TIISTAI 12.02.2019

TIISTAI 12.02.2019
01. Israelin Labor-puolue piti sisäisen vaalitilaisuutensa, (primary) jossa valittiin ehdokkaat huhtikuun 9. päivän Knesset-vaaleihin.

Nahum Barnea kirjoittaa artikkelissaan, että pelko ja inho sävyttävät puolueen edustajien sydämiä tällä hetkellä. ”Labor on voinut päättää historiallisen roolinsa, mutta nyt ei ole aika sivuuttaa sitä. Puolueen primary-tilaisuudessa äänestäjien tulee ajatella keskustan ja vasemmiston välistä blokkia ja päivää kansallisten vaalien jälkeen”.

Toisessa artikkelissa kyseltiin, onko tämä osoitus uudesta tulemisesta, vaiko lopullinen serenadi puolueen hajoamiselle?
ToI kertoo artikkelissaan, että toivorikas Labor näkee pelastusköyden nuorekkaissa, edistyksellisissä primary-vaalien voittajissa.
Sosiaalisen protestin johtajien Itzit Shmulin ja Stav Shaffirin saadessa kärkipaikat, puolueen jäsenet odottavat toivorikkaina, että se voi pelastaa puolueen tuholta ja kääntää sen suunnan kohti entistä loistoa.

Vuonna 2011 Itzin Shmuli ja Stav Shaffir käänsivät kolmessa viikossa improvisoimansa pienen protestin Tel Avivin elintason kalleutta vastaan massiiviseksi kansalliseksi mielenosoitukseksi, suurimmaksi koskaan nähty.

Yli seitsemän vuotta myöhemmin, voitettuaan kaksi ensimmäistä paikkaa maanantia-illan vaaleissa, heidän odotetaan käynnistävän saman suunnan-muutoksen seuraavien 60 päivän aikana Israelin kunniallisessa keskusta-vasemmistopuolueessa sen tähän asti vakavimman haasteensa edessä.

”Tämä on voitto puolueelle, tästä me käännämme asiat ympäri” sanoo 22-vuotias vapaaehtoinen Yael Bigman suosionosoitusten lakattua vaalien tulosten tultua julkistetuiksi Tel Avivin kokouskeskuksessa.

Israelin Labor-puolue on elänyt vaikeita aikoja, sisäisten johtajaongelmien raastaessa sen yhtenäisyyttä ja jäsenten kääntäessä toivonsa oikeistoon. Sopimus Isaac Herzogin johtaman Laborin ja Tzipi Livnin johtaman Hatnuan kesken Sionistisen Unionin nimellä osoittautui virheelliseksi. Puolueen nykyinen 24 kansanedustajan kannatus gallupeissa on kutistunut 6 -8 edustajan tasolle.

Nyt uusien nuorekkaiden jäsenten vanavedessä puolueen toivotaan löytäneen sen elämän eliksiirin, jota se on toivonut ja hakenut.
https://www.timesofisrael.com/hopeful-labor-members-see-lifeline-in-youthful-progressive-primary-winners/,

02. Likudin primary-vaalien yhteydessä on havaittu epäselvyyksiä, joiden tutkimuksia nyt aloitetaan. Likudin puheenjohtaja, pääministeri Netanyahu antoi komennon vaalien tulosten uudelleen laskemiseksi.

Yksi Likudin tulevista lupauksista maan johtoon Gideon Saar sanoi TV-kanava 12 lähetyksessä, että häntä äänestäneistä puuttuu satoja vaalilippuja. Hän olettaa, että hänen paikkansa olisi kolmantena ohittaen Gallantin.

Viime viikolla pidettyjen Likudin Primary-vaaielssa Gideon Saar, jota pidetään Netanyahun pahimpana kilpailijana, sanoi maanantain TV:2:n lähetyksessä olevansa tyytymätön laskennan tuloksiin.

