TIISTAI 26.11.2019

TIISTAI 26.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Poliittiset journalistit ja analyytikot kirjoittavat yksimielisesti, että ”jokainen epäilty on syytön, kunnes hänet tuomitaan syylliseksi”.

Tätä ”kultaista sääntöä” toteutetaan käytännössä sen mukaan, miten se soveltuu valtaapitävälle tai sitä haluamalle instituutiolle, voidaan väittää tämän hetken tilanteesta Israelissa.

Pääministeri Benyamin Netanyahu, joka on hallinnut Israelin poliittista kenttää viimeisen yli 10 vuoden ajan, on joutunut ”hillittömän ajojahdin kohteeksi”, kuten Bibi itse määrittelee, jota johtavat maan vahva media – lehdistö ja tv-radiolaitokset – sekä lain toteutumista valvovat oikeus- ja poliisijärjestöt.

Netanyahu määritteli tämän näin: ”Tutkikaa myös tutkijat”, vihjaten, ”etteivät jauhot ole aivan puhtaat häntä tuomitsevienkaan pussissa”, haluamatta kuitenkaan yksilöidä sitä tarkemmin. Vihjaus on kuitenkin selvä, mikä voi ennustaa tilanteen kehittymistä entistä rumemmaksi mudan heittelyksi.

02. ”Ja varhain aamulla Hän (Jeesus) taas saapui Pyhäkköön, ja kaikki kansa tuli Hänen luoksensa, ja Hän istuutui ja opetti.”
”Silloin kirjanoppineet ja fariseukset toivat Hänen luoksensa aviorikoksesta kiinniotetun naisen asettaen (hänet miesten) keskelle sanoen Jeesukselle: ”Rabbi, tämä nainen tavattiin itse teosta, aviorikosta tekemästä, ja Mooses on Laissa antanut meille käskyn kivittää tuollaiset. Mitäs sinä siihen sanot?”

”Mutta tämän he sanoivat kiusaten Häntä voidakseen syyttää Häntä. Silloin
Jeesus kumartui alas ja kirjoitti sormellaan maahan (luultavimmin Temppelin esipihan laatoitetun lattian pölyyn)”.

”Mutta kun he yhä (syyttäen naista) kysyivät Häneltä, ojensi Hän itsensä ja sanoi heille: ”Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisellä kivellä”. Ja Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan”. Juutalaisen tradition mukaan ensimmäisen kiven heitti se, joka kiivaimmin syytti epäiltyä.

Kuten jokainen muistaa, naista syyttäneet lähtivät kaikki pois, vanhimmista alkaen viimeiseen asti, ja lopulta Jeesus oli yksin naisen kanssa sanoen hänelle: ”Missä he ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?” johon nainen vastasi ”Ei kukaan.”

Niin Jeesus sanoi hänelle: ”En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää tee syntiä”. (Joh.8:2 -11)
Tämä uuden Testamentin kertomus sopii esikuvaksi Israelin juutalaisille, jotka huutavat yhdestä suusta: ”Pois tuo tuollainen, emme enää halua Häntä, ristiin naulitse Hänet” kuten Pilatukselle huudettiin, joka halusi säästää syyttömäksi havaitsemansa miehen, tarkoittaen tällä aikaamme soveltaen Netanyahua.

03. Tehdäänpä yksi asia selväksi:

Ei Jeesus suinkaan hylännyt Mooseksen Lakia, päinvastoin hän sanoi. ”Laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään heittomerkki, ennen kuin kaikki se, mikä on kirjoitettu Tanachissa (Mooseksen Laissa, Profeetoissa ja Kirjoituksissa), on toteutunut”. (Mt.5:17 -18)

Uudesti syntyneillä kristityillä Laki on kirjoitettu heidän sydämeensä, mikä tarkoittaa, ”etteivät he ole ilman Lakia, vaan ovat Kristuksen Lain alaisia”.
(Rm. 2:12 – 15)

Jeesus ei yhtynyt syyttäjiin, jotka vaativat naisen kivittämistä ottamatta selvää, miksi hän oli syyllistynyt siihen, vaan Hän tarttui heidän motiiveihinsa, vaikuttimeihinsa, jotka vaativat selvittämistä ennen kaikkea.

