SUNNUNTAI 09.09.2018

SUNNUNTAI 09.09.2018
01. Juutalaisten slihot-rukoukset ennen uuden vuoden 5779 alkamista Länsimuurilla saavuttavat huippunsa uuden vuoden aattoiltana, eli tänään.
Slihot-rukouksilla tarkoiteteen katumusrukouksia, joita juutalaiset perinteensä mukaan lukevat ääneen uuden vuoden (Rosh haShana) alkamista edeltävien päivien aikana.
Israeliin ympäri maailmaa saapuneet juutalaiset kokoontuvat Länsimuurille valmistautuakseen tuomion päivää (Day of Judgment) varten.
Aattopäivänä slihot-rukoukset ovat erityisen voimakkaita (intense), pyrkien asennoitumaan koko maailman pyytäessä armoa Jumalan tuomitessa maailman. (Juutalaisen kansan toimiessa Jumalan pappeina; 2. Ms.40:15)
Juutalaiset kokoontuvat silloin Länsimuurille - joka on lähinnä muinaisen juutalaisen Temppelin paikkaa, vaikka tarkkaan sitä ei tiedetä - kaikkialta maailmasta rukoilemaan anteeksiantoa Jumalalta tulevien katumuspäivien aikana.
Katumusrukoukset luetaan yleensä keskiyön aikaan, mutta monet jatkavat sitä kellon ympäri pyhien päivien lomakauden aikana. https://www.jpost.com/Israel-News/WATCH-LIVE-Slichot-prayers-at-Western-Wall-reach-crescendo-on-Rosh-Hashana-eve-566838,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251782,

02. YK:n pääsihteeri Antonio Guterreez ja tusinoittain lähettiläitä ympäri maailmaa olivat mukana New Yorkin East River rannoilla järjestetyssä juhlallisessa tilaisuudessa kunnioittaakseen Rosh HaShanaa, juutalaisten uutta vuotta 5779.
Tilaisuuden organisaattori oli Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon ja Euroopan Israelin liitto . (European Coalition for Israel)
Lähettiläät perinteisen symbolin mukaan heittivät syntinsä jokeen ja siunasivat Israelin valtiota juutalaisten uudelle vuodelle.
Dannon totesi alkupuheessaan, että juutalaisen uuden vuoden alkaessa, alkaa myös YK:n uusi työvuosi. "Toivomme ottavan osaa cheshbon hanefesh, edellisen vuoden toimiensa tarkasteluun".

Guterres totesi. "Käytän tätä tilaisuutta hyväkseni tarjotakseni siunaukseni juutalaiselle kansalle".
Gregory Lafitte ja Tomas Sabdel, Euroopan Israelin liittolaisten perustajat, sanoivat: "Ilman juutalaisten inspiraatiota ja uhrauksia YK:n perustamiseksi, tänään ei todennäköisesti olisi olemassa YK:ta. Tashlich on oikea aika tarkastella, missä olemme menneet harhaan". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251766.

Juutalaisten iloa pilaa se, ettei heitä päästetä Temppelivuorelle rukoilemaan, koska se Jerusalemin poliisin käsityksen mukaan häiritsee yleistä rauhaa.
PA/PLO:n arabien viikoittaiset mellakat muslimien perjantairukousten jälkeen
eivät sitä tee väkivaltaisesta käyttäytymisestä huolimatta, poliisi arvioi. https://www.breakingisraelnews.com/113599/temple-mount-closed-jewish-holidays/,

03. Israelilaista autoa tulitettiin Kochav Yaakov juutalaiskylän lähellä. Kukaan ei haavoittunut tulituksessa, mutta auto kärsi vaurioita.
IDF aloitti tutkimukset tapauksen johdosta ja haravoi ympäristöä tulittajien löytämiseksi.

Viikon aikana IDF, Shin Bet turvallisuusjoukot ja rajapoliisi yhdessä Israelin poliisin kanssa pidättivät kuusi epäiltyä arabia osallisuudesta väkivaltaan siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan.
Pidätetyt arabit luovutettiin turvallisuusjoukoille tarkempia kuulusteluja varten.
Sikemissä suoritetuissa etsinnöissä laittomien aseiden löytämiseksi turvallisuusjoukot löysivät laittoman pistoolin.