Netanyahu - saatuaan tiedon asiasta - määräsi uudelleen laskennan kaikkien äänestyspaikkojen tuloksissa ja niiden korjaamiseksi puolueen data-tiedostoon.
Esimerkkinä Shaar Binyamin äänestyspaikassa Samariassa Gideon Saar sai 215 ääntä, mutta Likudin virallinen lista ilmoitti vain 160 ääntä, eli 55 ääntä oli kadonnut.

Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan voitti Saarin saaden 540 ääntä, mutta Saarin 620 ääntä nostaisivat hänet ohi Erdanin kolmanneksi.
Yariv Lavin valitti, että myös häneltä on kadonnut ääniä. Hän sai 7. paikan, 160 ääntä vähemmän kuin Yoav Gallant. Jos puuttuvat 530 ääntä löydetään, hän nousisi kuudenneksi ohittaen Gallantin.

TV-2 raportoi, että useissa äänestyspaikoissa määrätyt ehdokkaat saivat enemmän ääniä kuin paikan kokonaisäänimäärä. Epäselvyyksiä on havaittu monen muun kohdalla. https://www.timesofisrael.com/hundreds-of-votes-for-pms-rival-saar-go-missing-in-likud-primaries-report/,

03. 19-vuotiaan juutalaistytön Ori Ansbacherin raa´asti raiskannut ja murhannut PA:n arabi Hebronista Arafat Irfaiya tunnustaa ylittäneensä rajaviivan Israelin puolelle ja tarkoituksellisesti juosseen tarkastuspaikkojen ohi, ettei häntä näkyisi turvallisuuskameroissa.

TV-kanava 13 raportoi maanantaina Irfaiyan sanoneen: ”Tulin Israelin puolelle veitsen kanssa, koska halusin tulla marttyyriksi murhaten juutalaisen. Tapasin tytön sattumalta”.
Jerusalemin maistraatin oikeus antoi poliisille 10 päivää lisää epäillyn arabin taustojen selvittämistä varten ja määräsi Irfaiyan pidätetyksi edelleen 10 päivän ajaksi.

Irfaiya pidätettiin El-Biren arabikylässä lähellä Ramallahia. Maistraatin kuulusteluissa hänellä oli naarmuja otsassa ja nenässä sekä mustelma oikeassa silmässä. Hän hymyili itsevarmasti valokuvaajien salamavaloissa osoittamatta pienintäkään katumusta.

Tuomari päätti pitää lopun oikeuden istunnosta suljettujen ovien takana vastoin reporttereiden viime hetken pyyntöjä. Tapauksen yksityiskohdat pidetään myös visusti salaisuutena tutkimusten jatkuessa.

Shin Betin ja Israelin poliisin tutkijat toivovat voivansa saada syytössuosituksensa raiskauksesta ja murhasta valmiiksi mahdollisimman pian. https://www.timesofisrael.com/suspect-in-murder-of-teen-i-wanted-to-kill-a-jew-and-be-a-martyr-report/,

04. Tämä on uusi tapaus, joka nostaa esiin tuskallisen kysymyksen: Miten juutalaisen tulisi suhtautua keskuudessaan asuviin arabeihin, jotka palvovat Allahia, jota Mesopotamiassa kutsuttiin nimellä Baal, sekä Asrartea ja Molochia, joka vaatii lapsiuhreja, vai ovatko he kansoja, jotka Mooseksen kirjoissa määrätään tuhottaviksi? (5Ms.7:16 -19)

Eikö Jeremian kirjassa anneta ohjeita tällaisiin tapauksiin, joiden mukaan he saavat jäädä asumaan asuinpaikoilleen, jos he ”vannovat Israelin Jumalan nimeen siinä, missä he aiemmin vannoivat Baalin (Allahin) nimeen?” (Jer.12:16)

Voisiko olla mahdollista, että muslimit luopuisivat väärän jumalan palvonnastaan ja kääntyisivät oikean Jumalan puoleen? Inhimillisesti katsoen se tuntuu mahdottomalta, mutta Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.

