SUNNUNTAI 20.10.2019

SUNNUNTAI 20.10.2019
01. Edellistä’ artikkelia laatiessani viime viikon torstaina toiveet olivat vielä korkealla yhteyshallituksen muodostamiseksi ja maan rauhaa häiritsevän epävarmuuden poistamiseksi voidakseen kunnolla antautua succot-viikon juhlimiseen.

Tänään sunnuntaina voidaan todeta DebkaFilen sanoin: ”Gantz torjui halveksien (spurns) Netanyahun esityksen yhteyshallituksesta.

Helpotuksen huokaus epävarman tilanteen lopultakin selvittämiseksi muuttui pettymyksen ja ärtymyksen tunteeksi poliitikkojen itsekkyyden ja kansansa hyvinvoinnista piittaamattoman toiminnan vuoksi.

Pääministeri Benyamin Netanyahu esitti viiden kohdan ohjelmansa hallitus-vastuun jakamisesta sopimukseksi ”kiireellisten ja vakavien turvallisuus-haasteiden selvittämiseksi”, mutta SiniValkoisten (Kachol Lavan) todellinen johtaja Benny Gantz torjui esityksen suoralta kädeltä ilman selityksiä.

”Netanyahun esitys koskee enemmän immuniteetin varmistamista, kuin poliittisen yhteyden luomista” Gantz selvitti myöhemmin journalisteille.

DF julkisti muutamia yleisön kommentteja tilanteesta:
- ”Gantz on globalistien naruilla liikuteltava nukke/NWO:n hallituksen kannattaja. Hän on petturi, rikollinen. Hoitele hänet nopeasti!”
- ”Juutalainen valtio on sulkeutumassa – Hamasin ja Teheranin rottien suureksi riemuksi”.
- ”Israel on voimakas, senkin likainen arabi, painu takaisin Gazaan ruokkimaan sikojasi. Israel ei tule häviämään, senkin saastainen petturi”.

02. SiniValkoinen puolueen nelihenkisen puoluejohdon sisällä kuohuu kuitenkin tyytymättömyys Gantzin johtoasemaan.

Yesh Atid-puolueen johtaja Yair Lapid ilmaisee vastahakoisuutensa sanoihin: ”Olen mielestäni tarpeeksi kauan soittanut kakkosviulua orkesterissamme ja katson nyt, että on aika antaa minulle ykkösviulistin asema”, tähän tapaan, joskaan ei ihan näillä sanoilla. Hän katsoo poliitikkona hallitsevansa asioita paremmin kuin käskyvallan alaisuuteen tottuneet upseerit.

Kiireisimpiä johtopäätöksiä tekevät henkilöt ovat jo valmiit suosittelemaan SiniValkoiselle samaa, mikä kohtasi Ariel Sharonin johtamaa Kadimaa, joka hajosi Sharonin äkillisen aivohalvaukseen sairastumisen ja kuoleman jälkeen.
Juutalaiset ovat vuosisatojen ajan galutissa (hajaannuksessa) asuessaan odottaneet lunastusta, mutta tänä vuonna enemmän kuin koskaan Israelin maassa asuessaan.

