PERJANTAI 27.12.13


PERJANTAI 27.12.13
1. TÄNÄÄN perjantaina, sapatin aattona, on mahdollista, että internetyhteys saadaan lopulta kahden viikon jälkeen kuntoon. Se olisi minulle suuri henkinen helpotus, sillä olen kärsinyt kuin pahantekijä siitä, etten ole mitään kautta voinut julkaista raporttejani. Se on samalla saanut minut syviin itsetutkisteluihin ja luovutustaisteluihin, joka tuntuu luissa ja ytimissä. Olen ymmärtääkseni viettänyt aivan liian paljon tietokoneen ääressä, kun olisi pitänyt keskittyä Sanan tutkimiseen ja hiljaiseen rukoukseen maailman kristikansan ja koko maailman puolesta, jotka molemmat ovat joko vainojen tai suurten mullistusten alaisina tai niiden kynnyksellä. Julkaisen valmiit raportit, kun yhteys ulkomaailmaan palautuu.
SÄÄTIEDOT lupaavat tänään puolipilvistä säätä, lämpötilat: Jerusalem 7 -14 +C-astetta; Tiberias 9-20; Suolameri 14 -23; Eilat 13 -23 +C-astetta. Huomenna lämpötilojen ennustetaan nousevan yhden lämpöasteen tämän päiväisistä.
2. JERUSALEMIN alueoikeus päätti eilen peruuttaa lokakuun vaalit Beit Shemeksen kaupungin osalta massiivisten vaalirikosten vuoksi, kuten JP uutisoi. Kaupungin sisällä kuohuu ja on kuohunut jo vaaleista lähtien, mikä suuresti alkaa muistuttaa uskonnollista sotaa, jota kuitenkaan kukaan ei halunne. Beit Shemeksessä on voimakas haredi asujamisto, joka seuraa tarkoin hengellisten johtajiensa ohjeita. Shas-puolueen puheenjohtaja Arie Deri ilmoitti, että kaupungin pormestari Moshe Abutbul valittaa oikeuden päätöksestä. Pormestari edustaa ultraortodokseja, hänen kilpailijansa Eli Cohen ei-uskonnollisten ja uskonnollisten sionistien kansanosaa.
Abutbul voi tarvita erillisen oikeuden päätöksen valittamiseen, mikä hidastaa ja monimutkaistaa tilannetta, valitus on tehtävä 14 päivän sisällä. Oikeuden kolme tuomaria viittasivat päätöksessään rikostehtailuun vaalien yhteydessä. Sisäministeri Gideon Saar asettaa uuden vaalipäivän 120 päivän kuluessa oikeuden päätöksestä vaalien tai valituksen hylkäämisestä.
3. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu ja ulkoministeri Avigdor Liberman sopivat torstaina, että vaalikynnys nostetaan kahdesta %:sta 3.25 %:in. Knessetissä hyväksyttiin ensimmäisessä käsittelyssä Ronen Hoffmanin laatima ja Yesh Atidin ja Israel Beitenun tukema esitys vaali-kynnyksen nostamiseksi neljään %:in, mutta Hoffman sanoo puolueensa voivan hyväksyä 3.25 %:n kynnyksen kompromissin saavuttamiseksi kriitikkojen kanssa. Uudistus koskee etenkin pieniä arabipuolueita, joista monet eivät yllä kynnyksen ylittämiseen. Arabien syyte, että laki on tarkoitettu arabien edustuksen vähentämiseen, on esittäjien mielestä väärä, sillä pienten puolueiden runsaus vaikeuttaa hallituksen toimia ja aiheuttaa sekaannusta kentällä. Arabit selittävät, että arabit ovat mielipiteiltään suuresti hajaantuneita, joiden kokoaminen suurempiin ryhmiin on vaikeaa, mitä lisää voimakas perhesidonnaisuus.
KNESSETIN lakikomitea aloittaa työskentelyn esityksen kimpussa ensi viikolla. Lakikomitea päätti jo aiemmin, että hallituksen ministerien määrä rajoitetaan 19 ministeriin, kullakin ministerillä oma asiakokonaisuutensa ja ministeriönsä, sekä neljään apulaisministeriin. Lakiesitys tuodaan lopulliseen äänestykseen ensi kuukauden lopussa.
4. GAZAN terroristit ampuivat keskiviikkoyönä raketin kohti Ashkelonin rannikkoaluetta ja toisen myöhemmin keskiviikon iltapäivänä. Ne eivät aiheuttaneet vahinkoa. IDF on pysytellyt korkeassa hälytysvalmiudessa viikon aikana Gazasta tehtyjen hyökkäysten vuoksi, sillä niitä ei pystytä ennakoimaan. IDF katsoo Hamasin vastaavan jokaisesta raketista.
Puolustusministeri Moshe Yaalon vakuuttaa, ettei armeija salli terrorismin valuvan rajan yli Israeliin. Suhteellinen rauhantila palautui torstaina iltapäivällä, mutta armeijan edustaja toteaa, että samanlainen petollinen rauhantila vallitsi ennen tulitusta Israelin puolelle aiheuttaen ihmishenkien menetyksiä. Siksi armeijan tulee olla valppaana kaiken aikaa.
IDF siirsi viikon aikana IRON DOME ohjusten torjuntapatteristot Ashdodiin, Beershebaan ja Sderotiin. IDF iski tiistaina kuuteen hyökkäyskohteeseen Gazassa vastauksena beduiini-työntekijän sala-ampumiseen Gazan turva-aidalla Israelin puolella aitaa.