04. Israelin oikeuskansleri Avichai Mandelblit julkisti viime torstaina päätöksensä syyttää Netanyahua ”lahjonnasta, petoksesta ja luottamuksen pettämisestä”.

Maanantaina Mandelblit julkisti uuden laillisen tulkintansa poiketen kaikissa kolmessa tapauksessa kriitikkojen haluamasta tulkinnasta pakottaa pääministeri Benyamin Netanyahu poistumaan virkapaikaltaan välittömästi.

Ensimmäiseksi hän selitti, että Netanyahu on tilapäinen pääministeri, jota ilman Knessetin komitean päätöstä ei voida pakottaa eroamaan, vaan hän jatkaa toimenpide-pääministerinä. Komitea ei ole toiminut pitkään aikaan.

Toiseksi hän selitti, ettei Netanyahua voida julistaa pätemättömäksi hoitamaan tehtäviään oikeuslaitoksen päätöksellä esitettyjen syytteiden vuoksi, sillä kysymys on poliittis/julkisesta tapauksesta. Laki ei myöskään selvästi ilmaise, millaisissa olosuhteissa pääministeri voidaan julistaa kykenemättömäksi.

Nämä olosuhteet voisivat täyttyä pääministerin sairauden tai mielenterveys-ongelman vuoksi, mitkä selvästi eivät vaivaa Netanyahua.

Kolmanneksi hän pitää epätodennäköisenä mahdollisuutta, että Netanyahu voisi yrittää muodostaa uuden hallituksen näissä olosuhteissa.

Vaatimukseen, että Netanyahu luopuisi välittömästi neljästä valvomastaan ministeriöstä, Mandelblit ei tässä yhteydessä voi vastata, vaan hän tutkii asiaa. Ehkä hän odottaa Netanyahun luopuvan niistä vapaaehtoisesti.

Kaikista näistä kysymyksistä voitaisiin valittaa Korkeimpaan Oikeuteen, jonka päätöksiin Mandelblitin tulkinnalla on tärkeä vaikutus.
Labor-puolue ja eräs NGO-järjestö vakuuttavat valittavansa Korkeimpaan Oikeuteen, joka ilmaisee haluttomuutensa sotkeutua siihen tässä vaiheessa.
https://www.jpost.com/Israel-News/AG-says-Netanyahu-can-stay-in-office-for-now-609000.

05. IDF on asetettu korkeaan hälytysvalmiuteen PA/PLO:n julistettua ”raivon päivän” tiistaiksi sekä Juudeassa ja Samariassa että Gazan kaistalla.

”Raivon päivän” aikana odotetaan arabien osoittavan mieltään sekä protesti-kulkueina että suurina joukkokokoontumisina.

Aiheen PA/PLO:n arabien protesteille antoivat sekä USA:n kongressin äskeiset päätökset että USA:n ulkoministeri Mike Pompeon julkistamasta Washingtonin hallituksen tulkinnasta, etteivät Israelin rakentamat juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa ole vastoin kansainvälistä lakia, eivätkä siis laittomia.

Käytännössä ”raivon päivän” käytännön toteuttamisen hoitaa Fatah, jonka apulaispuheenjohtaja Mahmoud Aloul kehotti arabeja kiihdyttämään protestejaan Washingtonin ja Israelin hallituksia vastaan, eli kuten hän sanaili: ”järjestämään rauhanomaisia protesteja miehitystä ja sen setlereitä vastaan”.

PLO:n korkea virkailija Ahmed Majdalani sanoi, että protestit jatkuvat koko viikon ajan ”julkistaakseen PA/PLO:n arabien mielipiteet Israelin/Amerikan setlementti-projektin torjunnasta ja hylkäämisestä, jonka tarkoituksena on eliminoida arabien ajama päämäärä itsenäisestä valtiosta”. Hän pitää Pompeyn lausuntoa juutalais-yhteisöjen laillisuuskysymyksestä täysin hylättävänä.

”Kysymys on kansamme eloonjäämisestä, ja siksi kaikkien järjestöjen tulee osallistua järjestettäviin massaprotesteihin” hän selvitti.
DFLP:n korkea virkailija Qais Abdel Karim sanoi edustamansa järjestön innolla osallistuvan esitettyihin massatilaisuuksiin.

