TIISTAI 11.12.2018

TIISTAI 11.12.2018
01. Ryhmä juutalaisia oli kokoontunut bussipysäkille odottamaan bussin saapumista sunnuntai-iltana lähellä israelilaista Ofran kaupunkia Ramallahista koilliseen. Heidän huomionsa oli kiinnittynyt seuraamaan israelilaista autoa, jossa matkusti juutalainen seurue soittaen äänekästä musiikkia.

Samaan aikaan palestiinalainen ryhmä ajoi autollaan bussipysäkin ohi, sen kuljettaja hidasti hieman vauhtiaan, ja auton sisältä avattiin kiväärituli bussia odottavaa juutalaisten ryhmää kohti.
Kaikkiaan 7 ihmistä haavoittui tulituksessa, mutta pahimmin heistä haavoittui 21-vuotias äiti Shira Ish-Ran, joka oli 30 viikkoa raskaana. Hänen miehensä Amichai haavoittui jalkaan ja juoksi toisten mukana pakoon tulitusta, mutta havaittuaan, ettei hänen vaimonsa ollut heidän joukossaan, hän palasi pysäkille löytäen vaimonsa maassa verta valuen. Amichai piteli häntä sylissään, kunnes poliisit ja ambulanssi saapuivat paikalle.

Shira Ish-Ran vietiin Shaare Zedek sairaalaan, jossa hänelle suoritettiin kriittinen leikkaus, joka kesti iltakymmenestä seuraavan päivän aamun kello neljään saakka 20 lääkärin ja sairaanhoitajan osallistuessa operaatioon.
Välillä Shira näytti jo heikentyvän kriittisesti, mutta hän tointui siitä uudelleen, sillä luodit eivät olleet vaurioittaneet hänen elintärkeitä elimiään.

Lääkärit suorittivat varmuuden vuoksi Shiralle synnytyksen C-alueella. Vauva on edelleen kriittisessä tilassa, mutta lääkärit tekevät voitavansa hänen pelastamisekseen. Jalkaan haavoittuneen Amichain tila on kohtalainen.

Shira ja Amichai olivat solmineet irralliset narunpäät yhteen 9 kuukautta aiemmin. He odottivat Ofran pysäkillä matkustaakseen kotiinsa Elon Morehissa.

Leikkauksen jälkeen Shira avasi silmänsä ja halusi puristaa äitinsä Lioran ja isänsä Chaim Silversteinin kättä pystymättä puhumaan letkujen vuoksi. Hän tunsi myös puolisonsa Amichain. Shira oli leikkauksen jälkeen rauhoittavien lääkkeiden alaisena, ettei hän tuntisi leikkauksen jälkeisiä kipuja, mutta lääkärit heikensivät sitä hetkeksi, palauttaen sedation uudelleen. https://www.timesofisrael.com/parents-of-woman-hurt-in-ofra-attack-she-opened-her-eyes-and-cried/,

02. Shira Ish-Ranin ja hänen vauvansa tila on edelleen vakava, lääkärit huomioivat Shiran hemoglobinin vähentyneen, mikä osoittaa verenvuotoa jossakin, mutta toivovat parasta. Shira ei vielä tiedä vauvansa syntymästä.
He tarvitsevat rukoustukea. Kuusi muuta terrori-iskun kohteiksi joutuneitten tila on kohtuullinen.
Arabit pakenivat paikalta, mutta sekä poliisi, Shin Bet että sotilaat aloittivat tehostetut etsinnät syyllisten löytämiseksi. Myös Barkan teollisuuspuiston alueella 2 juutalaista murhannut terroristi on edelleen vapaalla jalalla, vaikka etsintää hänen löytämisekseen on tehostettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/255994,

03. Veristen terrori-iskujen odottamaton lisääntyminen on antanut aiheen etsiä uudella innolla ratkaisumalleja, joilla lukkiutunut tilanne Israelin, PA/PLO:n ja Hamasin arabien välillä saataisiin lopultakin järjellisiin puitteisiin.
Trumpin nimittämän rauhantiimin laatima Lähi-Idän rauhansuunnitelma, joka pääosiltaan koskee Israelin ja arabien välisiä suhteita, on tiimin antamien viitteiden mukaan valmis julkaistavaksi, vain odottaen sopivaa tilannetta.

Ofran tulittamistapauksen jälkeen on vaadittu, että hallitus antaisi tuolle juutalaiskaupungille virallisen aseman kaikkine oikeuksineen. Mutta pääministeri Netanyahu sanoo, ettei hän voi suostua siihen, vaikka toisaalta hän sanookin, että huolimatta kansainvälisten järjestöjen varoituksista rakentaminen jatkaa Juudeassa ja Samariassa.

