SUNNUNTAI 22.07.12


SUNNUNTAI 22.07.12

1. ISRAELIN turvallisuusjärjestön Mossadin parissa pelätään terroristien pyrkivän iskemään israelilaisiin kohteisiin ulkomailla välttäen iskuja Israelissa sen tehokkaan valvonnan vuoksi. Iskuissa terroristien uskotaan käyttävän samantapaista menetelmää kuin Burgan pommi-iskussa, eli turvautuvan ulkomaalaisiin vapaaehtoisiin, jotka ovat valmiit uhraamaan henkensä islamin hyväksi. Bulgariassa tehdyn terrori-iskun tekijän henkilöllisyys on edelleen arvoitus. Bulgarialaiset uskovat terroristin olleen amerikkalaisen. Terroristin sormesta saatiin hänen DNA-näytteensä, jonka perusteella viranomaiset pyrkivät selvittämään hänen alkuperänsä. Terrori- iskun tekijäksi ilmoittautui tuntematon ”Qaidat al-Jihad” (Jihadin perusta) ryhmä, mutta Mossad arvioi Hizbullahin vuotaneen ryhmän nimen julkisuuteen harhautus-tarkoituksessa, mitä se on käyttänyt ennenkin peitelläkseen omat jälkensä.

LONTOON olympialaisia valvomaan on komennettu 3 500 poliisia ja turvamiestä, osa heistä varmaan sala-asuisina siviiliasussa liikkuen. Kuitenkin tarkkailijat pelkäävät, etteivät turva-toimet ole olleet tarvittavan perusteellisia, ja osa tilatuista turvajärjestelyistä on myöhässä. Yhtenä mahdollisuutena pelätään terroristien pyrkivän iskemään Lontoon maanalaiseen verkostoon, joko levittäen sinne myrkyllisiä kaasuja tai säteilevää ydinjätettä, eikä räjähtävien tai savupommien asettaminen sinne ole mahdotonta, sitä on tehty aiemminkin.

MOSSAD valmistautuu joka tapauksessa mahdollisuuteen, että terroristit voivat iskeä Israelin kohteisiin olympialaisten aikana jossain tai useammassa Euroopan maassa, ja tehostaa turvatoimiaan erityisesti Israelin lähetystöjen, ja juutalaisjärjestöjen instituuttien ja kokoontumispaikkojen, kuten synagogat ja kulttuurikeskukset, turvaamiseksi.
Bulgariassa Burgan lentoasemalla viime viikon keskiviikkona 18.07. israelilaisia lomailijoita kuljettavaa bussia vastaan tehdyssä iskussa kuoli 5 israelilaista, bulgarialainen bussin-kuljettaja sekä terroristi, lisäksi 33 israelilaista haavoittui, osa heistä vaarallisesti.
Bulgarian viranomaiset ovat torjuneet ”Qaidat al-Jihad” ryhmän olemassaolon ja uskovat, että terrori-iskun suorittajat olivat Iranin ja Hizbullahin lähettämiä. Terroristilla uskotaan olleen apulaisia, joista viranomaiset pyytävät yleisövihjeitä. Iranin Al-Quds-armeija on keskittynyt toimintaan maan rajojen ulkopuolella käyttäen hyväkseen maansa lähetystöjä.

Mynchenin olympialaisissa 1972 sai surmansa 11 israelilaista urheilijaa; terroristit ampuivat kaksi tunkeutuessaan urheilijoiden asuintaloon, ja saksalaiset sotilaat 9 epäonnistuneen vapautusyrityksen aikana, torjuen Israelin tarjouksen käyttää omia turvallisuusjoukkojaan vapauttamisyrityksessä, sillä heillä oli kokemusta ja heidät oli koulutettu siihen.
LONTOON olympialaisissa israelilaiset urheilijat on majoitettu erilleen muista urheilijoista tarkoin vartioituihin asuinkortteleihin, mutta heidän kuljettamisensa harjoitus- ja kilpailu-paikoille muodostaa heikon linkin turvallisuusjärjestelyissä. http://www.timesofisrael.com/mossad-reportedly-fears-iranian-attack-on-israeli-athletes-at-olympics/