Palestiinan Kansallis-aloitteen (Mubadara) pääsihteeri Mustafa Barghouti kehotti PA/PLO:n arabeja kiihdyttämään kansan vastarintaa, sekä tukemaan Israelin vastaista kansainvälistä BDS-liikettä.

Barghouti valitti, että ”Israel tuhoaa mahdollisuudet Palestiinan valtion perustamiseksi ja työskentelee apartheid järjestelmän ja rasistisen syrjinnän muodostamiseksi Trumpin ja Pompeon tukemina.

PLO:n eksekutiivinen komitea kokoontui lauantaina Ramallahissa lisätäkseen oman hylkäämisensä Pompeon lausuntoon Juudeasta ja Samariasta. ”Pompeon lausunto jättää huomiotta kansainväliset sopimukset ja vaarantaa koko alueen tasapainon”, sanotaan sen julkistamassa lausunnossa.
https://www.jpost.com/Israel-News/Palestinians-declare-day-of-rage-against-US-Israel-608875,
Arabien väitteet rauhallisista protesteista ovat täyttä puppua, sillä jokainen tietää, että niissä käytetään kiviä, linkoja, molotovin koktaileja ja kotitekoisia pommeja, joskus myös tuliasita.
Israelin turvallisuusmiehillä tulee olemaan kiireinen ja hikinen viikko.

06. Jos tuore gallup pitää paikkansa, Israelissa on tapahtumassa selvä horjahdus vasempaan laitaan, ja Likudin hallitseman oikeistosiiven johtoasemansa menettäminen.

Panels Politics järjestämän ja TV-kanava 12 tiistaiaamuna julkistaman gallupin mukaan SiniVihreä (Kahol Lavan, SV) nousee nyt selvään johtoasemaan, ja vasemmiston ja arabien muodostama liittoutuma ohittaa oikeistoblokin.

SV:n saama edustajamäärä Knessetissä on 37 (33) jäsentä, kun Likudin jäsenmäärä putoaa 30:en (32), kuten gallup ennustaa.
Liberaali/vasemmiston ja Israelin arabien liittoutuman saama jäsenmäärä on 58 kansanedustajaa Knessetissä; oikeiston ja uskonnollisten blokki putoaa 55:en.

Libermanin johtama Israel Beitenu saa 7 edustajaa (nyt 8); Arabilista saa 12 (13); Labor/Gesher saa 5 (6); Meretz 4 (5); Jewish Home-kansallinen unioni saa 4 (4); New Right saa 6 (3); 7 (7); Shas saa 8 (9) edustajaa Knessetiin.

56 % vastaajista haluaa, ettei Netanyahu jatka pääministerinä, 37 % sanoo kyllä.
Likudin pääministerin vaaleissa Netanyahua kannattaa 88 %, seuraavat Nir Barkat ja Gideon Sa´ar ovat kaukana perässä alle 10 % kannatuksella.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272277,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272268,
https://www.ynetnews.com/article/r1vDv4t2S,
https://www.timesofisrael.com/liberman-opposes-forming-knesset-committee-just-to-reject-netanyahu-immunity/,
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Reutersin raportin mukaan Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei henkilökohtaisesti hyväksyi syyskuun 14. päivän yhteiset drone- ja risteilyohjusten iskut Saudi Arabian öljynjalostuslaitoksia vastaan eliminoiden tilapäisesti 50 % kuningas-kunnan öljyntuotannosta.

Khamenein ehtona oli, ettei hyökkäyksessä tulisi ihmis- eikä amerikkalaisuhreja.
Hän tähdensi, että hyökkäykset amerikkalaisia tukikohtia vastaan voisivat aiheuttaa USA:n massiiviset vastaiskut, ja vahvistaisivat Israelin asemaa, kertoo Reuters.

Reuters sanoo saaneensa tiedot neljältä henkilöltä, jotka tunsivat suunnitelmien taustat. Iran julkisesti väittää, ettei sillä ollut osuutta SA:n iskuihin.

