KESKIVIIKKO 05.06.13


KESKIVIIKKO 05.06.13

1.”ME haluamme keskustella, mutta Israelin tulee ensin hyväksyä kaikki meidän vaatimuksemme, vasta sen jälkeen voimme keskustella. Pallo on nyt Israelin kenttäpuoliskolla”, toitottaa PA:n ilman mandaattia toimiva puheenjohtaja Mahmoud Abbas (lieneekö samaa sukua Bar Abbasin kanssa?), jota media itsepintaisesti kutsuu presidentiksi. Mistä siinä sitten keskusteltaisiin, jos kaikkiin vaatimuksiin tulisi suostua ilman keskusteluja? Ehkä vain siitä, mitä kaikkea muuta Israelin tulee luovuttaa heille, lähtien kaikista arkeologisista  aarteista, joita Israelin arkeologit ovat kaivelleet esiin Israelin maaperästä, ja tietenkin korvausten maksaminen kaikista terroristeista, jotka saivat surmansa suorittaessaan Allahin heille antamaa pyhää velvoitetta surmata jokainen juutalainen, joka tielle sattuu, jotta muslimien odottama mahdi voisi tulla, ja tietenkin maksaa vuokraa käyttämästään maa-pohjasta Juudean ja Samarian, sekä Gazan ja Golanin alueilla. Siinähän sitä olisikin keskusteltavaa. Mainasi melkein unohtua, aikataulu juutalaisten karkottamisesta ainiaaksi muslimien  pyhältä maaperältä olisi tietenkin tärkeä aihe sekin keskusteluissa.

MUTTA ihan vakavasti, sivusta asiaa seuraten jää ihmettelemään, eivätkö järkevät amerikkalaiset pysty millään näkemään ja tajuamaan tilanteen nurinkurisuutta, ellei peräti naurettavuutta, jatkaessaan hyödyttömiä maanitteluja palestiinalaisten nykyjohdon saamiseksi järkeviin keskusteluihin Israelin edustajien kanssa. Eikö kukaan ole kertonut USA:n ulkoministeri John Kerrylle tai hänen pomolleen Barack Hussein Obamalle, että sekä Abbasin johtaman Fatahin että PLO:n sekä Haniyehin johtaman Hamasin perustuskirjoihin liittyy vaatimus koko entisen Syyria-Palestiinan maan vapauttaminen juutalaisten miehityksestä? Eikä Abbasin johtama Palestiinan Auktoriteetti edes yritä peitellä tätä tosiasiaa, vaan esittelee Fatahin tunnusvaakunasta lähtien avoimesti karttoja, joissa Israelin valtio on poistettu kokonaan ja muodostettu uusi kokonaisuus nimeltään ”Palestiina”. Tätä samaa ideologiaa, jonka mukaan juutalaiset ovat miehittäjiä ja heidän maansa varkaita,  opetetaan palestiinalaisille lapsille lastentarhoista lähtien kaikissa kouluissa korkeimpiin opinahjoihin saakka ja mediassa, vaikka jo Oslon sopimukset vaativat sen poistamista.

ABBAS esitteli taas kerran omia näkyjään Ramallahissa järjestämässään lehdistö-tilaisuudessa, jossa ainakin AFP:n journalisti oli mukana kertoen siitä maailmalle.
”Uskoni mukaan pallo on nyt Israelilla. Palestiinalaisten vaatimukset ovat selkeitä, ja Israel tietää ne ja amerikkalaiset tietävät ne, joten Israelin tulee hyväksyä ne , jotta voisimme aloittaa keskustelut”, Abbas selitti median edustajille hyvin tietäen, ettei Israel hyväksy niitä.
Abbasin taktiikkana on ollut lisätä jatkuvasti uusia vaatimuksia ehtoihinsa, jotka Israelin tulisi hyväksyä ennen neuvotteluja. Viimeisin on Israelin oikeusistuinten eripituisiin vankeus-rangaistuksiin tuomitsemien terroristien ja heidän tukijjoittensa vapauttaminen. Joku esitti, että jospa ensin vapautettaisiin ennen Oslon sopimuksia 1993 tuomitut terroristit, mutta PLO:n jäsen katsoo, ettei vaiheittainen vapauttaminen ole hyväksyttävä.
Abbasin muita ”uusia keksintöjä” vaatimuslistalleen ovat kaiken ”setlementtitoiminnan” jäädyttäminen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä sekä Israelin laatima kartta, jossa tulisi selkeästi olla esitetty kuvitteellisen Palestiinan valtion rajat.

