TIISTAI 18.06.2019

TIISTAI 18.06.2019
01. Israelin ulkoministeri Yisrael Katz sanoi sunnuntaina Israelin osallistuvan 25 -26.06. pidettävään Bahrainin talouskonferenssiin, jossa on tarkoitus käsitellä Trumpin nimittämän rauhantiimin laatimaa Lähi-idän rauhansuunnitelmaa, mutta vain sen taloudellista osaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526148,00.html,

Konferenssiin on ilmoittautunut osallistuvansa muutamia arabimaita, mutta ei Palestiinan Auktoriteetti (PA), joka on toistanut boikotoivansa kaikkia USA:n laatimia esityksiä.

USA:n korkea virkailija kuitenkin sanoo, ettei Israelin virkailijoita kutsuta mukaan, koska ”Haluamme pitää sen niin ei-poliittisena kuin mahdollista”, kuten Valkoisen Talon virkailija totesi anonyymisti maanantaina.

Hän selitti, ettei Israelin hallitukselle lähetetä virallista kutsua konferenssiin, johon otaksutaan osallistuvan arabihallitusten lähetystöjä ja EU-maita.
”Olemme kutsuneet israelilaisia ja palestiinalaisia liikemiehiä voidaksemme antaa konferenssille mahdollisimman ei-poliittisen luonteen”.

PA ilmoitti toukokuun lopulla hylkäävänsä kutsun osallistua Bahrainin konferenssiin sanoen sen ”väistävän Palestiinan kansan toiveet itsenäisestä valtiosta, ja siksi konferenssi ei tule onnistumaan”. Korkea PA:n virkailija kutsui Valkoisen Talon suunnitelmaa ”taloudelliseksi kiristykseksi”.

Bahrainin ulkoministeri Sheikh Khalid bin Ahmed Al-Khalifa sanoi Twiit-sivullaan julkistamassa lausunnossaan ”kunnioittavansa Palestiinan johdon päättäväistä asennetta turvata palestiinalaisten oikeudet”.

Hän selitti, että ”Bahrainin sekä virallinen että julkinen asenne on ollut ja tulee olemaan taistella veljellisen Palestiinan kansan laillisten oikeuksien puolesta maahansa ja itsenäiseen valtioon pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa, ja lisäksi Palestiinan kansan taloudellinen tukeminen”.

Hän lisäsi, ettei Bahrainilla - toimiessaan konferenssin isäntänä - ole muita intressejä, kuin palestiinalaisten jatkuva tukeminen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526725,00.html,

02. Egyptin Muslimiveljeskunnan johtaja, maanviljelijän poika Niilin delta-alueen kylästä, Mohammed Morsi mursi Egyptin perinteitä murtautumalla vankilasta 2011 ja nousemalla faraoiden valtaistuimelle Hosni Mubarakin hallituksen kaatuessa valtavien mielenosoitusten seurauksena, mutta joutuessaan vuotta myöhemmin toteamaan, että hänet syrjäytti uusi vallankumous palauttaen sotilashallituksen uudelleen johtamaan lähes 90 miljoonan asukkaan maata.

Egyptin ensimmäinen demokraattisesti valittu 67-vuotias Morsi istui Kairon Tora vankilassa syrjäyttämisestään 2013 lähtien. Hänen johtamansa Muslimiveljeskunta on uuden hallituksen toimesta julistettu laittomaksi Egyptissä, mutta se on levinnyt useisiin Lähi-Idän maihin ja myös Yhdysvaltoihin.

Morsilla oli tiettävästi diabetes, josta hän kärsi vankilassa, jossa hänet eristettiin usein muista vangeista ja omaisten vierailuista. Häntä syytettiin toistamiseen erilaisista rikoksista. Oikeuskäsittelyjen alkuvaiheessa hänet - toistuvien välihuutojensa vuoksi - eristettiin lasikoppiin, jonka yhteys oikeussaliin katkaistiin ajoittain.