Juutalaisen tradition mukaan lopullinen vapautus tulee tapahtumaan ennen vuoden 5780 alkamista, jota edeltävien merkkien tulisi olla jo nähtävissä. Breaking Israel News antaa 10 tärkeintä merkkiä vapautuksen (geula) kuluneen vuoden ajalta. Käyn ne lyhyesti läpi.
1. Vaalien tulosten päättyminen viime viikolla umpikujaan tapahtui aivan ilmoitusten mukaisesti ennakoiden Messiaan tuloa.
2. Jemenin osallistuminen hyökkäykseen Saudi Arabiaa vastaan toteuttaa Jesajan saaman profetian Gogista ja Magogista. Jos USA tarttuu Iranin sille heittämään haasteeseen, ennen Messiaan tuloa ennustettu Gogin ja Magogin sota voi alkaa pikemmin kuin kukaan aavistaa.
3. 70 maan konferenssi global-rukouksineen, jotka kulminoituivat eläin-uhriin Jerusalemin öljyvuorella, uudistaa liiton Jumalan ja ihmiskunnan välille. Tämä järjestö on yksi pitkä askel ”poistaen YK:n ja korvaten sen Sion-perusteisella maailmanlaajuisella ponnistelulla saada maailman kansat kuuliaiseksi Jumalan tahdolle”.
4. Heifer-naudan polttaminen juutalaisten puhdistautumiseen tarvittavan tuhkan saamiseksi tapahtui tarkalleen tavalla, mitä vaaditaan juutalaisen kansan puhdistautumiseen. Poltettu nauta ei ollut halachan mukaisesti punainen ilman yhtään valkoista karvaa; se oli kenraaliharjoitus.
5. Kettuja havaittiin juoksentelevan Temppelivuorella täyttäen Jeremian valitusvirsien ilmoituksen, joka luettiin yhdeksäs av-kuuta.
6. Äskeisten Egyptiä kohdanneiden 10 vitsausten uusiutuminen pitkin maailmaa, mistä jokien ja järvien muuttuminen vereksi monin paikoin, on yksi monista merkeistä, joiden tulee juutalaisen tradition mukaan tapahtua ennen lopullista vapautumista.
7. Hesekielin profetian mukaan Kuollutmeri virkoaa henkiin, mitä on pidetty mahdottomana, mutta maan vajoamiskuoppiin meren rantamilla ilmestyy nopeasti vettä, jossa tutkijoitten hämmästykseksi uiskentelee kaloja ja muita vihamielisessä ympäristössä eläviä aiemmin tuntemattomia elinmuotoja.
8. Jerusalemin Länsimuurilla nähtiin käärmeen etsivän ruokaa, joka tuo mieleen viestin juutalaisten mystisestä opetuksesta, yhdistäen ihmisen arkkivihollisen (saatanan) Jerusalemin Temppelin ylipappiin, ja ehkä myös toimien Messiaan tulon ilmoittajana.
9. Islamin pyhimmän kaupungin Mekkan pyhiinvaelluskohteet täyttyivät heinäsirkoista, sirkoista ja cockroachista (russakka).
10. Sanhedrin kutsui 70 kansaa osallistumaan kolmannen Temppelin alttarin vihkimisseremoniaan. Seremoniassa vihittiin kivialttari, joka on valmistettu kolmatta Temppeliä varten. Julistus oli tarkoitettu kutsuksi kansoille osallistua Temppeliin ja vastaanottamaan sen siunaukset.
https://www.breakingisraelnews.com/137723/top-10-signs-of-redemption-this-year/,

Succotin kuudentena päivänä ryhmä Öljyvuorella rukoilemassa olleita juutalaisia Temppelivuoren ulkopuolella näkivät oudonmuotoisen sumun nousevan pyhältä Vuorelta peittäen Kalliomoskeijan näkymästä.

03. LYHYITÄ KATSAUKSIA ERI UUTISAIHEISTA

”Sarja perättäisiä vaaleja maksavat Israelille miljardeja NIS”, varoittavat teollisuuspiirit. Hallitusneuvottelujen epäonnistuminen pakottaa valmistautumaan kolmansiin vaaleihin.
Moodyn credit rating järjestö varoittaa, että toimivan hallituksen muodostamisen siirtyminen voi vaikuttaa negatiivisesti maan luotto-arvostukseen ja lainakorkoihin ulkomailta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5601892,00.html,

IDF:n sotilas haavoittui Yitzharin n. 30 asukkaan vastustaessa sotilaitten ratsiaa heidän juutalaiskylässään lauantaiyönä, puhkoen IDF:n auton-renkaita ja kivittäen heitä. Sotilaat vastasivat siihen ampumalla ilmaan, tuomiten hyökkäykset ja sanoen IDF:n suhtautuvan niihin hyvin raskaasti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5610159,00.html,

Yohanan Plesner tarkastelee ynetnews.com julkaisemassa mielipide-artikkelissaan, että vaikka Gantzin mahdollisuudet muodostaa toimiva hallitus ovat vähäiset, hän suosittaa kuitenkin Gantzia muodostamaan 57 kansanedustajan tuella vähemmistöhallituksen, jossa jokunen tärkeä ministeripaikka pidettäisiin avoinna Likudin mahdollista liittymistä varten, etenkin siinä tapauksessa, että Netanyahu joutuu siirtymään syrjään.