Nähdessään, ettei tämäkään saanut vastapuolen pokerinaamaa värähtämään, hän täräytti pöytään jokerinsa, uhaten hajottaa koko keinotekoisen Palestiinan Auktoriteetin ja erota lopullisesti, mitä hän on muuten uhannut lukuisia kertoja ennenkin. Lupaus ja sen pitäminen ovat islamin ideologian mukaan kaksi eri asiaa, jotka harvoin kohtaavat toisensa. Jopa selkeä valehteleminenkin on sallittua, jos se edistää islamin asiaa tai sillä pelastaa oman nahkansa.
Pääministeri Netanyahu on pitänyt suunsa tiukasti supussa antaen Tzipi Livnin hoitaa lausunnot maailman medialle, joten hänen kantaansa emme tiedä.

”Aika on jättämässä meidät, me olemme menettämässä mahdollisuutemme. Jos emme onnistu nyt, emme ehkä koskaan saa toista tilaisuutta”, pelottelee John Kerry. ”Emme voi aiempien epäonnistumisten  pitää tulevaisuuttamme vankinaan. Emme voi antaa rauhan puutteen muodostua itsensä toteuttavaksi profetiaksi”, Kerry selitteli Global Forum tilaisuudessa Washingtonissa. ”Rauhan puute aiheuttaa loputtoman konfliktin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168628#.Ua7Iv2JHT-k
Maldives on ollut yksi harvoista Israelin oikeudet tunnustavista maista, mutta nyt sekin näyttää hävinneen Islamin mereen. Maldivesin presidentti kävi moikkaamassa Abbasia Ramallahissa, mutta  ei katsonut asialliseksi tervehtiä Israelin johtajia kulkiessaan maan kautta PA:n raukoille rajoille. Presidentti Mohammed Waheed Hassan kävi nelipäiväisen virallisen vierailunsa aikana lisäksi Betlehemissä ja Hebronissa. Intian valtameressä sijaitseva Maldives koostuu useista pienistä saarista, joilla asuu 330 000 asukasta. Vain islam on sallittu uskonto saarilla, eikä kansalaisuutta saa ilman islamin uskoa. http://www.timesofisrael.com/maldives-president-visits-palestine-and-skips-israel/

2. ISRAEL on joutunut kiihdyttämään ohjustentorjuntaan suunniteltujen järjestelmiensä kehittämistä operatiiviseen kuntoon. Kysymys ei ole pelkästään tavanomaisin kärjin varustettujen ohjusten aiheuttamasta uhkasta, vaan suurin uhka tulee niiden joko kemiallisin tai biologisin ellei peräti ydinkärjin varustetuista ohjuksista.
Israelin kehittämistä torjuntajärjestelmistä Iron Dome suoritti kasteensa tositilanteessa ”Pilvenpatsas” operaation aikana, jolloin se eliminoi Gazasta ammutut Grad- ja Katjusha-raketit 85 %:n tehokkuudella, jota voidaan pitää erinomaisena. Järjestelmän tutka laskee lähestyvän raketin lentoradan, eikä tuhlaa kalliita ohjuksia niihin, jotka putoavat aukeille alueille. Sen aktiivinen toiminta-alue on 70:en kilometriin saakka.

Edellisestä kehittyneemmät versiot ovat Davidin Linko, tunnetaan nimellä Arrow-2 (Hetz) sekä Arrow-3. Arrow-2 on suunniteltu rakettien ja ohjusten torjuntaan 70 – 200 km:n alueella. Sitä testattiin äskettäin ja se toimi moitteettomasti.
ARROW-3 on suunniteltu ballististen ohjusten torjuntaa varten. Sen toiminta-alue ulottuu 2.500 km:n korkeuteen, joten se soveltuu luontevasti eliminoimaan ballistiset ohjukset niiden ollessa vielä kaukana kohteestaan. Se lienee käyttökunnossa ensi vuonna.
Iran on puolustusministeri Yaalonin ilmoituksen mukaan kehittämässä 10 000 km:n päähän lentävää ballistista ohjusta, jolla Iran uhkaa USA:n kohteita Amerikassa. http://www.timesofisrael.com/israel-speeding-up-development-of-anti-nuke-missile-defense/

