SUNNUNTAI 08.12.2019

SUNNUNTAI 08.12.2019
Yksityisasioitten hoitaminen on sekoittanut rutiiniaskareita siinä määrin, että menee päiväjärjestys sekaisin. Rannekelloni näyttää 07.12. päivää, jonka mukaan luin aamu-hartaustekstini, mutta internetin aika-määritelmä väittää, että sunnuntai on 08.12., eli olimme kelloni kanssa sekaantuneet viikon päivissä. Elä siinä sitten siististi!
UUTISIA ISRAELISTA
01. Gazasta ammuttiin lauantai-iltana kolme rakettia Israelin eteläosaan. Sderotin ja sen ympäristön hälytyssireenit ilmoittivat lähestyvistä raketeista 21.00 aikaan lauantai-iltana.

IDF:n tiedottajan mukaan Iron Dome eliminoi kaikki kolme rakettia. Asukkaat kertoivat, että Iron Dome eliminoi ainakin 2 rakettia, kolmannen uskotaan pudonneet avoimelle pellolle ilman vahinkoa.

Magen David tiedottaja Zaki Heller kertoi medialle, että avustavat lääkintämiehet ja EMT:t avustivat 40-vuotiasta naista ja hänen tytärtään 10 vuotta, sekä 27- vuotiasta miestä, jotka ilmeisesti haavoittuivat lievästi juostessaan pommi-suojaan tai saamansa shokin vuoksi.

IDF:n tiedottaja kertoi, että IAF:n hävittäjäkoneet ja helikopterit iskivät useaan kohteeseen Gazassa, mukaan lukien varastot, toimistotilat sekä turvallisuus-kohteet, sekä Hamasin merivoimien sotilaalliseen kohteeseen Gazan pohjois-osassa, joka tuhottiin.
https://www.jpost.com/Israel-News/Three-rockets-fired-from-Gaza-to-Israel-two-intercepted-by-Iron-Dome-610208,

02. Hamasin ”Paluumarsseihin” Gazan ja Israelin välisen turvallisuusaidan takana osallistui perjantaina nelisen tuhatta gazalaista useissa eri kohteissa.

Muutamat mielenosoittajista ”pommittivat” IDF:n sotilaita kotitekoisilla pommeilla. Erikoisuutena mainitaan, että monet arabeista olivat lapsia.

Hamasin ”terveysministeriö” ilmoitti 27 mielenosoittajan haavoittuneen, joista neljän kovien ammusten seurauksena.

”Kansallinen paluumarssien ja Gazan kaistan piirityksen murtamishallinto” ilmoitti ”paluumarssien” jatkuvan ensi perjantaina.

Hamasin maaliskuusta 2018 aloittamat ”paluumarssit” ovat toistuneet jokaisena perjantaina, poikkeuksena kolme edellisenä perjantaina, jotka Hamas peruutti odottaessaan tuloksia Kairossa Egyptin valvonnassa neuvoteltavasta pitkästä tulitauosta Israelin kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272810,

03. Hallituksen muodostaminen junnaa edelleen SiniValkoisten ja Likudin johtajien syytellessä toisiaan Israel Beitenun johtajan Avigdor Libermanin hieroessa harmaantunutta parransänkeään ilmeisesti nauttien aiheuttamastaan sekasotkusta.

Kansanedustaja Omer Barlev (Labor-Gesher) kehottaa Knessetin puhemiestä Yuli Edelsteinia (Likud) muodostamaan uuden hallituksen vaalien estämiseksi.

Kansanedustajien keskuudessa esiintyy määrättyä turhaantumista puolue-johtajien saamattomuudesta johtuen ja Benny Gantzin ja Benyamin Netanyahun useiden yritysten yhteisen pohjan löytämiseksi epäonnistuttua.

Kuka tahansa kansanedustaja voi yrittää koota 61 kansanedustajan alle-kirjoitukset lupauksella tukea häntä Knessetissä hallituksen muodostamiseksi.

Jos näin ei tapahdu 11. joulukuuta mennessä, vaalit pidetään 10. maaliskuuta 2020, mutta koska se on Purim, ne aiennetaan 03.maaliskuuksi.
Ehkä olisikin viisainta seurata purimin (arpa) esimerkkiä, ja heittää arpaa pääministerin valitsemiseksi.
(Aiemmin kerrottiin, että 25.03. on aikaisin päivä vaaleille).