Mooseksen kirja ”kieltää sortamasta muukalaista, joka asuu keskelläsi”, mutta toisaalta ”jos joku, olkoon muukalainen tai maassa syntynyt, joka pilkkaa Herran nimeä, tai antaa lapsensa Molokille, hänet surmattakoon”. Kalliomoskeijan seiniin on kirjoitettu useita Jumalaa pilkkaavia tekstejä. (3.Ms.20:2, 24:16)
https://www.timesofisrael.com/in-2017-ori-ansbachers-alleged-killer-told-shin-bet-he-wanted-to-be-a-martyr/,

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi äskettäin, että arabille nopein tapa saada kuuluisuutta ja kunnioitusta, on hyökätä juutalaisia vastaan. Miksi Abbasia suojellaan, vaikka hän tuskin on yhtään maltillisemi kuin Jasser Arafat, joka piiritettiin lopulta Mukatan hallintokeskukseen Ramallahissa kuolemaansa saakka?

05. Maailmassa elää runsaasti vaarallisia petoeläimiä, mutta ne on yleensä eristetty eläintarhoihin ja eläinpuistoihin, joissa ihmiset voivat käydä niitä katselemassa joutumatta niiden hampaisiin.

Israelin kansan keskuudessa elää vapaina ja ilman valvontaa vaarallisia petoja, jotka ovat naamioituneet ihmisen hahmoon ja joita siksi on vaikea havaita ja varoa.

Miten on mahdollista, että nuori mies voi - tavatessaan elämänsä kukoistuksessa olevan nuoren tytön - kylmäverisesti raiskata ja murhata keskellä kirkasta päivää, päästäen kaiken raivonsa valloilleen, tuntematta edes mitään syyllisyyttä teostaan? (Rm.7:15 -25)

Jeesus Kristus tunsi ohmissydämen paremmin kuin kukaan ihminen maan päällä. Hän sanoi näin: ”Sillä sisästä ihmisen sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, Jumalan pilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki tämä lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen.” (Mk.5:21 -23)

On merkittävä tuo maininta, että ihminen voi elää noitten ongelmiensa kanssa, mutta jos hän päästää ne valloilleen, ne saastuttavat hänet. Eläessään kulttuurinsa suojaamana ihminen voi torjua niitä pääsemästä ulos, mutta kukaan ihminen ei ole turvassa niiden saastuttavalta vaikutukselta, jos olosuhteet ovat suotuisat niiden pääsemiseksi ulos.

PA:n lastentarhasta lähtien ylipistoihin saakka ulottuvan aivopesun seurauksena tätä arabi-sukupolvea pidetään menetettynä, jonka korjaaminen vie sukupolvien ajan.

Mikään kulttuuri ei voi sanoa olevansa syytön mielettömästä raakuudesta ja murhanhimosta toista ihmistä kohtaan, mistä on lukuisia esimerkkejä etenkin sotatilanteessa, eivätkä suomalaisetkaan liene syyttömiä tavasta, millä he kohtelivat vangitsemiaan venäläisiä vankeja viimeisten sotien aikana.

06. Antisemiittiset teot lisääntyivät Ranskassa 74 % vuoden 2018 aikana, sanoo Ranskan sisäministeri Christophe Castaner maanantaina. Hän kutsui niitä vihan myrkyiksi.

Ranskan sisäministeriön rekisterien mukaan antisemiittisten toimien määrä nousi viime vuonna 541 tapaukseen vuoden 2017 tapauksesta 311.
Sisäministeri sanoi maansa taistelevan tätä ilmiötä vastaan, kutsuen sitä hyökkäykseksi toivoa vastaan. Hän ei halunnut tarkentaa, mitkä ryhmät ovat erityisesti syyllisiä.

