TORSTAI 02.04.2020

TORSTAI 02.04.2020
01. COVID19 coronavirus-tapausten lukumäärä Israelissa on nyt 6 092, heistä 95 on kriittisessä kunnossa.

Ashkelonissa virustautiin kuollut 78-vuotias mies, Afulassa 77-vuotias mies ja Sheban sairaalassa kuollut 95-vuotias mies nostivat Israelissa surmansa saaneitten lukumääräksi 29.

02. Israelin terveysministeri Yaacov Lizsman (78 vuotta) on korkein virkamies, joka on sairastunut COVID19 koronavirukseen. Hänen Chava-vaimonsa sai myös tartunnan ja on eristettynä miehensä kanssa.

Litzman vakuuttaa olevansa hyvässä kunnossa ja jatkavansa työskentelyään ollessaan karanteenissa kotonaan vaimonsa kanssa.

Lausunnossa todetaan: ”Litzmanin avioparia saa asianmukaista hoitoa ollessaan eristettyinä kotonaan, ja he ovat tarkkailun alaisina Terveysministeriön ohjeitten mukaisesti”, lisäten, että kaikkia niitä, jotka olivat olleet heidän kanssaan yhteydessä, informoidaan ja heidät lähetetään karanteeniin. https://www.timesofisrael.com/health-minister-litzman-wife-test-positive-for-coronavirus/

03. Litzmanin sairastumisesta informoitiin pääministeri Netanyahua, joka vakuutti, ettei Litzmanin sairaus vaikuta hänen toimiinsa pääministerinä. Hän lopetti 14 vrk:n vapaaehtoisen karanteeninsa keskiviikkona, koska hänen läheisen avustajansa Rivka Paluchin sukulainen todettiin positiiviseksi.

Pääministeri, hänen perheensä jäsenet ja useat neuvonantajat testattiin maanantaina, eikä heissä tavattu merkkejä COVID19-sairaudesta. Bibi menee uudelleen viikon karanteeniin vapaaehtoisesti.

Litzman on ollut keskeinen henkilö taistelussa korona-virukseen sairastuneitten hoitamisen järjestämiseksi ja sen leviämisen estämiseksi suunnitellen toimia kansalaisten käyttäytymisen valvomiseksi. Niiden toteuttamiseksi on jouduttu puuttumaan ihmisten perinnäisten ja päiväkohtaisten tottumusten rajuun säätelemiseen, mikä ei ole toteutunut kaikkien mielen mukaisesti.

04. Ehkä suurimmat vaikeudet ovat koskeneet uskonnollisia järjestöjä, jotka ovat kiinteästi sisään lämpiäviä, ja joiden jäsenet seuraavat heidän uskonnollisten johtajiensa rabbien antamia ohjeita, eivätkä usein ole edes tietoisia hallituksen ja paikallisten viranomaisten antamista rajoitteista ja ohjeista.

Terveysministeri Litzman kuuluu ultra-ortodoksiseen United Torah Judaism juutalaishaaraan. Hän on saanut arvostelua tavasta hoitaa COVID19 puhkeamista Israelissa. Jotkut syyttävät hänen asettavansa ultra-ortodoksi-järjestön intressit ennen kansalaisten terveyttä hoitaessaan korona-pandemiaa.

Hänen sanotaan vaatineen tiukkoja rajoitteita kansan kokoontumiselle Purim-festivaalien yhteydessä viime kuussa, sekä vastustaneen synagogien sulkemista.

Ryhmä korkeita lääkintäviranomaisia suurimmissa sairaaloissa laativat yhteisen kirjelmän, jossa ha vaativat terveysalan asiantuntijan nimittämistä Terveys-ministeriön johtoon.
”Koronavirus-pandemia on paljastanut ja yllättänyt terveydenhoito-järjestelmän organisaation ja toimintatapojen ollessa erityisen alhaisella tasolla, josta kaikki ovat olleet tietoisia”.