Jilazunissa suoritetuissa etsinnöissä lähellä Beit Eliä sotilaat takavarikoivat tuhansia NIS terroristeille tarkoitettuja varoja.
"Operaatio Jilazunissa oli osa kampanjaa terroristeille tarkoitettujen varojen löytämiseksi. Takavarikoidut varat luovutettiin sotilaspoliisille".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251783,

Torstaina kadonneeksi ilmoitetun 27-vuotiaan naisen Hagar Kadosh löysi Israelin koirapartio elävänä ja ilman ulkoisia vahinkoja tajuttomana asumattomasta rakennuksesta Netanyassa.
Nainen ilmoitettiin kadonneeksi aikaisin torstaiaamuna, mikä herätti epäilyjä hänen joutumisestaan sieppauksen tai terrorin kohteeksi.

Israelin koirayksikkö löysi hänet tajuttomana ilmeisen yliannostuksen vuoksi, ja hän olisi luultavasti menehtynyt, ellei häntä olisi löydetty ajoissa. Hän oli aiemmin yrittänyt itsemurhaa, minkä vuoksi häntä pidettiin riskialttiina.
Kadoshin perhe hälytti Israel Dog-yksikön, joka pyysi kansan apua hänen löytämisekseen ja vapaaehtoisia koiran käsittelijöitä, sekä drone ohjaajia lähelle paikkaa, missä hänen viimeinen puhelinsignaalinsa kuultiin.
IDF, joka valvoi operaatiota, jatkoi tutkimuksiaan. Poliisi lähetti upseerinsa asumattomaan taloon, mutta ei löytänyt ketään.

Tuntia myöhemmin kokenut koirankäsittelijä Arye Yavin löysi tajuttoman naisen tyhjän rakennuksen kolmannesta kerroksesta. Hän tajusi tilanteen kriittisyyden ja kutsui Magen David Adom ambulanssin paikalle, joka kuljetti hänet läheiseen Laniado sairaalaan. Poliisiupseeri ei ollut vaivautunut nousemaan toista kerrosta ylemmäksi, eikä siten löytänyt naista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251781

04. Rabbi Yeshayahu Haber, Matan Chaim järjestön puheenjohtaja, joka rohkaisee ihmisiä lahjoittamaan munuaisensa ihmishengen pelastamiseksi, saattoi huokaista hetkeksi helpotuksesta jouduttuaan poliisin epäilysten ja kuulustelujen kohteeksi tuntemattoman syyttäessä häntä munuaisen saajien valitsemisesta sen mukaan, miten paljon potilas lahjoitti järjestölle.
Poliisi kuulusteli ihmisiä hellittämättä, mutta oli lopulta saanut vahvistuksen, ettei mitään kompensaatiota ollut tapahtunut" rabbi Haber sanoo. "Tiesin, kuka oli tämän takana. Olisin voinut kulkea ympäriinsä ja väittää tulleeni väärin kohdelluksi. Ajattelehan, on ihmisiä, jotka ansaitsevat miljoonia NIS myymällä munuaisia kolmannessa maailmassa, ja minä annan niitä ilmaiseksi".

Vuoden ajan rabbi Haberin painajainen oli kestänyt. Hänen tapauksensa lopettaminen avasi hänelle kuitenkin uuden päämäärän: Avustaa ihmisiä saamaan munuaisen lahjana aloittaakseen uuden elämän.
"Painajainen alkoi viime vuonna päivä uuden vuoden päivän jälkeen, ja päättyi kaksi päivää ennen uuden vuoden päivää. Mikään ei voisi olla suurempi kuin tämä, siten se todella muistuttaa tuomiosta edessämme. Toivon meidän ja koko juutalaisen kansan pääsevän voittoisana tuomiosta". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251784,

05. IDF:n eteläisen lohkon komentaja kenraalimajuri Hertzi Halevi puhui uuden vuode aattopäivän aamuna turvallisuusuhasta, jotka uhkaavat IDF:ä ja meitä.

