Tumpille, koska republikaanit ovat kauan pyrkineet yhdistämään demokraattien ehdokkaat Pelosiin, julkaistuaan 250 Pelosin vastaista TV-mainosta. Tämä pakotti jotkut ehdokkaat kieltämään Pelosin. Mutta Trumpille - häviten alahuoneen, mutta saaden Pelosin takaisin vuoden 2020 hyökkäyskohteena – on toteutunut unelma, ja hän on tietoinen tästä".
Demokraatit voittivat 30 paikkaa alahuoneessa, mutta menettivät paikkoja senaatissa. Arizonan ja Floridan lopullisten tulosten valmistuttua republikaanit ovat voineet voittaa enemmistön 53 -47 tai paremminkin senaatissa.
https://www.wnd.com/2018/11/early-christmas-present-for-trump-as-dems-take-house-majority/,

03. Ynetnews.com julkaisemassa op-ed artikkelissa Eytan Gilpoa tarkastelee USA:n välivaalien tuloksia kysellen: Hyviä uutisia Iranille, huonoja Israelille?

Demokraattien saama valvonta kummassa tahansa kongressin kamarissa vaikeuttaa Trumpin hallintoa ja voi tukkia hänen toiveensa lisätoimista Teherania vastaan. Israelille demokraattien voitto kaivaa maata Trumpin hallituksen Islamilaisen Tasavallan painostamisen alta, ja vaikeuttaa Israelille myönteisen politiikan harjoittamista, Gilboan artikkelissa todetaan.

Gilboa jatkaa todeten, että "maanantaina voimaan tulleiden Iranin vastaisten uusien sanktioitten, ja tiistaina pidettyjen välivaalien välillä on voimakas side.
Tumpin hallituksen Iranin öljy-ja kaasuteollisuudelle asettamien uusien kovien sanktioitten tarkoituksena on huonontaa Islamilaisen Tasavallan taloudellista kriisiä ja samalla lisätä yleistä painostusta Teheranin hallitusta vastaan".

Vuonna 2015 maailman johtavien maiden – mukaan lukien Venäjä ja Kiina – allekirjoittamaa ydinasesopimusta JCPOA edeltäviä sanktioita tukivat kaikki allekirjoittajamaat (myös USA), mutta nyt USA on yksin.
Lisäksi EU-maat ja toiset maailman johtavat maat pyrkivät kaikin tavoin torpedoimaan Amerikan asettamien sanktioitten vaikutukset.

Öljyn ja kaasun vienti on elintärkeä Iranin taloudelle ulkomaisten tulojen muodossa, ja osankin poistaminen siitä voisi olla kriittinen – etenkin keskellä taloudellista kriisiä, joka runtelee Teherania ja on vain pahenemassa.
USA:n hallituksen toiveena on ollut, että kovat sanktiot uhkaavat Teheranin hallitusta, ja kiihdyttävät sen vastaisia mielenosoituksia, tai ainakin johtavat neuvotteluihin nykyisessä sopimuksessa havaittujen raskaiden puutteiden korjaamiseksi.
USA:n toiveena on, että uudessa sopimuksessa käsiteltäisiin ongelmia kuten ballististen ydinaseohjusten testaukset, sekä Iranin hyökkäävä toiminta Lähi-Idän alueen muita maita kohtaan, mitä Iranin ydinase vahvistaisi.
Iranin johto on ilmoittanut, että sanktioitten vaikutus alkaa jo tuntua, ja toivoi siksi USA:n vaalien nostavan demokraatit valtaan kongressissa. Yhdenkin kamain valvonta vaikeuttaisi Trumpin suunnitelmien toteuttamista ja häiritsisi kohteisiin tarvittavien määrärahojen hyväksymistä kongressissa, ja voimistaisi pyrkimyksiä Trumpin syyttämiseksi oikeudessa.

Tämä puolestaan voisi vaikeuttaa tai estää Trumpin uudelleen valinnan 2020 Presidentin vaaleissa.

