PERJANTAI 20.07.12


PERJANTAI 20.07.12

1. BURGAN lentokentällä Bulgariassa viisi israelilaista lomailijoita hotelliin kuljettavassa bussissa räjähtäneen pommin asettajasta on edelleen epätietoisuutta. Bulgarian viranomaisten mukaan hän nimensä on Mehdi Mohammed Ghazali, joka syntyi Ruotsissa, hänen isänsä oli Algerian muslimi, äiti oli suomalainen. Hänen elämänsä Ruotsissa oli epämääräinen, häntä syytettiin rikoksista, jonka vuoksi hän pakeni ulkomaille, liikkuen Saudi Arabiassa, Afganistanissa ja Pakistanissa, pyrkien saamaan opiskelupaikan madrasissa, saudien tukemassa oppilaitoksessa, mutta häntä ei hyväksytty. Hänen kirjava elämänsä jatkui. Jossain vaiheessa hän meni naimisiin, ja oli Guantanamo Bayn vankilassa 2002 – 2004, josta hänet vapautettiin ilman syytteitä. Vahvistamattoman tiedon mukaan hänet vangittiin vaimonsa ja seitsemän turkkilaisen kanssa Pakistanissa 2009. Hän käytti väärennettyjä amerikkalaisia henkilö-kortteja nimellä Jacques Philippe Martin. Hän kuului kansainvälisen Jihadin joukkoihin, ja hänen papereissaan oli väärennetty osoite Louisianassa Michiganissa USA:ssa. Viimeisten tietojen mukaan Ruotsi kieltää, että hän olisi Ruotsin kansalainen, vaikka se järjesti hänen kuljetuksensa Guantanamosta Ruotsiin valtion kustannuksella, kuten hänen elämäntarinansa twiitissä kertoo.

Hotelliin, jonne räjäytetty bussi ja kaksi muuta oli tarkoitus kuljettaa, asui tuhatkunta israelilaista. Bulgarian poliisi lähetti välittömästi 200 poliisia vartioimaan hotellia. Bulgariassa, joka on noussut suosituksi lomakohteeksi Turkin ja Israelin välien viiletessä,  asuu arviolta 5000 juutalaista, eikä heitä ole millään tavoin ahdisteltu maassa.

PÄÄMINISTERI Netanyahu osoitti syyttävän sormensa Irania kohti pitäen toteen näytettynä, että tämä ääri-islamilainen shia-muslimien hallitsema valtio on syyllistynyt pommi-iskuun. Ehkä pääministerillä on tietoja, joista tavallinen kansalainen ei ole tietoinen, mutta muutamat journalistit arvioivat pääministerin tehneen turhan ennen aikaisen johtopäätöksen.
Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad kielsi heti tuoreeltaan maansa osallisuuden pommi-iskuun, mutta hänen lausuntoihinsa on totuttu suhtautumaan tietyllä epäuskolla.
Israelin sotilaskone kävi hakemassa iskussa haavoittuneet 33 kotiin eilen, ja loput satakunta israelilaista päättivät palata myös kotiin, joka tapahtunee tänään bulgarialaisella koneella.
Viisi Burgan lentokentällä surmansa saanutta lomailijaa haudataan tänään. 42-vuotias Kochava Shriki sai tietää odottavansa vauvaa juuri ennen matkaa. Kaksi muuta pommi-iskussa kuollutta olivat bulgarialainen bussinkuljettaja ja pommi-iskun tekijä. http://www.timesofisrael.com/who-was-that-shaggy-haired-backpacker-bulgarian-police-seek-bombers-identity/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158064#.UAj6yXVHT-k