Presidentti Morsin terveys petti lopullisesti hänen lasikopissaan antamansa puheen jälkeen oikeusistunnon aikana, varoitettuaan, että hänellä oli vielä useita salaisuuksia kerrottavanaan.
Hän vaati aiemmin Egyptin laillisesti valittuna presidenttinä erityistribunaalia tutkimaan hänen tapauksensa. Hän kuoli maanantaina kopissaan ennen kuin hänet ehdittiin viedä sairaalaan.

Morsin poika Ahmed sanoi turvallisuusjärjestöjen kieltäneen hänen hautaamisensa perheen hautausmaahan kotikaupunkiinsa Sharqia provinssissa, ja sen sijaan siirsi hänet Kairon hautausmaahan, jonne on haudattu muitakin huomattavia islamisteja.

Turvallisuusmiehet kielsivät kuvien ottamisen hautaamisesta ja kielsivät reporttereita matkustamasta Morsin kotiin. Egyptin pääsyyttäjä sanoi maanantaina, että hänen ruumiinsa tutkitaan kuolinsyyn selvittämiseksi. Valtion TV sanoi Morsin kuolleen sydänhalvaukseen.

Muslimiveljeskunta syytti maanantaina hallitusta Morsin teloituksesta pitämällä hänet vuosikaudet vankilan surkeissa olosuhteissa, ja vaati kansainvälistä tutkimusta hänen kuolemastaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526934,00.html,

03. Iranin presidentti Hassan Rouhani varoitti ajan kuluvan käsistä USA:n vetäydyttyä kansainvälisestä JCPOA-sopimuksesta, jotta sopimus voitaisiin vielä pelastaa täydelliseltä romahdukselta.

Iranin atomitoimiston tiedottaja sanoi maansa valmistautuvan rikkomaan sopimuksen asettamat rajoitukset seuraavan 10 päivän kuluessa ja varoitti, että Iranilla on tarve nostaa uraanin rikastusasteen 20 %:in, joka on vain askeleen päässä ydinaseen valmistamiseen tarvittavasta uraanista.

Pääministeri Benyamin Netanyahu vaati maanantaina maailman johtavia maita nopeasti nostamaan Iranin vastaisia sanktioita, jos Iran toteuttaa uhkauksensa ylittää JCPOA-sopimuksen Iranille asettamat rajat. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5526527,00.html,

04. Asiantuntijat varoittavat, että massiivinen tosiasioitten kieltäminen on käynnissä koskien Iranin ydinteollisuutta. He esittävät, että ”Iranilla on luultavasti ollut ydinaseita 10 vuoden ajan, ja että USA:n presidentti Barack Obamaa oli surkuteltavasti petetty – ellei hän ollut osa suunnitelmaa”.

”Joka edelleen uskoo, ettei Iranille ole jo ydinaseita, ei ole seurannut aikaansa”. All News Pipeline julkaisi Stefan Stanfordin 14.06. laatiman artikkelin ANP otsikolla:
”Lähi-idän kuumentuessa kiehumispisteeseen, asiantuntija varoittaa iranilaisten Amerikkaan soluttautuneitten nukkuvien solujen suorittamista terrorihyökkäyksistä kaikkialla maassa, jotka voivat lopettaa liikkumis-vapautemme vuosiksi”, painottaen lisäyksellä, että ”jos kertomus on totta, se merkitsee todellista muutosta pelisäännöissä”.

22.01.2018 Quartz India julkaisi artikkelin: ”Islamin puolesta Amerikkaa vastaan: mikä antoi polttoainetta Pakistanin ydintietouden mustille markkinoille?” jossa vihjattiin, että Iranin ydinohjelma on paljon pitemmällä, mitä maailma uskoo sen olevan - päätellen sen tekemistä sopimuksista mustilla markkinoilla 1990-luvulla ydinasevaltion Pakistanin kanssa.

