KESKIVIIKKO 29.05.13


KESKIVIIKKO 29.05.13 

1. KERRYN rauhansuunnitelmasta ei virallisesti ole mitään tietoa, mutta Debkafile sanoo agenttiensa kautta saaneensa kaivetuksi siitä yhtä jos toistakin julkisuuteen. Suunnitelman tarkoituksena on saada PA:n pahoin kalkkeutunut johto heräteltyä sen verran eloon, että jaksaisivat kömpiä yhteisen neuvottelupöydän ääreen. Kuten valveutunut lukija hyvin arvaa, kysymys on vain siitä, mitä kaikkea Israelin tulee antaa tai ainakin vakuuttaa antavansa PA:lle saamatta siltä vastapinoksi yhtään mitään, tuskin edes lämmintä kättä.
USA:n ulkoministeri John Kerry toimii kuin ylimaallisen voiman antamalla arvovallalla pyrkien jakamaan Israelin maata, joka sille luvattiin vieläkin Korkeimman Auktoriteetin toimesta ikuiseksi perintöosaksi. USA:n oletettavasti hyvää tarkoittavat ”rauhantekijät” eivät näy oppineen mitään lähihistoriasta, joka osoittaa, että kaiken, mitä nämä puoskarit ovat PA:lle tarjonneet, on sen toimesta katsottu kuin sinetöidyksi sopimusasiakirjaksi, josta pidetään kiinni ja jota pidetään jo saatuna, vaikka sen ehtoja ei olekaan täytetty.

DEBKAFILE (DF) kertoo keskiviikon 29.05.2013 artikkelissaan varsin yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea Israelin tulee antaa saadakseen nuo paukapäät keskusteluihin, joiden tuloksista ei ole mitään takeita. DF kertoo, että Kerry antoi luonnoksen suunnitelmastaan Netanyahulle ja Livnille ennen suuntaamistaan takaisin Jordaniaan maanantaina 27.05. DF toteaa, että vaikka Kerry pyrkii pitämään luonnoksensa tiukasti salaisena, DF on saanut tietoonsa osia siitä.
DF toteaa artikkelissaan, että Kerry pakottaa Israelin luopumaan kansallisomaisuudestaan pelkästään saadakseen Abbasin nyökkäyksen lähettää Erdogan visiitille Livnin luokse, ja kuten taisi tulla jo sanotuksi, Abbasilta ei vaadita mitään tuon nyökkäyksen lisäksi.

KERRYN salaisen suunnitelman kärjessä on Jerikon kehittäminen kukoistavaksi kauppa- ja liikekeskukseksi, minkä vuoksi sen viereen on rakennettava kansainväliset mitat täyttävä lentokenttä, jonne ulkomaiset rahti- ja liikennekoneet voivat laskeutua lennettyään Israelin ilmatilan kautta, mikä edellyttää koordinointia Israelin viranomaisten kanssa. PA:n viranomaiset huolehtisivat turvallisuudesta, mutta Israelin puolesta valvonta hoidettaisiin samaan tapaan kuin Rafahin terminaalissa Siinailta Gazaan 2006, eli tavarat ja matkustajat skannattaisiin tietokoneen välityksellä EU:n valvonnassa Israelin puolella sijaitsevaan valvontapisteeseen. Järjestelmä toimi siellä, pahasti takellellen, loppuen kokonaan EU-valvojien paettua paikalta terroristien uhan vuoksi, eikä sitä ole saatu toimimaan uudelleen.

Kerryn salaisen suunnitelman mukaan Kuolleenmeren koko pohjoisosa luovutettaisiin PA:lle ja se muodostuisi osaksi Jerikon kukoistavaa liiketoimintaa. Paikalla sijaitsee juutalainen Kalian kibbutsi, mutta se joutuisi ensimmäisten tuhottaviksi määrättyjen juutalaisyhteisöjen listalle, eikä suinkaan viimeisenä, sillä suunnitelman mukaan koko Jordanjoen laakso olisi kiihkeän uudistuksen kohteena, jossa sijaitsevat juutalaisyhteisöt purettaisiin, sillä Abbasin usein toistamien lausuntojen mukaan virtuaali Palestiinan valtio tulee olemaan ”judenrein”, yhtään juutalaista ei sallita saastuttamaan islamin pyhää maa-perää. Rasismia se olisi, mutta islamin sanakirjassa sellaista termiä ei taida edes esiintyä.
KERRY:n WEF:n konferenssissa Jordaniassa julkistaman ”taloudellisen rauhansuunnitelman” mukaan USA:n lupaama 4 miljardin USD apupaketti nostaisi PA:n bruttokansantuotetta 40 % ja alentaisi työttömyyden 21:stä prosentista kahdeksaan.