2. ISRAEL on toistuvasti syyttänyt Hizbullahia Burgan tapaisten terrori-iskujen yhteydessä, mutta Hizbullahin pääsihteeri sheikki Hassan Nasrallah vakuutti puheessaan eilen, ”ettei hänen järjestönsä surmaa viattomia siviilejä saadakseen tilit tasattua IDF:n kanssa”.
Mossadin agenttien uskotaan surmanneen Hizbullahin sotilasjohtajan Imad Mughniyehin Damaskoksessa hänen autonsa kuljettajanistuimen päänojaan sijoitetulla pommilla helmikuussa 2008. Israel on johdonmukaisesti kieltänyt osallisuutensa teloitukseen.
Israelin syytökset Hizbullahia vastaan perustuvat useisiin epäonnistuneisiin iskuihin Intiassa, Turkissa, Azerbaijanissa, Thaimaassa, Georgiassa, Keniassa ja Kyproksella.
Amerikkalaiset kutsuvat näiden iskujen suunnittelijoita ”Islamin X-tiimin” jäseniksi.

IRAN on Hizbullahin ohella selvästi epäilyttävä maa, jolla on paljonkin tasattavaa Israelin kanssa. Useita Iranin johtavia tiedemiehiä ja ydinteknikoita on saanut surmansa tai teloitettu epämääräisissä olosuhteissa, joita ei voida pitää luonnollisina, ja joihin Iran syyttää Israelin salaisten agenttien osallistuneen. Toinen Iranin teollisuutta ja liike-elämää pahoin sotkenut on Iranin tietokoneisiin ympätyt virukset, joita jatkuvasti paljastetaan toinen toistaan kehittyneempinä ja monimuotoisempina. Niiden tekninen rakenne ja sisältö edellyttää suuren joukon yhteistyötä ja vuosien suunnittelua, mihin jollain hakkeriryhmällä tai yksityisellä ihmisellä ei ole voimavaroja. Iran epäilee, että Israel on USA:n kanssa kehittänyt nuo virukset.

YK:n turvallisuusneuvosto tuomitsi Burgan pommi-iskun todeten, että terrorismi on rikollista ja epäoikeudenmukaista. Myös presidentti Obama tuomitsi Burgan pommi-iskun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158060#.UAkAOXVHT-k

3. SHEIKKI Yussuf Salameh tuomitsi Israelin oikeuskansleri Yehuda Weinsteinin esittämän tulkinnan, että Israelin laki ja Jerusalemin rakennusmääräykset suunnitelmien tarkastuksineen ja hyväksymisineen, sekä muinaistutkijain tarkastuksineen ja lausuntoineen ovat voimassa pääkaupungin vanhakaupungissa ja Temppelivuorella, koskien myös Al-Aksa moskeijaa. Weinstein lievitti lausuntoaan kehottaen erityiseen hienovaraiseen määräysten toteuttamiseen huomioiden Jerusalemin vanhankaupungin ja Temppelivuoren erityismerkityksen.

SHEIKKI SALAMEH sanoi vastineessaan, että ”Al-Quds”, kuten muslimit kutsuvat Jerusalemia, ”on islamilainen kaupunki ja pysyy sellaisena maailmanajan loppuun saakka, kuten Luoja on päättänyt ja kuten Koraani asiasta ilmoittaa. Eikä yksi ihminen voi muuttaa tätä tosiasiaa”.
Salameh selvitti kantaansa todeten, että Al-Aksa moskeija levittäytyy koko 144 dunamin Temppelivuoren alueelle, ”Haram al Sharaf”, johon kuuluu koko alue muureineen, teineen, terasseineen, sekä Kalliomoskeija. Hän sanoi, että moskeijan maa-alue kuuluu islamin säätiölle, wagf, joka omistaa alueen maanpinnalla ja sen alla. Hän kehotti YK:n alaisen UNESCO:n ottavan vastuun Temppelivuoren historiallisen alueen säilyttämisestä.

ISLAMIN oppineiden Jerusalemin neuvoston johtaja Abdul Rahman Abbad sanoi aiemmin, että muslimit yksin omistavat Al.Alsa moskeijan ja sen alueet. Edelleen hän tulkitsi, etteivät maallisten viranomaisten määräykset koske uskonnollisten auktoriteettien päätöksiä. Hän varoitti esittämästä kiihottavia lausuntoja muslimien ramadanin aikana, joka alkaa tänään. Ramadanin paastokuukauden aikana muslimi ei syö päivällä, mutta ottaa sen takaisin yöllä.