”Tällaisena aikana on oikein vaatia ammattilaisen nimittämistä johtamaan Terveysministeriötä – syvällä kokemuksella Israelin terveyshuoltoa kohtaan varustetulla lääkärillä”, he kirjoittivat. ”Terveyshuolto tulee ennen politiikkaa”.
https://www.timesofisrael.com/health-minister-litzman-wife-test-positive-for-coronavirus/,

05. Israelin viimeisimmät luvut COVID19 pandemiaan sairastuneista ja uhreista ovat:

Israelissa sairastuneita on nyt 6 211, kuolonuhreja on 31;
Globaalisti virukseen sairastuneita on 937 167, kuolonuhreja on 47 267.
https://www.timesofisrael.com/coronavirus-explained-22-questions-with-epidemiologist-guiding-israeli-response/,

06. Keskiviikkona rekisteröitiin merkittävä hyppäys uusista koronavirus tapauksista laajalla ultra-ortodoksiväestöllä omaavissa kaupungeissa, mikä aiheutti kasvavan huolen suuren COVID19 viruspandemian puhkeamisesta yhteisön sisällä.

Terveysministeriön tilaston mukaan pääosin ultraortodoksiväestön asuttamassa Bnei Brakissa tartunnan saaneiden luku nousi 159 tapauksella 24 tunnin kuluessa, mikä nosti sairastuneitten luvuksi 730 tapausta, eli 27.8 % kasvamisen.

200 000 asukkaan Bnei Brak, Tel Avivin esikaupunki, on siten toisena eniten koronavirus-tapauksien määrässä, vaikka se on väestömääränsä perusteella yhdeksäntenä maan kaupungeista.

07. Jerusalem, jossa on myös runsas ultraortodoksiasutus, rekisteröi 131 uutta COVID19 tapausta tiistain ja keskiviikon aikana, kasvua 20 %.
Pääkaupungin koronavirukseen sairastuneitten määrä on 781 tapausta, eniten Israelin kaupungeista.

Virustapausten nopea kasvaminen on saanut Terveysministeriön pelkäämään, että se voi levitä laajalle kansan parissa, ”kuten kulovalkea kuivaa ruohoa kasvavassa ruohikossa” sanoi Boaz Lev.

Yleisen turvallisuuden ministeri Golad Eldan, joka johtaa poliisia, sanoi websivun haastattelussa, että poliisit toteuttavat tarkkoja ja ennen kokemattomia rajoitteita Bnei Brakissa saadakseen pandemian hallintaan.
https://www.timesofisrael.com/virus-cases-in-bnei-brak-jerusalem-surge-stoking-fears-of-wildfire-spread/,

08. Yhteenveto COVID19 pandemian vaikutuksista maailmalla:

- Miljoonan pandemiaan sairastuneitten lukumäärä ylitetään lähipäivinä.
- Englannissa lähes 950 000 ihmistä ovat sopineet liittymisestä kansainväliseen credit-järjestelmään viimeisen parin viikon aikana pandemian alkamisesta.
- Äkillinen sopimusten allekirjoittaminen osoittaa ja todistaa, että COVID19 pandemia on aiheuttanut taloudellisen hätätilanteen.
- Useat maat ovat huolissaan lääkintähenkilöstön suojelutarvikkeitten määrästä.
- Connecticutin kuvernööri ilmoitti 6-viikon ikäisen vauvan menehtymisestä COVID19 viruksen tartunnasta.
- Maailman Terveysjärjestö WHO keskustelee kasvosuojien käyttöopasteen muuttamisesta tai laajemmasta käyttämisestä.
https://www.bbc.com/news/live/world-52130552,

09. Englannin syyttäjäviranomiaset ovat luokitelleet oikeustapausten kiireellisyys-järjestystä ja suosittelevat jättää syyttämättä petoksesta epäiltyjä ja gangstereita voidakseen välttää oikeuksien tukkeutumisen pandemian puhkeamisen aikana.

Kansallisen poliisikomentajien neuvoston ja Kruunun syyttäjäpalvelun (CPS) laatimassa dokumentissa asetetaan lakien rikkomiset kolmeen kategoriaan.
- Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat kiireelliset murhat ja vakavat perheväkivalta-tapaukset, jotka voisivat uusiutua, sekä hyökkäykset hätätilanne-työntekijöitä vastaan, ja muut coronavirus-tapaukset ovat kiireellisiä tapauksia.
- Toiseen kategoriaan kuuluvat tapaukset ”korkeasti kiireellisinä”, joissa epäilty ei tule oikeuteen 8 viikon aikana syytöksen esittämisestä.
- Kolmanteen tapaukseen kuuluvat ”Muut tapaukset”, joiden käsittelyä voidaan viivyttää, kuten myös laajoja tutkimuksia vaativat tapaukset.
https://www.bbc.com/news/live/world-52130552,

10. Kiinan Kansallinen Terveyskomitea on hyväksynyt ja suosittelee ”Tan Re Qing” ruiskeen käyttämistä COVID19 potilaitten hoitamisessa.

