TIISTAI 24.12.13


TIISTAI 24.12.13
1. TÄNÄÄN tiistaina maailman kristikansa kukin omalla aikajaksollaan hiljentyy muistamaan ja ylistämään päivää, jolloin Jumalan Poika syntyi ihmiseksi ihmisten keskuuteen. Mutta tämä viehättävä tilanne tunteisiin vetoavine ihmeineen ja enkeli-ilmestyksineen ilman inhimillisesti katsoen järkyttäviä ja kauhistuttavia lopputapahtumia, Hänen syntymäänsä olisi tuskin mainittu muualla kuin roomalaisten verotusluettelossa. Hän, jota Rooman maaherra enempää kuin juutalainen korkein oikeuskaan sanhedrin ei todennut syyllistyneen yhteenkään syntiin tai rikokseen, otti vapaaehtoisesti kantaakseen Jumalastaan vieraantuneen ihmiskunnan syntitaakan saaden päälleen Jumalan täyden vihan syntiä ja saastaisuutta vastaan, joka estää ihmisen ja Jumalan välisen yhteyden. 
JEESUS-LAPSEN syntymä Betlehemin eläinsuojan seimeen tavalliseen käsityöläisperheeseen aloitti Jumalan suunnitelman ihmiskunnan lunastamiseksi käytännössä. 30 -vuotiaaksi mieheksi vartuttuaan ja saatuaan Pyhän Hengen kasteen Jordanialla - Hän joutui vielä sanoutumaan irti kaikista inhimillisistä houkutuksista kouluttaen ja opettaen yli kolme vuotta kansaa valiten opetuslapsistaan 12 lähipiirikseen, jotka seurasivat Häntä kaikkialle. Jeesus erotti opetuksessaan huolellisesti maallisen ja taivaallisen kääntäen ihmisten käytännölliset havainnot ja huomautukset hengellisiksi. Hän tiesi tulleensa maailmaan täyttämään Isänsä tahtoa tiedostaen kaiken aikaa jumalallisen arvovaltansa, mikä ulottui sairauksien ja pahojen henkivaltojen ja jopa kuoleman yli todeten: "Sillä niin kuin Isällä on elämä itsessään, niin Hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös Hänellä on elämä itsessään". (Jh.5:26)
Jeesuksen viimeinen taistelu ihmisen Poikana käytiin Getsemanen puutarhassa yönä, jona hänet kavallettiin ja pidätettiin. Puutarhan hiljaisuudessa yöllä Hän alistuessaan Isänsä tahtoon sai kuoleman haavan sydämeensä, joka murtui Hänen kärsittyään kuuden tunnin ajan ristille naulittuna kauheinta rangaistusta, mitä ihminen on ihmiselle keksinyt. Hänen voitonsanomansa oli hiljainen toteamus: "Se on täytetty".
2. AURINKO paistaa tänään pilvettömältä taivaalta, mutta tuuli on epämiellyttävän kylmä. Lämpötilat ovat Jerusalemissa 8 -16 +C-astetta; Tiberiassa 11 -22; Suolamerellä 15 -25, Eilatissa 13 -25 +C-astetta. Huomiseksi luvataan puolipilvistä samoilla lämpölukemilla. Internet yhteyttä ei ole saatu kuntoon eikä ole tietoa, koska se tapahtuisi. Tunnen syvää surua kaikkien Israelin ystävien puolesta, ettei päivittäistä raportointia ole saatu toimimaan lukuisista huomautuksista huolimatta. Ilmeisesti yhtiö ei arvosta tätä liittymää.
PA:n arabijohtajien kaksinaamaisuus ja valheellisuus tunkee joka vuosi myös Betlehemin joulun viettoon ja jouluaaton messuun Betlehemin syntymäkirkossa. PA:n johtajisto osallistuu vuosittain näihin juhlallisuuksiin etupenkeillä istuen ikään kuin he olisivat hyvinkin tärkeitä vieraita seurakunnassa. Tämä on irvokasta, kun tiedostaa, että PA:n hallinnon alla aiemmin kristitty-enemmistöisen Betlehemin kristittyjen määrä on pudonnut alle 20 % jatkuvan painostuksen ja vainon vuoksi, jota muslimit harjoittavat.
PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas selitti joulupuheessaan, että Jeesus on palestiinalainen muslimi, joka kasvatettiin juutalaiseksi. Jos kristitty sanoisi jotain samaa Mohammedista, koko islamin meri joutuisi raivon valtaan 1.2 miljardin muslimin voimalla. Abbasin harjoittama kristittyjen julkinen häpäiseminen aiheuttaa vain ymmärtävää hymyä maailman kristikunnassa hymähdyksellä: "Minkä peto luonnolleen voi, sitä tulee vain sietää".
3. PA:n arabi puukotti Jerusalemin ja Ramallahin välillä tien no 60 risteyksessä 30-vuotiasta poliisiupseeria selkään maanantai-iltana. Tämä on kolmas terrori-isku 24 tunnin sisällä. Poliisin antaman raportin mukaan tuntematon hyökkääjä puukotti poliisia alaselkään 15 sm:n pituisella puukolla 17.00 aikoihin Geva Binyamin juutalaiskylän lähellä paeten paikalta. Toinen poliisi tulitti hyökkääjää osumatta, hänen uskotaan paenneen läheiseen Jaban arabikylään. Poliisi kehotti läheisen Adamin juutalaisyhteisön asukkaita pysyttelemään sisä-tiloissa ainakin 1.5 tunnin ajan poliisin suorittaessa hyökkääjän etsintöjä yhdessä IDF:n ja rajapoliisin kanssa.