JP:n julkaisemassa artikkelissa todetaan, että Shin Betin johtaja Nadav Argaman toisti IDF:n komentajan Eisenkotin varoituksen, että suhteellinen rauhantila Israelin ja palestiinalaisalueitten välillä on petollinen, sillä terrorijärjestö Hamas pyrkii kaiken aikaa toteuttamaan terrori-iskuja Juudeassa ja Samariassa. Vaikka kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 2018 hyökkäysten määrä pieneni, kuusi israelilaista murhattiin tuona aikana, ja lokakuussa niiden määrä nousi oleellisesti, kuten Shin Bet raportoi.

Lokakuussa tehtiin 109 terrori-iskua Juudeassa ja Samariassa, verrattuna 80 iskuun syyskuussa. Iskuihin kuuluivat 15 kotitekoista pommia, 80 palopommia, 4 puukotusta ja 8 murhapolttoa.
Kaksi israelilaista, Kim Levengrond-Yehezkel, 29 Rosh HaAinista, ja Ziv Hagbi, 35 Rishon LeZion, murhattiin lokakuussa, 23-vuotiaan Ashraf Walid Suleiman Naalwan toimesta, joka työskenteli Barkanin teollisuuslaitoksessa.

Naalwanin suorittamat murhat inspiroivat arabinuoria, mitä tehostaa tosiasia, että terroristi Naalwan pääsi pakoon Carl Gustav mallin mukaan kyhätty rynnäkkökivääri mukanaan, eikä häntä ole löydetty 2 kuukautta jatkuneista tehostetuista etsinnöistä huolimatta.

Shin Bet, poliisi ja IDF jatkavat laittomien asevarikoiden ja verstaiden etsimistä ja takavarikoimista yöllisissä ratsioissaan.

Vaikka lukuisia aseverstaita on löydetty ja tuhottu, kaikkia niitä ei pystytä
täysin löytämään ja eliminoimaan. Ohjeet aseiden ja pommien rakentamiseen saadaan internetistä.
Argaman kertoi Knessetin valiokunnan kokouksessa, että turvallisuusjoukot ovat estäneet 480 terrori-iskua Länsirannalla, mukaan lukien 219 Hamasin suunnittelemaa, ja 590 ns. "yksinäisten susien" suunnittelemaa hyökkäystä.

"Yksinäisten susien" suunnittelemia iskuja on vaikea löytää ja ennakoida, koska heillä ei ole suurempaa järjestöä takanaan, josta aina joku paljastaa tahtomattaan tietoja, joita Shin Bet voi hyödyntää. Heidän iskunsa tulevat ilman ennakkovaroitusta, ja siksi ne onnistuvat suhteellisesti paremmin.

Vaikka taloudellinen tilanne on parempi Juudeassa ja Samariassa kuin Gazassa, USA:n suorittaman UNRWA:n 200 miljoonan USD tuen leikkaaminen tuntui pahiten Gazan arabinuorten keskuudessa, mutta myös Juudeassa ja Samariassa. Työttömyys heidän keskuudessaan on 27.4 %, ja puolet alle 30-vuotiaista nuorista on ilman työtä, mikä näkyy päivittäisten mellakoitsijoitten määrässä Gazan turvallisuusaidalla.
Eivätkä PA/PLO:n ilman mandaattia hallitsevan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kiihotuspuheet ainakaan rauhoita tilannetta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/A-volcano-of-violence-and-unrest-is-waiting-to-erupt-in-the-West-Bank-574010,

04. UUTISIA LYHYESTI

ISF asetti tarkastuspisteitä kaikille Ramallahiin meneville teille, ja teki useita ratsioita Ramallahin sisällä kuten myös ympäröiviin kyliin.
Ainakin neljää PA:n arabia ammuttiin ja useita muita pidätettiin kuulusteluja varteen turvallisuusmiesten jatkaessa Ofran terroristien etsimistä raportoivat PA:n lähteet.
IDF ei halua kommentoida asiaa, vaan osoittaa kysymykset rajapoliisille, sillä etsintöjä jatketaan ulottamalla ne yhä laajenevalle sektorille.

Tubasin arabikaupungissa Nablusista etelään, rajapoliisi ampui mellakoivia vastaan varoitus- ja kumiluoteja, haavoittaen ainakin kolmea arabia.
Erotasoisia mellakoita on syntynyt useissa muissakin arabikylissä, joihin turvallisuusjoukot ovat tehneet ratsioita.