”Vaikea uskoa, että PohjoisKorealla on ydinaseita ja Iranilla ei olisi.” Ydintietoisuuden levittäjänä toimi Pakistanin ydinteollisuuden luoja AQ Khan, joka uskonnollisella paatoksella katsoi velvollisuudekseen - sopivaa maksua vastaan - luovuttaa ydintietoutta uskonveljilleen.

Artikkelissa selvitetään kysymyksiä laajasti, eikä ole mielekästä käydä niitä läpi yksityiskohdittain. Sieltä selviää, että ANP raportoi 18.01.1999 satelliittien rekisteröineen useita merkkejä suuresta iskusta Iranin luoteisosien vuorilla. ”Olemme varsin varmoja siitä, että se oli ydinräjähdys, sanoi Jody Birmingham, Edistyneen Satelliittiteknologian Keskuksen tiedottaja.

Valkoinen Talo ja Pentagon pidättyivät kommentoimasta asiaa, mutta todisteet puhuvat puolestaan, että Iran kokeili ydinpommia.
Seuraamani artikkelin sanoma voidaan tiivistää seuraaviin toteamuksiin:

”Iran uhrasi avoimen ydinohjelmansa pettääkseen Obaman hallituksen poistamaan kansainväliset sanktiot, estämään sotilaalliset toimet, samalla jatkaen salaista sotilaallista ydinohjelmaansa maanalaisissa tiloissa”.

”Tämän vuoksi – ydinsopimuksesta johtuen – Iran ei päästä tarkastajia sotilaallisiin laitoksiinsa ja estää tiedemiesten haastattelut – voidakseen salata
ydinaseohjelmansa laajuuden ja tason”.

”Yli 13 vuotta sitten, ennen 2003, Iran valmisti ydinasekomponentteja, ja työskenteli suunnitelman kimpussa asentaa ydinase Shahab-III ohjukseen”.

”13 vuotta sitten Iran oli ydinaseohjuksen kynnyksellä.
On epätodennäköistä, että Iran keskeytti ohjelmansa vuosikymmeneksi saadakseen ydinsopimuksen presidentti Obaman kanssa”. http://allnewspipeline.com/Does_Iran_Already_Have_Nukes.php,

05. Iranin aiheuttaman jännityksen noustessa USA lähettää 1000 sotilasta entisten lisäksi Lähi-Itään. USA hyväksyi suunnitelman joukkojen lisäämiseksi Lähi-Idässä maanantaina painottaen, että sotilaat lähetetään puolustus-tarkoituksessa suojaamaan ilma-. meri- ja maatukikohtia vastaan nousseitten uhkakuvien vuoksi alueella.

Puolustusministerin apulaissihteeri Patrick Shanahanin lausunnossa tähdennetään, ”ettei USA halua konfliktia Iranin kanssa, ja että sotilaitten sijoittaminen suoritetaan sotilashenkilöstön hyvinvoinnin vuoksi, jotka työskentelevät alueen eri osissa suojellen kansallisia intressejämme”.

Virkailijat sanovat, että sotilaisiin kuuluu turvallisuusjoukkoja ja sotilaita valvonnan ja tiedustelun lisäämiseksi alueella.
Joukot ovat osa suurempaa sotilaspakettia, jonka USA:n johtajat hyväksyivät viime kuussa: yhteensä 10 000 sotilasta, Patriot ohjuksia, hävittäjiä ja aluksia. https://www.timesofisrael.com/us-deploying-1000-more-troops-to-middle-east-as-iran-tensions-soar/,
https://www.jpost.com/Middle-East/Despite-threats-and-troops-Iran-US-still-trying-to-avoid-war-analysis-592878,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264733,