Hyökkäyksen uhri kiidätettiin Shaare Zedek lääkintäkeskukseen Jerusalemissa 15 sm:n mittainen veitsenterä edelleen selässä, joka poistettiin sairaalassa varoen vahingoittamasta hänen sisäelimiään. Poliisiupseeri kuntoutuu sairaalassa tyydyttävästi.
Juudean ja Samarian juutalaisasukkaat, joita JP:n artikkelissa itsepintaisesti kutsutaan "setlereiksi", kutsuivat mielenosoituksen täksi päiväksi klo 18.00 hyökkäysalueella protestoiden käynnissä olevia neuvotteluja Israelin ja PA/PLO:n välillä terrorihyökkäysten määrän noustessa. Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen neuvoston johtaja Avi Roeh vaatii Israelia ulottamaan hallintonsa Juudeaan ja Samariaan sekä purkamaan kaikki PA:n tukemat terrorijärjestöt. He vaativat myös, että Netanyahun lupaaman 26:n aiempiin terrorihyökkäyksiin osallistuneen vapauttaminen kuun lopulla täytyy peruuttaa.
POLIISI pystyi estämään toisen potentiaalisen puukotuksen Maale Adumimiin johtavan tien tarkastuspisteessä. Poliisin mukaan kolme PA:n arabia ajoi taksilla tarkastusasemalle, jossa he poistuivat taksista alkaen kävellä kohti poliiseja. Yhdellä heistä oli puukko esillä. Poliisi onnistui pidättämään kaikki kolme vieden heidät kuulusteltaviksi. Kaksi heistä vapautettiin myöhemmin, mutta puukolla uhannut päätettiin pitää pidätettynä. Poliisi arvioi, ettei viime aikojen puukotuksilla välttämättä ole yhteyttä keskenään. Poliisi yrittänee tällä poistaa epäluuloja, että ne ovat osoituksena kolmannen intifadan alkamisesta.
4. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu käy epätoivoista kamppailua Jonathan Pollardin vapauttamisesta presidentti Barack Obaman kanssa, joka on taas yhdellä lukemattomista lomatakoillaan, nyt Havaijilla. Netanyahu yrittää niputtaa lupaamiensa 104 arabiterroristin vapauttamisen Pollardin vapauttamisen kanssa. Lisäksi PA/PLO vaatii kuuden Israelin arabiterroristin vapauttamisen sijoittamiseksi osaksi operaatiota. Netanyahu katsoo, että tällä hän voisi tyynnyttää israelilaisten osoittaman kritiikin vapauttamista kohtaan.
Oppositiojohtaja Isaac Herzog sanoo, että Pollard tulee vapauttaa inhimillisistä syistä kiinnittämättä sitä mitenkään rauhankeskusteluihin PA/PLO:n kanssa. Myös USA:n turvallisuuspalvelun NSA:n paljastunut Israelin ja sen johtohenkilöiden vakoilu on tarkoitus vetää esiin sitten, kun sitä koskeva kongressin raportti julkistetaan. Pääministeri tapasin Jonathan Pollardin puolison Eshter Pollardin tilaisuudessa, jota hän kutsui hyväksi. Yli sata lainlaatijaa ja ministeriä allekirjoitti vetoomuksen presidentti Obamalle vaatien Pollardin vapauttamista yli 28 vuotta kestäneestä vankeudesta, jota pidetään kohtuuttomana.
5. IDF:n sotilaat ampuivat maanantaina gazalaista miestä jalkoihin huomattuaan, että tämä oli asentamassa tienvarsipommia Gazan turvallisuusaidan varteen. Hänen tilaansa ei tiedetä. – Pian puolenyön jälkeen maanantaina Gazasta ammuttiin raketti juutalais-yhteisöä kohti. Se putosi kahden talon väliin aiheuttamatta vahinkoa mutta hälytys-sireenit soivat pakottaen asukkaat turvatiloihin. – Israelin arabikansanedustaja Ahmet Tibi julkaisi artikkelin American poliittisten uutisten websivulla kutsuen Israelin hallitusta rasistiseksi verraten sitä siihen mitä Amerikka oli 1876 – 1965. Hän kutsuu itseään palestiinalaiseksi Israelin asukkaaksi. Artikkeli sai aikaan kiihtyneitä vastauksia etenkin oikeiston taholta, joiden on vaikea ymmärtää, että vapailla vaaleilla kansanedustajaksi valittu henkilö voi toimia noin röyhkeästi Israelia häpäisevästi tehden pilkkaa Israelin sisäisestä demokratiasta, jolla hänet valittiin edustamaan arabiäänestäjiä.

  






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019