DEBKAFILE kysyy täysin aiheellisesti, jos Israelia vaaditaan luovuttamaan kansallista omaisuuttaan käsirahana pelkästään lupauksesta aloittaa neuvottelut, miten paljon se joutuisi luovuttamaan saadakseen edes siedettävän sopimuksen aikaan? Abbas tunnetaan lisäksi siitä, ettei hän – ehkä korruptoituneen julkisivunsa peittelemiseksi – suostu minkäänlaisiin taloudellisiin lupauksiin, ellei niihin liity merkittäviä poliittisia sitoumuksia. 

LIENEE aiheellista muistuttaa, mitä profeetta Joel kertoo kirjassaan, mitä tuo artikkelin alussa mainitsemani Korkein Auktoriteetti toteaa: ”Sillä katso, siihen aikaan ja niinä päivinä, kun Minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, Minä kokoan kaikki valtakunnat ja vien ne Josafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta heidän kanssaan kansani ja perintöosani Israelin tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakana-kansain sekaan ja jakaneet Minun maani ja heittäneet Minun kansastani arpaa; ovat antaneet pojan porttoa vastaan sekä myyneet tytön viinistä, jonka ovat juoneet.” (Joel 3:1-3) http://www.debka.com/article/22999/Kerry-wants-major-Israeli-concessions-for-Palestinians-including-sovereign-northern-Dead-Sea-coast-
2. PROFEETTA Joel mainitsee Israelin Jumalan lupauksen kääntää Juudan ja Jerusalemin kohtalo, jonka mukaisesti Israelissa asuu nyt yli 6 miljoonaa juutalaista, mutta onko Joelin välittämä lupaus toteutunut? Batya Kaymanin omakohtaiset kokemukset Jerusalemin Ranskalaisella kukkulalla, jossa hän perheineen asuu, kertovat, että prosessi on vielä pahasti kesken. Hän muutti perheensä kanssa sinne 10 vuotta sitten uskoen unelmansa toteutuneen.
Nyt hän kertoo Arutz Shevan toimittajalle, että unelma on muuttumassa painajaiseksi.

VIEREISISSÄ arabilähiöissä asuvat arabit häiritsevät siinä määrin Ranskalaisella Kukkulalla asuvia juutalaisia, että Batya Kayman – ehkä monien muiden tapaan – suunnittelee muuttoa pois alueelta. ”Naapurikylissä asuvat arabit tulevat koordinoituneina joukkioina. He tunkeutuvat puistoihin ja pihoihin varastaen kaiken, mihin kätensä saavat, ja käyttäytyvät usein väkivaltaisesti”. Hän kertoo eräästä äskeisestä tapahtumasta.
”Eilen kaksi arabia tunkeutui talomme takapihalle alkaen syödä hedelmiä puutarhastamme. Kehotin heitä poistumaan, mutta he vastasivat siihen: Tämä ei kuulu Jerusalemiin, tämä on osa Palestiinaa ja talo kuuluu meille”.

Viime perjantaina alueella oli kolme tuhopolttoyritystä, ja tilanne pahenee päivä päivältä.
”Emme halua, että Jerusalemista tulee arabikaupunki. Aba Berdichev-kadun varrella on puisto. Arabit kokoontuvat sinne joka ilta, syljeksivät ja käyttäytyvät kuin mieltä vailla. Ihmiset pelkäävät poistua kodeistaan mennäkseen puistoon”, Kayman toteaa. Lähiön asukkaat ovat valittaneet asiasta kaupungille, ja koska yhteiskunnan rattaat pyörivät hitaasti, suunnittelevat omien järjestyspartioiden muodostamista, samaan tapaan kuin Juudeassa ja Samariassa.
Kaupungin antamassa vastauksessa ”todetaan tilanne, johon se suhtautuu vakavasti ja on tehnyt määrättyjä muutoksia asian hoitamiseksi turvallisuuden lisäämiseksi lähiössä, kuten lisäämällä katuvaloja ja turvallisuuskameroita”. Pormestarin johtama neuvosto lupaa lisätä turvallisuutta etenkin koulujen lähistöllä yhteistyössä poliisin kanssa.

