TIISTAI 28.04.2020

TIISTAI 28.04.2020
01. Israel on elänyt ja elää nyt hyvin muistorikkaita päiviä, joista toiset herättävät suuria menetyksen ja surun tunteita, toiset puolestaan nostattavat toivoa ja uskoa tulevaisuuteen. 

Kaikkia noita himmentävät Israelia ja koko maailmaa runteleva COVID19 koronavirus epidemia, joka on kehittynyt pandemiaksi, josta myös käytetään nimitystä ”pandemonium”, jolla tarkoitetaan sekasortoa.
 Sanan ensimmäinen osa ”pan” tarkoittaa yleistä, laajalle levinnyttä, ja myös kreikkalaisen taruston jumalaa; toinen osa ”demon” pahaa henkeä, demonia. https://www.skywatchtv.com/,

02. Kipeitten muistojen, menetyksen ja surun päivänä muistettiin niitä kuutta miljoonaa juutalaista, jotka menehtyivät Saksan natsien tuhoamisleireillä ja massamurhissa natsiSaksan pyrkiessä ”puhdistamaan maansa kaikista epä-toivotuista roduista ja arjalaista rotua häpäisevistä erilaisista yksilöistä”. 

Israelissa alkoi auringonlaskun aikaan maanantaina kaatuneitten muistopäivä. Sen kunniaksi liikenne pysähtyi minuutin ajaksi 20.00. Muistopäivä jatkuu tänään auringonlaskuun, jolloin alkaa Israelin itsenäisyyspäivän muistojuhla.

Viruksen riehuessa vielä uhkaavana maassa kansalaisia kehotettiin pysymään poissa omaistensa haudoilta, mutta pieniä omaisten ryhmiä sallitaan haudoille. Muistopäivä on myös päivä, joka yhdistää Israelin juutalaista ja arabi-kansaa. Kaikkia heitä yhdistää surun ja menetyksen tuntu, joka on yhteinen Israelissa.   
 https://www.ynetnews.com/article/S16Ao74tU,

03. IDF, Israelin Puolustusvoimat, ei voinut COVID19 vuoksi järjestää yleisiä tilaisuuksia kaatuneitten haudoilla, mutta pyrkii osoittamaan kunnioituksensa toisilla tavoilla. 

Sireenit soivat kaikkialla Israelissa 11.00 aikaan, jolloin liikenteen ja kaiken muun aherruksen tuli pysähtyä sodissa ja terrorismissa kaatuneitten muistoksi. https://www.jpost.com/israel-news/haredim-to-light-virtual-candle-for-soldiers-in-one-people-project-625987, 

04. Yksi IDF:n komentajista, Liel Gideoni, IDF:n Operaatioon Protective Edge Gazassa heinäkuussa 2014 osallistui sotilaineen ja komentajiensa Benya Sarelin ja hyvän ystävänsä Hadar Goldinin kanssa. Liel Gideoni kaatui operaation aikana. 

Joka vuosi Gideonin ystävät ovat osoittaneet kunnioituksensa antaumukselliselle komentajalle, mutta tänä vuonna se ei ole mahdollista. Sen korvaukseksi IDF:n riveissä palvelevat ystävät aloittivat kampanjan ruokapakettien jakamiseksi perheille, joilla ei ole varaa hankkia sitä COVID19 pysäyttäessä toimeentulon. 
Liel Gideoni rohkaisi alaisiaan toteamalla: ”Hymyile, sillä hymyileminen osoittaa onnellisuutta, ja onnellisuus antaa voimaa jatkaa edelleen”.  

Ystävät perustivat heti Gideonin kuoleman jälkeen järjestön nimellä ”Chaslei Liel”, jonka tarkoituksena on jakaa ruokapaketteja tarvitsijoille. Tänä vuonna hänen ystävänsä pyrkivät jakamaan 5 000 ruokapakettia, millä pyritään pitämään yllä hänen muistoaan, ja korostamaan omansa jakamisen merkitystä. 
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/279319, 

05. Israelin lähetystö Washingtonissa piti seremonian maanantaina Israelin muisto- päivän kunnioittamiseksi. Sitä seurasivat muutamat sadat online, ja vain kourallinen lähetystön henkilökuntaa osallistui siihen henkilökohtaisesti, hekin tarkoin noudattaen sosiaalisesta etäisyydestä annettuja ohjeita. 

”Juutalaisen valtion syntymähetkestä lähtien Israel on muotoillut meistä poljetuista, heikoista ja valtiottomista ihmisistä itsetuntoisen, voimakkaan ja itsenäisen kansan” sanoi Ron Dermer, Israelin lähettiläs USA:ssa. 