Vaalien tulokset suosivat siten Iranin toiveita kongressin alahuoneen jouduttua demokraattien valvontaan.
Miten Trump reagoi välivaalien tuloksiin, ei ole vielä tiedossa, mutta hän on vihjaillut radikaaleilla toimenpiteillä. Israel pelkää Trumpin hallituksen Israelia suosivan politiikan vaikeutuvan päinvastaisista vakuutuksista huolimatta.

USA:n radikaalinen vasemmisto ja liberaalit vastustavat Trumpin hallitusta henkeen ja vereen, ja ovat julkisesti uhkailleet verenvuodatuksella, jos vaalit eivät suosi heitä. Tyydyttääkö osittainen kongressin voitto heitä, vai aikovatko he tosissaan lietsoa kapinahenkeä tyydyttääkseen näkymätöntä valtaryhmittymää, jonka väitetään aiheuttaneen Amerikan keskiosista Yhdys-valtoihin pyrkivät karavaanit, laittomasti USA:n etelärajat ylittävät elintaso-pakolaiset, joita valtaosa heistä lienevät? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389655,00.html,

04. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka terveydentila heilahtelee päivästä toiseen ja sairaalakäynnistä toiseen kertomatta, mikä on hänen todellinen kuntonsa, oli viikonvaihteen aikana Sharm El-Sheikhin loman-viettokeskuksessa keskustellen Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisin kanssa Gazasta sekä Fatahin ja Hamasin sovintokeskusteluista, joita on käyty usean vuoden ajan luvaten välittömiä toimia, mutta jotka ovat lopulta repsahtaneet osapuolten sovittamattomien erimielisyyksien vuoksi.

Lontoossa ilmestyvä Al-Hayat uutislehti raportoi, että presidentti Sisi on pystynyt vakuuttamaan epäluuloiselle Abbasille, miten neuvottelujen alaisina Kairossa jatkuvat Hamasin ja Israelin väliset sopimukset hyödyttämät myös PA:ta. Abbas on kateudesta vihreänä seurannut sivusta – häntä kun ei huolittu mukaan Kairossa käytäviin neuvotteluihin – miten miljardeja USD siirretään Hamasille Gazan kaistalle, eikä hän pääse peukaloimaan niitä ollenkaan. Vanhaa miestä setelien silitteleminen rauhoittaa kummasti.

El-Sisi sai Abbasin hyväksymään Qatarin ruhtinaallisen tarjouksen loppumattomista varoista Gazan rappeutuneen infrastruktuurin uudistamiseksi, sekä juomaveden turvaaminen merivettä puhdistamalla, sähkölaitoksen polttoaineen kuljettamiseksi Israelista, merisataman ja ehkä jopa lentokentän rakentamisen, sekä sotien vaurioittaminen asuntoalueiden uudistaminen ja lisäksi paljon muuta, kaikki Qatarin ja YK:n varojen turvin.

Ensitilassa Qatar toimittaa Gazaan 90 miljoonaa virkamiesten palkkojen maksamiseksi USA:n välityksellä, mutta ei PA:n kassan kautta. Polttoaineen kuljettaminen Israelin kautta sähkövoimalan tarpeisiin jatkuu edelleen.
Al-Akhbar julkaisi 10 kohdan ohjelman, jotka sisältyisivät Israelin ja Hamasin väliseen tulitaukosopimukseen, kuten kerroin aiemmin. Lista ei ole lopullinen.
Israel on jo antanut myönnytyksiä Hamasille, laajentaen kalastusoikeutta 90 merimailiin ja siitä edelleen. Israel salli Gazan viennin ulkomaille satamiensa kautta, ensimmäisen kerran vuosikausiin.