USA:n hallitus julkaisi web-sivullaan erittäin arkaluonteisia yksityiskohtia Israelin ohjuspuolustusjärjestelmistä. Julkistetut tiedot kertoivat Arrow-3 ohjusten laukaisutilojen sijaintipaikan, joka valmistuu kesän kuluessa. Kysymys lienee rakennuspyyntöasiakirjoista, joita toimitettiin urakoitsijoille tarjousten antamiseksi, mutta ne joutuivat vahingossa väärille sivuille. Dokumentti käsittää 1500 sivua, joissa määritellään rakennusmateriaalit, niiden vahvuudet ja lukuisia teknisiä yksityiskohtia. Tarjouksen arvo on olettavasti 25 miljoonaa USD. Dokumenteissa selitetään, että tuleva ohjusten laukaisu- ja varasto-rakennelmat rakennetaan ilmavoimien Tal Sahar lentokentän lähettyville. Niissä esitetään kaavioita vahvistetusta teräsbetonista rakennettavista ohjussiiloista, kussakin kuusi ohjusta. Israelin viranomaiset selittävät, että urakoitsijaksi haluttiin turvallisuusriskistä huolimatta kokenut yhtiö, joka on erikoistunut tällaisten erityis-rakennelmien rakentamiseen. http://www.timesofisrael.com/us-leaks-israeli-arrow-3-missile-secrets/

3. DABKAFILE kertoo artikkelissaan, että tuhannen miehen amerikkalainen sotilasosasto rantautui tiistaina 04.06. 2013 Aqaban lahdella USS Kearsage aluksesta, joka on ollut ankkurissa Eilatin edustalla toukokuun puolivälistä lähtien. Sotilaat suuntaavat autosaattueena Jordanian armeijan vahvan vartioinnin suojassa pohjoiseen Syyrian rajan tuntumaan. USA:n hallitus on ollut hyvin hiljaa tästä operaatiosta, mutta DF sanoo, että asiasta sovittiin 31.05. hätäkokouksessa Pentagonissa. Sotilaat kuuluvat USA:n 24. meri- jalkaväen liikkuviin joukkoihin. USA vihjaa, että joukot ovat osa kesäkuussa alkavaa ”Eager Lion 2013”  kansainvälisiä sotilasharjoituksia Jordaniassa. USA vie sinne lisäksi F-16 koneitaan ja Patriot torjuntaohjuspattereita. Jordania pyytää, että USA jättää sinne tuomansa aseet ja kaluston, myös F-16 koneet ja Patriot järjestelmät harjoitusten jälkeen.
Harjoitusten tarkoituksena on tutkia mahdollisuuksia puuttua Syyrian tilanteeseen, jos tilanne kehittyy varalliseksi Jordanialle, ja estää kemiallisten aseitten joutuminen terroristien käsiin. http://www.debka.com/article/23019/Large-US-Marine-force-lands-in-Aqaba-to-deploy-on-Jordanian-Syrian-border