Omer Barlev sanoo toimivansa esityksensä edistymiseksi, ja uskoo Edelsteinin tekevän oikean ratkaisun, jos presidentti Rivlin antaa hänelle valtakirjan yrittää hallituksen muodostamiseksi.
Edelsteinin tulee ilmoittaa kirjallisesti presidentille suostuvansa leikkiin.

Edelsteinin kanslia ilmoittaa, että puhemies haluaa yhteyshallituksen muodostamista, mutta ei suoraan sulje pois mahdollisuutta Barlevin esityksestä.
Barlev vakuuttaa, ettei hänellä ole poliittista motiivia esityksensä taustalla.
https://www.timesofisrael.com/labor-mk-says-working-to-get-support-for-knesset-speaker-to-form-government/,
https://www.ynetnews.com/article/S1RTjWVTr,

04. Pääministeri Netanyahu ilmoittaa harkitsevansa pääministerin valitsemista suorilla kansan vaaleilla: ”Antaa kansan tehdä valinnan pääministeristään”.

Pääministeriehdokas Gideon Sa`ar moittii Netanyahua turhan hätäisestä ilmoituksesta (ehkä) suostua esitykseen.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-says-hell-back-direct-pm-election-bid-to-avert-3rd-knesset-vote/,
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-rival-saar-picks-up-endorsement-from-second-likud-mk/,

05. TV-kanava12 News poliittinen kommentoija Amit Segal ennustaa Yedith Aharonit viikkokolumnissaan, että Jerusalemin edellinen pormestari Nir Barkat on selvästi edellä muita ehdokkaita pääministeriksi, jos Netanyahu ei ole mukana.

Barkatilla on kokemusta johtamisessa, mutta hänen kokemattomuutensa politiikassa on eduksi, koska hän ei ole sekaantunut epäilyttäviin toimintoihin. Lisäksi hän sai palkkaa pormestarin virasta vain 1 NIS vuodessa, joten hänellä ei liene intressiä antautua korruption houkutuksiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272853,

06. Gazan Hamasin propagandaosasto teki harvinaisen poikkeuksen julkistaessaan laatimansa raportin marraskuun operaatioistaan.

Alla otteita raportin sisällöstä:
- Hyökkäyksiä Israelia vastaan tehtiin 570 Juudeassa, Samarissa ja ItäJerusalemissa, joissa haavoittui 14 israelilaista.
- Hyökkäyksistä 401 (71 %) luokiteltiin yhteenotoiksi, 41 (7.25 %) erilaisiksi taisteluoperaatioiksi, mukaan lukien puukotuksia, pommien tai pullojen heittämistä tai asettamista IDF:n ajoneuvoihin tai asemiin.
- Yksi puukotus ja 7 salaista tointa ja pommien heittämistä IDF:n ja setlerien ajoneuvoihin, sekä 33 palopommien heittämistä tai ampumista israelilaisiin kohteisiin.
- Useimmat toimista tehtiin Hebronissa (132), Jerusalemissa (103), Ramallahissa (83), eli 56 % kaikista marraskuun operaatioista.
Hamasin tiedottaja Abu Ubeida vaatii Israelia tunnustamaan vastuunsa Al-Aksa moskeijan pyhyyden loukkauksiin samalla varoittaen, että Israelin päätös sallia juutalaisten nouseminen Vuorelle ja PA:n arabien toimien rajoittaminen merkitsee öljyn heittämistä liekkeihin räjähdyksen aiheuttamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272840,
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Marraskuun 07. päivänä 1941, 72 vuotta sitten, Japanin imperiumin koneet iskivät pommeilla ja torpedoilla USA:n laivaston merisatamaan Pearl Harborissa ja lentokenttiin Oahussa, Hawaijilla, vähän ennen kahdeksaa aamulla.

USA oli murtanut Japanin salaiset sotilaskoodit ja oli selvillä Japanin aikeista, mutta ei uskonut, mitä ne kertoivat. USA oli tyhmästi koonnut Tyynenmeren laivastonsa parhaimmiston Pearl Harbon satamaan, eikä ollut varustautunut yllättävään iskuun, jossa kuoli 2335 sotilasta ja 68 siviiliä.

