TORSTAI 13.09.2018

TORSTAI 13.09.2018
01. Israelin Joint List arabikansanedustajat Tibi ja Zahalka matkustivat Kairoon osallistuakseen arabiliiton kokoukseen.
Heidän tärkein aiheensa koski Israelin Knessetin hyväksymää Israel kansa valtio lakia, jonka he katsovat heikentävän vähemmistöjen asiaa, joista Israelin arabit ovat yksi, 20.7 %:n osuudella väestöstä.

Joint List kansanedustajat Ahmed Tibi ja Jamal Zahalka tapasivat Kairossa tiistaiaamuna arabiliiton pääsihteerin Ahmed Aboul Gheitin saaden hänen tukensa kysymykselleen, jolle he ovat pyrkineet saamaan kannatusta matkustellessaan pitkin maailman Turua.

Aboul Gheit kertoi kansanedustajille, että "arabiliiton maiden ulkoministerit keskustelevat asiasta heidän Kairon kokouksensa yhteydessä ja tulevat painostamaan muita maita maailmalla toimimaan Israelia vastaan".

"Tämä laki on rasistinen" Gheit totesi. "Menneisyydessä Israel esitti itseään demokraattisena maana. Mutta Netanyahu on tällä apartheid lailla muuttanut Israelin rasistiseksi valtioksi".

Tapaaminen oli yksi sarjasta Tibin ja Zahalkan matkoista ympäri maailmaa pyrkien saamaan maailman tuomion Israelille lain hyväksymisestä.
He matkustivat yhdessä viiden muun Joint List kansanedustajan kanssa Brysseliin tavaten siellä EU:n ulkomaanasioitten johtajan Federica Moghheritin, jolla oli suosiollinen korva heidän valituksilleen. EU on todettu hyvin vihamieliseksi Israelia kohtaan.
Heillä on tarkoitus matkustaa seuraavaksi parin viikon sisällä Geneveen esitelläkseen asiansa YK:n edustajille.

Tibi ja Zahalka tuomitsivat USA:n presidentti Trumpin hallituksen päätöksen sulkea PLO:n toimisto Washingtonissa, mitä he kutsuivat "kostoksi Palestiinan kansalle".'
Kansanedustaja Oded Forer (Israel Beitenu) tuomitsi Tibin ja Zahalkan tapaamisen arabiliiton pääsihteerin kanssa sanoen heidän "sylkevän valtion kasvoille, jotka maksaa heidän palkkansa".
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Joint-List-MKs-meet-with-Arab-League-to-fight-Nation-State-Law-566967,

02. UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krähenbuhl esitti Kairossa arabiliiton kokoukselle vetoomuksen avustaa 200 miljoonan USD kokoamiseksi lahjoituksina voidakseen täyttää taloudellisen aukon järjestön rahoituksessa, mikä syntyi USA:n vetäydyttyä pois järjestöstä.

Pääkomissaari kertoi JP:n toimittajalle useiden arabimaitten jo lisänneen
avustustensa määrää UNRWA:lle jonka talous on vaikeuksissa tammikuussa.

"Olemme jo pystyneet kokoamaan n. 238 miljoonaa USD. Tämän on varsin hyvä summa" totesi Krähenbuhl. Summa saatiin pääasiassa Persian Gulf-maista, Qatar, UAE ja Saudi Arabia, jotka ovat olleet avainasemassa avustuksien haalimiseksi, sekä muita kansoja Japanista Kanadaan ja Intiaan".

UNRWA:n varat ovat n. 200 miljoonaa USD alle tarpeen voidakseen palvella 5.2 miljoonaa palestiinalais-pakolaista Länsirannalla, Gazassa, Jerusalemin itäosassa, Syyriassa, Libanonissa ja Jordaniassa.
Krähenbuhl puolustaa johtamansa järjestön uskottavuutta katsoessaan
526 000 oppilaan edistymistä sen kouluissa, joka oikeuttaa sen toiminnan.
Hän viittaa siihen, että korkeimmat arvosanat saanut oppilas oli viime vuossa palestiinalainen tyttö Yarmouk pakolaisleiristä.