ISRAELIN kuuden päivän sotasankari Moshe Dayan pyrki leikkimään diplomaattia, ja muslimeja tyynnytelläkseen antoi Temppelivuoren päivärutiinin ja käytännössä sen valvonnan Jordanian valvomalle säätiölle, joka asetti sinne päämuftinsa. PLO:n päästessä Tunisiasta Israeliin se asetti välittömästi oman muftinsa Temppelivuorelle ja on nimittänyt Jerusalemin asiain ministerin PA:n hallitukseen. Dayanin vaarallinen ja islamin oppien sisältöä tuntematon toimi on aiheuttanut jatkuvia mielenosoituksia ja väkivaltaisuuksia palestiinalaisten ja Jerusalemin poliisin välillä. Muslimisaarnaajat kiihottavat kansaa, joka voidaan vaivatta nostattaa kiivaisiin mellakoihin ja kivien heittelyyn, joka välillä kehittyy veriseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158062#.UAkA83VHT-k

4. MUSLIMEJA, arabeja, kristittyjä ja juutalaisia kokoontui yhteiseen konferenssiin Washingtonissa torstaina. Tällä monenkirjavalla joukolla oli yksi yhteinen teema, joka yhdisti heidät: ”Oslon accordit ovat kuolleet ja kuopatut”. Konferenssissa todettiin, että Oslo on pettänyt siihen asetetut toiveet ja että nyt on etsittävä vaihtoehtoisia aloitteita.
Konferenssin teemana oli: ”Oslo 20 vuotta myöhemmin”, ja sinne oli tullut journalisteja  - kuten Arutz Shevan edustaja -, politiikan asiantuntijoita ja hallituksen virkailijoita, jotka pyrkivät muotoilemaan rauhan tulevaisuuden Lähi Idässä rauhanprosessin epäonnistuttua.

