SUNNUNTAI 14.10.12


SUNNUNTAI 14.10.12

1. ISRAELIN eteläosaan viikko sitten Libanonista lähetetyn miehittämättömän tiedustelu-koneen tarkoituksena lienee ollut kuvata Dimonan ydintutkimusreaktorin rakennuksia. Vielä ei ole tiedossa, pystyikö se lähettämään ottamiaan kuvia ja turvallisuussignaaleja valvojilleen. Kone kierteli edestakaisin jonkin aikaa ilmeisesti siksi, että Israelin asiantuntijat pyrkivät saamaan koneen hallintaansa saadakseen sen laskeutumaan ehjänä. Kone ei päässyt Dimonan yläpuolelle ja se ammuttiin alas IAF:n F-16 ohjuksella. Julkisuudessa ei tiedetä mitä laitteita koneessa oli eikä sitä, näkyikö siinä sovelluksia Iranin pudottaman ja lähes ehjänä saamansa USA:n UAV-koneen salaisesta tekniikasta.

MIEHITTÄMÄTTÖMÄN UAV-koneen tarkoituksena lienee ollut testata IDF:n ilmapuolustusta valmistautuessaan mahdollista sotaa varten. Hizbullahin pääsihteeri Nasrallah sanoi antaneensa käskyn koneen lähettämisestä, mutta se oli valmistettu Iranissa, ja iranilaiset teknikot Libanonissa vastasivat koneen lähettämisestä ja valvonnasta Israelin ilmatilassa.

DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että Iranin vallankumouskaartin komentaja Ali Jabari kertoi järjestön web-sivulla, että Iranin meri- ja ohjusvoimat ovat ”strategisessa puolustus-valmiudessa” -, termi, jonka vallankumouskaarti on kehitellyt. Kenraaliluutnantti Jabari puhui Korashanissa ylimmän kaitsijan Ali Kamenein kanssa tekemänsä vierailun yhteydessä.
Korashan on merkittävä kaupunki shia-muslimien eskatologiassa, sillä he sanovat näin: ”Kun näet mustien lippujen lähtevän Korashanista armeijan edessä, se on merkki siitä, että islamin messias mahdi on lähtenyt sotaretkelle”.
Musta lippu oli Muhammedin sotalippu, ja se on hänen biologisten jälkeläistensä turbaanin väri. Musta lippu varustettuna tekstillä ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah” nostettiin mielen-osoittajien valtaamien USA:n lähetystöjen lippusalkoihin korvaten USA:n liput, jotka poltettiin.

KENRAALILUUTNANTTI Jabari sanoi, että Libanonista lähetetty tiedustelukone oli päässyt lähelle Dimonan ydinreaktorirakennuksia ennen sen ampumista alas.
Debkafile kertoo USA:n presidentinvaalien republikaanien varapresidentti ehdokkaan Paul Rayanin kertoneen väittelytilaisuudessa – päästyään Bidenin toistuvien häirintäyritysten läpi – että Iran on vuosien aikana rikastanut uraania viittä ydinpommia varten. DF arvioi, ettei Iran ole varastoinut niitä Fordon maanalaisiin tiloihin, vaan piilottanut ne laajan, 1.6 miljoonan neliökilometrin suuruisen maan alueelle, josta sen löytäminen edellyttää tarkkaa tiedustelua. Tämä vapauttaisi pommituslaivueet ”bunker-buster” pommeineen yli 20:n ydinteollisuuteen liittyvän kohteen tuhoamisesta, sillä tämän uraanierän tuhoamiseen riittäisi yksi täsmäohjus. 