"IDF on varustautunut hyvin ja on valmiina. Vihollisemme etelässä ja pohjoisessa ovat suurin ponnistuksin pyrkineet varmistamaan, ettei tilanne johda konfliktiin kanssamme voimamme johdosta. IDF tietää nyt, miten käsitellä molempia areenoita" Halevi selitti.
Hän lähetti tyynnyttelevän viestin hyökkäysten kohteeksi joutuneille etelän asukkaille: "Israelin ja etelän asukkaat voivat nyt rauhoittua ja luottaa IDF:n kykyihin".
Kenraalimajuri Hertzi Halevi käytti tilaisuutta hyväkseen antaakseen arvostuksensa IDF:n joukoille koko eteläisessä sektorissa.
"Me arvostamme suuresti joukkoja heidän mahtavista korkeatason toimistaan vaikeissa olosuhteissa".
"Hamas tietää voimamme, ja jos se haluaa testata meitä, olemme valmiit". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251788,


06. Perjantain mielenosoituksissa Gazan turva-aidan varrella oli kokoontunut arviolta 7 000 Gazan arabia. Tapansa mukaan he kivittivät sotilaita ja pyrkivät
tuloksetta vaurioittamaan turva-aitaa.
Hamasin virkailijat syyttävät suoraan PA/PLO:n ilman mandaattia palvelevaa puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia Kairon tulitaukoneuvottelujen estämisestä.
Virkailijat vakuuttavat, että huolimatta neuvotteluista "protestit" Israelia vastaan jatkuvat, kunnes Gazan saarto on poistettu.
Gazaa saartavat Israelin ohella sekä Egypti, että PA, joka asetti omat sanktionsa PA:n suorittaminen palkojen maksamiseksi, kunnes Hamas suostuu Hamas asettamiin ehtoihin.
Raportin mukaan Egypti siirsi neuvotteluja Abbasin vaatimuksesta. Perjantaina Hamasin virkailija syytti Abbasia karkeasta väliintulosta ja esitti vaatimuksen Abbasin asettamisesta syytteeseen palestiinalaisessa oikeudessa syytettynä valtiopetoksesta.

Hamasin korkea virkailija Ahmed Bahr, joka toimii PLC:n (lakiasäätävä komitea) apulaispuhemiehenä, sanoi, että Abbas kieltäytyy lopettamaan Hamasin ja Fatahin välisen konfliktin, ja vaatii edelleen Hamasia luovuttamaan aseensa Ramallahissa valtaa pitävälle PA:lle. Hän esitti syytöksensä perjantaina Gazan ja Israelin rajalle pystytetyn turva-aidan varrella arabien jatkaessa "march of return" mellakoitaan.
Hän syytti Abbasia yhteenotosta Israelin kanssa asettaessaan esteitä ja sanktioita Gazan kaistalle.

Lontoossa ilmestyvä Al-Hayat uutislehti raportoi lauantaina, että Abbas onnistui estämään Egyptin ja YK:n ponnistelut saada aselepo Hamasin ja Israelin välille. Raportin mukaan Abbas uhkaa tehdä ennen kokemattomia toimia Gazan kaistaa vastaan, ellei Hamas-Fatah sopimusta saada aikaan. "Egypti antoi periksi Abbasin uhkauksille ja lopetti välitystoimensa", lehti raportoi.
Lehden raportin mukaan PA informoi Kyprosta ja YK:ta, että PLO on palestiinalaisten ainoa laillinen edustaja, ja että sopimukset tulee tehdä sen eikä Hamasin tai muunkaan palestiinalaisjärjestön kanssa.

Hamas-virkailija Salah al-Bardawil syytti Abbasia kieltäytymisestä Gazan saarron lopettamiseksi. Hän myös vastasi Abbasin vaatimukseen, että Hamasin ja Fatahin välinen kiista on ratkaistava ennen sopimusta, todeten, että "toivo kiistan lopettamiseksi osapuolten välillä on jo sammunut. Abbas ja PA vastustavat saarron lopettamista, ja Egyptin on hyvin tietoinen, ettei sovintoa Hamasin ja Fatahin välillä saada aikaan Abbasin ehdoilla".

"Abbas esti Egyptin välitystoimet saarron lopettamiseksi, eikä Abbas ole enää auktorisoitu edustamaan Palestiinan kansaa" Bardawil sanoi.