UNRWA:n pääkomissaari Pierre Krähenbuhl toimi 27 vuotta humanitäärisessä työssä maailmalla, siitä 11 vuotta Punaisen Ristin kansainvälisten toimien johtajana heinäkuusta 2002 tammikuuhun 2014.

Hän luettelee ylpeänä järjestön saavutuksia 526 000 oppilaan kouluttajana ja 30 000 ihmisen työllistäjänä, puhumattakaan sen terveys- ja hyvinvointi-palveluksista. Hän pyrkii irrottautumaan Israelin ja palestiinalaisten välisestä konfliktista. Hän vastaa vain hänen saralleen kuuluvista toimista. Hän vakuuttaa, ettei hän eikä Trump voi toivoa pakolaisia olemattomiin, sillä ne tulevat olemaan, kunnes poliittinen ratkaisu niihin löydetään.
Hän ei pysty näkemään, miten UNRWA:n voisi lopettaa toimintansa Jerusalemin itäosissa, Länsirannalla, ja Gazassa, joissa toiminta jatkuu täysillä.
JP:n artikkeli jatkuu pääkomissaarin haastatteluna.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/UNRWA-head-appeal-to-Arab-League-says-regional-stability-at-stake-566990,

03. Palestiinalaisten PA/PLO:n edustajat valittiin heinäkuussa toimimaan puheenjohtajan ominaisuudessa ryhmä G77 blokissa, joka koostuu 135 kehitysmaasta, mukaan lukien Saudi Arabia, Iran, Kuuba, Kiina ja Venezuela. PA/PLO:n puheenjohtajuus alkaa tammikuussa 2019.

YK:n diplomaatti ennustaa, että tyhmä G77 tulee luultavasti toiminaan PA/PLO:n esityksen toteuttamiseksi ja antamaan PA/PLO:lle täyden valtioille kuuluvan jäsenen oikeudet. Hän sanoi USA:n vastustaneen kiivaasti PA/PLO:n valitsemista G77 ryhmän puheenjohtajaksi tammikuusta 2019.

"USA ei tunnusta PA/PLO:ta valtioksi, ja uskoo, ettei ole hyväksyttävää sen omaksuvan valtion roolia YK:ssa. Kehotamme G77 jäsenmaita harkitsemaan uudelleen puheenjohtajansa valintaa tulevana vuonna." PA/PLO:n edustaja YK:ssa Riyad Mansour sen sijaan hämmästelee, ettei USA vieläkään tunnusta heitä valtioksi, vaikka heillä on kaikki siihen tarvittavat elkeet. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/US-boosts-Israel-as-UN-pushes-for-Palestinian-State-566995,

04. Israelin kansallisen infrastruktuuriministeri Yuval Steinitz (Likud) turvallisuus-kabinetin jäsen, tervehtii tyydytyksellä USA.n hallituksen päätöstä sulkea PLO:n toimisto Washingtonissa, koska PA kieltäytyy tulemasta neuvottelu-pöytään lopullisen tilanteen sopimuksen solmimiseksi.

Steinitz vain hämmästelee, ettei päätöstä tehty aiemmin.
Palestiinalaiset menivät jo liian kauaksi hyvin julkisessa kieltäytymisessään neuvottelemasta rauhansopimuksesta.

"En voisi kuvitella tilannetta, jossa Abu Mazen kertoisi Venäjän presidentille Vladimir Putinille toivovansa, että hänen kotinsa tuhottaisiin, kuten hän sanoi Amerikan presidentille". Hän viittasi tällä Abbasin puheeseen PLO:n keskusneuvoston tilaisuudessa Ramallahissa tammikuussa.

"Näin hänen tweet-viestinsä: En anna palestiinalaisille, koska he eivät tule neuvottelupöytään. Tuhoutukoon sinun talosi" kuului Abbasin Trumpille antama arabikirous vastauksena Trumpin tweettiin.