Iran on kuitenkin aloittanut jo cyber-sodan Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan hyökkäämällä niiden tärkeiden instituutioiden tietoliikennettä vastaan.
USA:n puolustusministeri Leon Panetta esitti puheessaan ”ennen 11/09” vakavan varoituksen cyber-terrorismista USA:ta ja sen liittolaisia vastaan nimeämättä Irania – Obaman terminologiassa terrorismi yhdistettynä muslimeihin on kielletty. Asiantuntijat kuitenkin näkevät tässä suoran varoituksen Iranille, joka oli hyökännyt Saudi Arabian suurinta öljyntuotanto-yritystä ARAMCO sekä Qatarin vastaavaa laitosta RASGAS vastaan.
Viimeisin hyökkäys oli USA:n suuria pankkeja vastaan, eikä Israelkaan ole jäänyt sivuun.
Panetta esitti varoituksessaan, että cyber-terrorismi saa USA:n iskemään takaisin massiivisesti ja ennaltaehkäisevästi. Asiantuntijoiden mukaan Iranin hallitus on haalinut palvelukseensa satakunta hakkeria, jotka yhdessä suorittavat iskuja valittuihin kohteisiin. http://www.debka.com/article/22438/Spreading-Iranian-cyber-attacks-hit-Israeli-military-US-financial-and-Gulf-oil-targets

2. NIMEÄMÄTÖN tietolähde paljastaa, että viime viikon lauantaina alasammuttu tiedustelu-kone oli Iranin viimeisintä mallia. Oliko siinä tutkavalvonnan ohittavia laitteita ja mitä tiedon-siirtojärjestelmiä, on edelleen tutkimuksen alaisena.
Lähteen mukaan kone pystyi kuvaamaan USA:n ja Israelin loppukuusta alkavien ohjusten-torjuntaharjoitusten valmisteluja, ballististen ohjusten laukaisualustoja, keskeisiä lentokenttiä sekä mahdollisesti myös Dimonan  ydintutkimusreaktoria. Kone pystyi myös lähettämään keräämänsä aineiston digitaalisesti valvojilleen, kuten tietolähde kertoo sunnuntaina. Kone oli Iranin kuukausi sitten julkistamaa pitkänmatkan tyyppiä Shahed-129. Kone ammuttiin alas 18 mailin päässä Dimonan reaktorista asumattoman alueen yllä.
IDF:n taholta vähätellään Iranin UAV-koneen merkitystä sanoen sen olleen vanhanaikaisen, ja ettei se pystynyt kuvaamaan mitään, mikä ei jo olisi GOOGLE-earth paljastamana koko maailman nähtäväksi.
Hizbullahin pääsihteeri Nasrallah sanoi lauantain puheessaan, että koneen nimi oli AOUB (kärsivällinen) islamin profeetan sekä marttyyri Hussein Ayoubin kunniaksi. Hän väitti, että hän paljastaa vain osan teknisistä salaisuuksistaan, joista kone oli yksi, sekä että Hizbullah pystyy lähettämään koneitaan minne tahansa Israelin ylle. Hän kertoi koneen lentäneen Israelin kaasunporauslautan yllä Välimerellä ennen tunkeutumistaan Israelin ilmatilaan läpi tutkavalvonnan ja Iron Dome puolustusjärjestelmän. http://www.timesofisrael.com/downed-drone-managed-to-transmit-photos-of-joint-drill-preparations-says-report/

3. TIME OF ISRAEL kertoo artikkelissaan Egyptin presidentti Mursin ongelmista taiteillessaan Muslimiveljeskunnan voimakkaan Israel-vastaisuuden ja reaalipolitiikan välissä. Aya Batrawi kertoo veljeskunnan ylimmän kaitsijan, 69-vuotiaan, Mohammed Badien pitämästä puheesta, joka julkistettiin sen web-sivulla ja postitettiin lehdistölle, ja jossa hän kehottaa kaikkia muslimeja yhdistymään taistelussa Israelia vastaan Jerusalemin vapauttamiseksi ja Palestiinan valtion perustamiseksi. Hän sanoi, että ”sionistit tuntevat voiman kielen, ja että he levittävät mukanaan korruptiota, ovat murhanneet muslimeja ja häväisseet pyhiä paikkoja”.

ARTIKKELISSA todetaan Badien syytösten menneen yli normaalien hyökkäysten, ja arvioidaan, että sen yhtenä tarkoituksena voi olla kääntää Egyptin kansan huomio pois syytöksistä, että presidentti Mursi oli epäonnistunut ensimmäisen sadan päivän lupauksissaan kesäkuussa saamansa vallan jälkeen. Toiseksi se on voitu tarkoittaa alueen muslimeille muistuttamaan Egyptin johtoasemasta arabimaitten johtajana. Presidentti Mursi sanoi irti jäsenyytensä Muslimiveljeskunnasta ottaessaan vastaan presidentin tehtävät, mutta hän ei voi sivuuttaa huomiotta veljeskunnan vaikutusvaltaisen johtajan mielipiteitä.