06. Ukraina suunnittelee asuntokerrostalojen rakentamista alueelle, jonne natsit hautasivat holokaust-uhriensa ruumiita.

Maailman juutalaiskongressi (WJC) pitää suunnitelmaa kauhistuttavana tiistaina antamassaan lausunnossa.
Alue on 200 mailia Kievistä itään.
Israelin Ukrainan lähettiläs Joel Lion sanoo 13.06. laatimassaan kirjeessä Kievin apulaispormestarille Oleksander Shamotalle, että suunnitelmasta tulee luopua.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264735,

07. ”Iran on Lähi-Idän konfliktin polttopisteessä, eikä Israel” sanoi Trumpin erityislähettiläs Lähi-Itään Jason Greenblatt valittaen samalla PA/PLO:n kieltäytymistä osallistua Bahrainin konferenssiin.

Hän myös totesi, että voidakseen säilyttää ei-poliittisen luonteen konferenssissa Valkoinen Talo joutui jättämään Israelin pois kutsuttujen joukosta, kuten hän paljasti i24News. uutistoimistolle
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264739,

08. 46-vuotias arabi Mahmoud Nazmi Abed Alhamid Katusa Deir Qaddis arabikylästä, joka työskenteli ovenvartijana juutalaiskoulussa, on syytettynä 7-vuotiaan koulutytön raa`asta raiskauksesta, mutta jonka puolustusasianajaja vakuuttaa - edes tapaamatta asiakastaan, että syytös on väärä, eikä arabi ole syyllistynyt raiskaukseen, verraten sitä Dreyfus-tapaukseen Ranskassa.

Puolustusasianajajan käytös kummastuttaa, ja vertaaminen sitä juutalaisen upseerin syyttämiseen maansa petturuudesta, etsii vertaistaan.
Hän syyttää armeijan syyttäjää asian väärästä käsittelystä vihjaten, että selvä vääryys on tapahtumassa selittämättä, kuka sitten tytön raiskasi? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264738, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264737,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264709,

09. Bibin opetusministeriksi nimittämä Rafi Peretz kannattaa pienten oikeistopuolueitten liittoutumista syyskuun 17. päivän vaaleihin, mutta sanoo samalla, että hänen tulee pitää ohjakset käsissään.

Suoritetun gallupin mukaan Ayelet Shaked on suosituin johtamaan oikeisto-puolueitten liittoa (40.1 %), toisena Bennett (18 %), liikenneministeri Bezalel Smotrich (15.2 %), ja vain 14.8 % opetusministeri Rafi Peretzille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264737,

10. Kuka johtaa Israelia välikautena ennen vaaleja? Bibin johtama tynkähallitus ei voi toimia tehokkaasti lähes vuoden kestävän toimenpidehallintansa aikana. Hallitus-koaliittio on hajonnut kunkin puolueen keskittyessä äänten kalasteluun Libermanin määritellessä kalastusoikeuksien rajat.

Liberman esitteli omaa suunnitelmaansa Likudin, SiniValkoisen ja joittenkin oikeistopuolueitten muodostamasta liitosta, jossa uskonnolliset puolueet sivuutettaisiin, ja Bibi jäisi eläkkeelle.
Voidakseen toimia hallituksella tulee olla vähintään 61 kansanedustajan tuki takanaan Israelin 120 edustajan 21. Knessetissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264727,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -29; Tiberias 22 -35; Suolameri 23 -37; Eilat 24 -40 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes ennallaan.

Jos sota syttyy USA:n ja Iranin välille, sen luonne on seuraava: massiiviset pommitukset vain erityiskohteisiin; sähkön toimitusten katkaiseminen; internet poikki; pankit suljettu; ruokatavaroitten puuttuminen hyllyiltä; ennen näkemättömät siviilimielenosoitukset, salaisten solujen toiminta Iranissa.
http://endoftheamericandream.com/archives/jerusalem-post-u-s-bombing-of-iran-will-be-massive-but-will-be-limited-to-a-specific-target.


Comments

Popular posts from this blog

SUNNUNTAI 28.06.2020

SUNNUNTAI 01.12.2019

TORSTAI 25.06.2020