Tan Re Qing ruiske sisältää karhun sappea, vuohen sarvea ja määrättyjä kasveja.

Bear Bile, karhun sappi, jota maksa tuottaa ja varastoi liiallisen määrän siitä sappirakkoon, on traditionaalinen kiinalainen lääkintäaine, jota on käytetty satojen vuosien ajan, ja jonka hinta markkinoilla on korkea.

Eläinsuojeluyhdistykset vastustavat Tiibetin karhujen kasvattamista farmeilla vain niiden sapen keräämiseksi, mutta kaipa karhun lihaakin syödään.
https://www.bbc.com/news/live/world-52130552,

11. Seuraavassa uutisia lyhyesti- otsikon tapaisesti.

- Yesh Atid-puolueen entinen kansanedustaja Penina Tamanu Shata sanoo, ettei Yesh Atid ole sama puolue, johon hän liittyi 2013. ”Gantz teki rohkean päätöksen irrottautuakseen siitä”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278100,
- SiniValkoisten (SV) johtaja Benny Gantz selittää, miksi yhteyshallitus? ”Vähemmistöhallitus ei miellytä minua, enkä halunnut neljänsiä vaaleja”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278171,
- SiniValkoisten johtaja Gantz syyttää Netanyahua yhteyshallitus-neuvottelujen tahallisestä viivyttelystä, odottaen Gantzin saaman mandaatin loppumista, pessahina voidakseen sen jälkeen saada presidentti Rivlinin Gantzille antaman mandaatin käsiinsä ja muodostaakseen oman oikeistolaisen hallituksensa. Kysymys on ministeripaikkojen jaosta.

- TV12 News raportoi merkittävien vaikeuksien syntymisestä yhteyshallituksen muodostamiseksi. Likud vaatii itsenäisyyden ulottamista Jordanjoen laaksoon sekä Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin kuuden viikon aikana.
Gantz vaatii, että vain keskusteluja käydään 6 viikon aikana ilman päätöksiä.

Likud haluaa oikeusministeriön ja Edelsteinin Knessetin puhemieheksi, mutta Netanyahu kannattaa Yariv Leviniä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278143,
- Gantz paljastaa TV12 haastattelussa, että hän sai tietoonsa Jair Lapidin ja Moshe Yaalonin sopimuksesta pudottaa hänen veneestä. Hän sanoo pyytäneensä heitä vielä ennen 15 minuuttia ennen Knessetin äänestystä pysymään yhdessä, mutta ilmeisesti ilman tulosta. Siksi hän erosi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278171,
- Baruch Gordon keskustele ajankohtaisesta aiheesta Temppeliuhrien suorittamisesta tänään ja siitä, miten ne edistävät Jerusalemin uudelleen rakentamista, sekä miten oppiminen uhraamisesta tänään palvelee meitä tulevaisuudessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278160,
- Shaare Zedek sairaalan johtaja prof. Ofer Marin sanoi Knessetin COVID19 komiteassa, että parissa viikossa sairaalan kyky antaa nykyisen tasoista hoitoa potilailleen romahtaa. Heillä on nyt 80 COVID19 potilasta.
Marin sanoo, että heillä on valmius hoitaa 300 COVID19 potilasta, mutta entiset standardit täytyy muuttaa, jos potilaita tulee sen yli tai jopa 5000.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278182,
- USA:n tiedustelun mukaan Kiina raportoi vain osan sekä COVID19 tartunnoista että sen uhreista, kertoo Bloomberg keskiviikkona. Kiina ilmoitta 82 000 tartuntatapauksesta, ja 3 300 kuolonuhrista, ja jos niitä verrataan USA:n vastaaviin lukuihin 189 000 tartuntaa ja yli 4 000 kuolonuhria, ainoa johtopäätös on: Kiinan johto valehteli alusta lähtien.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278163,
- Neuvo pääsiäisen viettämisestä COVID19 uhan alla: Pysy perheesi kanssa suljettujen ovien takana selviytyäksesi vitsauksesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278164,

Jesaja sanoi asian näin: ”Mene kansani kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkisen, kunnes viha on mennyt ohi. Sillä katso: Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa, eikä surmattujansa enää peitä”. (Jes26:20 -21)

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -18; Tiberias 11 -23; Suolameri 17 -26, Eilat 16 -27 +C-astetta, puolipilvistä, huomenna aurinkoista, lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html,




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019