MOHAMMED BADIE vietti 20-vuotisesta lähtien 15 vuotta Egyptin vankilassa, mutta hänet vapautettiin ja valittiin veljeskunnan johtoon 2010. Hän on kahdeksas Muslimiveljeskunnan ylin kaitsija perustamisestaan lähtien v. 1928. Hänen puheensa julkistettiin muslimien pyhiin-vaelluskauden Hajj alussa. Muslimien profeetta Muhammed kehotti toimintansa alkupuolella paikallisten juutalaisten kosiskelun vuoksi rukoilemaan Jerusalemia kohti – Al-Aksa moskeija rakennettiin paljon myöhemmin – mutta juutalaisten hylättyä hänen tarjouksensa kääntyi heitä vastaan ja muutti rukousasennon kohti Mekkaa ja pyllistämään Kalliomoskeijalle.

4. UUTISOTSIKOITA
-          IAF iski ohjuksillaan Gazassa kahta moottoripyörillä ajavaa miestä kohti surmaten heistä yhden ja haavoittaen toista vaikeasti. Surmansa saanut mies tunnistettiin Jihad islam johtajaksi Hisham al-Saedni. Hänellä oli yhteyksiä al-Qaidan kanssa. Palestiinalaislähteet kertoivat haavoittuneen miehen kuolleen haavoihinsa. Al-Saedni tunnettiin myös nimellä Abu Al-Waleed Al-Magdissi. Hänen uskotaan johtaneen salafi-ryhmää nimellä Tawhid ja Jihad (yksi jumala ja pyhä sota). Molemmat miehet kuuluivat salafistien shuraneuvostoon Jerusalemin alueilla. Gazan terroristit ampuvat harvakseltaan rakettejaan ja kranaattejaan Israelin puolelle, johon IDF vastaa ilmaiskuillaan ja joskus tykistötulellaan. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=287722
-          Hamasin perustajajäseniin kuuluva Mahmoud Zahar vakuuttaa, että Hamas on valmistautunut ja pystyy aiheuttamaan kipeitä iskuja, mikäli IDF uskaltaa aloittaa uuden sotaretken Gazan kaistalle. Hän sanoi, ettei Hamas halua osallistua vaaleihin Fatahin kanssa, koska ne eivät ole rehellisiä. Hän syytti Abbasia, että tämä pidättää Hamasin jäseniä Länsirannalla voidakseen estää heitä äänestämästä paikallis-vaaleissa. Hän ylisti UAV-koneen tunkeutumista Israelin ilmatilaan lentäen siellä puolisen tuntia. Hän sanoi Iranin ja Hizbullahin käyvän psykologista ja poliittista taistelua Israelin kanssa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=287727
-          Barak ja Netanyahu kiistävät lehdistössä olleet tiedot, että Netanyahu olisi luvannut luopua Golanin kukkuloista rauhankeskusteluja vastaan Syyrian kanssa. Barak kielsi tuohtuneina tiedot, että tällaista lupausta olisi koskaan annettu. Israelin propaganda on voimallisesti Netanyahun vastainen hakemalla hakien aiheita hänen musta-maalaamisekseen ennen vaaleja. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=287692
-          USA:n ulkoministeri Hillary Clinton on joutunut puolustuskannalle hänen ja presidentti Obaman omaksuman muslimeja nuolevan politiikkansa vuoksi, joka on monien tarkkailijoiden mukaan romahtanut. Heidän tukemansa ja suurelta osin rahoittamansa ”demokratisointikampanja” Pohjois-Afrikassa on nostanut arabimaitten johtoon ääri-islamia edustavat johtajat, jotka pakottavat maat sharia-lain alle, ja jotka edustavat islamin diktatuuria demokratian kaavun suojassa. Clinton sanoi, että lännen tulee ummistaa silmänsä pienen ryhmän väkivallalta ja keskittyä siihen, miksi demokraattinen uudistus noissa maissa oli välttämätön. ”Meidän mielestämme nuo siirrot eivät ole amerikkalaisten vastuulla, ei meidän voittojamme tai tappioitamme”, hän sanoi puhuessaan Strategisten ja kansainvälisten asiain tutkimuskeskuksen