Abbasin kerrotaan suostuneen antaakseen Gazalle "hengitystilaa" sanoo Al-Hayat. Sopimusta toteutetaan kahdessa vaiheessa: Ensimmäinen kestää 2 -3 viikkoa; toinen vaihe toteutetaan 6 kuukauden aikana. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5392527,00.html,

05. Edellä kerrottuja sopimusneuvotteluja ja sopimusten noudattamista tarkastellessa on huomioitava, etteivät arabimuslimit toimi länsimaisten sopimussääntöjen puitteissa ja mukaisesti.

Arabimuslimit eivät toimi itsenäisesti vain kansallisten tai henkilökohtaisten näkökohtien mukaisesti, vaan kaikki on sidottu muinaisiin heimojen välisiin sopimusmenetelmiin sekä Mohammedin tekemiin sopimuksiin juutalais-kylien sekä Mekkan kaupungin kanssa, joita seurataan tunnontarkasti.

Juutalaisyhteisöjen kanssa tehdyt sopimukset olivat lyhyen ajan tulitauko-sopimuksia (hudna), jotka Mohammed rikkoi niin halutessaan.
Mekkan kaupungin kanssa tehty sopimus oli 10 vuotta kestävä hudaibiyan sopimus, mutta Mohammed rikkoi sopimuksen muutaman vuoden kuluttua saatuaan armeijansa kuntoon. Jasser Arafat todisti Etelä Afrikan matkallaan, että Israelin kanssa tehdyt Oslon sopimukset olivat hudaibiyan sopimuksia, jotka hän tulee rikkomaan niin halutessaan.

On odotettavissa, että Israelin kanssa tekemänsä sopimukset Hamas tulee rikkomaan, kuten se on rikkonut aiemmatkin sopimukset.
Islam sitoo jokaisen siihen tunnustautuneen ihmisen kehdosta hautaan, eikä hän voi irrottautua siitä ilman uudestisyntymistä Pyhästä Hengestä.

06. UUTISIA LYHYESTI

Etiopiasta Israelin muuttaneet juutalaiset viettävät vuosittain sigd lomaa, jonka aikana he rukoilevat, paastoavat ja uudistavat liittonsa Jumalan kanssa.
Tänä vuonna he viettivät sigd lomaa keskiviikkona.
Jerusalemissa kulttuuriministeriön ja Etiopian juutalaisten perinnekeskuksen organisoimaan seremoniaan osallistui hengellisiä johtajia, viranomaisia ja lukuisia uteliaita katsojia.

"Tämä on keskeinen lomapäivä Etiopian juutalaisten kalenterissa, jota olemme viettäneet tuhansien vuosien ajan" sanoo tri Simcha Gathon , joka johtaa Etiopian juutalaisten perinne keskusta. Hän teki aliyan 1984, hän kertoi Media Linelle. "Se on uskonnollinen juhla, jonka alkuperä perustuu Raamattuun, ja Toran antamiseen Siinain vuorella. Me rukoilemme rauhaa Siioniin ja koko Israelin kansalle."
Yksi teema heillä on rasismin poistaminen, jota he kokevat Israelissa. Heidän uskotaan kuuluvan Dan heimoon Juudan kuningaskunnassa, joka tuhottiin ja jonka kansa hajotettiin ensimmäisen Temppelin aikana 587 eKr.

Näitä Beta-juutalaisia asuu Israelissa 95 000. Useimmat saapuivat maahan kahdessa vaiheessa, operaatioiden Mooses ja Salomon mukana 1991.
Oikeusministeri Shaked ja presidentti Rivlin kehottivat Etiopian juutalaisyhteisöä esittämään armonanomuksia niiden pääasiassa nuorten pienrikollisten puolesta, jotka eivät ole syyllistyneet väkivaltaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5391927,00.html,

Liikenneministeri Ysrael Katz osallistui tiistaina Omanissa pidettyyn kansain-väliseen liikennekonferenssiin.
Hän kertoo erittäin ystävällisestä vastaanotosta, jonka yhteydessä hän sai myös osallistua perinteiseen miekkatanssiin.