"USA on anteliain maa, joka avustaa palestiinalaisia. PA/PLO meni liian pitkälle yrityksissään haavoittaa Israelia. USA teki oikeutetun päätöksen sulkea PA/PLO:n lähetystön Washingtonissa kieltäytymisensä vuoksi" Steiniz sanoi "En myöskään usko, että Israel kehotti siihen, sillä ei sillä ollut mitään syytä siihen". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251845

05. "Muuttiko USA:n turvallisuusneuvonantajan John Boltonin puhe maanantaina, jossa hän hyökkäsi kansainvälistä rikosoikeutta ICC vastaan, pysyvästi YK:n alaisen järjestön keskustelut Israelin sotarikoksista?"
"Vai oliko Boltonin Israelille myönteinen puhe retorinen, ja hänen todellinen tarkoituksensa oli varoittaa, että ICC pitää näppinsä erossa USA:n asioista?" Näin kyselee Yonah Jeremy Bob JP:n julkiasemassa artikkelissa.

ICC:n syyttäjät pyysivät marraskuussa 2017 järjestön oikeuskäsittelyä edeltävää kamaria hyväksymään aloitteen USA:n menettelyn Afganistanin sodassa ja vankiensa kuulustelussa alustavasta tarkastelusta täydelliseen sotarikosten tutkimiseen.

Boltonin puhe voi olla ennaltaehkäisevä isku potentiaalisesta laillisuus-sodasta USA:n ja ICC:n välillä. ICC:n pretrial Chamber kamarin odotetaan näyttävän vihreää valoa täydelliseen rikostutkimuksiin USA:n korkeita virkailijoita vastaan.
Bobin artikkelissa spekuloidaan, tarkoittiko Boltonin puhe todellista käännekohtaa kohoavassa konfliktissa ICC:n kanssa, vaiko vain 2.0 editoitu asiaan puuttumisversio, jolla Bolton johti Bushin hallituksen kieltäytymään yhteistoiminnasta ICC:n kanssa v. 2002.

Entinen iCC:n syytekoordinaattori, nykyisin Harvardin lainopin professori Alex Whiting kirjoitti Just Security Legal blogissa, että vaikka Boltonin puhetta voidaan sanoa aiempien ongelmien toistamisena, tällä kertaa Trumpin kansallinen neuvonantaja oli paljon uhkaavampi.

Whiting sanoi, että vaikka on epäselvää, voisivatko Boltonin uhkaukset ICC:n virkailijoitten pidättämisestä ja taloustilien jäädyttämisestä läpäistä laillisuuden vaatimukset, tällaisten uhkausten esittäminen osoittavat uuden tason pyrkimyksen haavoittaa ja vastustaa ICC:tä.

Boltonin puheesta saa kuvan, että "hän viittasi ICC:n suhtautumiseen USA:ta, Israelia ja muita liittolaisia kohtaan yhtenäisenä blokkina. Mutta uhkaukset syytöksistä ja virkailijoiden pidättämisestä hän esitti USA:n kohtelemisen yhteydessä. Toisin sanoen, USA tulee puolustamaan liittolaisiaan ICC:n esittämiä syytteitä vastaan, mutta uhkausten toteuttaminen käytännössä toteutuu vain puolustuksena hyökkäyksiä USA:ta vastaan".

John Bellinger, USA:n entinen lainopillinen neuvonantaja USA:n ulkoministeriössä ja kansallisen turvallisuusneuvoston ja oikeusosastossa 1997 -2009 kirjoitti Lawfare blogissa, että ICC:n tulisi antaa periksi välttääkseen suuremmat tuhot sitä kohtaan.

Whiting esitti, että ICC voisi poistaa USA:n ja sen liittolaisia koskevien kysymysten käsittelyn kiireellisyyden ja kiinnittää henkilöstöään käsittelemään muita esilläolevia asioita.
Kriitikot valittavat, että siinä tapauksessa ICC näyttäisi käyttäytyvän voimallisesti vain Afrikan maita kohtaan, mikä ei ainakaan nostaisi ICC:n uskottavuutta, vaan rohkaisisi epäilyjä puolueellisuudesta.

Bob sanoo artikkelissaan, että USA:n ja Israelin yhtenäinen kanta tulee vahvistamaan Israelin asemaa ja jättämään huomiotta ICC:n syytökset. https://www.jpost.com/International/Did-John-Bolton-shield-Israel-from-the-ICC-567088,

"Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton; Ja jokaisen kielen, joka nousee käymään kanssasi oikeutta, sinä osoita vääräksi. Tämä on Herran palvelijain perintöosa ja tämä heidän vanhurskautensa, Minulta saatu, sanoo Herra". (Jes 54:17)
USA:n antama tuli Israelille on korvaamaton, mutta varsinainen Israelin suojelija viime kädessä on Israelin Pyhä, Jehovah Zebaot.