ISRAEL on toistuvasti pyytänyt, että Lontoon olympialaisten avajaisseremonian aikana pidettäisiin minuutin kestävä hiljaisuus Mynchenin murhenäytelmän muistoksi, mitä mm. USA:n presidentti Obama tukee, mutta olympiajärjestön johtaja Jacques Rogge ei voi hyväksyä tätä, vaan ehdottaa minuutin kestävän hiljaisuuden pidettäväksi Sakassa.
ROGGE johtaa kansainvälistä olympiakomiteaa (IOC), jonka 46 muslimiedustajaa vastustavat Israelin pyytämän hiljaisuuden toteuttamista. Hän perustelee kielteistä kantaansa todeten, että sellaisen traagisen tapahtuman muistaminen ei sovi olympialaisten henkeen, hän haluaa roomalaiseen tapaan ”leipää ja sirkushuveja” sulkien silmänsä tosiasioilta. Toiseksi hän viittaa ”saamiinsa viesteihin poliittiselta ja kulttuurimaailmalta sekä kansainväliseltä yhteisöltä”.

Muistotilaisuus surmattujen israelilaisten urheilijoiden muistoksi pidetään Itä Lontoossa sunnuntaiaamuna. Tilaisuuteen osallistuu mm. Lontoon pormestari Boris Johnson sekä Israelin olympiakomitean johtaja Efraim Zinger. Israelin pyyntö minuutin hiljaisuudesta on saanut tukea USA:n, Kanadan, Saksan, Italian, Itävallan ja Australian edustajilta, jotka vaativat kolmen minuutin hiljaisuutta surmansa saaneiden urheilijoiden muistoksi.
Toiseksi Rogge muistutti, ettei IOC hyväksy kieltäytymistä kilpailla muun kuin terveydellisen syyn, kuten esim. rasistisen, syyn perusteella, mikä nousee esiin joittenkin muslimimaiden kieltäessä urheilijoitaan kilpailemasta lajeissa, joihin osallistuu israelilaisia urheilijoita. http://www.timesofisrael.com/still-refusing-moment-of-silence-olympic-head-says-memorial-will-be-held-in-germany/

OLYMPIASOIHDUN kantaja Anna Skora Puolasta oli joutua musliminuoren lynkkaamaksi lönkötellessään saattajiensa ja turvamiesten suojaamana Gravesendissä Lontoon lähiössä perjantaina. Mies alistettiin nopeasti ja soihtu jatkoi matkaansa kohti olympia-areenaa. Mies huusi ”Allahu Akbar”, Allah on suurempi, valmistautuessaan sieppaamaan soihdun. http://www.timesofisrael.com/teen-shouts-allahu-akbar-and-lunges-at-olympic-torchbearer/

2. SYYRIAN kapinalliset, jos tuota nimitystä voidaan käyttää heistä, myöntävät vetäytyneensä Damaskoksen esikaupungista Assadin armeijan murhaavan tulen alta, ”taktisesta syystä”, kuten he sanovat, mutta jatkavat etenemistään maaseudulla. Taistelut lähestyvät uhkaavasti Israelin aluetta kapinallisten väittäessä miehittäneensä Rawyahinan kaupungin rajan pinnassa, kuten Al-Arabiya raportoi aktivistien tietoihin tukeutuen. Sen mukaan kapinalliset olivat miehittäneet useita armeijan asettamia tarkastuspisteitä ja siepanneet sotavarusteita.
Lauantain aikana aktivistien ilmoitusten mukaan sai surmansa 131 ihmistä, ja parin edellisen päivän aikana 550 ihmistä, mukana 33 Assadin armeijan sotilasta.

ISRAELIN ja Syyrian välinen raja on ollut rauhallinen vuoden 1973 sodasta lähtien IDF:n ollessa tykinkantaman päässä Damaskoksesta. Israel on kaikessa hiljaisuudessa lisännyt rajavalvontaa ja kohentanut rakentamiaan panssariaita- ja muita esteitä pelätessään suuren ryntäyksen alkamista siviilien paetessa sotatoimia.
ISRAELIN puolustusministeri Ehud Barak varoitti, että armeija tulee käännyttämään rajan yli pyrkivät takaisin saaden välittömän tuomion YK:n ihmisoikeusneuvostolta, joka vakuuttaa, että Israelilla on velvollisuus antaa suojaa pakolaisille. Viikonvaihteen aikana tykinammukset putoilivat Syyrian puolella aivan rajan tuntumassa osapuolten välisissä taisteluissa.