ISRAELIN laskuvarjojääkärit pitivät naamioitumisharjoituksia voidakseen nopeasti ja voimallisesti vastata eteen nouseviin tilanteisiin. Prikaatin tiedustelupataljoonan komentaja kapteeni Rotem Mirazi sanoi, että kukin pataljoona lähettää kaksi miestä osallistumaan harjoituksiin, jotka voivat siirtää oppimiaan taitoja omiin yksiköihinsä. Mirazi sanoi, että viikon aikana käytiin läpi erilaisia naamioitumisvälineitä, joita valmistetaan Israelissa. Niihin kuuluu erilaisia verkkoja, joiden avulla sotilaat pystyvät sulautumaan ympäristöönsä. Hän kehuu naamioitumisvälineitä hyvin helppokäyttöisiksi ja sanoo, että jos joku yksikkö saa tehtäväkseen valvoa jotain määrättyä aluetta, sen tulee voida pysyä näkymättömänä. Jotkut operaatiot joudutaan suorittamaan vihollisen linjojen takana. Viime vuonna laskuvarjo-prikaati piti 1000 miestä käsittävän joukon harjoituksen, jotka kuvitellussa tilanteessa siirrettiin vihollisen rintaman taakse Herkules-kuljetuskoneilla. Maahan laskun jälkeen osastot sotilaat kokoontuivat määrätyille alueille valmistautuen hyökkäykseen kuviteltua kohdetta vastaan.
5. POLIISI sanoo tiukentavansa turvallisuustoimiaan yhdessä IDF:n ja rajapoliisin kanssa viikon aikana sattuneiden hyökkäysten johdosta. Myös poliisin ja rajapoliisin partiointia lisätään Juudean ja Samarian alueilla. Poliisin tiedottaja Micky Rosenfeld sanoi lisättyjen turvallisuustoimien olevan välttämättömiä väkivallan kasvun vuoksi ja koska rauhan-keskustelujen jouduttua ilmeiseen kuolleeseen tilaan, on odotettavissa PA:n arabien lisäävän väkivaltaansa, jota ääriainekset voivat hyödyntää omiin päämääriinsä. Hän sanoi, että poliisin lukumäärää on nostettu myös Gazan alueen läheisyydessä.
POLISIN ylitarkastaja Yohanan Danino sanoi keskiviikkona, että turvallisuusjoukot ovat havainneet huolestuttavaa terrorismin kasvua kansan parissa, joka on ollut odotettavissa. Hän esitti havaintojaan käydessään tapaamassa tiistaina tien no 60 risteyksessä PA:n arabin puukottamaa poliisia, joka vietiin sairaalaan 15 sm:n puukonterä selkään iskettynä. 40-vuotias kahden lapsen isä on tervehtymässä hengenvaarallisesta hyökkäyksessä. Jerusalemin Shaare Zadekin sairaalan tiedotteen mukaan puukonisku lävisti toisen munuaisista, joka jouduttiin poistamaan, sekä ulottui vatsaonteloon saakka. Puukonterä poistettiin sairaalassa varoen vahingoittamatta muita sisäelimiä. Toinen puukotusyritys epäonnistui Maale Adumimiin menevän tien tarkastuspisteessä, jossa kolme arabia lähestyi poliiseja sunnuntai-iltana. Poliisit pystyivät estämään puukotuksen pidättäen kaikki kolme kuulusteluja varten. Kaksi heistä vapautettiin myöhemmin, mutta puukkoa heiluttanut on pidätettynä.
6. INTIAN juutalaisia siirretään kaiken aikaa muinaiseen kotimaahansa. Torstaina kaikkiaan 38 hengen ryhmä saapui Israeliin. He asuvat usean kuukauden ajan Shavei Israel järjestön vastaanottokeskuksessa. He ovat kotoisin Mizoran valtiosta Intiassa. Heistä 18 on 18 vuoden ikäisiä tai nuorempia. Käytyään läpi intenssiivisen hepreankielen oppikurssin ja kääntymisprosessin heidät sijoitetaan Ylä-Nasaretiin. Heille opetetaan myös, miten etsiä työtä Israelissa. Järjestön puuhamies Michael Freund sanoo, että heidän toivotaan menestyvän ja sopeutuvan täysin Israeliin. Hän hämmästelee, miten nämä juutalaiset 
Ihmiset pystyivät säilyttämään eristettyinä muista juutalaisista edes alkeellisia merkkejä ja rituaaleja alkuperäisestä juutalaisesta uskostaan 2 700 vuoden ajan. Bnei Menashe heimon jäseniä on siirretty jo n. 2000 henkeä Israeliin. Vaikka päärabbinaatti ei hyväksy heidän juutalaisuuttaan, Knesset hyväksyi lokakuussa 899 Bnei Menashe juutalaista siirtolaista. Israeliin torstaina muuttanut Khupchawng sanoo kaipaavansa entistä kotimaataan Mizoramia, koska se on kaunis ja rauhallinen maa, mutta Israel on nyt hänen kotimaansa.   


Comments

Seppo said…
Hienoa, että nettiyhteydet viimein palasivat. Jos vain on voimia jatkaa tätä block'ia, niin varmaan kiitollisia lukijoita riittää. Siunausta ja voimia uuteen vuoteen 2014!


Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019