Tämä hyökkäys antoi aiheen presidentti Rooseveltille julistaa sota Japania vastaan, joka päättyi Japanin täydelliseen antautumiseen USA:n osoitettua teknisen ylivoimansa tuhoamalla atomipommeillaan Hiroshiman ja Nagasakin kaupungit, joissa 75 000 ihmistä menehtyi Hiroshimassa (06.08.1945) ja 73 900 ihmistä Nagasakissa (09.08.1945) välittömästi.

Haavoittuneista monet ovat kärsineet vuosikymmenien ajan ydinsäteilyn aiheuttamista vammoista.

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/december-7-a-date-that-will-live-in-infamy, https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiroshiman_ja_Nagasakin_pommitukset,

02. Intiassa Delhin laukkutehtaassa syntynyt tulipalo surmasi ainakin 43 tehtaan työntekijää, kertoivat viranomaiset.

Tulipalo sai alkunsa 4-kerroksiessa rakennuksessa Intian pääkaupungin tiheään asutussa vanhassa korttelissa aikaisin sunnuntaiaamuna.

Yli 100 ihmistä nukkui tehtaan sisällä, joka valmistaa etenkin koululaukkuja. Yli 40 tehtaassa nukkunutta työntekijää saatiin pelastettua.

Tahdas sijaitsi Azad Market alueella, jonka kapeat kiemuraiset kadut tekivät pelastustoimet vaikeiksi. Pelastavat kantoivat haavoittuneita selässään.
https://www.bbc.com/news/world-asia-india-50703659,

03. Aikaisin tiistaiaamuna Delhissä syttynyt hotellipalo surmasi ainakin 17 ihmistä, 35 ihmistä saatiin pelastettua. Jotkut joutuivat hyppäämään hotellin ikkunasta ulos vain ruhjoutuakseen syöksyessään maahan.
https://www.bbc.com/news/world-asia-india-47208379,

04. USA:n kongressin alahuone hyväksyi perjantaina päätöslauselman, jossa se antaa tukensa kahden valtion perustamiseksi Israelin Luvatun Maan alueelle.

Ei-sitova lauselma ilmaisee kongressin alahuoneen vastustuksen presidentti Donald Trumpin hallituksen äskeiselle päätökselle tunnustaa Juudean ja Samarian sekä ItäJerusalemin juutalaisyhteisöjen laillisuus.

Päätös hyväksyttiin äänin 226 vastaan 188, hajottaen puoluesidonnaisuuden. Demokraatit äänestivät pääosin esityksen puolesta, republikaanit sitä vastaan.
Edustajien puheissa varoitettiin Israelia alueiden liittämisestä valtioonsa, ja etenkin Jordanin laakson aseman muuttamisesta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/US-House-approves-resolution-supporting-two-state-solution-610125,

05. USA:n ulkoministeriö kiistää pääministeri Netanyahun keskustelleen USA:n ulkoministeri Mike Pompeon kanssa Lisbonissa Jordan joen laakson liittämisestä Israeliin.

USA:n apulaissihteeri David Schenker – jonka mandaattiin kuuluvat Lähi-Idän alueen kysymykset – sanoi, että vaikka Pompeon ja Netanyahun keskustelut olivat kahdenkeskisiä, hän sanoi puhuneensa Pompeon kanssa, ja vakuutti, ettei esillä ollut suunnitelmaa liittämisestä, kokonaan eikä osittain, Juudeasta ja Samariasta.

Schenker lisäsi, että nämä asiat kuuluvat osapuolten välisiin kysymyksiin, ja joka tapauksessa siitä puhutaan vasta, kun Israelissa on toimiva hallitus.
https://www.jpost.com/Israel-News/US-Netanyahu-didnt-present-Jordan-valley-annexation-plan-in-Pompeo-meeting-610180,

06. PohjoisKorea ilmoitti tehneensä hyvin tärkeän testin satelliittien ampuma –alueella. Valtion uutistoimisto KCNA sanoi testin tuloksia käytettävän maan strategisen aseman parantamiseksi ilmoittamatta yksityiskohtia.

Analyytikot uskovat, että kysymyksessä voi olla maasta laukaistavan ohjuksen uuden moottorin testi satelliitin laukaisemiseksi, tai mannertenvälisen ballistisen ohjuksen testistä.