TOISEKSI Barak varoittaa, että saatujen tietojen ja satelliittihavaintojen mukaan Assad on antanut käskyn joukkotuhoaseittensa siirtämisestä. Barak varoitti, että jos armeijan havaitaan antavan niitä ja ballistisia ohjuksiaan Hizbullahille, IDF katsoo olevansa pakotettu puuttumaan asiaan tuhoten ne tai siepaten niitä ennen niiden joutumista kapinallisten käsiin. Syyrialla on sekä tarkkoja ballistisia Scud-D ohjuksia että Venäjän toimittamia ilmatorjuntapatteristoja, joilla Hizbullah voisi uhata IAF:n tiedustelulentoja Libanonin rajalla tai sen yllä. http://www.timesofisrael.com/syrian-rebels-capture-town-on-israeli-border/

3. THE GUARDIAN Englannissa kertoo raportissaan, että Syyrian armeijaa vastaan taistelevia joukkoja kutsutaan ”aktivisteiksi tai kapinallisiksi, jotka taistelevat aidossa kansan-nousussa tyrannihallitusta vastaan”. Syyrian hallituksen kuristusotteesta huolimatta raportissa todetaan, että tärkeimmät vastarintajärjestöt, kuten SNC, ovat läheisissä suhteissa maailmaa hallitsevan eliitin kanssa, kuten epämääräinen Bildenberg konferenssi, CFR, Goldman Sacks suurpankit ja marxistinen miljardööri George Soros sekä tietenkin Obaman hallitus.

Artikkelissa selitetään edelleen, että Syyriassa annetut lausunnot ja ”tuntemattomien aktivistien” antamat tiedot taisteluista ja siviiliuhreista ovat suurelta osin propagandaa kansainvälisen sotilaallisen välintulon edistämiseksi, ja että ”vallankumous” on pääosin PR-retoriikkaa, jota veroja kiertävät järjestöt harjoittavat, ja vaativat jopa hallitusten välintuloa. Niiden tiedot Assadin armeijan veroteoista perustuvat ”tuntemattomiin lähteisiin”, ja siviilien kärsimät uhriluvut ovat usein heidän itsensä aiheuttamia, mutta syyttävät niistä Assadia.
Artikkelissa viitataan tapaukseen, joissa jopa Hillary Clinton oli eräässä lausunnossaan syyttänyt Assadin armeijaa 200 siviilin, naisten ja lasten, murhaamisesta, vain todetakseen, että hänen saamansa tieto oli väärennetty ja ”kapinallisten” propagandaa.

Artikkelissa mainitaan Bassma Kodmani, jolla on läheiset suhteet Bildenbergeihin osallistuen heidän viimeiseen konferenssiinsa, mutta myös Muslimiveljeskuntaan, jota Obaman hallitus avoimesti syleilee ja kutsuu sen jäseniä vierailulle Valkoiseen Taloon. Maailman media ei yleensä puutu tällaisiin tietoihin ollenkaan, vaan raportoi kuuliaisesti propagandaa.
Artikkeli on pitkä - joskin hyvin tärkeä Syyrian tilanteen ymmärtämiseksi - tässä tarkemmin seulottavaksi, mutta alla oleva linkki vie alkuperäiseen artikkeliin, joka varoittaa uskomasta kaikkea, mitä maailman media meille syöttää muka aitona ja todistettuna. http://www.thenewamerican.com/world-news/asia/item/12084-us-backed-syrian-opposition-linked-to-bilderberg-cfr-goldman-sachs-george-soros