Ratkaisu on tietenkin presidentti Reuven Rivlinin käsissä, eikä hän näytä kiirehtivän – ehkä hänkin vain odottaessaan oikeuskansleri Avichai Mandelblitin ratkaisua Netanyahua vastaan nostetuista rikosepäilyistä.

Monet pitävät arveluttavina Israelin arabien nostamista hallitukseen, tai että he tukevat sitä ulkopuolelta, mutta arabien Joint List on kolmanneksi suurin puolue ja saanee pääoppositiopuolueen vastuun.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5608522,00.html,

Temppelivuoren vieressä oleva Kotel plaza, Länsimuurin läntinen aukio, täyttyi Succotin 7 päivänä, Hoshannah Rabbah, ääriään myöten aamusta alkaen aamurukouksiin, joihin perinteen mukaan kuuluu tapa ”beating of the willows”. Artikkeliin liittyy runsas, suositeltava kuva-aineisto.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270335,

Turkin presidentti Erdogan suostui tapaamaan USA:n varapresidentin Mike Pencen, jonka kanssa hän sopi tulitauosta Syyriassa kurdeja vastaan taisteleville Turkin joukoille. Vain muutama tunti sen jälkeen kurdilähteet ilmoittivat turkkilaisten joukkojen tykistö- ja ilmaiskuista kurdikohteita vastaan, joita Erdogan vähätteli mitättöminä hajalaukauksina.

Kaiseri provinssissa pidetyssä seremoniassa lauantai-iltana Erdogan uhkasi ”murskata kurdien päät, jos he eivät muuta pois turvavyöhykkeeltä tiistaihin mennessä”.

HalTurner julkaisi kuvan turkkilaisesta sotilaasta, joka roikotti toisessa kädessään katkaisemansa kurdin päätä, tupakka suussaan ja vahingon-iloinen hymy kasvoillaan. Ehkä hän oli Turkin kouluttamia syyrialaisia.

Erdogan sanoi tapaavansa Venäjän presidentti Putinin ensi viikolla. He sopivat syyrialaisten joukkojen käyttämisestä vartioimaan turva-vyöhykettä uhkaillen, että jos ratkaisua ei löydetä, Turkki toimii oma-aloitteisesti.

Kurdien KDF joukot vetoavat Yhdysvaltoihin ja sen varapresidenttiin, jotta Turkki noudattaisi sopimaansa tulitaukoa. Turkki väittää kurdien tehneen 14 hyökkäystä viimeisen 36 tunnin aikana sen joukkoja vastaan Syyriassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270337,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/turkish-army-cutting-off-heads-of-kurds,

Israelin poliisi takavarikoi laittomia aseita eri tilanteissa Negevissä, Juudeassa ja Samariassa.
Yön aikana tehdyissä operaatioissa Ararahissa Negevissä Negev-yksilöt takavarikoivat 5 räjähtävää esinettä ja 3 petrolipommia.

Rajapoliisit operoivat Bnei Naim arabikylässä Juudeassa ja Samariassa takavarikoiden aseita ja niiden osia.
Rajapolisit pysäyttivät epäilyttävän auton, josta he löysivät aseiden osia. Auton kuljettaja ja matkustajat olivat Hebronista ja Beit Jalasta, iältään 20-vuotiaita, heidät vietiin rajapoliisin kuulusteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270340,

Äiti ja hänen sisarensa saivat surmansa autokolarissa sunnuntaina, mutta äidin synnyttämä vauva taistelee hengestään sairaalassa. Hänet todettiin kliinisesti kuolleeksi kolarin jälkeen. Sheba-sairaalan lääkärit pystyivät elvyttämään hänet, mutta hän on edelleen kriittisessä kunnossa. Autossa matkustaneet kaksi 7-vuotiasta tyttöä vahingoittuivat lievemmin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270333,

Likudin kansanedustaja David Bitan sanoo, ettei Netanyahu pyydä lisäaikaa presidentti Rivliniltä luovuttaessaan mandaattinsa torstaina. Bitan sanoo, ettei SiniValkoinen osoita haluavansa jatkaa keskusteluja Likudin kanssa, joten miksi tuhrata aikaa turhuuteen.