06. UUTISIA LYHYESTI
IDF teki tyhjäksi viime viikolla Gazan terroristien yrityksen laukaista tienvarsi pommi lähellä turvallisuusaitaa Gazan kaistan eteläosassa. Terroriryhmä yritti haavoittaa IDF:n sotilaita ja häiritä heidän toimiaan raja-alueella.
"Terroriryhmän asettama pommi on lisätodisteena Hamasin pyrkimyksistä säilyttää jännitys lähellä turva-aitaa ja haavoittaa sotilaita, samalla käyttäen tarkoituksellisesti Gazan siviilejä inhimillisenä kilpenä peitelläkseen väli-valtaiset hyökkäyksensä" vakuutetaan lähteen tiedotteessa.

"IDF in valmis monenlaisiin näkymiin ja operoi päättäväisesti jatkuvia terrori-yrityksiä IDF:n sotilaita ja turvallisuusinfrastruktuuria vastaan". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251906.

Saudi Arabiassa toimiva Al-Khaleej online raportoi tänään (13.09.), että "Saudi Arabia on hankkinut Israelista Iron Dome järjestelmän puolustaakseen itseään houthi-kapinallisten ohjusiskuja vastan Jemenissä". Raportissa sanotaan, että sopimuksen välittäjänä toimi USA saudien vakuutettua, ettei järjestelmää käytetä Israelia tai sen liittolaisia vastaan.

Israelin turvallisuuslähteet toteavat, että tämä on merkittävä kehitys Israelin ja Saudi Arabian välisten suhteitten kehityksessä positiivisesti.
Raportin mukaan Israelin turvallisuuspalvelut vastustivat sopimusta, koska järjestelmää voitaisiin käyttää Israelia vastaan, mutta USA:n painostuksen vuoksi suostuivat siihen (pitkin hampain).

Sopimus ratifioidaan lähikuukausien aikana, ja ensimmäinen Iron Dome patteristo toimitetaan Saudi Arabiaan ennen 2019 alkua. Tarkkailijat arvioivat, että Israel on voinut kehittää uuden version Iron Dome järjestelmästä.

Iron Dome kehitettiin havaitsemaan, arvioimaan ja estäämään ohjuksia, tykinammuksia, kranaatteja, helikoptereita ja muita ilman kautta tulevia uhkia.
IAF asensi ensimmäiset Iron Dome patterit huhtikuussa 2011. Iron Dome on estänyt yli 500 Gazasta Israelin etelä- ja keskiosiin ammutun raketin lennon.

Israel on ainoa maa, jossa Iron Dome toimii operatiivisesti suurella
menestyksellä, mutta useat maat ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa siihen, niiden mukana USA.
Raytheon valmistelee järjestelmän valmistamista USA:ssa, jonka usalaista versiota kutsutaan nimellä "SkyHunter missile", joka voisi tulevaisuudessa puolustaa eteentyönnettyjä USA:n joukkoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251904.

Jerusalemin alueoikeus päätti torstaina, että Giyur K´Halacha yksityisen kääntymisoikeuden päätökset tulee tunnustaa sisäministeriössä tarkoituksena rekisteröidä heidän juutalaisuutensa Israelin julkiseen rekisteriin.

Tuomari Aaron Farkash kirjoitti päätöksessään: "Harkittuani vaatimuksen argumentteja olen tullut positiiviseen tulokseen ja julistan - henkilön käytyä käännytysprosessin läpi – että hänet voidaan merkitä juutalaisena julkiseen rekisteriin".

Tuomarin päätös julkistettiin huolimatta Israelin hallituksen vuoden kestävästä yrityksestä estää se. Kabinetti esitti toukokuussa 2017 jotain yksityisten kääntymisten estämiseksi. Marraskuussa 2017 pääministeri Netanyahu asetti entisen oikeusministeri Moshe Nissimin johtamaan komitean, joka tekisi suosituksia kääntymisen suorittamisesta Israelissa.