Fatah esitti syytöksen, että Hamas on pidättänyt useita Fatahin virkailijoita
Gazan kaistalla muutamien viimeisten päivien aikana. Lausunnossa todetaan, että keskeyttäminen johtuu Israelin ja Amerikan painostuksesta hyväksyä vielä julkaisematon presidentti Trumpin rauhansuunnitelma Lähi-Idässä. Pidätysten tarkoituksena on sabotoida Egyptin ponnistelut sovinnon
saamiseksi.
Fatahin mukaan yli 100 sen virkailijaa Gazassa on pidätetty tai kutsuttu Hamasin poliisin kuulusteluihin; heidän joukossaan on entisiä PA:n korkeita virkailijoita PA:n turvallisuusjoukoista kuten Faraj Ajour, Khaled Hils, Walid Judeh, Hisham Abu Hani, Ziad al-Kurd, Shafik Abu Sadeh ja Majed al-Gharbawi.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Hamas-Abbas-foiled-truce-talks-should-be-brought-to-court-for-high-treason-566827,

07. EU:n ulkomaanasioitten korkea komissaari Federica Mogherini taki sen taas, kuinkas muuten. Hän suostui – ilmeisen ilomielin – tapaamaan Israelin arabien Joint Listan kansanedustajia, jotka kehottivat EU:ta nostamaan kanteita Israelia vastaan eri tasoilla.

EU:n parlamentin pieni Israelia tukeva kansanedustaja ryhmä sai tietää, että Mogherinilla on kyllin aikaa arabeille, mutta ei ollenkaan Juudea ja Samasian Neuvoston edustajille, joiden mukana oli liikemiehiä molemmista osa-puolista, Israelista ja PA/PLO:n valvomilta alueilta.

"Sain tietää, että EU:n korkea edustaja Mogherini kieltäytyi tapaamasta Juudean ja Samarian Neuvoston edustajia, heidän joukossaan Neuvoston puheenjohtaja Yossi Dagan, mutta hänellä oli aikaa Joint List puolueen puheenjohtajalle Ayaman Odehille" sanoi MEP Bas Belder Euro-konservatiivisista ja reformoidusta ryhmästä. "Jos EU tukee kahden valtion ratkaisua, sen tulisi puhua molempien tahojen edustajille. Kieltäytyminen tavata liikemiehiä molemmilta tahoilta ja Shomron Neuvoston puheenjohtajaa on valitettavaa".
MEP Belder kuuluu europarlamentin jäsenten muodostamaan ryhmään, joka kritisoi Mogherinia tästä virheestä. He myös kritisoivat hänen päätöstään tavata Odeh, joka oli tullut EU:n kaivamaan maata Israelin alta hänen ryhmänsä tukemana, kuten he valittivat.
Belder antoi laatimansa videon lausunnoistaan Juudean ja Samarian neuvostolle, joka antoi sen edelleen medialle.

MEP Branislav Shrikek Slovakiasta, joka kuuluu samaan Israelia tukevaan ryhmään kuin Belder, sanoi, ettei ongelma ollut Odehin tapaaminen, vaan se, ettei hän halunnut tavata Juudean ja Samarian Neuvoston edustajia.
"Jos EU yrittää toimia välitystuomarin asemassa vieraitten valtojen keskellä Lähi-Idässä ja Israelissa, sen tulee olla objektiivisempi".

Israelilla on voimakkaat taloudelliset ja kahdenväliset suhteet EU:n kanssa, joka on sen suurin kauppakumppani. EU ei hyväksy ollenkaan Israelin harjoittamaa juutalaisyhteisöjen rakentamista Juudeassa ja Samariassa ja kritisoi kovin sanoin sen toimia 1949 aselepolinjojen itäpuolella pyrkien sabotoimaan Israelin asemaa rahoittaen arabien rakentamista C-alueilla.
Israelia tukeva pieni ryhmä pyrkii tukemaan juutalaisyhteisöjä Juudeassa ja Samariassa.

MEP Jiril Payne Europe Freedom ja Direct Democracy ryhmästä, sanoi kirjoittaneensa kirjeen Mogherinille ja tulleensa siihen käsitykseen, että EU on perusteiltaan palestiinalaismielinen ja Israel-vihamielinen.