Katz vieraili UNESCO:n maailman perinnekohteessa Nizwa Fort kaupungissa, joka toimi sulttaanikunnan pääkaupunkina Persian lahdella.
Hänen tärkein viestinsä koski laatimaansa suunnitelmaa rautatien rakentamisesta Ashdodista Jordanian ja Saudi Arabian kautta Omaniin, yhdistäen Välimeren ja Persianlahden.

Projektin nimi on "Tracks for Regional Peace" suunnitelma.

USA:n Lähi-Idän lähettiläs Jaon Greenblatt twiittasi Katzin vierailusta todeten: "Israelin liikenne ja tiedusteluministeri Katz osallistuu kansainväliseen liikennekonferenssiin Omanissa. Hän esittelee suunnitelman rautatien rakentamiseksi Jordanian ja Saudi Arabian kautta Persianlahdelle. Jatketaan keskustelua. Suunnitelma tukee omiamme." https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5391689,00.html,

Ainakin 12 ihmistä sai surmansa Keski-Idästä muuttaneen henkilön avattua tulen Californiassa Thousand Ouks baarissa keskiviikkoiltana aamupäivällä.
Sheriffin ilmoituksen mukaan ainakin 6 ihmistä haavoittui.

Suosittu baari sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Los Angeletista. Poliisi ei vielä osannut vahvistaa, onko ampuja poliisin suojissa.
Ampuja ampui ainakin 30 patruunaa puoliautomaattiaseellaan, kertovat Ventura piiritoimisto ja Kalifornian valtatien poliisipartion jäsen.
Baarissa oli silloin satoja ihmisiä.

ABC:n raportin mukaan silminnäkijä sanoo turvallisuusvartija ampuneen miestä ja olettaa, että hän surmasi ampujan, joka käytti savupatruunoita.
Ei ole tiedotettu, että israelilaisia olisi ollut uhrien joukossa.
Tiedot ovat vielä hajanaisia ja epätäydellisiä. https://www.jpost.com/International/Gunman-opens-fire-at-bar-in-California-multiple-people-injured-571370,

Presidentti Donald Trump varoitti laittomien muuttajien ja toiseen kertaan äänestämisestä todeten, että heitä voidaan rangaista. Viranomasilla on kameroita, jotka haravoivat kansanjoukkoja ja jonottavia, ja voivat muutamassa sekunnissa löytää epäillyn henkilöllisyyden.
Texasin kuvernööri lupasi aloittaa tutkimukset väitetyistä laittomien maahan-tunkeutuneitten äänestämisestä.
https://www.wnd.com/2018/11/texas-governor-considers-probe-of-illegal-alien-voting/,

USA:n oikeuskansleri Jeff Sessions erosi virastaan Trumpin suosituksesta.
Häntä on syytetty siitä, ettei hän suostunut tutkimaan väitteitä Venäjän sotkeutumisesta USA:n vaaleihin. Hänen apulaisoikeuskanslerinsa Rod Rosenstein on ilmeisesti seuraava, joka joutuu eroamaan.
Trump twiittasi heti, että USA:n asianajaja Matthew G Whitaker toimii tilapäisesti oikeuskanslerin viran hoitajana.
Heidän toimensa liittyvät jollain tavoin Muellerin suorittamiin tutkimuksiin. https://www.wnd.com/2018/11/attorney-general-jeff-sessions-resigns/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 11 -20; Tiberias 17 -28; Suolameri 19 -27; Eilat 18 -29 +C-astetta, huomenna ja ylihuomenna luvataan sadetta, tänään puolipilvistä.

WND varoittaa menemästä muslimin ajamaan taksiin. USA:ssa muslimi yberkuljettaja joutunee istumaan vankilassa 23 vuotta. hänen väitetään pyrkineen kidnappaamaan autossaan matkaavia naisia. http://barenakedislam.com/2018/11/08/never-hire-a-musim-ride-share-service-driver-either/ ,









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021