”20 vuosisadan ajan juutalainen kansa alistettiin kaikkeen pahaan auringon alla”, Dermer sanoi jatkaen: ”20 vuosisataa painoimme päämme vihollistemme edessä. Tänään Israel seisoo vahvana puolustaen itseään”. 

Mutta todetessamme tämän historiallinen muutoksen muistopäivänä (Jom haZikaron) muistamme myös: Se maksoi meille raskaan hinnan. Pyhä velvollisuutemme on muistaa heitä, jotka maksoivat hinnan, ja syleillä heidän omaisiaan”.  

”Tänä vuonna COVID19 johdosta tuhannet surevat perheet Israelissa ja sadat surevat perheet, jotka asuvat yhteisöissämme Amerikassa, joutuvat osoittamaan suruaan toisella tavalla”. 

”He eivät voi käydä rakkaittensa haudoilla, eivät osallistua seremonioihin kaatuneitten muistoksi, mutta Israel haluaa osoittaa heille, etteivät he ole yksinään muistopäivänä. Koko kansa suree heidän kanssaan, osoittaen yhteen-kuuluvaisuuttaan heille”. 
https://www.jpost.com/american-politics/dermer-israel-stands-tall-today-but-it-came-with-a-heavy-price-626150, 

06. PA/PLO:n arabijohtajat viittaavat usein antamissaan lausunnoissa, miten Israelin tekemät päätökset ja toimet rikkovat sovittuja normeja ja kansainvälistä lakia esittämättä, missä ja millä tavoin ne ovat vastoin kansainvälisiä lakeja tai normeja ja mitä ne lait mahtavat olla. 

Viimeksi PA/PLO antoi tällaisen lausunnon pääministeri ilmoittaessa aloittavansa juridiset toimet Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen sekä Jordanin laakson liittämiseksi Israelin valtioon. 

Juutalaisten kansallisen kodin perustaminen Englannin hallitsemaan mandaattiin Palestiinassa luvattiin Englannin hallituksen 1917 hyväksymässä Balfourin julistuksessa, joka velvoitti Englannin perustamaan juutalaiselle kansalle kansallinen kotimaa huomioiden paikallisten asukkaitten oikeudet.

Balfourin julistusta käsiteltiin San Remon konferenssissa, joka pidettiin huhtikuussa 1920 kaupungin Villa Devachanissa. 
”San Remon Konferenssin on historiallisesti merkittävä, sillä siinä vahvistettiin Balfourin julistus”, kuten Netanyahu totesi Israelille myönteisen kristillisen ryhmän virtuaali-konferenssissa: 

”Ratifioimalla tämän historiallisen julistuksen San Remo tunnusti periaatteellisen totuuden: Juutalainen kansa ei ole vain ulkomainen kolonialisti esi-isisensä maassa. Israelin maa on isiltä peritty kotimaamme”. 

Juutalaiset eivät voineet COVID19 vuoksi juhlia näyttävästi San Remon konferenssin 100-vuotisjuhlia, kuten oli tarkoitus, mutta tosiasiat puhuvat puolestaan ilman juhlintaakin. Ne pitää kuitenkin nostaa esiin aina uudelleen vakuuttaakseen epäuskoiselle ja epärehelliselle maailmalle Israelin oikeudet. 

San Remon konferenssin päätökset vahvistettiin Kansainliiton kokouksessa kaksi vuotta myöhemmin. Täten ne puettiin lain muotoon.

Tämä muistuttaa sitä, miten Jumalan Abrahamille antamat lupaukset Israelin maasta juutalaisten pysyvänä perintöoikeutena vahvistettiin Isakin aikana, ja puettiin Lain muotoon Jaakobin aikana. 
https://www.timesofisrael.com/on-centenary-san-remo-conference-hailed-as-seminal-moment-in-zionist-history/, 
Joosua 24:25 -26,

07. UUTISIA LYHYESTI 
62-vuotias nainen joutui terrorismin kohteeksi, jossa 19-vuotias kasvonaamiota kantanut arabi puukotti häntä 13.00 aikaan Kafar Savan kauppakeskuksen edessä 
Galgalei haPlada kadulla.  Israelin hiljentyessä kunnioittamaan kaatuneitten sotilaitten ja terrorin uhrien muistopäivää . Nainen vietiin sairaalaan.