Yossi Dagan ei hämmästynyt Mogherinin päätöksestä, sillä "valitettavasti EU:ta johtaa radikaali vasemmisto, joka haluaa taistella Israelia vastaan". Silti Dagan piti myönteisenä sitä, että Europarlamentissa on Israelin tukijoita, mutta varoittaa, ettei sitä pidä pitää itsestään selvänä.
Europarlamentissa on 751 edustajaa 28 EU-maasta, ja tunnetaan vahvasta Israel-vastaisuudestaan ja palestiinalais-myönteisyydestään.
Mogherini on kuitenkin armeliaasti suostunut tapaamaan Israelin hallituksen ja Knessetin edustajia, joihin Joint List kuuluu.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Pro-Israel-MEPs-angry-at-Mogherini-for-not-meeting-settler-leader-566864

08. Taistelut Syyriassa Idlibin omistuksesta ovat viimeinkin alkaneet viivytyksistä huolimatta. Syyrian ja Venäjän hävittäjäkoneet ovat moukaroineet armotta Al-Qaidan tukeman Hayyat Tahrir Al-Sham (HTS) asemia Idlibin provinssista. USA varoitti Idlibin hyökkäyksestä, että ne vaativat runsaasti uhreja.
Syyrian arabiarmeija (SAA) ei ole vielä aloittanut varsinaisia maaoperaatioita Idlibin ja Haman provinsseissa, mutta ne alkanevat lähipäivinä. Kapinalliset ovat julkaisseet kuvia ja videoita ilmaiskujen tuloksista, ja niiden aiheuttamasta tuhosta. Koska kapinalliset ovat kaivautuneet maanalaisiin luoliin, Venäjän pommikoneet ovat käyttäneet maan sisään tunkeutuvia pommeja ja ohjuksia. Myös tykistö on aloittanut oman pehmityksensä.

Hyökkäyksen koodinimi on "Operation Idlib Dawn".
Provinssin alueella arvioidaan olevan lähes 3 miljoonaa asukasta ja kapinallista. Kapinallisten miesvahvuuden arvioidaan olevan 50 000 miestä ja yli 30 terroriryhmää, joita tuli alueelle etsimään suojaa.
Media välittää kuvia runnelluista miehistä ja maan tasalle tuhotuista alueista sekä luhistuneista luolista haudaten niissä olleet allensa.

Syyrian hallitus vahvistaa, että se on valmis sallimaan siviilein poistumisen kaupungeista taistelujen jaloista, jos terroristit suostuvat.
HalTurner Show raportoi Iranin hyökänneen Irakiin.'
USA:n hävittäjät ja sota-alukset ovat joutuneet seuraamaan tilanteen kehitystä sivusta, mutta sanovat puuttuvansa siihen, jos Syyria käyttää kemiallisia aseita.
http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3127-battle-for-idlib-begins-as-syrian-russian-forces-unleash-massive-attack,

Jotta Syyrian Idlibin taisteluista ei tulisi turhan yksitoikkoisia, PRO News raportoi Al-Masdar News perustuen, että Turkin voimakkaat sotilasyksiköt ovat menneet Idlibiin Hatay provinssista tänään aamulla. Turkkilainen Hurriet vahvistaa tiedot. Opposition antamien tietojen mukaan Turkin sotilas-joukkoon kuuluu 300 ajoneuvoa, mukana tankkeja, MLRS laukaisualustoja ja BMP. Turkin joukot tulivat maahan Kafr Losen risteyksen luota ja ovat matkalla islamilaisiin kapinallisten joukkoihin Idlibin ja Haman provinsseissa. Raportin mukaan ei vielä tiedetä, ketä ne aikovat tukea ja ketä taistella. Idlibissä on Turkin tukemia FSA gerilloita, jotka taistelevat Syyriaa vastaan.
Tiedot ovat vielä hajanaisia ja voivat muuttua nopeasti. http://translate.google.com/translate?u=http%3A//www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/711602_i-mitera-ton-mahon-o-toyrkikos-stratos-mpainei-sto-intlimp&langpair=auto%7Cen&hl=en,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -29; Tiberias23 -36; Suolameri 26 -36; Eilat 26 -37 +C-astetta,
Aurinkoista säätä luvataan, viime yönä satoi vettä, paikoin sisämaassa rajusti.











Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019