Pjongjangin hallitus näyttää tarkkailijoiden mukaan luopuvan toivosta saada tuloksia neuvotteluista USA:n kanssa, ja ilmoittaa samalla, että kysymys ydinaseesta luopumisesta ei ole enää mukana potentiaalisissa neuvotteluissa.
https://www.bbc.com/news/world-asia-50703027,

07. USA:n entinen YK:n lähettiläs Nikki Haley tuomitsi Kanadan päätöksen äänestää Israelia tuomitsevan PohjoisKorean tekemän esityksen todeten: ”Kanadan hallitus teki sopimuksen paholaisen kanssa”.

Haley lisäsi, että ”Kanada keinottelee uskottavuutensa kustannuksella ja paikasta turvallisuusneuvostossa äänestäessään Israelia vahingoittavan päätöslauselman puolesta”, kuten Algemainer raportoi.

Haley selitti, että ”vuosien ajan Kanada äänesti sellaista päätöslauselmaa vastaan, mutta yllätti negatiivisesti ystävänsä liittyessään keinottelijoihin”.

”Jos haluamme puhua turvallisuudesta Lähi-Idässä, puhumme silloin Iranista, Syyriasta, Hizbullahista, Hamasista, ISIS:stä tai nälänhädästä Jemenissä. Lähi-Idässä on 10 suurta ongelmaa, eikä Israelilla ole mitään tekemistä niiden kanssa” Haley selitti.

Hän puuttui myös ”YK:n ihmisoikeusneuvostoon, jossa ovat jäseninä Kiina, Kuuba, Egypti ja Saudi Arabia, jotka päättävät äänestyksissä tai vaikuttavat niihin. USA ei halua olla mukana antamassa oikeutuksen tämän poliittisen teeskentelyn ja korruption shakkipelissä. Juuri siksi erosimme siitä”.
https://www.jpost.com/Israel-News/Nikki-Haley-Canada-made-a-deal-with-the-devil-610240,

08. Saudi Arabian ilmavoimien upseeri, joka oli koulutettavana Yhdysvalloissa, Mohammed al-Shamrani, osallistui tilaisuuteen ennen perjantaina suorittamaansa tulitusta USA:n meritukikohdassa Floridassa näyttäen videoita massamurhista. Hän selitti julkistaneensa twitterissä lyhyen julistuksen:

”En vihaa teitä siksi, että olette amerikkalaisia, enkä vihaa teidän vapauttanne, vaan sitä, että te tukiessanne ja rahoittaessanne teette rikoksia, ei vain muslimeja, vaan myös inhimillisyyttä vastaan” hän kirjoitti.
Hän syytti Amerikan muuttuneen pahaksi.

Shamrani avasi tulen luokkahuoneessa meri-ilmavoimien tukikohdassa Pensacolassa, surmaten kolme ja menettäen henkensä apulaissheriffin luodeista. 12 ihmistä haavoittui tulituksessa, mukaan lukien kaksi sheriffin apulaista.
https://www.timesofisrael.com/4-dead-including-shooter-in-gunfire-at-florida-naval-base/, https://www.timesofisrael.com/4-dead-including-shooter-in-gunfire-at-florida-naval-base/,

09. Israelilainen Shalva Band esiintyi IAC:n konferenssissa Floridassa presidentti Turmpille, joka antoi kehotuksen. ”Älä lakkaa uneksimasta”.

Sen jäsenet ovat kehitysvammaisia, eivätkä järjestelyt oikein sujuneet, mutta lopulta Trumpin avustuksella kaikki näytti menevän hyvin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272852,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -13; Tiberias 04 -18; Suolameri 17 -22; Eilat 15 -23 +C-astetta, sadetta tänään ja huomenna tiistaihin saakka, lämpötilat lähes ennallaan.

IDF suoritti testiharjoituksen Palmachin tukikohdasta Jeriko-ohjuksellaan, jonka kantomatka on yli 2000 km. Se pystyy kuljettamaan ydinpommin. Iran asetti puolustuksensa valmiustilaan luullen Israelin ampuneen ohjuksen Iraniin.
https://www.debka.com/us-ends-non-response-for-iranian-attacks-iran-deploys-bavar-373-missiles-in-syria/,
IDF:n Jericho 3 ohjuksen kantomatka on 10 000 km; sen nopeuden vuoksi sen tuhoaminen on vaikea, ja se kärkiosa voi hajaantua useaan osaan kullakin oman kohteensa koordinaattien mukaan. 02.11 suoritettu testi oli ehkä tämän ohjuksen moottorin testaaminen. https://www.pravdareport.com/news/world/119521-israel_jericho/,





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021