Huomattava ranskan juutalaisten valvontaryhmän johtaja National Bureau for Vigilante Against Antisemitism BNVCA Sammy Ghozlan sanoi keltaliivien liikkeen omaavan antisemiittisen perustan, joka toistaa salahanketeorioita juutalaisten voimasta. https://www.timesofisrael.com/anti-semitic-acts-in-france-soared-by-74-in-2018-interior-minister-says/,

07. Italialainen journalisti Giulio Meotti hämmästelee artikkelissaan, miksi niin monet tavallisesti äänekkäät tahot, vaikutusvaltaiset yksilöt ja yhdistykset vaikenevat Ori Ansbacherin tapauksessa. Hän luettelee muutamia niistä:

- EU, joka tavallisesti tuomitsee jokaisen Israelin rakentaman talon Länsirannalla,
- YK, joka pitää erityisistunnon aina, kun juutalainen surmaa terroristin,
- Länsimainen media, jolla riittää palstatilaa terroristeille, jotka saavat surmansa Gazan turva-aidan varrella järjestetyissä mielenosoituksissa,
- Paavi Francis I, aina hämmentynyt, kun Israel kärsii tragediasta, ja suree syvästi,
- Abu Mazen (Abbas) ja Palestiinan maltilliset, jotka ovat aina valmiit siirtämään rahaa terroristeille Euroopan avustuksella,
- Islamin meri, joka on aina valmis piilottamaan terroristeja moskeijoissaan,
- Ja ettei unohtuisi, feministit, jotka ovat aina valmiit tarttumaan feministien asioihin, paitsi silloin, kun israelilainen nainen on kysymyksessä.
Historian järkyttävimmän onnistumistarinan hyvä haamu: Antisemitismi, joka tappaa.
Ori Ansbacherin ystävät löysivät nämä sanat, runon, jotka tyttö kirjoitti vähän ennen joutumistaan terroristin surmaamaksi.
”Tee tulevasta maailmastasi rauhan maailma”. Muutamia sanoja, mutta ne sanovat kaiken kansasta 70 vuoden aikana, mutta joka ei silti vihaa. Israelin pyrkimys rauhaan – joka ilmenee sen sanomalehdissä, kirjoittajissa, sen äänestyksissä, on aina saanut vastaansa vain terroria ja kuolemaa.
Tämä mieltymys elämään ja rauhaan tässä linnoituksessa kätkee sisäänsä jotakin, joka tekee Israelin täydellisesti joksikin, jota ei voida verrata mihinkään muuhun länsimaahan. Tämä tekee sen - ainakin minun silmissäni - ainutlaatuiseksi.
Israelin pääministeri Netanyahu vieraili Ori Ansbacherin vanhempien kotona. On melkein tuntematon näky Euroopassa, että kansan johtaja tekee osanottovierailun perheen kotiin terrorihyökkäyksen jälkeen. Se osoittaa - Israelin voiman ja kestävän suuruuden ohessa – jotain intiimiä, joka tulee sisältä, kansan yhteenkuuluvaisuudesta.
Kyllä, Israelin kansa on ylivoimainen, he ovat oikeudenmukaisempia ja voimakkaampia kuin heidän vihollisensa. Israelin kansan pitäessä muistotilaisuuksia kaikkialla maassa palestiinalaisen terroristin murhaaman onnettoman tyttären muistoksi, Ori Ansbachrin äiti pyysi kuulijoitaan ”lisäämään valoa maailmassa, hyvän tahdon osoitukseksi hänen tyttärensä sielun säilyttämiseksi”.
Ne, jotka boikotoivat tai kritisoivat tuota pientä maata ja sen kansaa, eivät tiedä mitään siitä yli-inhimillisestä moraalisesta kuilusta Israelin ja niiden välillä, jotka haluavat tuhota sen ja sen asukkaat. (käännös Meottin kirjoituksesta)
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/23438,
08. UUTISIA LYHYESTI

Egyptin parlamentti vauhdittaa prosessia, jonka tarkoituksena on jatkaa presidentti Abdel Fattah el-Sisin hallintoa. Parlamentti haluaa toteuttaa nopeasti perustuslain lisäyksen, jolla jatketaan presidentti Sisin hallintokautta 2022 saakka, kertoo APP. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258931,