Elokuun lopussa oikeuskanslerin virasto totesi, että "saavuttuamme keski-kohtaan kanslia ei enää vastusta oikeuden päätöksiä koskien Giyur K´Halachan suorittamia kääntymisiä".
Kääntyminen suoritettiin Giuyr K´Halachan kääntymisoikeudessa. Kyseisen henkilön käännytti rabbi Yehuda Giladin Ma´aleh Gilboa yeshivasta kesällä 2016.

Ensimmäinen tunnustaminen tuomioistuimessa todistivat maaliskuussa 2017 ITIM lakimiehet Elad Caplan, Reut Kleinberger ja Ester Biswar.

ITIM johtaja rabbi Seth Farber totesi, että Giyur K´Halalcha on ainoa ortodoksinen oikeus, joka käännyttää lapsia Israelissa vaatimatta perheeltä (juutalaisen lain ja perinteen) 100 %:n noudattamista.

Maaliskuussa 2016 korkein oikeus päätti – yksimielisesti 9 tuomarin läsnä-ollessa – että yksityiset ortodoksikääntymiset voidaan tunnustaa paluulain (law of return) perusteella. Sisäministeri Arie Deri esitti kiireesti lakia, jolla kääntymisoikeus olisi annettu päärabbinaatin yksinoikeudeksi Israelissa.
Tätä seurasi Nissim-komitean asettaminen laatimaan suosituksia, mikä lopetti Derin aloitteen etenemisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251899,

Puolustusministeri Avigdor Liberman teki virallisen vierailun Georgiaan Tblisiin keskiviikkona tavaten maan pääministerin, sekä puolustus- ja oikeusministerit. Hänet otettiin vastaan kunniakomppanialla ja punaisella matolla, kuten maan johtajille on tapana tehdä.

Saavuttuaan maahan Libermania kunnioitettiin Order of Honor puolustus-ministeriössä. Hän laski seppeleen "sankarin aukiolla lausuen mm.
"Suhteet juutalaisen ja Georgian kansojen välillä ovat satoja vuosia vanhat. Georgiassa on hyvinvoiva juutalainen yhteisö ja olen onnellinen todetessani kasvavan taloudellisesta yhteistyöstä maittemme välillä. Turvallisuus-yhteistyössä käsittelimme neljää pääsuuntaa: Cyber-puolustus, avustus-toiminta reservien järjestämiseksi, taistelu terrorismia vastaan ja kotimaan puolustaminen.

He keskustelivat myös Iranin ja Lähi-Idän tilanteesta ja allekirjoittivat yhteistyöstä maiden puolustusministeriöitten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251889,

Alla olevassa linkissä kerrotaan 10 asiaa Georgiasta, jonka puhuttu kieli poikkeaa eurooppalaisista ja muistuttaa kirjoitettuna muinaista arameaa. Georgia itsenäistyi NL:n hajottua, mutta ylpeilee edelleen, että Venäjän suuri johtaja Josef Stalin oli kotoisin Georgiasta. Väestöstä kuitenkin 80 % kuuluu ortodoksiseen kirkkoon, ja suosituin henkilö on kirkon johtaja patriarkka Ilia II 90 %:n kannatuksella. Väestö tunnetaan ystävällisyydestään ihmisten välillä eikä miesten käveleminen käsikynkkää ole vierasta, vaikka eivät olisikaan homoja, mihin suhtaudutaan sallivasti.
https://www.bbc.com/news/world-europe-23072361.

Vuoden 2019 eurovision kisailut pidetään Tel Avivissa Israelissa, maailman homojen ja muiden poikkeavien maailman pääkaupungissa 14 -18. toukokuuta. Näin kertoi Jon Ola Sand, eurovision laulukilpailun johtava valvoja. Hän sanoi olevansa innoissaan kilpailun pitämisestä täysin uudessa kaupungissa, mutta israelilaisten suhtautuminen siihen on ristiriitainen. https://www.jpost.com/Israel-News/Culture/Tel-Aviv-to-host-Eurovision-2019-567124,

Presidentti Trumpin entinen korkea neuvonantaja Lähi-Idän politiikassa oli uppoutunut seuraamaan Hizbullahin kasvua ja sen Israelille aiheuttamaa uhkaa, kertoo Bob Woodward, veteraani journalisti, joka kirjoitti tällä viikolla julkaistavan kirjan Trumpin toiminnoista Valkoisessa Talossa.