IDF raportoi pidättäneensä 19 epäiltyä arabia Juudean ja Samarian kylistä.
Idhan arabikaupungissa IDF takavarikoi tuhansia NIS, joilla oli tarkoitus rahoittaa terrorihyökkäyksiä.
Ramallahissa IDF teki ratsioita PA:n newsagency Wafan toimitiloihin sekä muihin lähellä sijaitseviin rakennuksiin.

Mellakoita syntyi Ramallahissa lähellä PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin toimitiloja, joihin IDF ei tehnyt ratsiaa, mikä sai tämän ilman mandaattia toimivan entisen (ja nykyisen?) terrorijohtajan esittämään valituksia kansainväliselle yhteisölle, uhaten – taas kerran – katkaista turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa.
https://www.timesofisrael.com/3-palestinians-reported-hurt-in-clashes-as-army-hunts-ofra-attackers/,

ynetnews.com julkaisi Gadi Shamnin op-ed artikkelin, jossa kehotetaan aloittamaan kiireesti siviiliasioitten erottamisprosessi palestiinalaisista - kuitenkin pitäen ainakin toistaiseksi turvallisuusvalvonnan Juudeassa ja Samariassa tiukasti omissa käsissään, kunnes lopullinen ratkaisumalli on saavutettu.

Artikkelin alussa todetaan: Hizbullahin tunnelien eliminoiminen, vain osittain raportoitu kehitys Syyrian, ja kaukaisemmilla Iranin tukemilla areenoilla, toistuvat taistelut maan eteläosassa, sekä raportit kohoavista mutta onneksi estetyistä terrori-iskuista Juudeassa ja Samariassa, demonstroivat Israelin turvallisuustilanteiden nopeasta kasvamisesta.

"Nämä eivät ole haasteita, joihin voidaan suhtautua kevyesti. Kuitenkin on samalla todettava, etteivät ne muodosta eloonjäämiskysymystä Israelille, sillä Israel on – eikä vain turvallisuuden vuoksi – vahvempi kuin mitkään noista haasteita. IDF, Shin Bet ja poliisi ovat toistamiseen todistaneet vaikuttavat kykynsä tilanteen hallitsemiseksi antaen hallitukselle tilaa formuloida oman poliittisen strategiansa" – ja juuri siinä piilee villakoiran ydin.

"Poliittisella sektorilla on todellisia vaikeuksia kehittää poliittisia aloitteita, jotka muuttaisivat olosuhteita alueellisella areenalla – päinvastoin, se on joutunut vihollisten aloitteiden vietäväksi", Shamhi toteaa.

"Mutta ainoalla Israelin eloonjäämistä uhkaavalla areenalla – joka muodostaa ainoan eloonjäämisuhkan Sionistiselle yritykselle – missä myös Israelin voima on lähes ylivoimainen, hallitusta eivät vedä vihollisen aloitteet, vaan sen omaa lihaa ja verta oleva vähemmistö maassa ja Knessetissä, jolla on epätavallinen valta hallitusyhteistyössä: (Juudean ja Samarian) liittämistä kannattava vähemmistö".

Artikkelin kirjoittaja Gadi Shamni sanoo pelkäävänsä mahdollisuutta, että tämä vähemmistö pystyy toteuttamaan päätöksensä hyväksyttää Knessetissä liittämistä koskevat lait. Vähemmistön vakuutukset, että se pystyy toteuttamaan liittämisen niin pienellä palestiinalaismäärällä kuin mahdollista, ei kirjoittajan mielestä pidä yhtä todellisuuden kanssa.

Shamni toteaa, että riippumatta liitettävän alueen koosta, alueellinen ja kansainvälinen yhteisö katsoisi Israelin hylänneen sopimusratkaisun ja yksipuolisesti päättäneen ratkaisusta, jolla lopullisesti suljetaan ovet kahden valtion ratkaisusta, sekä Israelin ja palestiinalaisten erottamiseksi toisistaan. Hänen mukaansa se lopettaisi turvallisuusyhteistyön ja syntyneen tyhjän tilan täyttäisivät rikollisuus ja terrorismi.
"IDF joutuisi tilanteeseen, jossa se on pakotettu miehittämään koko Juudean ja Samarian alueen miljoonine asukkaineen, PA/PLO:n hallinnon romahtamiseen, ja Hamasin tunnustamiseen palestiinalaisten johtajaksi".