Likudissa uskotaan, että Rivlin antaa hallituksen muodostajan mandaatin SiniValkoinen puolueen johtajalle Benny Gantzille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270336,

Libanonissa kolmatta päivää jatkuneet hallituksen vastaiset mielen-osoitukset pakottivat kristillisen puolueen eroamaan pääministeri Saad Haririn johtamasta hallituksesta, jossa Hizbullahilla on veto-oikeus sen tekemiin päätöksiin.

Mielenosoitukset alkoivat torstaina satojen vihaisten kansalaisten vaatiessa hallitusta perumaan verojen keräämisestä internet-tileiltä, kuten WhatsApp, 20 senttiä päivässä, vero peruttiin myöhemmin.

Libanonin talous on suurissa vaikeuksissa, ja sen kehitys on pysähtynyt, mikä suurelta osin johtuu 8 vuotta kestäneestä Syyrian sisällyssodasta, joka on siirtynyt rajan yli Libanoniin Hizbullahin osallistumisesta sotaan. Terrorijärjestö Hizbullahilla on yli puolet Libanonin 128-jäsenen parlamentissa, jotka se sai viime toukokuun vaaleissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270329,

Lauantaina 7 Turkin kansalaista tunkeutui rajan yli Jordaniasta Israelin puolelle, piilottautuen rantapöheikköön lähellä Neot Hakikaria, Suolameren eteläpuolella, kertoo Kan-News.

Tamarin alueneuvoston turvallisuuskomentaja Benny Ben-Shimon sanoo, miesten tulleen maahan laittomasti etsien työtä, he eivät ole terroristeja. Jordanian terveysministeriön tiedottaja Sofian al-Quaeda vahvistaa heidän etsivän työtä, eivätkä ole Jordanian kansalaisia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270313,

Antisemiittiset viharikokset melkein kaksinkertaistuivat v. 2018 aikana Englannissa.
Yli 1 300 antisemiittistä tapausta rekisteröitiin 2018, sanoo hallituksen raportti. Hyökkäyksistä valtaosa tehtiin muslimeja vastaan, toisena juutalaiset. Hyökkäysten aiheena on uskonto, ei etninen tausta.

Englannin väestöstä 5 % ovat muslimeja, juutalaisia on 0.5 %.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270309,

Gazan kaistan rajalla viikoittaisiin ”March of the Return”-mielen-osoituksiin osallistui 4 500 gazalaista, joista 69 haavoittui; heistä 26 sotilaitten luodeista, kertoo Hamasin edustaja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270304,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -25; Tiberias 21 -32; Suolameri 23 -31; Eilat 21 -34 +C-astetta, puolipilvistä, etelässä aurinkoista, kuten myös huomenna. Viilenevää.

USA:n armeijalla on varastoitu Incirlik tukikohdassa Turkissa 50 B-61- ydinpommia ja toiset 40 B-61s on luvattu Turkin ilmavoimille, mutta raporttien mukaan Turkki lopetti lentäjiensä kouluttamisen 1990-luvulla ydinpommioperaatioita varten, ja 40 Turkille tarkoitetut ydinpommit poistettiin maasta. Turkki on NATO:n jäsen ja saa aseita sen kautta.

Ydinpommien kuljettamiseen tarkoitetut koneet ovat F-15s ja F-16s, eikä niitä ole sijoitettu Turkin maaperälle.
Sekä ydinpommien käyttöön että niiden siirtämiseen pois Turkista täytyy saada Turkin hallituksen lupa.

Äskettäin raportoitiin Turkin sotilaitten saartaneen Incirlik-tukikohdan tarkastusta varten. Turkki voisi miehittää tukikohdan ja takavarikoida ydinpommit, mutta Turkilla ei ole niiden käyttöön tarvittavaa koodia. Turkki voisi kuitenkin purkaa niitä ja käyttää niistä saatavaa radio-aktiivista ainetta kotitekoisiin pommeihin, kuten raportit kertovat.
https://www.asiatimes.com/2019/10/article/how-risky-are-us-nuclear-bombs-in-turkey/,















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021