ISRAELISTA oli mukana henkilöitä, jotka olivat olleet muotoilemassa ja toteuttamassa Oslon sopimuksia kuten Jossi Beilin, lisäksi entinen turismiministeri rabbi Benny Elon, kirjailija ja akateemikko Mudar Zahran, JP:n apulaispäätoimittaja Caroline B Glick sekä kongressin jäseniä Yhdysvalloista. Konferenssipaikka oli Capitol Hill Washingtonissa. 
Mukana oli monia muita tunnettuja ja vähemmän tunnettuja vaikuttajia, kuten ke. Danny Danon (Likud), Jiseph Trad, joka välittää vapaaehtoistyöntekijöitä kibbutseihin, Tarvis Allen, joka johtaa Kalifornian valtion kansanedustustoa ja Eitan Laor, joka johtaa Amerikan Poliittisen Toiminataperiaatteen Komiteaa.
Konferenssi pyrki löytämään tapaa toteuttaa rauhanomainen yhteiselo ilman poliittisia tavoitteita, perustuen inhimillisiin tekijöihin. Rabbi Elon esitti, että ”välttääksemme tulevan katastrofin meidän tulee kertoa maailmalle, että Jordan on Palestiina, ja se tulee tehdä ennen kuin Muslimiveljeskunta syrjäyttää kuningas Abdullah II:n Jordaniassa, jolloin ei ole enää ketään, kenen kanssa keskustella”. Hänen teesinsä sai yllättävän lämpimän vastaanoton. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158067#.UAkM2nVHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Syyriassa kapinallisten menestyminen on merkittävää ja näyttää kehittyvän yhä selvemmin Assadin joukkojen karkottamiseen tärkeiltä paikoilta ja merkittävien rakennusten ottamisesta valvontaan sekä Damaskoksessa että Syyrian raja-alueella. Uutisten mukaan kapinallisten hyökkäykset ovat keskittyneet Damaskoksen Poliisin päämajan valtaamiseen, joka näyttää toteutuvan lähiaikoina. Toinen merkittävä saavutus oli Turkin ja Syyrian välisen raja-aseman valtaaminen, jonka kautta kulkee Syyrian liike- ja kauppayhteydet Turkin puolelle. Tämä vaihe alkaa muuttua hallituksen valvomien laitosten ja instituutioiden sekä tukikohtien puhdistamiseksi, mikä väistämättä tuo mukanaan lisää verenvuodatusta ja teloituksia kurittomien kapinallisryhmien pyrkiessä kostamaan entiset kalavelat. Presidentti Bashar Assadin olinpaikkaa ei tunneta, mutta hänen uskotaan paenneen Latakiaan, jossa hän voinee laskea turvallisuutensa lepäävän Venäjän sota-alusten antaman turvan varassa. YK:n turvallisuusneuvostossa eilen esitetty kolmas Syyriaa koskeva päätöslauselma kaatui Venäjän ja Kiinan veto-oikeuteen. Siinä olisi asetettu kovia sanktioita Syyrialle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158065#.UAkSzXVHT-k, http://www.timesofisrael.com/syrian-rebels-control-iraqi-turkish-border-crossings/
-          Jerusalemin poliisi valmistautuu tänään alkavaan ramadanin paastokuukauteen lisäämällä tuhansia poliiseja pääkaupungin itäosiin. Tunteet ovat jo tarpeeksi kuumentuneet ja saarnaajat voivat he pienellä puhalluksella nostaa ilmiliekkiin. Poliisi sanoo varmistavansa, että kaikelta väkivaltaisuudelta vältytään. Miehet alle 12  ja yli 40 vuoden ikäisinä ja naiset ilman ikärajaa pääsevät Juudean ja Samarian alueilta Jerusalemiin, muut eivät. Temppelivuorelle sen sijaan ei asetettu ikärajaa. http://www.timesofisrael.com/police-in-jerusalem-prepare-for-ramadan-influx/
-          Muslimipariskunta Shasha ja Mohammad Sajid Khan todettiin syylliseksi ”keittiö-pommin” valmistamisesta internetistä saamiensa ohjeiden mukaan Englannissa. Heidän tarkoituksensa oli räjäyttää pomminsa synagogassa ja Jewish Agencyn rakennuksessa. He olivat keränneet pommintekotarvikkeita pommia varten, joka olisi räjähtäessään voinut surmata ainakin 10 ihmistä, voimakkaampi malli kymmeniä. Heille annetaan tuomiot perjantaina Manchesterin tuomioistuimessa. http://www.timesofisrael.com/british-terrorists-plotter-attack-on-manchester-jewish-community/
-          Syyriassa asuvat puoli miljoonaa palestiinalaista ”pakolaista” pelkäävät joutuvansa vedetyiksi mukaan kansannousuun, jossa he ovat menettäneet 300 ihmistä mielenosoituksia seuraavien väkivaltaisuuksien ja kapinan aikana. PA on ottanut yhteyttä sekä Syyrian hallitukseen että kapinallisten edustajiin, jotta heitä ei vedettäisi mukaan väkivaltaan. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=278236
-          Hamasin ulkomaan asioitten johtaja Khaled Mashaal tapasi eilen Egyptin presidentti Mohammed Mursin, jolle hän sanoi ”uuden ajan alkaneen”. Keskusteluissa kosketeltiin paitsi ikuisia sovitteluja Fatahin kanssa, kaasun ja öljyn toimituksia Gazan kaistalle sekä rajan avaamisesta Siinain ja Gazan välillä. Israel valvoo Gazan itärajaa sekä sen ilma- ja meriyhteyksiä, mutta huoltoliikenne Israelista Gazaan ja vienti-artikkeleiden kuljetus Gazasta ulkomaille tapahtuu lähes esteettä. Israelin huolena on estää aseiden valmistamiseen käytettävien artikkeleiden vienti Gazan kaistalle. Egypti valvoo rajayhteyttään Siinailta Gazaan. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=278186



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019