4. UUTISOTSIKOITA
     -      Pyssymiehet räjäyttivät taas kerran Egyptistä kaasua Israeliin ja Jordaniaan johtavan putken al-Tuwail kylän lähellä El Arishista itään. He ajoivat traktorin putkea vasten, asensivat räjähteitä putken alle ja sytyttivät ne hajottaen sen. Räjäytys suoritettiin pian aamun valkenemisen jälkeen ennen putken haarautumista Israeliin ja Jordaniaan johtaviin putkiin. Räjäytys suoritettiin kauko-ohjauksella. Kaasuntoimitussopimus Israelin kanssa allekirjoitettiin 20 vuotta sitten. Putken kautta saadulla kaasulla on tuotettu 40 % Israelin sähkön tarpeesta. Egyptin nykyjohto on vaatinut sopimuksen uusimista väittäen sitä epäedulliseksi maalle, mutta politiikka ja uskonnolliset jännitteet näyttelevät yhä suurempaa roolia asiassa.
-          Israelin nuoret, varsinkin armeijan asepalveluksesta vapautetut, mielellään laajentavat kuvaansa maailmasta matkustelemalla lukuisiin eksoottisiin maihin, usein välittämättä niihin sisältyvistä vaaroista. Heitä tapaa Etelä Amerikan viidakoissa, Perussa, Colombiassa, Thaimaassa, Costa Ricassa, mutta rajan takana sijaitseva Siinai ei koskaan ole menettänyt tenhoaan hallituksen toistuvista varoituksista huolimatta. http://www.jpost.com/Travel/TravelNews/Article.aspx?id=278386
-          Holokaustin uhrien ”claims conference”, järjestelmä, jonka tehtävänä on jakaa uhreille tai heidän omaisilleen kertakorvauksena 2550 Euroa, on erään tarkkaavaisen työntekijänsä ansiosta saanut tietää, että sen henkilökunta on velottanut Saksan hallitukselta samoja vaatimuksia toistamiseen. Kysymys on kaikkiaan miljardeista, mutta kukaan ei vielä tutkimusten ollessa alkuvaiheessa tiedä, miten suuri osa siitä perustuu rikolliseen veloitukseen, ja ketkä siitä hyötyivät. Yleensä tällaisen paljastuksen yhteydessä johto tunnustaa vastuunsa ja eroaa, mutta tässä tapauksessa johto katsoo, ettei siihen ole mitään syytä. Tällä he haluavat vakuuttaa, ettei heillä ollut mitään tietoa rikollisesta toiminnasta, mikä asettaa seuraavan kysymyksen: Jos johto ei tiedä, miten työntekijät hoitavat tehtävänsä, voiko sellaiseen johtoon enää luottaa? Mitä he tekivät muuta kuin kuittasivat suuret palkkionsa? http://www.jpost.com/Magazine/Features/Article.aspx?id=278122
-          Iranin korkea uskonnollinen auktoriteetti Hojjatoleslam Seyed Reza Taqavi varoitti Fars uutistoimiston välittämän uutisen mukaan Israelia iskemästä sen ydinlaitoksia vastaan: ”Eivät he uskalla iskeä ydinlaitoksiamme vastaan, sillä he tietävät aivan hyvin, että mikä tahansa sellainen toimi Islamilaista tasavaltaa vastaan saa heidät katumaan tekoaan.” Iranin Sofian lähetystö lausunnossa sanotaan, että Israelin reaktio Burgan pommi-iskuun osoittaa sen heikkouden. Iran uhkaa iskeä ballistisilla ohjuksillaan Tel Aviviin, jos Israel hyökkää Iraniin. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=278365
-          Debkafile kertoo artikkelissaan, että presidentti Bashar Assad toipui nopeasti korkeaa lähipiiriään vastaan tehtyyn iskuun ja nimitti uuden taistelutiimin johtamaan armeijan taistelua kapinallisia vastaan, joita tukevat Saudi Arabia, Gulfmaat ja varsinkin Qatar, sekä Turkki toimittamalle heille aseita ja taloudellista ja poliittista tukea. Assad nimitti uuden sotakomennuskunnan johtoon nuoremman veljensä Maher Assadin, turvallisuus-joukkojen johtoon kenraali Ali Mamloukh, Damaskoksen sotilas-komentajaksi kenraali Hafez Makhlouf, sekä alaviittien sabiha-joukkojen komentajaksi kenraali Ali Hassan. Puolustusministeriksi nimitettiin kenraali Fahad Jassim al-Freyij torstaina viime viikolla. DF:n artikkelin mukaan Assadin armeija karkotti kapinalliset Maidan alueelta Damaskoksessa ja on aloittanut raja-asemien miehittämisen uudelleen. Assadin siirrot ovat suurelta osin kohdistuneet Turkkia vastaan antamalla Syyrian kurdeille rajoitetun itsehallinnon ja vahvistaen sen Turkissa hallitusta vastaan taistelevia PKK:n jäseniä. Täten hän rauhoitti Syyrian 2-3 miljoonan kurdiväestön voiden antautua entistä voimallisemmin taisteluun kapinallisia vastaan. Samalla Turkki on asettanut oman Syyrian vastaisen raja-alueen vaaralle alttiiksi. http://www.debka.com/article/22202/Assad-rebuilds-fighting-command-retaliates-against-Turkey
-          Tuoreen gallupin mukaan Likud saisi nyt 25 edustajaa (27), Labour 21, Israel Beitenu 13 kuten Yair Lapidin Yesh Atid-puolue. Shas saisi 10, Kadima 7 (28) paikkaa. Barakin Itsenäisyyspuolue ei ylittäisi vaalikynnystä. (Arutz Sheva)



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019