RANSKALAISEN Kukkulan asukkaat ovat tehneet kaupungille valituksia seitsemän vuoden ajan. Vuoden 2012 loppupuolella terroriaalto paheni alueella. Yhtä israelilaista naista puukotettiin kahden lapsensa edessä. Poliisi tunnustaa, että alueen tuhopoltot ovat luonteeltaan kansallisia, eli arabien tarkoituksellisesti sytyttämiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168422#.UaWg8WJHT-k

3. HALLITUKSEN ministeri Naftali Bennett, joka valvoo kolmea mandaattia, joista yksi on diaspora-asiain hoito, selvitteli puhuessaan Globaalissa forumissa anti-semitismin kitkemiseksi, millä perusteilla juutalaiset ovat muuttaneet ja edelleen muuttavat Israeliin.
Bennet kehotti kuulijoitaan ”menemään ulos kaduille ja puhumaan asioista, kuten ne ovat, eikä pysymään ääneti, sillä sen aika on ohi. Juutalaisen tulee puolustautua”.
Hän sanoi, että ”yksi viekas antisemitismin muoto on väittää, että juutalaiset muuttivat Israeliin holokaustin vuoksi päästäkseen turvaan natsivainoja”. ”Tällä he uskovat voivansa todistella, etteivät juutalaiset muuttaneet silloiseen Palestiinaan siksi, että se on heidän muinainen kotimaansa, eli ei siksi, että se juutalaisten maa”.
”Osa totuudesta on se, että maa, jossa me nyt olemme, Israel ja Jerusalem, on juutalaisten maa”, hän selitti. ”Se on hyvin yksinkertainen totuus. Israel kuuluu juutalaisille ja sillä selvä. Se ei ole kompensaationa holokaustille. Israel on juutalainen maa. Meidän tulee toistaa tätä yhä uudelleen ja uudelleen”.