Länsimaat päättelivät ilman muuta Iranin olleen iskujen suunnittelija ja toteuttaja, vaikka Houthi-kapinalliset Jemenissä väittivät suorittaneensa ne.
https://www.timesofisrael.com/report-khamenei-approved-saudi-strike-on-condition-no-civilians-americans-hit/,

02. Iranin vallankumouskaartin IRGC komentaja kenraali Hossein Salami väittää länsi-maiden tukeneen Iranissa öljynhinnan nousun vuoksi alkaneita mielenosoituksia, jotka levisivät Teheranista moniin kaupunkeihin ja muuttuivat väkivaltaisiksi.

Salami esitti verisiä uhkauksia niistä maita kohtaan, joiden hän katsoi sekaantuneen Iranin sisäisiin asioihin. Mielenosoitukset levisivät myös Irakiin, Syyriaan ja Libanoniin, jossa hyökättiin Hizbullahia vastaan

Salami puhui hallitukselle myötämielisten mielenosoittajien tilaisuudessa, viitaten puheessaan Iranin toisten viranomaisten lausuntoihin, joissa tuomittiin USA, Englanti, Israel ja Saudi Arabia, hallituksen vastaisten mielenosoitusten tukemisesta.

”Jos ylität asettamamme punaisen linjan, tulemme tuhoamaan sinut, emmekä jätä mitään Iranin vastaisia toimia rankaisematta” Salami uhkaili.
”Olemme osoittaneet hillintää, olemme olleet kärsivällisiä USA:n, Zionistisen hallituksen ja Saudi Arabian vihamielisiin toimiin islamilaista tasavaltaa vastaan”.

”Vihollisella ei tule olemaan rauhaa missään; kärsivällisyydellä on rajansa” hän uhkaili Reutersin välittämänä. Pitkästi toista sataa ihmistä on saanut surmansa, satoja haavoittunut ja tuhansia mielenosoittajia pidätetty Iranissa.
https://www.timesofisrael.com/top-iranian-general-threatens-to-destroy-israel-us/,

03. DebkaFile käsittelee myös 25.11.2019 julkaisemassaan artikkelissa Iranin aiheuttamaa uhkaa, mitä on pidettävä todellisena uhkana Saudien öljylaitteita vastaan tehdyn jälkeen, koska ne osoittavat Iranin vaarallisen iskukyvyn.

USA siirsi Arabianmerellä seilanneen lentokoneitten tukialuksen USS Lincolnin Persian Gulfvesille.

Ymmärtäen, että Iranin kostoiskut voivat tulla koska tahansa, CENTCOM komentaja kenraali Kenneth McKenzie ennusti Iranin voivan suorittaa seuraavan iskunsa Lähi-Idässä amerikkalaisia ja/tai Israelilaisia kohteita vastaan.

McKenzie puhui lauantaina alueellisessa turvallisuuskonferenssissa Manamassa, Bahrainissa, todeten, että huolimatta USA:n joukoista alueella Iran hyökkäsi Saudi Arabian öljyn jalostuslaitoksia vastaan 14.09.2019.

USS Lincolnissa on laaja US merijalkaväkijoukko, meri-ja ilmapuolustuslaitteet aivan Iranin rannikon edustalla.

Viikonvaihteen aikana USA:n armeijoitten henkilökuntapäällikkö kenraali-luutnantti Mark Milley teki pikavierailun Israeliin, tavaten IDF:n komentajan kenraaliluutnantti Aviv Kochavin. He kävivät läpi Lähi-Idän tilannetta ja Iranin aiheuttamaa uhkaa, vakuuttaen yhteistoiminnan tärkeyttä.

He varoivat kuitenkin antamasta yhteistä julkilausumaa ja muutenkin välttäen tarpeetonta julkisuutta. Se oli työvierailu, salattu ja hillitty, täynnä asiaa.
https://www.debka.com/iran-poised-to-strike-us-israeli-targets-us-forces-gear-up-for-action-uss-lincoln-carrier-enters-the-gulf/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Israels-battle-against-Iran-609055,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 13 -23; Tiberias 15 -28; Suolameri 21 -29; Eilat 21 -30 +C-astetta; puolipilvistä tänään suurimmassa osassa maata, huomenna aurinkoisempaa.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019