Tämä Valkoisen Talon entinen virkailija Derek Harvey vei löytämänsä todisteet Trumpin nimittämän rauhantiimin johtajalle Jared Kushnerille, joka sai tehtäväkseen hyppäyttää Lähi-Idän rauhansuunnitelman ja –prosessin vahvalle käytännön pohjalle ilman tunnepitoisia haihatteluja.

Woodward kertoo, että Harveyn keskeinen huoli Lähi-Idässä oli Hizbullah. Hän rekisteröi Hizbullahin massiivisen täsmäohjusten kokoamisen vuoden 2006 sodan jälkeen. "Jos sota syttyisi", Harvey varoittaa, "Israelin lentokentät olisivat niiden kohteina, ja Israelin Iron Dome, Davids Sling ja Arrow torjunta ohjukset olisivat täysin riittämättömät maan puolustamiseksi niitä vastaan".

Israelin virkailijat ja puolustusurakoitsijat, jotka toimittavat torjuntaohjus-pattereita puolustusjärjestelmälle, tunnustavat yksityisesti, että sota Hizbullahia vastaan voi johtaa ylivoimaiseen ja puolustuskyvyttömiin raketti-iskujen ryöppyihin syvälle Israelia.
Sellainen sota voi laajentua nopeasti, ja siksi – he sanovat – Israelin tulee tuhota niin paljon kuin mahdollista Hizbullahin hyökkäysohjusvarastoja.

Harvey oli vakuuttunut, että väkivallan ja tuhon määrä sellaisessa konfliktissa voisi uhata Israelin eloonjäämistä, haastaen USA:n puuttumisen sotaan.
Iranin ja Israelin välinen konflikti voi vetää USA:n mukaan raunioittaen USA:n pyrkimykset alueellisesta tasapainosta, Woodward kirjoittaa.
Harvey jätti Valkoisen Talon kesällä 2017.

Woodwardin kirja "Fear: Trump ValkoisessaTalossa", kuvaa "Trumpin hallituksen sekasortoista ensimmäistä vuotta", kuten artikkelissa todetaan. https://www.jpost.com/International/Former-Trump-aide-warned-of-existential-Hezbollah-threat-to-Israel-567084,

Debkafile kertoo, että USA on asettanut F-35 superhävittäjiään ensimmäistä kertaa todelliseen taistelutilanteeseen Persian lahdella ja Punaisella Merellä. USA:n meri-, ilma- ja merisotilaitten yhteisharjoituksissa keskitytään tilanteeseen, jossa harjoitellaan Hormuzan ja Mandebin salmien avaamista Iranin suljettua ne kansainväliseltä meriliikenteeltä.
Harjoituksiin osallistuu 4 500 USA:n sotilasta 13. Marine Expeditionary yksiköstä Essex amfibio-valmius aluksilla. Ne harjoittelevat Iranin meri-ja ilmavoimia vastaan Persian lahdella ja Punaisella merellä. https://www.debka.com/first-us-f-35-planes-deployed-to-gulf-red-sea-marines-drill-unblocking-hormuz-and-mandeb/.

IDF poisti 5 valkoista hökkeliä, joita aktivistit olivat kyhänneet Khan al-Ahmar laittomasti Israelin C-alueelle ilman lupia rakennetun beduiinikylän ympärille. Kylässä arvioidaan asuvan 180 paimentolaista beduiinia. Siviilihallituksen virkailijat poistivat hökkelit ja kuljettivat ne pois. Pääasiassa vasemmistolaiset ja ulkomaiset aktivisti terästäytyivät hökkelien poistamisesta odottaen, että röttelökylän ja sen asukkaitten poistaminen alkaa välittömästi korkeimman oikeuden annettua luvan ja kehotuksen laittoman kylän poistamiseksi. https://www.jpost.com/Israel-News/IDF-razes-five-protest-shacks-near-Khan-al-Ahmar-567098.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN. Jerusalem 18 -29; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 26 -39 +C-astetta, huomenna vähän viileämpää, mutta silti aurinkoista.

Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 30.04.2020

TORSTAI 14.05.2020