BENNETT totesi puheessaan, että ”on aivan oikein, että ystävät kritisoivat meitä, sillä eihän kukaan ole täydellinen”. ”Mutta me pyrimme vahvistamaan ainoaa demokratian pilaria radikaalin islamin ympäröimänä, joka haluaa poistaa meidät maailmasta. Se ei ole helppoa, mutta me teemme sen. Me teemme sen ja kehittelemme uusia aloitteita, ja pyrimme tekemään hyvää. Ei se aina onnistu, mutta me yritämme”.
Hän kertoi kuulijoilleen, että israelilaiset pyrkivät tekemään parhaansa ja jatkavat sitä, mutta että siihen he tarvitsevat ihmisiä kuten kuulijat, joiden tulee mennä kaduille kertomaan totuus juutalaisten maasta, että juutalaiset ovat muuttaneet sinne jäädäkseen, eikä ole mitään syytä pysyä enää äänettöminä”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168414#.UaWqIWJHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          KE Elazar Stern (Hatnua) sanoi tiistaina, että rangaistuksen sijasta sotilaita tulisi palkita varoilla, joita valtio kerää asepalveluksesta kieltäytyviltä haredi-miehiltä, joiden sallitaan tehdä työtä. Hän uskoo, että tällainen porkkana–taktiikka tulisi toimimaan paremmin kuin leimaamalla kieltäytyjät automaattisesti rikollisiksi. Hänen ehdotuksessaan on järkeä, sillä sukupolvien opetusta ja käytäntöä on mahdoton muuttaa demokraattisessa yhteiskunnassa, sillä se vaatisi pakkokeinoja ja hajottaisi yhteiskuntaa entisestään. ”Eikä se vaatii pienoista pakkoa, mutta ei paljon”. Hän ei pidä hyvänä esityksenä vaatia kieltäytyjät siviilipalvelukseen. Stern toimi aikoinaan IDF:n ihmisresurssien hallintoryhmän johtajana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168424#.UaW3P2JHT-k
-          Vapaan Syyrian armeijan (FSA) komentaja prikaatinkenraali Salim Idris uhkasi Hizbullahia eilen: ”Jos Hizbullahin hyökkäykset Syyrian alueella eivät lopu 24 tunnin kuluessa, FSA tulee käyttämään kaikkia resurssejaan Hizbullahin metsästämiseksi, jopa aina helvettiin saakka”. Hän selitti, ettei hän ole enää sidottu velvollisuuksiinsa, joihin hän sitoutui, ellei päätöstä lopettaa hyökkäykset tehdä ja toteuteta. Hän selitti edelleen, etteivät mitkään verukkeet pidätä häntä tilanteessa, jossa heitä uhkaa kansanmurha Hizbullahin taholta. Kiivaimmat taistelut on käyty Qusairin omistuksesta Libanonin pohjoispäästä koilliseen, jonne Hizbullah lähetti runsas viikko sitten 1700 uutta taistelijaansa. Hizbullahin alkuperäinen tarkoitus oli suojella Libanonin rajan pinnassa olevaa 13:sta shai-kylää sekä Sayyeda Zeinab pyhättöä Damaskoksen lähellä, joka on pyhä shioille kaikkialla maailmassa, kuten Al-Arabiya raportoi. Hizbullahin taistelijat osallistuivat myöhemmin Qusairin saartoon yhdessä hallituksen sotilaitten kanssa, miehittäen sen keskiosat, mutta taistelujen jatkuessa laitamilla. YK:ssa keskustellaan päätöslauselmasta, jolla Assadin armeijaa kielletään turvautumasta ulkopuolisiin joukkoihin, mikä on kovin läpinäkyvää peittelyä, koska kapinallisten joukoissa on runsaasti ulkopuolisia, myös eurooppalaisia palkkasotilaita. Hizbullah on menettänyt Syyrian taisteluissa 75 miestään kaatuneina. Sen vahvoja alueita Libanonissa on pommitettu kolmesti, yhden naisen saatua surmansa viimeisessä iskussa Hermelin kaupungissa, ja useiden haavoittuessa. Eilen tuntemattomat pyssymiehet surmasivat 3 Libanonin armeijan sotilasta paeten sitten ehkä Syyriaan. Libanonin sisällä ryhmien väliset tulitukset ovat jatkuneet viikkoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168418#.UaW57WJHT-k
-          Perryn komitea päätyi äänestyksen jälkeen ratkaisuun, jossa aseista kieltäytyjiä miehiä kohdellaan rikollisina, kuten Yesh Atidin esitys vaatii. Päätöstä vastustivat puolustusministeri Moshe Yaalon, talonrakennusministeri Uri Ariel (Bait HaYehudi) sekä ympäristön-suojeluministeri Amir Pretz (Hatnua). http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168425#.UaW_PGJHT-k
-          Jordaninlaakson alueneuvosto ei aio alistua Juudean ja Samarian siviilihallituksen suunnitelmiin arabikaupungin rakentamiseksi sen omistamalle maalle. Maa on Israelin täydessä siviili- ja turvallisuusvalvonnassa C-alueella. Neuvoston käsityksen mukaan siviilihallinto on valmistellut suunnitelmaa salaisesti verukkeella, että alueelle on muuttanut arabeja tilapäisiin hökkeleihin tai telttoihin, ja niiden poistamiseksi ja siirtämiseksi järjestettyihin olosuhteisiin kaupungin rakentaminen on välttämättömyys. Neuvoston käsityksen mukaan kysymys on heidän maansa varastamisesta. Aluesuunnitelmissa kyseinen alue on määritelty yleiseksi maaksi, ei asunto-rakentamisen tarpeisiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168412#.UaXAamJHT-k
-          Venäjä on päättänyt toimittaa Syyrialle S-300 ilmatorjuntapatteristot ja muitakin ohjuksia, kuten Yakhont maalta merelle ammuttavia yliäänen nopeudella kulkevia risteilyohjuksia, joilla voi upottaa sota-aluksia. Moshe Yaalon sanoo uhkaavasti, että jos ne todella saapuvat Syyriaan, IDF tietää, mitä tulee tehdä. Venäjän tarkoituksena lienee estää Obaman toivoman lentokieltoalueen toteutuminen Syyriaan, sillä S-300 on yksi maailman tehokkaimmista torjuntaohjuksista, jotka asettaisivat NATO-maiden koneet todella suurelle vaaralle alttiiksi Syyrian ilmatilassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/168404#.UaXCBGJHT-k
-          Yarmouk Marttyyrien prikaatin kapinallisjoukot varastivat YK:n joukkojen käyttämiä panssaroituja autoja Israelin rajan tuntumassa. Ainakin kaksi niistä on YK:n joukkojen käyttämiä panssaroituja ajoneuvoja. YK:n toiminta antaa varsin huvittavan kuvan sen rauhanturvaamisesta. http://www.timesofisrael.com/syrian-rebels-near-israel-border-stole-uns-armored-trucks/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019