4. UUTISOTSIKOITA
-          Jpostin suorittaman gallupin mukaan 67 % israelilaisista kannattaa kahden valtion periaatetta, mutta vain 8 % 1949 aselepolinjojen mukaisin rajoin. Viidestäsadasta 21 % oli uskonnollisia tai haredi, 29 % perinteisiä ja 5 % ei-uskonnollisia. 72 % katsoi, että Jerusalem on jo jaettu, 28% oli eri mieltä. 40 % tukee kaksi valtiota, jos Israel saa suuret setlementit. 19 % kannattaa Bait Yehudin esitystä liittää C-alueet Israeliin. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Post-poll-72-percent-of-Jewish-Israelis-view-Jlem-as-divided-315490
-          Syyrian armeijan joukot yhdessä Hizbullahin taistelijoiden kanssa karkottivat kapinalliset Qusairin kaupungista ja sen läheisistä kylistä avaten näin tien pohjoiseen Välimeren rannikolle ja Aleppoon. Homsin kaupunki on kuitenkin vielä puhdistettava ennen kuin tie on selvä. Veriset taistelut kestivät pari viikkoa, jonka aikana Syyrian armeija käytti raskasta aseistustaan kapinallisia vastaan. Kaupungin 30 000 asukasta, joista osa oli paennut ennen pahinta rytäkkää, joutui kahden tulen väliin ja kuolleiden ja haavoittuneiden lukumäärän arvioidaan olevan suuren. Kaupunki oli suurimman osan  kahden viikon ajasta eristettynä, eivätkä avustusjärjestöt päässeet hoitamaan haavoittuneita tai toimittamaan sinne ruokaa ja vettä. Kapinalliset sanovat vetäytyneensä kaupungista järjestelmällisesti ylivoiman edessä. Assadin armeija on saavuttanut merkittävää edistystä myös Damaskoksen lähiöissä, vaikka Moshe Yaalon sanoi äskettäin, että kapinalliset valvovat neljää lähiötä. Tiedustelulähteet kritisoivat Yaalonin lausuntoa sanoen hänen perustavan arvionsa vanhettuneisiin tietoihin. Assadin armeijan riveissä on myös Pohjois-Korean upseereita neuvon-antajina ja opastajina, sekä tulen ohjaajina osallistumatta aktiivitaisteluihin. http://www.jpost.com/Middle-East/Syrian-TV-reports-army-regains-control-of-Qusair-315494
-          ”Israelin ei voida olettaa istuvan kädet ristissä toisen maailmansodan jälkeen odottaen vihollisen hyökkäystä”, sanoi Global Forumissa Washingtonissa puhunut  Puolan ulkoministeri Radoslav Sikorski. Hän totesi, että Puola kannattaa Israelin oikeutta puolustautua ulkoa tulevia hyökkäyksiä vastaan. Hän muisteli surulla Puolan juutalaisväestön 3 miljoonan ihmisen menetystä natsihallinnon kynsissä toisen maailmansodan aikana. Hän vakuutti Puolan tukevan Israelin turvallisuutta, mutta sanoi samalla, ettei se tarkoita kaiken Israelin toimien hyväksymistä. Hän ei hyväksy Israelin politiikkaa Juudean ja Samarian alueilla kehottaen Israelia avustamaan palestiinalaisia saavuttamaan saman, mitä ovat itse saavuttaneet. Hän ei näytä tiedostavan Balfourin julistusta, eikä Kansainliiton päätöstä 1922 juutalaisen kodin perustamiseksi Jordanjoen ja Välimeren välille. eikä tiedä mitään Edmond Levin komitean juridisista havainnoista. Joku Israelin PR-toimissa ei hoida tehtäviään. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/After-WWII-Israel-cant-be-expected-to-sit-meekly-315483
-          Israelilaiset tekstiili- ja huonekaluvalmistajat syyttävät, että PA tarkoituksellisesti poistaa PA.n alueilla toimivien teollisuuslaitosten veroja aiheuttaakseen vahinkoa Israelin vastaaville laitoksille kilpaillessaan asiakkaista. Teollisuusyrityksen johtaja omistaja Shaul Ben Yosef kertoo Arutz Shevan haastattelussa valittaa, että palestiinalaisten laitokset eivät maksa kunnallis- eikä muutakaan veroa, mikä asettaa heidät etuoikeutettuun asemaan. Hän vaatii, että Israelin hallituksen vastaavan ministerin Naftali Bennettin tulee puuttua asiaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168635#.Ua77BGJHT-k
-          Turkin mielenosoitusten jatkuessa edelleen kuudetta päivää, pääasiassa nuoret ja keski-ikäiset protestoijat pyrkivät vaikuttamaan poliisien inhimillisyyteen ja luopumaan kovista otteistaan, jotka ovat haavoittaneet satoja ja surmanneet muutamia. Protestein luonne on selvästi yhteiskunnallinen kansan vaatiessa tiukennettujen päätösten purkamista, jotka rajoittavat ihmisten vapauksia. Alkoholin käytön kielto sekä naisten pukeutumista koskevat tiukentuneet määräykset ovat aiheuttaneet pelkoja Turkin luisumisesta Egyptin kaltaiseen kehitykseen, jossa toteutetaan yhä avoimemmin islamin shrialakia. Apulaispääministeri Bulent Arinc pyrki saamaan suoran kontaktin protestoivaan kansaan vedoten levottomuuksien hillitsemiseksi yhteisen edun vuoksi. Pääministeri Erdogan ei ole lieventänyt omaa kovaa kantaansa vaan syyttää levottomuuksista ulkopuolisia, jopa terroristeja. Hänen oma valtansa ja arvostuksensa on pudonnut kansa silmissä, mikä voi vaikeuttaa hänen poliittista tulevaisuuttaan presidentin vaaleissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168630#.Ua78-2JHT-k
-          Iranissa kymmenet tuhannet osallistuivat tunnetun toisinajattelijan, muslimisaarnaajan ajatollahin Jalaluddin Taherin hautajaisiin, joka muodostui Khamenein vastaiseksi mielenosoitukseksi ihmisten huutaessa kuolemaa diktaattorille. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4388439,00.html

      

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019