Aseistautunut siviilivartija ampui hyökkäyksen tehnyttä arabia haavoittaen häntä. Paikalle tullut poliisi pidätti miehen.  
https://www.ynetnews.com/article/H1EWztrtI, 

Surevat israelilaiset ja palestiinalaiset perheet antoivat yhteisen tunnerikkaan vetoomuksen maanantai-iltana virtuaali-seremonian aikana, jota seurasi lähes 200 000 ihmistä, lopettaa keskinäinen viha ja epäluuloisuus. 
Yhteinen muistopäivän seremonia pidettiin ilman yleisöä live-stream lähetyksenä studioista Tel Avivissa ja Ramallahissa. 
https://www.ynetnews.com/article/r1iA9SBtI, 

Israelin uhriluku COVID19 kourissa on 214 kuollutta, 15 555 tartunnan saajaa. 96 ihmistä on hengityskoneissa, 112 uutta tapausta ja 469 ihmistä parantuneet. 
https://www.ynetnews.com/article/BPPDBBZKZ, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/279338, 

Tutkijat uskovat, ettei kauppakeskusten avaaminen aiheuta massaryntäystä Tel Avivin alueilla. Kauppakeskukset avataan 03.05.2020, jos kaikki käy hyvin. 
https://www.ynetnews.com/article/HyxbSq4tI, 

Arabiliitto keskustelee Israelin suunnitelmista liittää 30 % Juudeasta ja Samariasta sekä Jordanin laakso Israeliin. 
Arabiliitto sanoi maanantaina kutsuvansa virtuaali-konferenssin kiireiseen istuntoon voidakseen ottaa kantaa ja sopia mahdollisista vastatoimista.
Liiton kutsui kokoon PA/PLO online-istuntoon, joka pidetään torstaina.
 https://www.ynetnews.com/article/BJTEBKEY8, 

Terveysministeri Yakon Litzman jättää ministeriön ”sairaampana” kuin ennen. https://www.ynetnews.com/article/S12OP2GtI, ’

Kissat näyttävät saavan COVID19 tartunnan helpommin kuin koirat. New Yorkissa kaksi kissaa testattiin positiivisiksi, Tel Avivin eläintarhan iso tiikeri samoin. https://www.ynetnews.com/article/H1L2OnA00I, 

Naispuolinen kansanedustaja Tamar Zandber (Meretz) jouduttiin poistamaan salista käsiteltäessä peruslain muuttamista, jolla Bibi säilyttää paikkansa. 
https://www.ynetnews.com/article/SyaqpSEYU, 

YeshAtid/Telem puolueen johtaja Yair Lapid sanoo katkerana, ettei Benny Gantz ole kelvollinen pääministeriksi, ja haastaa Bibin estämään hänen yrityksensä. Gantz valittaa myös Moshe Yaalonin liittymistä ansiottomaan kritiikkiin. 
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/279336,

Chilin hallitus sanoo, että se aloittaa todisteen (certificate) jakamisen COVID19 parantuneille, mikä antaa heille oikeuden palata työpaikalleen. 
WHO varoittaa, ettei ole takuita, etteivätkö parantuneet sairastu uudelleen. Chili ilmoittaa 13 000 tartunnan saajaa ja 189 kuollutta. https://www.bbc.com/news/world-latin-america-52436330, 

Upporikas Bill Gates (”kill rates”) esittää entistä vakavammin certificaten jakamista COVID19 parantuneille, vaikka WHO vastustaa. Immuniteetti-Passi on kriitikkojen mielestä osa suunnitelmaa saada maailman ihmiset valvonnan alaisiksi voidakseen toteuttaa pakollisen rokotuksen, johon sisällytetty koodi muuttaa ihmisen DNA:n, ja tekee ihmisestä ”rokotetehtaan”. 
https://www.stevequayle.com/, 
https://www.infowars.com/did-communist-china-and-the-world-health-organization-conspire-to-commit-crimes-against-humanity/, 

Kiina suunnittelee Amerikan miehittämistä, mitä helpottaa koronaviruksen aiheuttama talouden ja teollisuuden halvaantuminen. Syyksi Kiina ilmoittaa, että sodassa COVID19 vastaan tarvitaan keskitetty johto, jota Kiina tarjoaa credit-järjestelmän ohella, jolla kuuliaiset palkitaan, loput eliminoidaan. 
https://www.aier.org/article/the-conquest-of-america-by-communist-china/,

Trumpin talousneuvonantaja Kevin Hassett varoittaa, että työttömyyden suuruus alkaa muistuttaa suurta taantumaa (great depression). ”Amerikan taloudellinen tila on vakavassa kriisissä, ja suurin negatiivinen shokki, mitä talous on koskaan kokenut”, Hassett analysoi.
https://www.rt.com/usa/486941-economy-coronavirus-great-depression/,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 13 -24; Tiberias 11 -30; Suolameri 23 -32, Eilat 22 -34 +C-astetta, tänään aurinkoista, huomenna pilvistä ja ehkä sateita, lämpötila putoaa reilusti, mutta aloittaa kipuamisen ajankohdan keskitilaan. 
https://www.israelweather.co.il/forecast/week_en7.html, 


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019