Jewish Home liittoa Otzma Jehudit puolueen kanssa valmistellaan. Liittoutuminen toisen puolueen kanssa on monen pienpuolueen elinehto 3.25 % vaalikynnyksen ylittämiseksi. Vaikka keskustelut joutuivat umpikujaan National Unionin ja Otzma Yehudit välillä, Jewish Home puheenjohtaja Moti Yogev elättelee toiveita sovun löytämiseksi ennen 21.helmikuuta, jolloin puolueiden tulee esittää ehdokaslistansa vaalikomitean hyväksyttäväksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258935,

Trumpin neuvonantaja John Bolton varoittaa Irani ylintä johtajaa Ali Khameneita, ettei tällä tule olemaan monta islamilaisen valankumouksen vuosipäivää.
Iranin ylin kaitsija jatkaa USA:n vastaisia uhkauksiaan.
”Niinpä, ajatollah Khamenei, vastauksena kehusteluusi, kaikkiin uhkauksiisi Amerikan presidenttiä vastaan, sinä olet vastuussa oman kansasi terrorisoimisesta, terrorisoiden koko maailmaa. En usko, että Sinulla on useita vuosipäiviä nauttiaksesi”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258922,

Libanon ilmoitti, ettei se tule osallistumaan keskiviikkona ja torstaina pidettävään konferenssiin Varsovassa, Puolassa, jossa on tarkoitus keskustella Lähi-Idän alueista ja monista muista kysymyksistä. Syynä on Israelin osallistuminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258932,

National Unionin puheenjohtaja, ke. Bezalel Smotrich teki osanottovierailun Ori Ansbacherin vanhempien kotiin viime viikolla. Hän sanoi tuntevansa syvää osanottoa surevan perheen kanssa, ja että Ori tulee olemaan viimeinen israelilainen, jonka Orin murhaaja voi tappaa. ”Sen inhottava terroristin täytyy kuolla, hänen kotinsa tuhoutua, ja koko hänen perheensä täytyy karkottaa nyt heti, sillä elämämme on ensisijainen”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258930,

Apulais-terveysministeri ke. Yaakov Litzman (UTJ), vakuutti maanantaina, ettei hän tule liittymään Benny Gantzin ja Yair Lapidin suunnittelemaan koaliittioon.
Arie Deri (Shas) ilmoitti, ettei UTJ:n ja Shassin liittoutuma ole mahdollinen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258923,

Venäjä ja Iran ilmoittavat yhdessä aseistavansa Libanonissa toimivan terrorijärjestön Hizbullahin, joka toistuvasti uhkaa Israelia täystuholla. Iran toimittaa IT-ohjukset. https://www.debka.com/moscow-tehran-prepare-to-arm-hizballah-including-iranian-air-defense-missiles/.

Israel vaatii, että YK tunnustaa Hizbullahin terrorijärjestöksi. Päätöksen siitä tekee YK:n turvallisuusneuvosto, jossa Venäjällä on veto-oikeus. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5461555,00.html,

Palestiinalaiset ovat hylkäämässä Ori Ansbacherin murhaajan hänen tunnustettua raiskauksen ennen murhaa. Ainakin shia-opin mukaan koskematon nainen täytyy raiskata enne surmaamista, sillä koskematonta tyttöä ei saa surmata. Siksi Iranin vankiloissa mies-vartijat hoitavat tämän esteen – vaikka tuskinpa he tarvitsevat syytä.
Arabien ja juutalaisten yhdessä oloa kannustavat aktivistit kävivät yhdessä osoittamassa surunvalittelunsa Ori Ansbacherin vanhemmille. He toteavat, että nämä kaksi kansaa asuvat rinnakkain, ja että heidän tulee oppia asumaan sovussa keskenään. https://www.timesofisrael.com/palestinians-pay-condolence-visit-to-family-of-slain-teen-ori-ansbacher/.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 14 -22; Eilat 11 -22 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, vähän lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/english/,















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019