Gadi Shamni kehottaa kansallista turvallisuusneuvostoa (NSC) ennen lain hyväksymistä toteuttamaan hallituksen hyväksymän täydellisen ja minis-teriöitten välisen projektin, jossa tutkitaan liittämiseen liittyvät Israelin turvallisuus-, talous-, kansainvälinen asema ja suhteet naapurimaihin.
Hän esittää projektin tulosten julkistamista ja sen jälkeen julkista referendumia (kansanäänestystä), ja että "sen täytyy tapahtua kiireesti".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5422523,00.html,

Edellisessä artikkelissa ei huomioida ollenkaan Netanyahun teettämää tutkimusta, joka yksiselitteisesti toteaa, että koko Juudea ja Samaria kuuluvat kansainvälisten järjestöjen kuten Kansainyhteisön ja sen toimia jatkaneen YK:n päätösten mukaan kokonaisuudessaan Israeliin, eikä niitä ole missään vaiheessa peruttu. Israelilla on siten täysi oikeus päättää maan omistuksesta.

Toiseksi Shamni pelottelee demografialla. Palestiinan arabien nopean kasvun vuoksi se tulisi lähitulevaisuudessa ohittamaan juutalaisten lukumäärän, hän sanoo ja puhuu miljoonista palestiinalaista, mutta heidän lukumääränsä lienee Juudean ja Samarian alueilla lienee n. 1 875 000, joskin lukumäärää pidetään epätarkkana ja liioiteltuna PA:n vääristyneen väestönlaskennan vuoksi. Israelin arabimuslimeja on n. 2 miljoonaa.

Maailman juutalaisista n. puolet asuu Israelissa (6 780 000), toinen puoli hajautuneena pitkin maailmaa. Eniten heitä on Yhdysvalloissa. Kun kaikki ajetaan pois kansojen erämaasta, Israel käy ahtaaksi kaikille asukkailleen, ja he tulevat vaatimaan: Tee meille tilaa voidaksemme asua maassa. (Sak.10:10)

Entisen Syyria Palestiinan alueella asuvien arabien, jotka kutsuvat itseään palestiinalaisiksi, lojaalisuudesta ei ole mitään takeita. Gazan arabit liittyvät ilman muuta Iranin tukemaan Syyrian ja Hizbullahin liittoon, mutta miten on Israelin maalla asuvien arabien tilanne? PA/PLO:n arabit ovat perinteisesti liittyneet muihin arabiarmeijoihin, mutta entä Israelin arabit?

Uskoakseni suurin Israelin turvallisuutta uhkaava vaara tulee Israelin juutalaisten hajanaisuudesta. Minun täytyy todeta kuin Paavali, joka valittaa "tuntevansa veljiensä, lihan puolesta sukulaistensa vuoksi, suurta murhetta ja kipua sydämessään, sillä heidän on lapseus ja kirkkaus, liitot ja Lain antaminen, Jumalan palvelukset ja lupaukset, heidän ovat isät ja heidän on Kristus lihan puolesta, Hän, joka on yli kaikkien, Jumala, ylistetty iankaikkisesti. Amen." (Rm.9:2 – 5), mutta he ovat hylänneet esi-isiensä Jumalan ja kääntyneet palvomaan kättensä tekoa ja kivijumaliaan.
Eivätkä he tunne Jumalaa, joka on Tie, Totuus ja Elämä.
Israelin sisäinen eri poliittisten, heimojen, ja uskonnollisten ryhmien välillä on avoin sotatila. Miten tällainen kansa voi selviytyä, jos kaikki arabimaat – tai edes rajanaapurit lisättynä Iranilla ja Turkilla - pystyvät toteuttamaan "Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin haaveen 1.5 miljoonan muslimiarmeijasta Jerusalemin vapauttamiseksi Israelin miehityksestä ja sen saastuttavasta vaikutuksesta", kuten he sanovat?

Kukin juutalainen ryhmä uskottelee omaavansa ainoan totuuden ja demonisoivat kaikkia muita ryhmiä. Jopa Länsimuurista taistellaan Knessetiä myöten hyljäten muitten kuin ortodoksiseen ja haredi-leiriin kuuluvien ryhmien oikeudet rukoilla muurin edustalla perinteensä mukaan.
Temppelivuorella juutalaiset eivät saa rukoilla hallituksen omaksuman politiikan perusteella, ettei pahoitettaisi muslimien mieltä.

Hizbullah on aloittanut psykologisen sodan Israelin puolustusarmeijaa IDF vastaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5423746,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 8 -16; Tiberias 15 -21, Suolameri 16 -24: Eilat 12 -24 +C-astetta. tänään kirkasta, huomenna voi sataa, ylihuomenna kirkasta. Lämpötila nousee hieman.

USA:n talvimyrskyt ovat vieneet sähköt 385 000 taloudelta ja surmanneet ainakin yhden ihmisen, Diegossa, Carolinessa, Georgiassa ja Tennesseessä. Yli 1 700 lentoa peruttiin. Tänään luvataan helpotusta. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6478285/One-dead-385-000-without-power-Winter-Storm-Diego-pummels-south-causing-chaos.html,




















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021