tilaisuudessa Washingtonissa perjantaina. Sen sijaan hän kehotti länsimaita työskentelemään niiden kanssa, jotka päivittäin työskentelevät demokraattisten instituutioiden vahvistamiseksi, minkä hän uskoi kasvattavan uskollisempia liittolaisia ja kestävämpää turvallisuutta pitkällä aikavälillä. Hän kehotti työskentelemään vaarallisissa paikoissa pitääkseen yllä suhteita Amerikan ja muslimimaitten kesken. Republikaanit ovat hyökänneet rajusti erityisesti Benghazin konsulaattia vastaan tehdyn hyökkäyksen johdosta, mitä Obama ja hänen hallituksensa pyrkivät piettelemään julkisuudelta, koska siellä oli tapahtunut ilmeinen turvallisuusvirhe, joka maksoi neljän USA:n kansalaisen ja diplomaatin kuoleman epäselvissä olosuhteissa. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=287617
-          Turkin pääministeri Erdogan syyttää YK:ta toimettomuudesta, mikä johtaa Syyrian tilanteen muuttumiseen Bosnian kaltaiseksi. Tilanne mutkistuu ja tulee päivä päivältä yhä vaarallisemmaksi uhaten kehittyä alueelliseksi sodaksi. Syyria kielsi turkkilaisia liikennekoneita lentämästä Syyrian ilmatilassa vastavetona vastaavaan kieltoon Turkilta. Yhä todennäköisemmältä vaikuttaa, että Syyriasta Turkin puolelle ammutut kranaatit ja ammukset ovat ainakin osittain kapinallisten ampumia. YK:n ja arabiliiton nimittämä rauhanrakentaja Lakhdar Brahimi pyrkii aloittelemaan sovittelujaan, mutta ei tiedä, kenen kanssa hänen tulisi keskustella kapinallisten hajanaisuuden vuoksi. Hän suunnittelee kansainvälisten rauhanturvajoukkojen perustamista, jossa olisivat mukana arabi- ja länsimaat. Kapinallisten taktiikkana on pyrkiä saamaan yhtenäistä maa-aluetta Turkin rajan tuntumassa. He ottivat haltuunsa Maarat al-Numan Idlibin provinssissa ja yrittivät saartaa läheisen armeijan tukikohdan, mihin hallituksen joukot vastasivat ilmaiskuilla surmaten 22 kapinallista. Maarat al-Numan joutuminen kapinallisten käsiin katkaisi tieyhteyden Alepposta Homsiin ja Damaskokseen. Hallituksen on tärkeää saada tie auki huoltoyhteyksien vuoksi Aleppoon. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=287654
-          Islamin vallankumousaate piirittää Israelin ei-uskonnollisia arabeja Netanian alueella ns. kolmiossa. Nämä arabit Tiran kylässä Afulan ja Välimeren rannikkokaupungin Netanian välillä. Kylän asukkaat pelkäävät islamilaisen liikkeen toimintaa, sillä he ovat jo ottaneet haltuunsa kouluja ja muita instituutioita. Islamin liput liehuvat joittenkin heidän haltuunsa ottamien koulujen lipputangoissa. Islamilaisen liikkeen paikallis-johtaja Abdel Rahman Kishua kehotti ”saarnassaan” moskeijassa miehiä hoitamaan vaimojensa viikoittaiset piiskaamiset, kaksi tai kolme kertaa viikossa, ettei unohtuisi, kuka on herra talossa ja mikä on vaimon tärkein tehtävä: olla valmis miehensä seksuaalisiin vaatimuksiin vaikka kesken siivouksen ja ruuanlaiton. Kishua vastasi kännykkänsä soittoon Mekkassa kieltäen kehotuksen vaimon piiskaamisesta. Jospa se pyhiinvaellus Mekkassa muuttaisi miehen mielen inhimillisemmäksi, vaikka voinee arvata, että uskonnollinen kiihko vain kasvaa. Allahin suosio kun täytyy ansaita; välittäjää Allahin ja miehen välillä ei ole, vaikka Allah onkin armollinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160850#.UHqCA2JHT-k








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019